Postao/la el-fighter » 08 sep 2015, 12:46
Ja ne mogu da vjerujem da neko stavlja u isti kos Teletovica sa Nurkicem i Djedovicem. Prvo, Mirza je sazvao preskonferenciju i lijepo rekao kako stvari stoje. Ukoliko promijeni klub i ode iz Netsa sanse da zaigra na Eurobasketu ce biti minimalne. Ukoliko ostane u Netsima ostala bi kakva-takva mogucnost da zaigra. Nebitno u koju ekipu da je Mirza otisao ista bi trazila da on ne igra Eurobasket ili bi trazila ogromno osiguranje, sto nas Savez nikako ne moze da plati.
Sto se tice Nurkica mislim da nije sve do njega kao sto se pokusava predstaviti. Istina da je i on pogrijesio, ali nije sve tako. Na onom proslom okupljanju ocigledno nije mogao da drzi ritam koji je nametnuo Ivanovic, jer je imao tesku sezonu, pa prvenstvo sa mladom reprezentacijom i onda jos pripreme. Svi znamo kakvi su Duskovi treninzi i znamo da se na njima mora davati 100% sto Juka nije mogao. Onda je napravio gresku kada je otisao sa priprema bez da ga nasi doktori pregledaju, a onda su i nasi pretjerali zato sto su sve to odmah poslali u medije i sukob je bio neizbjezan. Sada se momka optuzuje zato sto ne igra na Eurobasketu a frajer ne smije jos ni potrcat, jer se oporavlja od operacije za koju se nije on sam odlucio, nego strucnjaci koji se brinu za njegovo zdravlje.
Za Nihada se nema sta reci. Slagao nas je zestoko i napravio budalama. U razgovoru za SS.ba je fino rekao kako ce sigurno igrati na Eurobasketu, a onda se usutio kao zadnji mis. Cak i ako bude ponovo pozvan sumnjam da ce mu navijaci ovu izdaju ikada oprostiti.
Momcima koji ginu na ovom EP-u se moze samo kapa skinuti. Limitirana smo ekipa, ali je zato borba i zalaganje uvijek na visokom nivou. Ivanovic je kosarkaski genije koji od ove ekipe izvlaci maksimum. Treba uraditi sve sto je potrebno da ga zadrzimo na klupi, a vjerujem da ce on pristati uz uslov da na raspolaganju ima sve igrace. Sada nam treba jos jedna pobjeda za drugi krug i nadam se da cemo vec sutra doci do nje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.