FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Dobiše vas apotekari, ne mogu reći da sam nešto previše iznenađen ovim rezultatom, očajno igrate u gostima....
Agieren statt reagieren
Eh, eh, heh...
Dominacija, a na kraju poraz, i to kakav, ubijedljiv.
Grafe još jednom pokuzao da je trenutno možda i najbolji Njemački sudija, bez grešaka, smireno, pravedno.
Ne mogu i neću prežaliti prvo poluvrijeme, ne mogu nikako.
Ne mogu onu šansu Gomeza, mada je uradio sve kako treba, ali stoji da je njegovim izlaskom otupila naša igra, puno manje prostora su imali ostali igrači.
Danas nije ni Hejko kriv, ne možemo na njega svoditi krivicu kad je ekipa pokazala veliku želju, ekipa je ovo ozbiljno shvatila, ali kao da nam je sreća potpuno okrenula leđa.
Naš glavni problem je previše istaknutih ljevaka, ako se sjećate to sam i puno prije navodio.
Poseban problem je ta centarska linija, dobri su oni igrači, ali kada im je lijeva noga odsječena od te akcije nema ništa.
Posebno je to danas došlo do izražaja, a pritom dodajmo još i isključivog ljevaka Robbena, eh onda dobijemo veliki broj propuštenih prilika za napad na gol.
Ako Dortmund dobije, biće posebno teška situacija u borbi za titulu, ali jednostavno možemo smanjiti kriterij na to drugo, treće mjesto, a u Ligi prvaka i kupu pokušati dokle može, jer ne fali nam Schweini, koliko nam fali ta njegova desna noga.
PS:I fali nam Buyten više nego iko.
Dominacija, a na kraju poraz, i to kakav, ubijedljiv.
Grafe još jednom pokuzao da je trenutno možda i najbolji Njemački sudija, bez grešaka, smireno, pravedno.
Ne mogu i neću prežaliti prvo poluvrijeme, ne mogu nikako.
Ne mogu onu šansu Gomeza, mada je uradio sve kako treba, ali stoji da je njegovim izlaskom otupila naša igra, puno manje prostora su imali ostali igrači.
Danas nije ni Hejko kriv, ne možemo na njega svoditi krivicu kad je ekipa pokazala veliku želju, ekipa je ovo ozbiljno shvatila, ali kao da nam je sreća potpuno okrenula leđa.
Naš glavni problem je previše istaknutih ljevaka, ako se sjećate to sam i puno prije navodio.
Poseban problem je ta centarska linija, dobri su oni igrači, ali kada im je lijeva noga odsječena od te akcije nema ništa.
Posebno je to danas došlo do izražaja, a pritom dodajmo još i isključivog ljevaka Robbena, eh onda dobijemo veliki broj propuštenih prilika za napad na gol.
Ako Dortmund dobije, biće posebno teška situacija u borbi za titulu, ali jednostavno možemo smanjiti kriterij na to drugo, treće mjesto, a u Ligi prvaka i kupu pokušati dokle može, jer ne fali nam Schweini, koliko nam fali ta njegova desna noga.
PS:I fali nam Buyten više nego iko.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Spaha44 je napisao/la:Sta ces **** ga , neko moze popravljati koeficijent a neko gleda LP kod kucekraljttbvb je napisao/la:Gledaj to sa pozitivnije strane. Moci cemo im na kraju marta posuditi Kagawu i Gotzea, da budu jaci u LP, da nam poprave koeficient u Evropi. Naravno, ako izbace Bazela.
Cim lever dade drugi gol, reziser prebaci na onog nekog rumenog lika na tribinama. Ko je onaj? Nesto pravo rumen, da mu se pritisak nije povecao
Mi LP ne gledamo kod kuce, nego je gledamo sa vrha kuce, pa nam je odmah lakse gledati...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Kad god dodjes na podforum Bundeslige,na svakoj temi se mora spominjati koeficijent lige.Niti na jednom podforumu to nije toliko izrazeno kao ovdje

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Najlakše je za vas Europa Liga ali opet.....kraljttbvb je napisao/la:Spaha44 je napisao/la:Sta ces **** ga , neko moze popravljati koeficijent a neko gleda LP kod kucekraljttbvb je napisao/la:Gledaj to sa pozitivnije strane. Moci cemo im na kraju marta posuditi Kagawu i Gotzea, da budu jaci u LP, da nam poprave koeficient u Evropi. Naravno, ako izbace Bazela.
Cim lever dade drugi gol, reziser prebaci na onog nekog rumenog lika na tribinama. Ko je onaj? Nesto pravo rumen, da mu se pritisak nije povecao
Mi LP ne gledamo kod kuce, nego je gledamo sa vrha kuce, pa nam je odmah lakse gledati...
1974---1975---1976---2001---2013---2020
L-Train je napisao/la:Kad god dodjes na podforum Bundeslige,na svakoj temi se mora spominjati koeficijent lige.Niti na jednom podforumu to nije toliko izrazeno kao ovdje![]()
nema potpisa
Do 60. min. je sve izgledalo idealno za Bayern. Imali su posjed lopte i fine šanse i u svakom napadu se očekivao pogodak za vodstvo od 1:0.
U 1.pol. imali su dvije 100%-tne šanse preko Gomeza i Mullera(glavom). Onda izlaskom Gomeza i ulaskom Riberya sve se promijenilo. Kao da je neka druga ekipa bila na terenu, nevjerovatan pad u igri.
Bayer je imao 2 nevjerovatna promašaja (Reinartz i Kiessling) i naravno onda su poveli 1:0. U nastavku su učinili da se zaboravi prvih 60.min. Bayernove dominacije i sve svemu nisu nezasluženo pobijedili. Ako dodamo i šasnu Schurrlea pred sami kraj 1.pol. onda možemo reći da je Bayer do vodstva propustio 3 100%-tne šanse. Imali su veći broj 100%-ih šansi i na kraju zasluženo osvojili 3 boda.
Umalo da se Boa i Muller uzmu za vratove i još Gomez jedva pruži ruku Juupu. Čini mi se da ne vlada dobra atmosfera i da su mnogi podlegli pritisku. Fali vođa ekipe, fali Schweini.
P.S. Kolika je samo bila greška puštanje van Bommela.
U 1.pol. imali su dvije 100%-tne šanse preko Gomeza i Mullera(glavom). Onda izlaskom Gomeza i ulaskom Riberya sve se promijenilo. Kao da je neka druga ekipa bila na terenu, nevjerovatan pad u igri.
Bayer je imao 2 nevjerovatna promašaja (Reinartz i Kiessling) i naravno onda su poveli 1:0. U nastavku su učinili da se zaboravi prvih 60.min. Bayernove dominacije i sve svemu nisu nezasluženo pobijedili. Ako dodamo i šasnu Schurrlea pred sami kraj 1.pol. onda možemo reći da je Bayer do vodstva propustio 3 100%-tne šanse. Imali su veći broj 100%-ih šansi i na kraju zasluženo osvojili 3 boda.
Umalo da se Boa i Muller uzmu za vratove i još Gomez jedva pruži ruku Juupu. Čini mi se da ne vlada dobra atmosfera i da su mnogi podlegli pritisku. Fali vođa ekipe, fali Schweini.
P.S. Kolika je samo bila greška puštanje van Bommela.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Nama je najlakša BundesligaSaurman je napisao/la:Najlakše je za vas Europa Liga ali opet.....kraljttbvb je napisao/la: Mi LP ne gledamo kod kuce, nego je gledamo sa vrha kuce, pa nam je odmah lakse gledati...
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Nevjerovatno kako ove sezone Bajern gubi, al nemoze se igrati sa samo jednim napdacem u timu tu bi se trebalo dovesti jedno pojacanje za sljedecu sezonu. A navijaci BVB-a imaju svoju temu pa nek se tamo raspravljaju. a inace pristao bi na zamjenu 5 titula pravak Njemacke za 1 titulu lige sampijona.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ko bi mogao ovo predvidjeti?
'kusen se ispromasivao u drugom poluvremenu, bili su mnogo bolji rival na terenu i konkretniji u napadu, ali ne moze Nojer sve da skine i eto na kraju apotekari su neocekivano dobili sa 2:0. I dalje sam u cudu, kako je odbrana bayerna bila neprepoznatljiva u drugom poluvremenu, sto se tice napada u pojedinim situacijama nisu imali dovoljno srece, sto je kasnije dalo krila Leverkuzenu da odigra hrabrije i da na kraju pobjedi.
'kusen se ispromasivao u drugom poluvremenu, bili su mnogo bolji rival na terenu i konkretniji u napadu, ali ne moze Nojer sve da skine i eto na kraju apotekari su neocekivano dobili sa 2:0. I dalje sam u cudu, kako je odbrana bayerna bila neprepoznatljiva u drugom poluvremenu, sto se tice napada u pojedinim situacijama nisu imali dovoljno srece, sto je kasnije dalo krila Leverkuzenu da odigra hrabrije i da na kraju pobjedi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Žutalji vode.
Vrijeme je da se polahko odustaje od salatare i da se od sezone spasi šta se spasiti može.
Vrijeme je da se polahko odustaje od salatare i da se od sezone spasi šta se spasiti može.
24.04.1991.
Stern des südens
Stern des südens
Nakon utakmice sa Bazelom mozemo polahko praviti rezime sezone . Volio bi da me demantuju al je tako . Ne smijem ni zamislit sta bi bilo da u QF dobijemo Barcu , Reala ili Milana. Mozemo se donekle vaditi na izostanak Svajnija jer ej covjek jedan od najboljih igraca planete na toj poziciji al izostanak Van Buytena nebi trebao ni da se pomisli kao izgovor uz svo postovanje doticnom
Thomas Müller - Fußballgott
- moustapha
- Kontakt:
Nije toliko problem sto gubimo, koliko je tesko gledati tu nemoc na terenu. Razlika je gotovo nevjerovatna u odnosu na pocetak sezone.
#divovi
Komentar navijaca Bayerna nakon utakmice.
Covjek mi je popravio dan. Neki se cak pitaju koliko moras biti los trener da dobijes otkaz nakon sto osvojis LP. Vecina navijaca zeli trenera kojem zele dati vremena da implementira jedan sistem po kojem ce Bayern biti prepoznatljiv. Posto je Bayern isti kao nase troclanu predsjednistvo i sve bazirano na prinicpu rotacije, sljedeci ko ce predlagati trenera je KHR a svima je poznato da je dobar prijatelj sa Favreom.
Was machen wir? Holen Heynckes. Den vllt. altmodischsten Trainer der noch lebt. Ein Trainer der die Erfindung des Balls noch live miterlebt hat.
Covjek mi je popravio dan. Neki se cak pitaju koliko moras biti los trener da dobijes otkaz nakon sto osvojis LP. Vecina navijaca zeli trenera kojem zele dati vremena da implementira jedan sistem po kojem ce Bayern biti prepoznatljiv. Posto je Bayern isti kao nase troclanu predsjednistvo i sve bazirano na prinicpu rotacije, sljedeci ko ce predlagati trenera je KHR a svima je poznato da je dobar prijatelj sa Favreom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
Pale_Companion
- Kontakt:
po meni najveći vaš je problem što imate jednoličnu igru, igru koja je već podosta pročitana i ako se ekipa pravilno postavi nastaju problemi... slijedeća stvar koja proizlazi iz tog problema je da se ne znate prešaltati na drukčiji oblik igre, jako rijetko mjenjate formaciju u toku meča, nije dovoljno da se samo ofanzivna krila šaltaju... doduše i ponajveći problem je izostanak kreatora i motora igre, švajnija
Agieren statt reagieren
