Premijer liga BiH - aktuelno
-
Hansestadt
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Stimac zvani humanista
zeljovolimte je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:31Posteno ima i do uslova.
Nama je ovaj "trend" krenuo u periodu iza korone. Do tada smo kao i vi imali "navijace", vecinom muskarci od 12-92 godine.
Vjeruj sada je kod nas pravo "porodicno okupljanje". Pogledaj snimke, more je zena, djece, bukvalno cijela porodica na stadionu. Naravno uslovi su nam itekako pomogli razlika je kad gledas i ne gledas u nebo. A i pozicija stadiona, Kosevo je nekome sa Hotonja, Ciglana na ruku, dok vex onaj sa Dbr Ilidze mora maksuz krenuti..
WeekendOffender je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:39Istok Grbavice je zazivio onda kada smo na tribini dobili krov, realno do tada tribina je bila ispunjena samo na otvaranju, evropskim utakmicama i derbiju.
Kosevo je sramota opstine Centar da ni jedna tribina nije natkrivena. Mirvic poziva ljude na utakmicu a nece da odvoji pare za navijace svog kluba da im napravi krov na Istoku, bolja bi mu investicija bila taj krov nego ljajic od 100k mjesecno i VIP salon kuravama sto je napravio na zapadu
Upravo o tome i pričam, volimo realne željovce
Ja ne znam šta se Manijaci furaju da su oni neki poseban mentalitet , čovjek bi rekao imaju trenera sa stažom dužeg od Fergija . Pljuju redovno igrače, trenere, uprave kao i svi ostali. Budžetom im se gradi stadion kojeg su dobili na lijepe oči jer su ga gradili i naši očevi i djedovi kao i većinu objekata u ex yu.

🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- QUARTERBACK
- Kontakt:
joj on prica nekom kako je dobio stadion a oni svoj placaju 1km 
Nije to do krova. To se gradi zadnjih 5-6 godina. Ulagalo se dosta truda da se privuce raja na stadion kako na jug tako i na ostale tribine. Ovdje se pisalo prvo skupljaju se zbog 100. Rodjendana, pa kad je proslo to onda su se izmisljili drugi razlozi sto nas ima dosta.NoProfit je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:20Pogledaj vam prosjek te sezone i zadnjih par sezona i sve će ti biti jasno.KONTRASVIH je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:00Ne gledam tako, kao ni velika vecina navijaca Zelje. Upravo za ovaj period mogu reci da su nasa ocekivanja bila kao vasa danas i opet smo bili najposjceniji klub.
Na Grbavicu se vec odavno pocelo dolaziti tradicionalno porodicno, radi kluba prije svega, al i radi okruzenja, atmosfere i volje da se bude dio necega. Ovo sto danas imamo nije nastalo preko noci vrc se godinama gradilo, korak po korak, pocelo od juga pa se prosirilo na sve tribine.
Danas imamo prosjek oko 9 milja a siguran sam da su i losiji rezultati da bi bila bas mala razlika.
Ko je vama kriv sto posmatrate kako se Mirvic igra sa klubom pa nikakvog pomaka nemate ni oko stadiona, a i Butmir vam nije vise uslovan.
Dakle, te sezone ste imali daleko bolje rezultate nego zadnjih par i debelo manji prosjek u odnosu na sezone u kojima imate bolje uslove na stadionu.
Ti ćeš biti patetičan i tvrditi da je to zato što ste "navijači Željezničara, a ne rezultata", a ja ću reći ono što mi je logično, a to je da se posjeta popravila zbog boljih uslova na stadionu.
Sigurno bi se došlo tradicionalno porodično na utakmicu po pljusku.![]()
Prije godinu dana kada smo se borili za opstanak i bili u zoni ispadanja opet smo bili najposjeceniji u ligi, a i gostovanja su bila takva da npr u Prijedor je znalo otici 35-40 kombija itd. To se sve gradi, nema nista na silu. Jucer isto ispunjen sektor u Bijeljini do posljednjek mjesta.
