FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 02 feb 2016, 12:30

Ajzea je napisao/la:Umjesto da posjete Otrov, oni idu u mekdolenc gdje je hamburger ko cuna od komarca..
a ništa toto i tale :P
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Brkoo
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkoo » 02 feb 2016, 12:31

arelinho je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Zar je teško kad ih vidite da to jedu ili kad puše one nargile da ih fino slikate i pošaljete klubu koji ce ih uvjeren sam u to adekvatno kazniti..
Nismo mi pitari da ih kaznjavamo za takve gluposti sto ti navodis. ;)
Edis ih za to nece nikad kazniti.
Za mene to nije glupost, jer fudbaleri trebaju paziti sta jedu, ako vec koriste one suplemente trebali bi da se zdravo i hrane, čisto sumnjam da im je nutricionista preporucio hamburger, kolu, nargile itd..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 feb 2016, 12:35

Kad je Amar obilazio kafice u svoje vrijeme, kaze ima li onih mojih jesu li na sokovima. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 02 feb 2016, 12:38

Elegant je napisao/la:Kad je Amar obilazio kafice u svoje vrijeme, kaze ima li onih mojih jesu li na sokovima. :mrgreen:
Stanica je jednom u Retru uhvatio mislim..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 02 feb 2016, 12:41

@FKZ1921
Sto ce Dino ostajati kad ce Edis ubaciti prije njega Enisa??

Dzabe nam sto Kemo dobro igra kad je igracina Bogicevic (34 god) potpisao ugovor na dvije god, koji kad je bio na vrhuncu karijere skrivi 3 gola u evropi, izbaci Hodzurdu iz prve postave iako momak odigro bez greske, a poznavajuci Edisa jos samo fali da i Bogdanovic ostane na klupi zbog bogija.

Oda nije imao muda kupiti igraca ali je imao muda ubaciti mladje igrace, bojim se da Edis nema muda za mladje igrace, jer da ima ne bi insistirao na Bogiju (i to ugovor na 2 god, hajd da je na pola godine i da se udara nogom u guzicu) kad imas u juniorima 2-3 mlada stopera, velikog potencijala, a bas odavno stopera nismo promovisali.
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 feb 2016, 12:45

Evo malo u stilu @FKZ1921 samo što se on više posveti pisanju i ljepše sroči sve ovo :)

Greška1: KLub treba prodati igrača u evropski tim

Menadžeri prodaju igrače a ne klubovi, znači ne otvaramo mi evropsko tržište nego naši igrači nemaju menadžere koji prodaju u evropske klubove. Zola ga ima i zato je i otišao. Mamić je uvezan sa svima u Evropi pa zato dobro i prodaje, a i ljudi stekli povjerenje. Nije samo bolja liga i bolja repka preduslov, nego mu vjeruju, tj godinama im tuši igrače koji dokazano dobro prođu vani. Sad što je Mamić i menadžer i uprava zajedno to je drugo. Zato mu i zamjerjau da radi marifetluke

Greška2: Amir se neće prodati jer se ni Višća iz ove lige ne prodaje 5 godina.

Nije nikome naumpalo da Višća nije taj kvalitet da se proda u ozbiljniji klub tj nije ga tražio niko ozbiljniji a njegov sadašnji je dovoljno stabilan da odbije te za koje vi mislite da su bolji od njegovog kluba.

Greška3: Uprava je kriva što je otišao za navodno male pare.

Prije svega morate uvidjeti da mladi igrači imaju mogućnosti da na razne načine ucjenjuju klub. Nije to Amir radio, ali primjeri Gojaka, Hajradinovića i sl pokazuju da je uprava (ko god da je tad bio nadležan) uradila odličan posao što je uopšte zadržala mnoge naše talente. Vukotić je zvanično objasnio (što ne znam da ima igdje u svijetu) zašto je mali sad otišao i u suštini zašto i za manje pare nego smo očekivali. Kad uzmete to u obzir, a i ovo o kvaliteti lige i repke dođete do toga da je ovo i realna cifra pa čak cifra iznad očekivanja jer je mogao otići i ispaliti se za tri puta manje.

Greška4: Cimi otišao za 1,3mil Eur - ne treba pojašnjenje

Amir, kralju naš, sretno! SAmo žalim što te duže nisam gledao na našim terenima. Što ne mogu uživati još u tvojim potezima i u kontroli lopte.

Gator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Gator » 02 feb 2016, 12:47

arelinho je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Zar je teško kad ih vidite da to jedu ili kad puše one nargile da ih fino slikate i pošaljete klubu koji ce ih uvjeren sam u to adekvatno kazniti..
Nismo mi pitari da ih kaznjavamo za takve gluposti sto ti navodis. ;)
Edis ih za to nece nikad kazniti.
I nije glupost. To je disciplina. Hrana i to uredu zbog toga se ne kažnjava.
Ali izlasci do kasnih sati pomiješani sa nargilom, alkoholom itd. To treba kazniti i to dobro.
Nisam jednom vidio nase mlade nade do kasne što je najgore sutradan utakmica.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 02 feb 2016, 12:49

Ovdje se brzo zaboravilo koga mi sve dovedosmo i kako uigrat.Ode prica ko sta jede pije.Zavrsavamo 5 i osvajamo kup.Konacno pehar.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 02 feb 2016, 12:53

IvanOsim je napisao/la:@FKZ1921

Dzabe nam sto Kemo dobro igra kad je igracina Bogicevic (34 god) potpisao ugovor na dvije god, koji kad je bio na vrhuncu karijere skrivi 3 gola u evropi, izbaci Hodzurdu iz prve postave iako momak odigro bez greske, a poznavajuci Edisa jos samo fali da i Bogdanovic ostane na klupi zbog bogija.