Eh to stoji za par utakmica, ali ima sad jedan daleko veći problem i taj ne može skoro pa niko objasnit a to je propuštanje šansi. Naime mi smo trebali vodit u prvom poluvremenu 3-0 i to najmanje....U ovoj utakmici protiv Leverkusena u prvom poluvremenu, pa čak i jednim dijelom drugog poluvremena te u utakmici sa Schalkeom sistem je funkcionisao, dolazili smo do šansi, samo što smo protiv plavaca 2 puta pogodili a ispustili još brojne šanse, a danas smo ispustili brojne šanse i nismo opšte pogodili. A zašto nam trebaju tolike šanse, zašto se promašuju to je sada jedna duga priča....Možda nekad u narednom postu navedem neke moguće razloge, ali razlozi su toliko duboki da to sada ide daleko i daleko. A na primjer danas vrlo malo odgovornosti pada na trenera....Zar Jupp treba za igrače i golove da zabije....????Pale_Companion je napisao/la:po meni najveći vaš je problem što imate jednoličnu igru, igru koja je već podosta pročitana i ako se ekipa pravilno postavi nastaju problemi...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
Pale_Companion
- Kontakt:
@effe
ne znam, možda bi riješenje bilo da se igra sa dva špica, tada su veće šanse da će netko pospremit loptu u mrežu
ne znam, možda bi riješenje bilo da se igra sa dva špica, tada su veće šanse da će netko pospremit loptu u mrežu
Agieren statt reagieren
Trebalo bi možda to probat.....Ali gledaj kad ti ovi igrači toliko šansi imaju i ne zabiju gol onda tu nešto nije uredu u glavi....Znači sad bi čovjek mogao pričat ovaj kriv, onaj kriv, ma tu kolektivno psihološki neke stvari ne štimaju....Ja sam to rekao prije par dana, Bayern protiv koga god povede 99 % je pobjednik, kad krene gubit puno se teže vraća....Na realizaciji šansi i na tom psihološkom segmentu treba radit. Ali da bi bila ta psihološka barijera probijedna, moraš jednostavno imat opet jednu dobru utakmicu na strani, moraš ludo okrenut rezultat u jednoj utakmici, znači mora nešto biti što će ti vratit tu uvjerenost....Zato našu sezonu tanka nit dijeli i od propasti i od velikog uspjeha....Pale_Companion je napisao/la:@effe
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
effe_sa je napisao/la:Trebalo bi možda to probat.....Ali gledaj kad ti ovi igrači toliko šansi imaju i ne zabiju gol onda tu nešto nije uredu u glavi....Znači sad bi čovjek mogao pričat ovaj kriv, onaj kriv, ma tu kolektivno psihološki neke stvari ne štimaju....Ja sam to rekao prije par dana, Bayern protiv koga god povede 99 % je pobjednik, kad krene gubit puno se teže vraća....Na realizaciji šansi i na tom psihološkom segmentu treba radit. Ali da bi bila ta psihološka barijera probijedna, moraš jednostavno imat opet jednu dobru utakmicu na strani, moraš ludo okrenut rezultat u jednoj utakmici, znači mora nešto biti što će ti vratit tu uvjerenost....Zato našu sezonu tanka nit dijeli i od propasti i od velikog uspjeha....Pale_Companion je napisao/la:@effe
freund effe vjecni optimista
7 bodova zaostatka i vrlo losa igra, a s druge strane poletna borusija, jos i zabrinjavajuci rezultat protiv bazela gdje je ispadanje bayerna vec u osmini finala lige prvaka vrlo moguce
dal je to tanka nit, osim ako ne mislis da je biti viceprvak njemacke veliki uspjeh za bayern
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Vrlo loša igra????Romariooo je napisao/la:
freund effe vjecni optimista
7 bodova zaostatka i vrlo losa igra, a s druge strane poletna borusija, jos i zabrinjavajuci rezultat protiv bazela gdje je ispadanje bayerna vec u osmini finala lige prvaka vrlo moguce
dal je to tanka nit, osim ako ne mislis da je biti viceprvak njemacke veliki uspjeh za bayern
Znaš ti dobro šta sam pod veliki uspjeh mislio, jer ako ne uzmemo prvenstvo onda uzimamo Ligu prvaka, Kup bi trebali isto. Al meni Liga prvaka dovoljnoo
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.