Širiš neistine.QUARTERBACK je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:52joj on prica nekom kako je dobio stadion a oni svoj placaju 1km![]()
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- LavoviGabela
- Kontakt:
Pa i mi ovoliko skupimo protiv Zrinjskog, lažni navijači, lažni divovi, kompleksasi i ku.rcine obicne kao i braća im iz podvelezjagegenpress je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:34
Opet treba uzet u obzir i radni dan i 18h, međutim kako god, smatram da klub kao Sarajevo zaslužuje veću brojku bez obzira na dan i vrijeme utakmice, ovo je sramota.
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Bez zezancije, inteligencija ti je na nivou pijaćara.Hrammm1921 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:11Ma dobro bitno je da se voli fudbal , makar i taj ‘drugi tim’![]()
Niti znaš kome repliciraš,niti znaš šta si htio reći.
Solidna je posjeta bila, tako izgleda malo ali kad gledas sa zapada na istok nije bio odavno puniji.gegenpress je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:34
Opet treba uzet u obzir i radni dan i 18h, međutim kako god, smatram da klub kao Sarajevo zaslužuje veću brojku bez obzira na dan i vrijeme utakmice, ovo je sramota.
Horde su se prepolovile s posjetom od onog saopstenja za kup
Opet morate shvatit da je istok skoro duplo veci nego na Grbavici a zapad da ne pricamo i stadion na derbiju gdje bude preko 15k izgleda prazno
- kolezeljovac
- Kontakt:
"Sudija treba otići na očni pregled."
-Kaljanac

-Kaljanac
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Malo mi je bezveze da se ponavljam, ali pogledaj prosjek sezone u kojoj ste se borili za titulu do zadnjeg kola i osvojili Kup, a niste imali krov na istoku i pogledaj prosjek u sezonama kad ste bili užasni i imali krov na istoku. Ako laže koza, ne laže rog.Tempero je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:53Nije to do krova. To se gradi zadnjih 5-6 godina. Ulagalo se dosta truda da se privuce raja na stadion kako na jug tako i na ostale tribine. Ovdje se pisalo prvo skupljaju se zbog 100. Rodjendana, pa kad je proslo to onda su se izmisljili drugi razlozi sto nas ima dosta.
Prije godinu dana kada smo se borili za opstanak i bili u zoni ispadanja opet smo bili najposjeceniji u ligi, a i gostovanja su bila takva da npr u Prijedor je znalo otici 35-40 kombija itd. To se sve gradi, nema nista na silu. Jucer isto ispunjen sektor u Bijeljini do posljednjek mjesta.
I opet se ponavljam, sigurno bi se došlo tradicionalno porodično na utakmicu po pljusku.
U svakom slučaju Željezničar ima odličnu posjetu i o tome vam niko ne može ništa prigovoriti. Čisto da me ne shvatiš pogrešno.
Off: Meraku je hitno potrebna stručna pomoć, više nije ni smiješno.
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Yebemo ti mater Igoreeee
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Sadasnje Kosevo je sramota ovog grada i ove drzaveWeekendOffender je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:39Istok Grbavice je zazivio onda kada smo na tribini dobili krov, realno do tada tribina je bila ispunjena samo na otvaranju, evropskim utakmicama i derbiju.
Kosevo je sramota opstine Centar da ni jedna tribina nije natkrivena. Mirvic poziva ljude na utakmicu a nece da odvoji pare za navijace svog kluba da im napravi krov na Istoku, bolja bi mu investicija bila taj krov nego ljajic od 100k mjesecno i VIP salon kuravama sto je napravio na zapadu
Da je normalan dosad bi izganjao zemljiste i napravio dvije tribine, umjesto sto je bezveze istresao toliku lovu na promasene trenere i igrace.
Sto se tice posjeta razlika je drastcina upravo zbog stanja stadiona, lokacije, krova itd. Pitarluk da igra na Grbavici, bilo bi ih otprilike isto ko i nas, milja gore-dole.
I ovo sto Kaljanac prica kako sudija treba otići na očni pregled, to samo pokazuje koliko ne zna...ili se pravi i on lud, kao i sudije na utakmicama.
