Premijer liga BiH - aktuelno

Tuce11
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Tuce11 » 14 okt 2025, 12:47

Direktorcic je napisao/la:
14 okt 2025, 10:59
NajvecaRadosti je napisao/la:
13 okt 2025, 21:31
Jel vakat da Husref zasjedne na klupu Veleza
Nadam se da nece,bolji je ibro
Janković ili Feja. Kakav crni Husref

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 14 okt 2025, 12:53

Tuce11 je napisao/la:
14 okt 2025, 12:45
let3 je napisao/la:
13 okt 2025, 17:09
Blues1921 je napisao/la:
13 okt 2025, 17:00
Glupost u vidu davanja imena tribini olimpijskog stadiona Kosevo - AFH, momentalno nakon preseljenja Halida, je samo dokaz koliko trenutne upravljacke strukture u fk Sarajevo ne dozivljavaju taj klub kao nesto sto postoji haman 80 godina.
Da sam im ja u upravljackim strukturama, vise bih bio merhametli i sa vise postovanja bih se odnosio prema njihovoj historiji, naslijedju i onome sto taj klub predstavlja, nego sto ovi cine trenutno.
Tu besmislicu od inicijative je osudila velika vecina navijaca fcs-a, tako da je nepotrebno to pominjati.
Sto se mene tice, mogu komotno ulicu Marsala Tita preimenovati u ulica Halida Beslica. Kakva crna tribina i gluposti.
Treba vidjeti sa Enisom, taj može sve :crazy:
Organizovao lik sve a mi svi gradjani kantona platili binu, voditelje, I ostalo.

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 14 okt 2025, 13:16

Lokomotifa je napisao/la:
14 okt 2025, 12:39
E čuj forumašima sad smeta i ulica Maršala Tita kojeg da nije bilo vrlo moguće da bi se i dalje prstom potpisivali. Helem, rijetko kad pišem o politici to me ne zanima, samo sam morao prokomentarisati ovu budalaštinu :)
Ne BISMO se potpisivali prstom, jer u Bosni i Hercegovini postoje ljudi koji su se i u onaj, a i u ovaj vakat skolovali. Pod skolovanjem mislim na osnove pravopisa, ne dalje. A to sto ljudi u BiH, vecinom Bosnjaci, i dalje imaju iluzije da BISMO bili Uganda da ne bi bravara, to je nista drugo nego nepobitni dokaz zasto nam je stanje nacije ovakvo kakvo i jeste. Truhlo, nazadno i bez sekunde samopostovanja.
Sarajevski Željezničar.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 14 okt 2025, 13:32

E čuj forumašima sad smeta i ulica Maršala Tita kojeg da nije bilo vrlo moguće da bi se i dalje prstom potpisivali. Helem, rijetko kad pišem o politici to me ne zanima, samo sam morao prokomentarisati ovu budalaštinu :)
Budući da nisi bio na času, održat ću ti ja ovdje na forumu.

od Prvog svjetskog rata do Drugog svjetskog rata nismo bili priznati kao narod.
U Kraljevini Jugoslaviji nismo bili narod, mogli smo biti samo vjerska grupa. Bili smo prisiljeni izjašnjavati se kao Srbi ili Hrvati.
Zemlja i imovina muslimanskih zemljoposjednika oduzimana je i davana srpskim kolonistima.

Idemo dalje.

U Socijalističkoj Jugoslaviji također nismo priznati kao narod.
U popisu si mogao birati hoćeš biti Srbin, Hrvat, Jugosloven ili naopredjeljen.
U školi tvoji djedovi i roditelji nisu mogli učiti o NAŠOJ, BOŠNJAČKOJ kulturi, historiji ni identitetu.
Izostavljani smo iz vojski, državnih struktura.

Idemo dalje.

1968. godine smo konačno priznati. Ipak, ne kao Bošnjaci nego kao Muslimani. I dalje se nije moglo učiti o našoj kulturi i historiji.

Tek 1993. godine na Bošnjačkom saboru u Sarajevu vraćeno je ime Bošnjak.

Dakle, tek kada smo se odvojili od njih, kada smo odlučili da nećemo biti sluge Srbima i Hrvatima, a onda su te naše komšije odlučile napraviti razne masovne grobnice i genocide, a ti se i dalje sa radošću sjećaš tih vremena.

