FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sarajlijica1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 apr 2017, 10:12

Mirsad Fazlagić: Mislio sam da ćemo s Tanom biti kao Dinamo, ali otišlo je u drugom smjeru - See more at: Medijska šutnja čelnika Fudbalskog kluba Sarajevo traje mjesecima. Stoga ne iznenađuje činjenica da je jučerašnji razgovor člana Skupštine bordo kluba Maida Delića za “Dnevni avaz”, u kojem je kazao da bordo klub trenutno nema ni viziju niti cilj, izazvao mnogo pažnje među navijačima tima s Koševa.

Svi oni vape za informacijama iz omiljenog kluba, ali se one plasiraju na kapaljku. Mirsad Fazlagić, legenda bordo tima, smatra da je FK Sarajevo postao potpuno zatvoren klub za medije i navijače.

Pravi put

- U potpunosti se slažem s Delićem. Klub je zatvoren i ograđen sa svih strana. Jedino što znam o FK Sarajevo je rezultat, ostalo ništa ne govore. Sarajevo već duže vrijeme luta i nikako da pronađe pravi put i da dođe na grane na kojima treba da bude – kazao je Fazlagić.

Legenda bordo tima kaže da je bio obradovan dolaskom Vinsenta Tana (Vincent) u klub krajem 2013. godine. Ipak, ne izgleda baš sve onako kako je to Fazlagić očekivao.

- Ja sam jedan od prvih koji je uvijek govorio da je Sarajevo potreban privatni kapital. Kada je Tan uložio novac u Sarajevo, očekivao sam da će bordo tim postati poput zagrebačkog Dinama. Nažalost, Sarajevo je krenulo drugim putem. Šta su uzroci, ja ne znam, ali sama činjenica da je u proteklom periodu klubom prodefiliralo više od 100 igrača i 17 trenera najbolje govori o nedosljednosti, neperspektivnosti i nogometnoj nekulturi i neznanju – kazao je Fazlagić.

Grupa ljudi

On se pita je li FK Sarajevo javno dobro ili je postao privatna svojina.

- Pitam se je li Sarajevo javno dobro ili privatna svojina. Ne znam put ni način upravljanja. Vidim samo da jedna određena grupa ljudi, koja je sebe nazvala Odbor direktora, ne namjerava odgovarati na pitanje navijača. Najviše sam se radovao pokretanju Akademije. No, iz nje je u posljednjih pet godina kao najbolji igrač izrastao samo Nemanja Anđušić. Onda je sve, valjda, jasno – kazao je Fazlagić te je dodao da već pet godina nije kročio na Koševo.

Da nema Janjoša, igrali bi Ligu za opstanak

Nije sve tako negativno, smatra Mirsad Fazlagić. Stručnom štabu bordo kluba (Mehmed Janjoš, Zijad Švrakić i Senad Repuh) želio je javno čestitati na svemu što rade za klub.

- Čestitam im na hrabrosti što su preuzeli FK Sarajevo. Samo zahvaljujući njima, Sarajevo se nalazi tamo gdje se nalazi. Odgovorno tvrdim da bi Sarajevo, da nema njih, igralo Ligu za opstanak, a najbolji klub u državi sebi to nikako ne smije dozvoliti – kazao je Fazlagić.

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 07 apr 2017, 10:16

I danas ko je glasao za Hadzica moze ponoviti glas, smiješno je kako srbi pogurase malog Joveljica serem ti se na nas mentalite. Da ne možemo skupiti 1000 glasova 500 ljudi da glasa po 2 puta. . . Hoćemo li se animirati malo...

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 apr 2017, 10:17

Primorac je napisao/la:I danas ko je glasao za Hadzica moze ponoviti glas, smiješno je kako srbi pogurase malog Joveljica serem ti se na nas mentalite. Da ne možemo skupiti 1000 glasova 500 ljudi da glasa po 2 puta. . . Hoćemo li se animirati malo...

Baci link da se igramo. :opaopa:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 07 apr 2017, 10:18

2:1 (Duljevic, Hebibovic, Bilbija) :opaopa:
ZZ

betrezengorbachev
Kontakt:

Post Postao/la betrezengorbachev » 07 apr 2017, 10:38

Djecak koji raste zavolio te tad! ⭐⭐⭐⭐⭐

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 apr 2017, 10:45

Konacno nesto konkretno da se kaze.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 07 apr 2017, 10:50

Svašta nešto on reče, od titule, Duljevića, stadiona i rada u klubu. Vidjećemo kolko je realno išta od ovog.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 07 apr 2017, 10:52

MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 apr 2017, 10:53

Evo kaze da je cilj formirati B ekipu, kao da avi dobiju priliku! Sto se tice momaka iz Akademije, do 23 godine je cilj da ih zadrze. Poslije toga od koga ne bude fajde ide noga ili zarada. Tako sam ja bar skontao.

betrezengorbachev
Kontakt:

Post Postao/la betrezengorbachev » 07 apr 2017, 10:55

Evander je napisao/la:
Konacno nesto konkretno da se kaze.

