FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

gavran
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gavran » 29 jan 2016, 22:23

club21 je napisao/la:Nemoj bgt suskavac, alergican sam na to zbog onog smoklje.
nije vratio evianu suskavac tuzili ga ljudi :rol:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 29 jan 2016, 22:24

gavran je napisao/la:
club21 je napisao/la:Nemoj bgt suskavac, alergican sam na to zbog onog smoklje.
nije vratio evianu suskavac tuzili ga ljudi :rol:
:lol: :lol:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 29 jan 2016, 23:07

FKZ1921 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
amazon je napisao/la:Realna prica je da mi mozemo samo pisati u prazno, ali isto tako cinjenica je da Edis najslabija karika trenutno u klubu, sto ne znaci da nece uraditi dobar posao. Po pripremni tekmama gdje moze probati igrati s dva spica, pa cak i tri, a u pitanju je pripremna i protivnik koji ce igrati bunker onda sam malo skeptik po tom pitanju. Kad imas dobar roster, kad imas dosta napadaca, ti trecu pripremnu utakmicu igras isto, mislim da je to odmah minus.
Opet na kraju mi se nista ne pitamo nego razmisljamo na glas, a sta ce biti na kraju vidjet cemo ko ce biti u pravu. Ja bih ga pustio da vidimo hocemo moci izboriti evropu, ako ne uspije naci nekog iskusnijeg trenera.
I dobro je sto se nista ne pitamo. Mi bi samo dovodili igrace i mijenjali trenere.
Da, slazem s tobom. Medjutim ako cemo uzeti opcenito pricu raje od prije kad se pisalo da djeca ne mogu napraviti neki uspjeh i da Joco i Kokot nisu pojacanja to se na kraju pokazalo da je tako. Isto tako su raja pisala da uspjeha nema dok se ne ulozi u igracki kadar i na kraju se to uradilo, odnosno moralo se uraditi. Isto tako ce se vrlo lahko ispostaviti da Mulalic nece moci ovo iznijeti jer nema dovoljno kvaliteta, osim srcanosti i ljubavi prema Zelji koja je u drugu ruku jako bitna. Opet kazem nas niko nista ne pita samo razmisljamo na glas...
Kad je Joco doveden,ne sjecam se da je iko,ali bas iko pisao da on nije pojacanje. Ispravljajte me ako nisam u pravu.
Na osnovu cega mozes tvrditi za Mulalica da nije kvalitet? Evo ne protivrjecim ti.Ne tvrdim da nisi u pravu.Samo pitam na osnovu cega dajes takvu ocjenu.
Pa, vidi jako je nezahvalno meni reci zasto nije za trenera, isto kao sto je tebi tesko opravdat tezu da je on bas za trenera.Neko moje misljenje nije od danas jer Edis je tu puno vise od ovih priprema. Ako se sjecas njegovog dolazka i njegovih intervjua moglo se cuti kako on trazi borbenost, kako niko ko ne gine nece igrati, a to je opravdano samo u derbiju, ostalo je bilo vise nego mlohavo. Sad su dosle pripreme gdje vidim da svaku pripremnu igra isto, s istom taktikom i nista novo od odlazka Odovica se nije promjenilo. Kazem opet sad ima sirinu u igrackom kadru gdje zaista moze isprobati dosta taktika s dva ili tri napadaca, ili u krajnjem slucaju nesto deseto. Opet se vrti sve na isto, to je neko moje misljenje koje naravno ne mora znaciti da je ispravno ;)
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 29 jan 2016, 23:32

Daj nam Burekovica i Ugljesu vise
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 29 jan 2016, 23:35

AsharaK je napisao/la:Daj nam Burekovica i Ugljesu vise
Pisali smo vec o tome nekoliko nas ali Burekovic je ja mislim prijeko potreban jer Mailson se ne smije planirati kao lijevi bek!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 29 jan 2016, 23:39

Ma to su igracine za nasu ligu, realno ...

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 29 jan 2016, 23:44

Upravu je amazon.I napokon smo docekali da neko svoje misljenje argumentovano obrazlozi a ne da se lupa ko maksim po divizijii,tako da i ovi komentari trebali bi onda dovesti murinja i sl. nisu umijesni.
Eh da i ja kazem zasto se slazem.U dosta vremena kod edisa igru organizuju stoperi (dokaz:utakmica kad je nas sjever ironicno poceo da uzvikuje "ole ole" na bjesomucno dodavanje nasih stopera)medjusobnim dodavanjem te sa svojim dugim loptama (licno,dize mi se kosa na glavi kad to vidim),i to je valjda dokaz takticke nespremnosti.Smatram da je jedino gore od toga da golman organizuje igru.

Momak iznad lijepo objasni o taktici.Nema se sta vise dodati.Ako sad nije u stanju da proba,da vidi kako ce igraci odreagovati,u razlicitim taktickim formacijama onda ne znam kad ce...

Dalje,Krila stoje presiroko pa cesto zasmetaju nasim bekovima,ili se stvori guzva na malom prostoru jer krila navlace svoje cuvare,i zajedno sa nasim bekovima to je buckuris
Probati par puta da krila bez lopte utrcavaju u 16 m i tako povlaceci svoje cuvare ostavljaju prostora nasim bekovima da utrce iz drugog plana na asistenciju centralnog veznog Amir/Jovan te centriraju u punom trku.Ako uzmemo u obzir napadaca plus dva krila,to je dovoljno igraca u sesnestercu da se ozbiljno zaprijeti plus prednji vezni na povratnoj.
Tako nesto nismo vidjali.Ni pokusaj...
Korneri su posebna prica.Tu se u nekim utakmicama pravi prevaga,kod nas uglavnom sluze da protivnik istrci kontru...
Ova 4-2-3-1 je prava alibi formacija.U fazonu pokusao sam,ali je do igraca,nije do mene.Treba malo i drskosti da se nesto proba,ne mozes nista znati ako ne probas.

Ima on dobrih osobina ne kazem ja,ali iskustva i takticke obrazovanosti slozicete se kao da nema.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 29 jan 2016, 23:55

Navijaci kao navijaci su gadna mraka ljudi, i kada ide sve potaman i kako treba moraju naci nesto da se na njega istresaju i da tim budu nezadovoljni.
Mi tako reci prvi put od vremena Kozarica i Brkovica dovodimo pojacanja, a ne prinove i onda ne znaju na sta ce pa moraju po Sablji.
Slicno kao u tom periodu kad su po Osimu lupetali i trazili Hadziju.
Opustite se ljudi i uzivajte, svi treneri su kretali od nule pa i najbolju Pep je u Barci cuda pravio, posebni u Portu, Amar kod nas zasto onda Sablju osudjivati prije nego je i dobio sansu.
Ljudi u klubu imaju u njega povjerenje i dobio je igrace da sastavi tim za iducu sezonu, za sta ima oko pola godine. Ako se sta napravi u ovoj to je samo dodatni bonus. :kafa:
Vecina ljudi ovdje prvi put gleda pripremne utakmice, pa se ima i svakakvih gluposti za procitati, opustite se ima tu momaka koji se prvi put u zivotu vide doci ce to na svoje polako ne moze sve s neba pa u rebra.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

amko21
Kontakt:

Post Postao/la amko21 » 29 jan 2016, 23:56

Da, slazem s tobom. Medjutim ako cemo uzeti opcenito pricu raje od prije kad se pisalo da djeca ne mogu napraviti neki uspjeh i da Joco i Kokot nisu pojacanja to se na kraju pokazalo da je tako. Isto tako su raja pisala da uspjeha nema dok se ne ulozi u igracki kadar i na kraju se to uradilo, odnosno moralo se uraditi. Isto tako ce se vrlo lahko ispostaviti da Mulalic nece moci ovo iznijeti jer nema dovoljno kvaliteta, osim srcanosti i ljubavi prema Zelji koja je u drugu ruku jako bitna. Opet kazem nas niko nista ne pita samo razmisljamo na glas...[/quote]
Kad je Joco doveden,ne sjecam se da je iko,ali bas iko pisao da on nije pojacanje. Ispravljajte me ako nisam u pravu.
Na osnovu cega mozes tvrditi za Mulalica da nije kvalitet? Evo ne protivrjecim ti.Ne tvrdim da nisi u pravu.Samo pitam na osnovu cega dajes takvu ocjenu.[/quote]

Pa, vidi jako je nezahvalno meni reci zasto nije za trenera, isto kao sto je tebi tesko opravdat tezu da je on bas za trenera.Neko moje misljenje nije od danas jer Edis je tu puno vise od ovih priprema. Ako se sjecas njegovog dolazka i njegovih intervjua moglo se cuti kako on trazi borbenost, kako niko ko ne gine nece igrati, a to je opravdano samo u derbiju, ostalo je bilo vise nego mlohavo. Sad su dosle pripreme gdje vidim da svaku pripremnu igra isto, s istom taktikom i nista novo od odlazka Odovica se nije promjenilo. Kazem opet sad ima sirinu u igrackom kadru gdje zaista moze isprobati dosta taktika s dva ili tri napadaca, ili u krajnjem slucaju nesto deseto. Opet se vrti sve na isto, to je neko moje misljenje koje naravno ne mora znaciti da je ispravno ;)[/quote]

