FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
28
11%
Drugi
22
9%
Treći
69
27%
Četvrti
67
26%
Peti
24
9%
Šesti
15
6%
Sedmi
6
2%
Osmi
10
4%
Ispadamo iz lige
16
6%

Ukupno glasova: 257

ronaldo99
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ronaldo99 » 14 dec 2025, 12:09

Neka ljudi smanjimo dozivljaj, kakva titula, borac nam bjezi 14 bodova i uzakmica manje, pa i da sve pobjedimo mislite da ce oni izgubiti 6 tekmi?

3-ce mjesto ili eventualno drugo bi se moglo ganjati, i treba pokusati opet kup uzeti pa da barem preskocimo prvo pretkolo konferencijske lige.

Hajmo danas sa 3 boda zavrsiti polusezonu i da malo mirnije odemo na pauzu.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 14 dec 2025, 12:15

Jarane sto je suludo da pricamo o tituli sa ovakvom ekipom i Mamicima u klubu? Borac izgubi 2 od nas, ima jos 2 sa Velezom, zrinjskim, zeljom, sirokim. Sve su to tekme koje se mogu izgubit. Sjetite se nase polusezone sa vinkom i sta smo prokockali. Izgubi dvije tri ekipa je pod pritiskom i mijenja se prica. Ja ne vidim razlog zasto ne bi napali sva tri trofeja, imamo dvije postave koje su konkurentne u BiH. A na kraju krajeva, ne bi bio pitar da se ne nadam do zadnjeg kola
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 dec 2025, 12:29

Stoji sve to da se treba nadati i boriti dok postoji i teoretska sansa, al evo nakon danas cemo biti dosta pametniji, ako ne dobijemo danas mislim da onda stvarno nema potrebe o pricama za titulu. Kup je dohvatljiv i to trebamo ozbiljno shvatiti kao i prosle sezone.

Iduce sezone se mora titula uzeti tu vise nema izuzetka i opravdanja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 dec 2025, 12:30

plisek je napisao/la:
14 dec 2025, 12:15
Jarane sto je suludo da pricamo o tituli sa ovakvom ekipom i Mamicima u klubu? Borac izgubi 2 od nas, ima jos 2 sa Velezom, zrinjskim, zeljom, sirokim. Sve su to tekme koje se mogu izgubit. Sjetite se nase polusezone sa vinkom i sta smo prokockali. Izgubi dvije tri ekipa je pod pritiskom i mijenja se prica. Ja ne vidim razlog zasto ne bi napali sva tri trofeja, imamo dvije postave koje su konkurentne u BiH. A na kraju krajeva, ne bi bio pitar da se ne nadam do zadnjeg kola
Nema teoretske šanse prihvatite to i lakše je.

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 14 dec 2025, 12:35

plisek je napisao/la:
14 dec 2025, 12:15
Jarane kontaš li da ni jednu ekipu u pl ne možeš uzeti kad ti se sudije upetljaju? Gledaš li fudbal zadnjih par godina?
Kada se uvežu 2,3 takve utakmice to djeluje psihički na igrače. Poslije im i ne treba pomoć sudija.
Onaj naš kup je bio izuzetak, ne pravilo.
Nije bitno kakvu ekipu imaš, trenera, ligu ne možeš uzeti iz nekih drugih razloga.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 14 dec 2025, 12:37

Ne vjerujem da ima ljudi koji jos misle da mozemo stici borac i zrinjski. Vi jsto kao da ne zivite u bosni, mozda i ne zivite. Pa sutra da city pocne igrati umjesto nas ne bi stigli ovaj zaostatak. Fokusirati se na kup, a svakako cemo zavrsiti 3 ili 4

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 14 dec 2025, 12:39

Opet oni o tituli nekon jedne dvije utakmice,pa ljudi moji kad cete vise nauciti...Sad se masta o tituli veceras ako zijanimo borimo se za opstank

Sad trebamo praviti tim i sistem da napadnemo titulu sljedece sezone za 80 godina kluba.Ova sezona je izgubljena vec u prvom kolu sto se tice prvog mjesta,nijedan onakav kiks ne smijes imati ako ganjas titulu a kada cemo mi bit toliko spremni pitanje je.Ako nije to onda je odlazak Zekica definitivno dokrajcilo nade o tom peharu.
Prije svega moramo zavrsiti sebi regularno sudjenje od 1.do 36.kola,onda dolazi na temu ekipa gdje ti treba 2 igraca na zimu i 2 na ljeto uz trenera koji ima rutinu osvajanja pehara.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 14 dec 2025, 12:52

Kup ili Superkup je puna šaka brade što se ove sezone tiče. :mrgreen:
Raju zavarao derbi i ne krivim ih jer su nam svima dokazali da mogu kad hoće. Zato toliko i boli kurcobolja na svim ostalim utakmicama na kojima smo se, ako ćemo realno, patili.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 14 dec 2025, 12:59