Oda nije imao muda kupiti igraca ali je imao muda ubaciti mladje igrace, bojim se da Edis nema muda za mladje igrace, jer da ima ne bi insistirao na Bogiju (i to ugovor na 2 god, hajd da je na pola godine i da se udara nogom u guzicu) kad imas u juniorima 2-3 mlada stopera, velikog potencijala, a bas odavno stopera nismo promovisali.
Ne bih se igrao trenera...Neumjesno je to. Uprava procijeni situaciju i donese odluku.Postavi trenera i on je za mene neprolokosnoven. Ko god bio. Treneru suđe rezultati i ne trebaju mu druge sudije.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 feb 2016, 12:56

IvanOsim je napisao/la:@FKZ1921

prošle godine u ova doba bukvalno nije imao izbora. a ovu sezonu su obojica jednako gurala kokota do besvijesti, enisa na svaku poziciju gdje zafali umjesto juniora na njegovoj prirodnoj, i tu nikakve razlike nije bilo.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 02 feb 2016, 12:56

Napokon imamo pomocni da se igraju utakmice na njemu, uh kakva je to oranica bila .

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 02 feb 2016, 12:58

Covjek je dobro rekao.. I Hodzurda i Osmankovic su bolji igraci od Bogicevica a i da su istog kvaliteta prednost bi trebali imati mladji i prosperitetniji..
BUDI ŽELJO !!!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 02 feb 2016, 13:03

Mozemo se mi ovdje igrati trenera i sl. Slozio bi ze ze Emira da je odigrao jako dobro i haman bez greske. Kemo? Momak je veliki potencijal ali bi ga ja uvodio postepeno, kod njega je evidentan napredak i jako dobro je sazrio. Mene zanima i jedna druga cinjenica sta je bilo sa Cubarom i on mi je na terenu djelovao jako dobro?
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 feb 2016, 13:05

ja se slažem da je hodžurda bolji, ali ne ovisi meni posao o tome niti ću ja odgovarati za svoj stav o tome...

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 02 feb 2016, 13:05

FKZ1921
Rezultati jesu najbolje mjerilo, samo mi je krivo sto je na Bogiju toliko insistirao.

Cwilla
Upravu si, gurali su Enisa na desnog beka a imas momka iz juniora, na lijevog beka a imas momka iz juniora (a pri tom i najbolji Memijin drug :) )
Kao i Kokota sirovinu, al eto Oda je gurnuo Amira zato sam ga spomenuo.
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 feb 2016, 13:09

IvanOsim je napisao/la:FKZ1921
Rezultati jesu najbolje mjerilo, samo mi je krivo sto je na Bogiju toliko insistirao.

Cwilla
Upravu si, gurali su Enisa na desnog beka a imas momka iz juniora, na lijevog beka a imas momka iz juniora (a pri tom i najbolji Memijin drug :) )
Ko je desni bek iz juniora ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 feb 2016, 13:09

a morao je. nije imao nikakvu drugu varijantu kad je tomić otišao, a u vezu nije doveden niko. onu prvu tekmu sa olimpikom je i dado bio povrijeđen, amir je odmah razvalio i to je to, nikakva hrabrost nije bila gurati ga dalje.

mogao je enisa, ali amir je bio bolji od njega i kad je debitovao... :mrgreen:

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 02 feb 2016, 13:09

Prije sve da se sagnem do poda nasoj upravi, bez njih ove dobre vijesti nebi bile moguce. Prodaja Amira je ispravan potez uprave, i treba cestitati.
Slazem se da Amir vise vrijedi ali iz koje lige dolazi i ova cifra je odlicna.
Sada je sve na igracima i strucnom stabu, imaju vremena za sve, kao i najbolje uslove za rad. Prva 3 kola ce nam reci mnogo stvari, a i ako ne kazu ne trebaju se odmah pljuvati igraci i strucni stab. Ostavite Edisa da radi svoj posao, glupe su price mlad je, neiskusan, ovako, onako. Pogledajte malo po evropi, toliko mladih strucnjaka, a 10 puta bolji od "iskusnih". Sada ce trebati najveca podrska navijaca, kada zagrmi sa juga ima da lete po terenu.
Imamo dobar tim sa provjerenih imenima, imamo para, imamo sve sto je potrebno za dobre rezultate. Niko se nije nadao da cemo zavrsiti ovako na tabeli, jer smo trebali ranije da pocnemo da dovodjenjem igraca. Moguce da nam dodje jos nekoliko igraca, ali nece vise od 4. Ocekujem 10 hiljada protiv Sirokog, a naravno da cemo dobiti, nema vise bodova sa Grbavice:)
Plava braco svi na jug, sjever, gdje god hocete, samo dodjite:) :opaopa:

Papa do utakmice :salut:

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 02 feb 2016, 13:10

pile87 je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:FKZ1921

Cwilla
Ko je desni bek iz juniora ?
Sehic, mislim godinu ranije je zavrsio sa juniorima..

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 feb 2016, 13:17

IvanOsim je napisao/la:Sehic, mislim godinu ranije je zavrsio sa juniorima..
On je krilo, odigrao je jednu utakmicu u juniorima na beku i to jako kvalitetno ali to su juniori.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.