Vidjet cemo kad pocne sezona kako se radilo. Danas smo igrali dobro s obzirom kakav nam je teren bio i kako se Velez samo branio. Mislim da ce ih Edis dobro pripremiti. Amazon ti neki dan napisa kako nam vise niko nece doci, a sljedeci dan nam dodjose Fejzic,Stevanovic i Stanic. Pa si pisao kako nam je greska sto smo prodali Antolovica. Znam da na forumu ima svako pravo da pise svoje misljenje, al ti samo negativu neku unosis, Najbolje da se sacekaju prve ligaske utakmice pa da mozemo reci kako su Edis i strucni stab odradili posao.

amko21
Kontakt:

Post Postao/la amko21 » 29 jan 2016, 23:59

@amazon Vidjet cemo kad pocne sezona kako se radilo. Danas smo igrali dobro s obzirom kakav nam je teren bio i kako se Velez samo branio. Mislim da ce ih Edis dobro pripremiti. Amazon ti neki dan napisa kako nam vise niko nece doci, a sljedeci dan nam dodjose Fejzic,Stevanovic i Stanic. Pa si pisao kako nam je greska sto smo prodali Antolovica. Znam da na forumu ima svako pravo da pise svoje misljenje, al ti samo negativu neku unosis, Najbolje da se sacekaju prve ligaske utakmice pa da mozemo reci kako su Edis i strucni stab odradili posao.[/quote]

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 30 jan 2016, 00:01

Zamolio bih ove koji se nikad nisu bavili ozbiljno fudbalom i kojim je jedini izvor znanja gledanje liga petice na tv-u da se suzdrze komentarima i kritikama sto se tice taktike, jer mnogo smijesnih stvari pisete ljudi dragi..

EmirGz
Kontakt:

Post Postao/la EmirGz » 30 jan 2016, 00:04

Ja ne znam kako neki imaju obraza komentarisati Edisa, taktiku i ko zna jos kakve gluposti. Ko god misli da je lahko trenirati dva puta dnevno i odigrati utakmicu na najvecem nivou taj nikad nije šutnuo lopte. Opustite se, uzivajte imate u cemu poslije dugo vremena, ako Bog da imat cemo i na proljece u cemu uzivati, strpljenje strpljenje strpljenje! :salut:

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 30 jan 2016, 00:09

EmirGz je napisao/la:Ja ne znam kako neki imaju obraza komentarisati Edisa, taktiku i ko zna jos kakve gluposti. Ko god misli da je lahko trenirati dva puta dnevno i odigrati utakmicu na najvecem nivou taj nikad nije šutnuo lopte. Opustite se, uzivajte imate u cemu poslije dugo vremena, ako Bog da imat cemo i na proljece u cemu uzivati, strpljenje strpljenje strpljenje! :salut:
Ako treniraju dva puta dnevno ne znaci da ne smije igrati sa dva spica.O taktici se moze diskutovati uzimajuci u obzir utakmice iz prosle polusezone na celu sa Edisom.

EmirGz
Kontakt:

Post Postao/la EmirGz » 30 jan 2016, 00:14

Olympique je napisao/la:
EmirGz je napisao/la:Ja ne znam kako neki imaju obraza komentarisati Edisa, taktiku i ko zna jos kakve gluposti. Ko god misli da je lahko trenirati dva puta dnevno i odigrati utakmicu na najvecem nivou taj nikad nije šutnuo lopte. Opustite se, uzivajte imate u cemu poslije dugo vremena, ako Bog da imat cemo i na proljece u cemu uzivati, strpljenje strpljenje strpljenje! :salut:
Ako treniraju dva puta dnevno ne znaci da ne smije igrati sa dva spica.O taktici se moze diskutovati uzimajuci u obzir utakmice iz prosle polusezone na celu sa Edisom.
Legendo tek 15 dana treniraju zajedno, nova je ekipa sta treba sad u 2-3 poluutakmice da isproba i dva spica, i tri stopera, i pet veznih i pet nazad, polahko imas jos cijelih mjesec dana do Širokog.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 jan 2016, 00:16

Neko je napisao ovdje da je moguća prijateljska sa Vitezom u Visokom?

Kad bi se to igralo?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 30 jan 2016, 00:17

Hmmm,ali ova danas utakmica je bila odlican test kako da probamo sa dva napadaca probiti bunker.Koliko ce jos protivnika na pripremama igrati ovako kao danas Velez?Mislim niko.Ostaje da se vidi.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 30 jan 2016, 00:19

Previše pametujete :)

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 jan 2016, 00:20

AsharaK je napisao/la:Previše pametujete :)
seremo :)
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

EmirGz
Kontakt:

Post Postao/la EmirGz » 30 jan 2016, 00:21

AsharaK je napisao/la:Previše pametujete :)
Krenuo sam napisati, i zaustavim se :rol:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 30 jan 2016, 00:22

Kako god, sve neki stručnjaci, nešto dva napadača, lafo razumiju se u sve. Daanas pun qrac klubova po kantonalnim ligama, pa oprobajte se jbg i dogurajte do Želje kada ste već toliko stručni u tom poslu. :salut:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.