Nije stvar u tome da li sudija ne vidi i da li mu treba doktor, vec su to bitange i kriminalci poput Kesica, Bilbije, Njegomirovica, Bandica itd. Zatim linijske sudije koji masu (mahaci su posebno zlo o kojima se malo prica) , plus ona bagra sto sjedi gore u VAR sobama...kakav crni doktor ? svi oni vide jako dobro, nego se prave da ne vide i kradu gdje stignu, jer su đukele bezobrazne koje znaju da im ne moze niko nista, koji znaju da ih nece niko sankcionisati. Malo ce se kukati na emisji Arene i vec sutra hajmo dalje.
Ja ali opcenito sada raje vise ide na tekme sjecam se te sezone kad smo osvojili kup . Istok je bio poprilicno pun svaku utakmicu vladala malo i euforija ali nisi ti imao tad taj korijen navijaca. Tad si imao mozda 2500 koji ce ti doci iz utakmice u utakmicu da li pada kisa snijeg , da je bajram dosli bi ti ljudi . Onda si imao ljude koji su eto dolazili nekad nekad nisu . Ti sad na grbavici ovih par sezona imas skoro 5000 ljudi koji dolaze iz utakmice u utakmicu koji ne propustaju kola. Evo ja licno u zadnje 2 sezone sam fulio samo prvo kolo protiv posusja jer nisam bio u sarajevu . Bio sam cak i kad se igralo protiv kruseva srijedom . I ti pored tog nekog korijena od 5000 ljudi ti imas jos koji dodju sa strane i onda nekog nahajcas hajmo tekma ovo ono ma nije vazan rezultat bolje tekma nego po kafama sjediti . I eto ga . Ali problem je sa Sarajevom sto nema velik taj korijen ljudi . Takodjer ima puno gori pogled na teren nego grbavica . Bio sam na svim trbinama grbavice osim zapada a na kosevu sam bio na zapadu i jugu . Objektivno ti kad si nasem sjeveru ili istoku ti si odmah pored terena sve vidis pogotovu na istoku . A kad si na koševu previše si udaljen . Isto tako Koševo nije blizu glavne ceste možete vi govoriti a centar grada realno nije to više centar grada. Opstina Novo Sarajevo i Novi grad same imaju više stanovnika nego kad spojiš centar i Stari Grad. I ti takodjer kad vec nisi blizu moras autom doći nemas nešto puno parkinga . A nisi ni spojem tramvajskom linijom jedino trolejbusem i to je do ove godine samo izasao za jezero sad i vogosca prolazi pored stadiona . A od skenderije je daleko do koševa pješke . Naravno mogao sam ja reći Željo ima više navijača pa imamo jaču posjetu ali eto pokušao sam racionalno i logički da objasnim tu razliku .NoProfit je napisao/la: ↑07 okt 2025, 00:12Malo mi je bezveze da se ponavljam, ali pogledaj prosjek sezone u kojoj ste se borili za titulu do zadnjeg kola i osvojili Kup, a niste imali krov na istoku i pogledaj prosjek u sezonama kad ste bili užasni i imali krov na istoku. Ako laže koza, ne laže rog.Tempero je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:53Nije to do krova. To se gradi zadnjih 5-6 godina. Ulagalo se dosta truda da se privuce raja na stadion kako na jug tako i na ostale tribine. Ovdje se pisalo prvo skupljaju se zbog 100. Rodjendana, pa kad je proslo to onda su se izmisljili drugi razlozi sto nas ima dosta.
I opet se ponavljam, sigurno bi se došlo tradicionalno porodično na utakmicu po pljusku.
U svakom slučaju Željezničar ima odličnu posjetu i o tome vam niko ne može ništa prigovoriti. Čisto da me ne shvatiš pogrešno.