Iskreno, nadam se da si neko mlađi, pa da nisi dovoljno istraživao o tome.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 14 okt 2025, 13:53

Riquelme1921 je napisao/la:
14 okt 2025, 13:32

U Kraljevini Jugoslaviji nismo bili narod, mogli smo biti samo vjerska grupa. Bili smo prisiljeni izjašnjavati se kao Srbi ili Hrvati.
Zemlja i imovina muslimanskih zemljoposjednika oduzimana je i davana srpskim kolonistima.

Idemo dalje.

U školi tvoji djedovi i roditelji nisu mogli učiti o NAŠOJ, BOŠNJAČKOJ kulturi, historiji ni identitetu.

Idemo dalje.

1968. godine smo konačno priznati. Ipak, ne kao Bošnjaci nego kao Muslimani. I dalje se nije moglo učiti o našoj kulturi i historiji.

Dakle, tek kada smo se odvojili od njih, kada smo odlučili da nećemo biti sluge Srbima i Hrvatima, a onda su te naše komšije odlučile napraviti razne masovne grobnice i genocide, a ti se i dalje sa radošću sjećaš tih vremena.

Apaurd je pricati o ovome na ovoj temi, ali cega smo se sve nacitali, sto ne bi malo i o ovome.
U svakom slucaju, ko god sebe smatra Bosnjakom treba Rikelmeov post da procita i po ovim crticama da istrazi i iscita vise o historiji. Sve je istina sto je napisao, pa uzmite njegov post kao referentne crtice i procitajte vise.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 14 okt 2025, 14:08

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 14 okt 2025, 14:10

Riquelme1921 je napisao/la:
14 okt 2025, 13:32

Idemo dalje.

Idemo dalje.

Nisi ni ti bio na času očigledno. Imam dovoljno i godina i znanja da mogu o ovome pisati, zato vas i žalim. Ja ovdje samo govorim o liku i djelu Tita, a ne o Kraljevini Jugoslaviji i o bošnjačkom identitetu. Da nije bilo Tita i antifašističke borbe moj Rikelme ti bi sada bio 100% dio velike Hrvatske ili velike Srbije, jer je sporazum Cvetković-Maček upravo to predviđao. U Mrkonjić gradu 25. novembra 1943. godine se ponovo vraća državnost Bosni i Hercegovini. Bez državnosti Bosne i Hercegovini ti ne bi mogao ni pomisliti da si Bošnjak, a ni musliman ni sa velikim M ili malim m. Pogledaj koliko je visokoobrazovanih Bošnjaka bilo 1939. godine, a koliko 1975. godine. Taj broj je udesetostručen. Neki od Titovih najbližih saradnika su bili Džemal Bijedić, Raif Dizdarević itd. I da ne dužim dalje, da nije bilo Titovih odluka iz ZAVNOBIH-a, a kasnije i Ustava iz 1974. godine proglašenje referenduma i nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1992. godine ne bi bilo moguće jer se Badinterova komisija u pravnom smislu referirala na te odluke. Džaba ti što si se 1993. godine mogao izjasniti kao Bošnjak, kad ti država ne bi bila međunarodno priznata. O tim zaslugama Tita ja govorim i najveća glupost koju sam pročitao u zadnje vrijeme je ideja da se ulica Maršala Tita zamijeni ulicom Halida Bešlića. Pa nevjerovatno svega mi. Malo čitajte ljudi, nikog još od znanja nije glava zabolila, uglavnom to ide od neznanja.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 14 okt 2025, 14:10

Pendulum je napisao/la:
14 okt 2025, 14:08
https://www.klix.ba/sport/nogomet/nogom ... /251014123

Uredno sve. :kafa:
Bude pregled kola i emisija, kazu da je cist gol i opet ovo?