Ala više perete sa Zekićem, čovjek javno reče da je već poslje Krajove odlučio otići, stvarao nešto godinu dana i pokupio se, sjebo pripreme za ligu, ostavio nas na cjedilu nakon prvog kola popišo se po svemu što je dobro uradio.
Hvala mu za trofej i malo radosti što nam je donio i to je to.
Imamo dobru ekipu nadati se da će ostati preko zimske pauze i krenuti na proljeće kako treba i da neće biti "nebitnih" utakmica pa dokle doguramo. U kupu imamo solidne protivnike i možemo do polufinala. Dva trofeja su u igri.
Moramo gledati ono što imamo, ako igrači na terenu pokazuju toliko zajedništvo nemojmo biti mi koje ćemo to zbog prošlosti razj.ebavati.
Moramo stati iza ekipe jedino tako možemo očekivati radost.
Zadnja izmjena: DoktorXabaras, dana/u 14 dec 2025, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 14 dec 2025, 13:12

NoProfit je napisao/la:
14 dec 2025, 12:52
Raju zavarao derbi i ne krivim ih jer su nam svima dokazali da mogu kad hoće. Zato toliko i boli kurcobolja na svim ostalim utakmicama na kojima smo se, ako ćemo realno, patili.
buraz ako vec moramo birati izmedju ta dva onda nema dileme :mrgreen:
superkup je prestiz
a ako sam dobro upratio, osvajac kupa ide u Evropa ligu sto opet popravlja sanse za ligasku fazu Konferencijske

ja bih danas napao svim silama pa nek zavrsi kako hoce

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 dec 2025, 13:15

BegovicRamiz je napisao/la:
14 dec 2025, 13:12
NoProfit je napisao/la:
superkup je prestiz
a ako sam dobro upratio, osvajac kupa ide u Evropa ligu sto opet popravlja sanse za ligasku fazu Konferencijske

Ne ide, to mozda od iduce sezone ako se rezultati poklope i ako bi zrinjski prosao dalje.

Pobjednik kupa ide u drugo predkolo Konferencije, dakle prednost je samo sto preskaces prvo predkolo.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 14 dec 2025, 13:21

ronaldo99 je napisao/la:
14 dec 2025, 13:15
BegovicRamiz je napisao/la:
14 dec 2025, 13:12
NoProfit je napisao/la:
superkup je prestiz

Ne ide, to mozda od iduce sezone ako se rezultati poklope i ako bi zrinjski prosao dalje.

Pobjednik kupa ide u drugo predkolo Konferencije, dakle prednost je samo sto preskaces prvo predkolo.
nista onda
negdje sam procitao da se ide ali nista znaci

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 14 dec 2025, 13:24

Trebaš biti lud da pomisliš da će NFSBiH FK Borac ispustiti ovu prednost. Ljudima je Čeferin počasni direktor.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 14 dec 2025, 13:51

Nista kao pitarluk, nakon kikseva od Rudara, Listice, igraci nemaju plate, ne mozemo dic kredit, raspadamo se psusje se igracima, sad nakon jedne pobjede prica se o tituli, dajte ljudi nadjite sredinu. Treba ici iz utakmice u utakmicu i pokusat smanjiti zaostatak, prije svega za drugim mjestom. Ako danas ne dobijemo opet ce biti ista prica, nemamo sredine, fali napadac, spori smo ovo ono.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 14 dec 2025, 13:54

Ma ne masta niko, jedan covjek napisao, standardno nase, a u biti 99% raje zna da nam je 3 mjesto premija ove sezone.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 dec 2025, 14:16

Mi se trebamo okrenuti Kupu i Superkupu ligu smo vec davno uprskali bezveze neki mastaju ovdje.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 14 dec 2025, 14:17

Nmg da vjerujem sta se pise ovdje i kako se prica zarotira zbog samo jedne tekme makar to bio i derbi.

Samo da ne bude veceras opet strmoglavo ateriranje.

Pokusati izaci iz tekme neporazen,a ako se ukaze prilika za nesto vise jos bolje!

Imamo realne sanse za dva trofeja kup i super kup,i tome trebamo teziti,ako se ispostavi da se upetljamo gore za vrh,naravno napasti svim silama.

Ali to nam ne treba poslije svega biti prioritet.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 dec 2025, 14:40

TrofejiSuTu je napisao/la:
14 dec 2025, 14:17
Nmg da vjerujem sta se pise ovdje i kako se prica zarotira zbog samo jedne tekme makar to bio i derbi.

Samo da ne bude veceras opet strmoglavo ateriranje.

Pokusati izaci iz tekme neporazen,a ako se ukaze prilika za nesto vise jos bolje!

Imamo realne sanse za dva trofeja kup i super kup,i tome trebamo teziti,ako se ispostavi da se upetljamo gore za vrh,naravno napasti svim silama.

Ali to nam ne treba poslije svega biti prioritet.
Nemamo mi nikakve šanse za titulu, ostalo si sve dobro napisao. Probati osvojiti ova dva kupa i držati se trećeg mjesta, vidjeti kakva će biti situacija sa investitorima iduće sezone i svim silama napasti sve trofeje.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 14 dec 2025, 15:10

Ma kup i super kup prioritet, liga se treba igrati do kraja i probati sto vise tekmi dobiti i malo smanjiti taj zaostatak. A iduca sezona titula se mora uzeti i tu nema vise nikakvog izgovora.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 14 dec 2025, 15:18

ronaldo99 je napisao/la:
14 dec 2025, 15:10
Ma kup i super kup prioritet, liga se treba igrati do kraja i probati sto vise tekmi dobiti i malo smanjiti taj zaostatak. A iduca sezona titula se mora uzeti i tu nema vise nikakvog izgovora.
Potpisujem, Superkup i Kup su prioritet.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.