Off: Meraku je hitno potrebna stručna pomoć, više nije ni smiješno.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
-
roccosiffredi
- Kontakt:
Vidi Kesić dobro, samo je bitanga i bezobrazan
-
napapijri1987
- Kontakt:
Zato sto jos nijedan trener nije uspio da im iz glave ukloni strah. Znaju oni da su najskuplja i vjerovatno najbolja ekipa lige i realno to se i vidi. Nijedna ekipa ne stvara toliko prilika kao Sarajevo. Eh sad zamisli kako se gace tresu kada si masio 3-4 prilike i znas da ce te svi kritikovati i onda jos dobijes neki gol,nakon toga vremena za pobjedu sve manje i ekipa samim time sve nervoznija pa se prave i pocetnicke greske.Prvi trener koji ovoj ekipi usadi mentalitet da se ne boji,da igra svoju igru ce da sa ovom ekipom izdominira ligu. Onda imas navijace koji ekipi konstantno prave pritisak,nema iskrene podrske kao npr kod Zelje. Opet s druge strane razumijem i pitare,j.ebeno je kad znas da imas takvu ekipu a da stvari ne funkcionisu kako treba,stalno se mjenjaju treneri itd itd.avenija je napisao/la: ↑06 okt 2025, 18:50Sarajevo protiv svakog protivnika otvori dobro utakmicu i bude bolji protivnik medjutim kako vrijeme odmice protivnik polako uvijek preuzme inicijativu. Tako su se brutalno raspali i u Rumuniji, Radnik da ne spominjem..tačno da se čovjek zapita sta je razlog. Nemoguće da je fizička sprema. Nekako se raspadnu. Je li to sto nema nikakvog reda, plana, vizije zbog evo već trećeg trenera od početka ili nesto drugo pitanje je.
Oni ako kliknu sa ovim trenerom mogli bi imati neku bolesnu seriju koju jos nismo vidjeli. Ja se nadam da ce se to desiti kako zbog navijaca tako i zbog fudbala u BiH opcenito.
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Tvoj ga je dedo gradio samo ako je učestvovao u radničkim akcijama kolektiva Željeznica, odnosno samo ako je i sam bio željezničar.Zeko87 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:50Ja ne znam šta se Manijaci furaju da su oni neki poseban mentalitet , čovjek bi rekao imaju trenera sa stažom dužeg od Fergija . Pljuju redovno igrače, trenere, uprave kao i svi ostali. Budžetom im se gradi stadion kojeg su dobili na lijepe oči jer su ga gradili i naši očevi i djedovi kao i većinu objekata u ex yu.
![]()
Naime, Željezničko preduzeće Sarajevo (dio državnih Jugoslavenskih željeznica) raspolagalo je velikim površinama zemljišta u tadašnjem Grbavičkom polju, koje je bilo u vlasništvu ili trajnom korištenju željeznica. Pošto je 40ih godina prošlog stoljeća, FK Željezničar ostao bez igrališta (staro igralište kod željezničke radionice u Pofalićima srušeno 1947.), uprava kluba je zatražila od željeznica dodjelu nove lokacije.
Željeznice su prihvatile zahtjev i dale zemljište na Grbavici na trajnu upotrebu sportskom društvu Željezničar.
Nakon što su Željeznice dale zemljište, započele su radne akcije 1949. godine, u organizaciji radničkog udruženja radnika željeznica.
Znači stadion je izgrađen dobrovoljnim radom, materijalom i logistikom radnika željeznica, koji su ujedno osnivači kluba, pa stoga niko nam ništa nije dao niti poklonio, kako vi pitari, volite da se samoobmanjujete.
Otvoren je 13. septembra 1953. godine, na Dan željezničara!
-
Tatamata1946
- Kontakt:
Posjeta se prepolovi kad samo najave kisu a da ne pricam kad pada citav dan. Druga stvar, ja sam zakasnio na pocetak ali sam dosao. Guzva je bila u gradu prije utakmice gdje god krenes. Mnogima se ne da zuriti da stignu na Kosevo da gledaju ovakvo Sarajevo i da jos pokisnu.
Kad je lijepo vrijeme npr kod mene ide nas cetvero iz kuce a kad najave kisu idem sam i koliko je takvih kao ja.
Sto se tice utakmice bili smo bolji ali ne pobjedjuje uvijek bolja ekipa. Ima nesto i u pameti, samopouzdanju, namazanosti kod igraca...
Kad je lijepo vrijeme npr kod mene ide nas cetvero iz kuce a kad najave kisu idem sam i koliko je takvih kao ja.
Sto se tice utakmice bili smo bolji ali ne pobjedjuje uvijek bolja ekipa. Ima nesto i u pameti, samopouzdanju, namazanosti kod igraca...
- jurisicduska
- Kontakt:
Željezničko preduzeće Sarajevo (dio državnih Jugoslavenskih željeznica)Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑07 okt 2025, 02:24Tvoj ga je dedo gradio samo ako je učestvovao u radničkim akcijama kolektiva Željeznica, odnosno samo ako je i sam bio željezničar.Zeko87 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:50Ja ne znam šta se Manijaci furaju da su oni neki poseban mentalitet , čovjek bi rekao imaju trenera sa stažom dužeg od Fergija . Pljuju redovno igrače, trenere, uprave kao i svi ostali. Budžetom im se gradi stadion kojeg su dobili na lijepe oči jer su ga gradili i naši očevi i djedovi kao i većinu objekata u ex yu.
![]()
Naime, Željezničko preduzeće Sarajevo (dio državnih Jugoslavenskih željeznica) raspolagalo je velikim površinama zemljišta u tadašnjem Grbavičkom polju, koje je bilo u vlasništvu ili trajnom korištenju željeznica. Pošto je 40ih godina prošlog stoljeća, FK Željezničar ostao bez igrališta (staro igralište kod željezničke radionice u Pofalićima srušeno 1947.), uprava kluba je zatražila od željeznica dodjelu nove lokacije.
Željeznice su prihvatile zahtjev i dale zemljište na Grbavici na trajnu upotrebu sportskom društvu Željezničar.
Nakon što su Željeznice dale zemljište, započele su radne akcije 1949. godine, u organizaciji radničkog udruženja radnika željeznica.
Znači stadion je izgrađen dobrovoljnim radom, materijalom i logistikom radnika željeznica, koji su ujedno osnivači kluba, pa stoga niko nam ništa nije dao niti poklonio, kako vi pitari, volite da se samoobmanjujete.
uprava kluba je zatražila od željeznica dodjelu nove lokacije.
Jesi ozbiljan da vam niko ništa nije poklonio ?
Po mom shvatanju svijeta ako ti država da zemljište = država ti poklonila zemljište.
Hajd nek ste i to priznali.
Pored toga sto vam prave stadion i zemljište su vam dali.
Jedan sistem zelmljiste i prenijeli tribinu od drugog kluba, drugi malo tribinu dvije, tri, savez (država opet) svlačionice i teren, pa uleti malo Uefa preko tog istog saveza ali Sve sami. :/ - klasična samoobmana.
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Pa nije država dala ništa, nego osnivač kluba. Ti da bi to mogaao shvatiti, moraš shvatiti šta je bilo samoupravljanje, radnički savjeti i ostali društveni elementi onog perioda. Ne možeš današnje vrijeme o vlasničkim odnosima proijicirati na 1949. godinu i samoupravljanje. Tvoj manjak shvatanja dovodi do pogrešnog zaključka.jurisicduska je napisao/la: ↑07 okt 2025, 07:25Željezničko preduzeće Sarajevo (dio državnih Jugoslavenskih željeznica)Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑07 okt 2025, 02:24Tvoj ga je dedo gradio samo ako je učestvovao u radničkim akcijama kolektiva Željeznica, odnosno samo ako je i sam bio željezničar.Zeko87 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 23:50Ja ne znam šta se Manijaci furaju da su oni neki poseban mentalitet , čovjek bi rekao imaju trenera sa stažom dužeg od Fergija . Pljuju redovno igrače, trenere, uprave kao i svi ostali. Budžetom im se gradi stadion kojeg su dobili na lijepe oči jer su ga gradili i naši očevi i djedovi kao i većinu objekata u ex yu.
![]()
uprava kluba je zatražila od željeznica dodjelu nove lokacije.
Jesi ozbiljan da vam niko ništa nije poklonio ?
Po mom shvatanju svijeta ako ti država da zemljište = država ti poklonila zemljište.
Hajd nek ste i to priznali.
Pored toga sto vam prave stadion i zemljište su vam dali.
Uglavnom da skratimo pričuna ono bitno, nisu jadni i izmučeni očevi i djedovi današnjih pitara ništa gradili niti izgradili u vezi satdiona Grbavica. A koliko su gradili, najbolje pokazuju vlasnički papiri njihovog fudbalskog kompleksa.
Zadnja izmjena: Rade Paprica 9, dana/u 07 okt 2025, 07:38, ukupno mijenjano 1 put.