Al nam se pishaju u usta

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 14 okt 2025, 14:11

FK Rudar – FK Borac

U 45. minuti sureta sudija je bio dobro postavljen i pratio tok akcije, ali iz njegovog ugla nije mogao jasno vidjeti eventualno igranje rukom domaćeg odbrambenog igrača s brojem 23 u vlastitom kaznenom prostoru. Nakon VAR intervencije, izvršio je pregled situacije i dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu. Ipak, smatramo da su i glavni sudija i VAR sudija u ovoj situaciji donijeli pogrešnu odluku, budući da je jasno vidljivo da lopta pogađa domaćeg odbrambenog igrača u predjelu lijeve strane stomaka, a ne u ruku. Iako na osnovu pojedinih snimaka djeluje kao da postoji igranje rukom (centralna i ofsajd kamera) sudije ipak moraju biti fokusirane na ugao kamere koja jasno određuje situaciju.
:urnebes: :urnebes:

I nikome nista.. ma yebo mater treba ih prozvati pred savezom bolje bi se osjecao nekako kad znam da sam uradio bilo sta nego samo sjedio i nijemo posmatrao ovo fuj

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 14 okt 2025, 14:12

"Napominjemo, da sudije nisu te koje “crtaju” linije niti je moguće postavljati proizvoljno linije — taj proces se odvija automatski"

Jel realno da nisu sposobni bili ovo napisati nego su koristili ChatGPT, samo nek neko javi gospodi da ih ovaj Em dash odaje, iduci put nek obrisu crticu.
Curva Sud

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 14 okt 2025, 14:13

Hrammm1921 je napisao/la:
14 okt 2025, 14:10
Pendulum je napisao/la:

Al nam se pishaju u usta
Da hoće makar ove sudije koje su griješili - kazniti ali, svi znamo da od toga nema ništa. Sljedeći vikend nas čeka isto.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 14 okt 2025, 14:53

E cuj grijesili. Stoki jasno i glasno receno sta da urade. Prcija mora do bodova, vi smislite na koji nacin.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 14 okt 2025, 15:06

Hrammm1921 je napisao/la:
14 okt 2025, 14:10
Pendulum je napisao/la:

Al nam se pishaju u usta
Oni stvarno misle da smo budale ili da smo ćoravi. I prvi gol Borca protiv Rudara je neregularan. Ali ok,nema veze. Ali na utakmici Rudar - Sloga čist penal nije sviran. U pregledu kola se lijepo vidi da je napadač Rudara pobjegao za korak igraču Sloge,i ovaj ga gazi po stopalu.Svi u studiju se složili da je čist penal ko suza i da je sudija pogriješio što nije ga svirao.
Ali pazi objašnjenja sudijske organizacije : " napadač Rudara pokušava inicirati kontakt" .
Pa bando raspala, kako pokušava inicirati,kad ga igrač Sloge gazi po stopalu.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 14 okt 2025, 15:16

Najjaci su ovi historicari sto se kao prave pametni znaju nesto, a ukucaju sta im odgovara copy paste. Rigelme historicar :rol:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 okt 2025, 17:17

Zajedno smo rasli Zeljo, ja i ti
Isto plavo neboo poklonioo nam stih….
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 okt 2025, 17:25

NoDi80 je napisao/la:
14 okt 2025, 17:17
Zajedno smo rasli Zeljo, ja i ti
Isto plavo neboo poklonioo nam stih….
Iznad Tešnja zora sviće...
2000 Convictsa u grad vam stiže...
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 14 okt 2025, 17:28

Dok kosarkasi otvoreno prozivaju savez a napravili historijski uspjeh, naši mankeni fudbaleri grleći Vicu pate se u najgoroj grupi ikad

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 okt 2025, 17:39

relativizam je napisao/la:
14 okt 2025, 17:28
Dok kosarkasi otvoreno prozivaju savez a napravili historijski uspjeh, naši mankeni fudbaleri grleći Vicu pate se u najgoroj grupi ikad
I koja je razlika izmedju njih i vaseg predsjednika?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 okt 2025, 17:51

Kako za juniore Zrinjskog mogu igrati dva Argentinca juniorsku ligu
Najgluplja pravila je uveo Vico Zeljkovic
Znaci za mene igrac iz hrvatske, srbije ili italija nikad nece biti domaci, jer ne pretenduje reprezentacaiji BiH
Sto se tice opcenito ne smeta mi niko, ali glupa pravila
Znaci ta pravila domaci, strani treba skroz ukinuti i da mogu svi igrati koji zele
Kako moze argetinac sa hrvatskim pasosom biti domaci haj nek mi kaze neko pametan
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 14 okt 2025, 18:38

19vendetta87 je napisao/la:
14 okt 2025, 17:39
relativizam je napisao/la:
14 okt 2025, 17:28
I koja je razlika izmedju njih i vaseg predsjednika?
Jesi dosadan de me malo popusti

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.