Vakat je bio da se oglasi, pa kako god.. :D
Djecak koji raste zavolio te tad! ⭐⭐⭐⭐⭐

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 apr 2017, 10:57

Hvala bogu da sam docekao da kazu da ih i rezultat na terenu interesuje :tokralju:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 07 apr 2017, 10:58

ILIEVSKI: "FK Sarajevo je ozbiljan perspektivan nogometni klub sa izuzetnom tradicijom i velikim mogućnostima. Mislim da i u svojim najtežim danima, ovaj klub nije prestao to i biti. Ja sam sebi postavio ciljeve, kratkoročne i dugoročne, kako to i rade oni koji se bave upravljanjem. Nismo nikad favorizirali samo izlazak u Evropu, on će doći na osnovu rezultata, i to s velikom vjerovatnoćom. Ali, pitanje je, kako izaći u Evropu, kako se predstaviti, gdje leže naše stvarne mogućnosti, možemo li dalje od pretkola? Naš primarni cilj je osvojiti bosanskohercegovačko prvenstvo. Klub kao što je FK Sarajevo sebi ne može dozvoliti taj luksuz, da pored sve logistike, jako dobrih uvjeta za treniranje i kvalitetnih trenera i igrača, ne bude prvi na ljestvici domaćeg šampionata. To će uvijek biti primarni cilj, a kada to postignemo, onda se otvaraju i veće ambicije. Dakle, prvi cilj je biti dominantan u BiH!"
:opaopa:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 apr 2017, 11:05

Bar je nesto konkretno rekao, ne kao Hujic juce.

Covjek nam ne obecaje kule i gradove, ali govori o onom sto bi trebao biti realan cilj.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 07 apr 2017, 11:11

Bordomen je napisao/la:ILIEVSKI: "FK Sarajevo je ozbiljan perspektivan nogometni klub sa izuzetnom tradicijom i velikim mogućnostima. Mislim da i u svojim najtežim danima, ovaj klub nije prestao to i biti. Ja sam sebi postavio ciljeve, kratkoročne i dugoročne, kako to i rade oni koji se bave upravljanjem. Nismo nikad favorizirali samo izlazak u Evropu, on će doći na osnovu rezultata, i to s velikom vjerovatnoćom. Ali, pitanje je, kako izaći u Evropu, kako se predstaviti, gdje leže naše stvarne mogućnosti, možemo li dalje od pretkola? Naš primarni cilj je osvojiti bosanskohercegovačko prvenstvo. Klub kao što je FK Sarajevo sebi ne može dozvoliti taj luksuz, da pored sve logistike, jako dobrih uvjeta za treniranje i kvalitetnih trenera i igrača, ne bude prvi na ljestvici domaćeg šampionata. To će uvijek biti primarni cilj, a kada to postignemo, onda se otvaraju i veće ambicije. Dakle, prvi cilj je biti dominantan u BiH!"
Cekam djela, rijeci su me jednom nalozile i tesko ce opet...
1946~

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 apr 2017, 11:13

Duljevic ostaje u F.K.S :o

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 07 apr 2017, 11:14

ThrillerHz je napisao/la:
Bordomen je napisao/la:ILIEVSKI: "FK Sarajevo je ozbiljan perspektivan nogometni klub sa izuzetnom tradicijom i velikim mogućnostima. Mislim da i u svojim najtežim danima, ovaj klub nije prestao to i biti. Ja sam sebi postavio ciljeve, kratkoročne i dugoročne, kako to i rade oni koji se bave upravljanjem. Nismo nikad favorizirali samo izlazak u Evropu, on će doći na osnovu rezultata, i to s velikom vjerovatnoćom. Ali, pitanje je, kako izaći u Evropu, kako se predstaviti, gdje leže naše stvarne mogućnosti, možemo li dalje od pretkola? Naš primarni cilj je osvojiti bosanskohercegovačko prvenstvo. Klub kao što je FK Sarajevo sebi ne može dozvoliti taj luksuz, da pored sve logistike, jako dobrih uvjeta za treniranje i kvalitetnih trenera i igrača, ne bude prvi na ljestvici domaćeg šampionata. To će uvijek biti primarni cilj, a kada to postignemo, onda se otvaraju i veće ambicije. Dakle, prvi cilj je biti dominantan u BiH!"
Cekam djela, rijeci su me jednom nalozile i tesko ce opet...
Budi realan ranije je bilo izjave tipa "setanje ligom, grupne faze" niko nije ovako to rekao da je lijepo cuti (procitati) da daje neku sigurnost ali da nije euforicno

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 apr 2017, 11:15

Moramo ovo pobijediti! Svi na Kosevo!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 apr 2017, 11:19

Sarajlijica1946 je napisao/la:Duljevic ostaje u F.K.S :o
PROCITAJ POSLIJE
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 07 apr 2017, 11:22

http://sportsport.ba/bh_fudbal/promijen ... ika/231824

ako se naljute Vukovi bit ce belaja
:rol: :rol: :rol: :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, Burberry46, bvsic, Laganini1986, riki46, TETRAPAK i 21 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []