Amar Dedić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Re: Amar Dedić

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 25 jun 2025, 13:04

gaston je napisao/la:
25 jun 2025, 07:36
Hoćeš njegov?
slika
Ili njegov?
slika
Od tebe je i prvi onaj post bio previše.

Nije bolji igrač jer sam ja tako rek'o. tip mišljenja :rol:

Reci ba druže da pratiš samo Ligu Prvaka svake druge hefte, nije sramota. :mrgreen:

Alejkumuselam.
slika
E baš si mi spustio.
Ma ja, rekli ja i manje više svaka football performance platforma na dunjaluku. Izvinjavamo se kolektivno.

Meni nekako draži ovi :
slika
slika
slika
A i ako ćemo se baš imenima gađati, što ne izvuče njegov, isti im gazda:
slika
Nek je tebi FIFA TOTY igračina ispred svih. :crazy: :kafa:
Pošteno, pa kako bude.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 25 jun 2025, 13:09

Strašno :facepalm:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 25 jun 2025, 13:16

Kerkez u timu sezone u najjacoj ligi na svijetu, kupuje ga klub koji ove godine cilja na osvajanje LP. Pri tome i prosle godine su izdominirali u grupi kao prvi, ali naletili su na PSG, vjerovatno jedinu bolju ekipu od njih u ovom trenutku. Lik je 50 miliona placen s razlogom. U Liverpoolu ne sjedi neki bosanac iz Kladnja koji skautira i prati nego najveci strucnjaci.
U ovom trenutku, jedini bolji bekovi od njeg su Nuno Mendes i eventualno Davies, koji pola sezone igra, tako da i nije nesto koristan.
Navodit Di Marca, Cucurellu, a tek Calafioria kao bolje od njeg je presmijesno. Ti igraci da vrijede igrali bi u Realu, Liverpoolu, PSGu, Barseloni, Bajern Minhenu, a ne Arsenalu ili Chelseau. Ne kazem da su Londonski timvovi losi, nego hocu reci da klase od bekove idu u prethodne navedene klubove.
Di Marco je imao katastrofa sezonu, ispadao ko niko. Talijanska liga nije nikakvo mjerilo.
Theo Hernandez je isto bio katastrofa. Jednako vazi i za njeg da vrijedi ne bi otiso u Saudijsku Arabiju ili UAE, gdje je vec otiso, nego bi napravio transfer u neki od top 5 klubova.
Al iskocismo s glavne teme, a to je Amar. 15 miliona za beka je sasvim solidna cifra, jer bekovi nikad nisu bili na cijeni, zajedno s golmanima. Otic u Benfiku je vjerovatno najbolji moguci potez, uz klubove poput Dortmunda, Lajpciga, Ajaxa, PSVa, Monaka, Porta, Sportinga, Leverkusena itd.. Sve klubovi koji su dobri za razvoj mladih igraca i klubovi koji igraju Evropu, a pri tome imas najbolju podlogu da napravis vrhunski transfer.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 26 jun 2025, 08:52

Ma nije cifra od 15mil (a mislim da nije ni toliko bez nekih bonusa) nesto velika i Amar od prije godinu i po ili dvije bi vrijedio znatno vise, i ocajniji bekovi se prodaju za 20+ miliona. Emerson Royal je prekao u Milan za oko 20mil, a smijurija od igraca, mene bude stid kad on uzme loptu i svaku vrati nazad stoperu, ali on je Brazilac, igrom slucaja zavrsio u Totenhemu i odmah vrijedi vise nego jedan Amar Dedic. A takvih Emersona je na sve strane.

Dedicev grijeh je sto nije otisao cim je odigrao onu vrhunsku sezonu gdje je u LP razvalio, protiv Milana bio zvijer, cudno da jos tad ga nisu prodali i iskoristili momenat, vjerovatno se nadajuci jos boljem razvoju, a povrede su iskljucivi krivac sto je ispao iz ritma i stagnirao. Iz to jos igra za ocajno Bosnu i Hercegovinu, a ne npr. Holandiju,
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 26 jun 2025, 11:10

Beduin je napisao/la:
26 jun 2025, 08:52
Ma nije cifra od 15mil (a mislim da nije ni toliko bez nekih bonusa) nesto velika i Amar od prije godinu i po ili dvije bi vrijedio znatno vise, i ocajniji bekovi se prodaju za 20+ miliona. Emerson Royal je prekao u Milan za oko 20mil, a smijurija od igraca, mene bude stid kad on uzme loptu i svaku vrati nazad stoperu, ali on je Brazilac, igrom slucaja zavrsio u Totenhemu i odmah vrijedi vise nego jedan Amar Dedic. A takvih Emersona je na sve strane.

Dedicev grijeh je sto nije otisao cim je odigrao onu vrhunsku sezonu gdje je u LP razvalio, protiv Milana bio zvijer, cudno da jos tad ga nisu prodali i iskoristili momenat, vjerovatno se nadajuci jos boljem razvoju, a povrede su iskljucivi krivac sto je ispao iz ritma i stagnirao. Iz to jos igra za ocajno Bosnu i Hercegovinu, a ne npr. Holandiju,
Jako cudno, isto je tako i sa Ahmedhodzicem dominirao sezonu, gomila klubova ga trazili on i ostane. Pa u januaru ode u propali Bordeaux.
Isto Dzeko davne 2010 umjesto da je otiso taj ljetni prelazni on ode u januaru koji je jako tezak za transfere.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 26 jun 2025, 14:20

To što vi mislite da je bilo ponuda raznih klubova ne znači da ih je zaista i bilo. Najmanje 70% ovih špekulacija i članaka koje vidimo generalno su lažna priča. Menadžeri plate članak i kaže se traži ga ovaj, traži ga onaj. Vidjeli ste i sami da je Dedić jedva prešao u Marseille koji ga očito nije ni htio. Uzeli ga preko neke stvari, a tako su ga i tretirali.

Otkud znamo i za Ahmedhodžića da nije bila samo prica? Ne možemo sa sigurnošću znati. On da valja i da ima istine u tim pričama, ne bi sigurno najbolje godine proveo u drugoj engleskoj ligi, bez obzira što je to i dalje jedna od najjačih liga na svijetu...ti navodni klubovi su ipak bili iz liga petice.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jun 2025, 15:41

Ne bih da prekidam ovu ozbiljnu off diskusiju :mrgreen: , ali moram priupitati je li potpisao Dedić zvanično? Ja ne viđoh to nigdje još.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 jun 2025, 15:46

:yawn:
Raonffa je napisao/la:
26 jun 2025, 15:41
Ne bih da prekidam ovu ozbiljnu off diskusiju :mrgreen: , ali moram priupitati je li potpisao Dedić zvanično? Ja ne viđoh to nigdje još.
potpisao kao i Radeljic za Hull:-)

mada, ovo bi trebalo biti ok, jaran je on sa onim Belminom i taj ne bi bacao supljake bez dozvole.
Sta se ceka sa potpisom, ko zna.
Benfika bi bas bila top poslije svega i ako sve bude kako treba, zadnja stepenica do nekog top kluba. Da i tamo ostane cijelu karijeru, extra.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jun 2025, 16:01

babino je napisao/la:
26 jun 2025, 15:46
:yawn:
Raonffa je napisao/la:
26 jun 2025, 15:41
potpisao kao i Radeljic za Hull:-)

mada, ovo bi trebalo biti ok, jaran je on sa onim Belminom i taj ne bi bacao supljake bez dozvole.
Sta se ceka sa potpisom, ko zna.
Benfika bi bas bila top poslije svega i ako sve bude kako treba, zadnja stepenica do nekog top kluba. Da i tamo ostane cijelu karijeru, extra.
Znači qurčina :mrgreen:

Ma Benfica bi bila sjajna, ta tri portugalska kluba plus Ajax i PSV su suho zlato za igrača i veliki radar za top klubove koje spominješ. Po meni je čak i bolje igrati u ovim nabrojanim klubovima nego u nekim bezveze ekipama lige petice, jer imaš mogućnost konstantno igrati LP protiv top klubova plus još gradiš kakav takav pobjednički mentalitet jer su to ekipe koje dominiraju u svojim zemljama. Imati dvojicu igrača u takvim klubovima plus Alajbegović (ne znam je li on potpisao :mrgreen: ) u Salzburgu je nama suho zlato :D

Naravno, nije to garancija za bilo kakav uspjeh (Tahirović npr) ali kada te kao (relativno u Dedićevom slučaju) mlade igrače dovedu ti klubovi, znači da nešto vide u tebi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 26 jun 2025, 21:06

nerkolfc je napisao/la:
23 jun 2025, 22:47
Volio bih da Jay uðe na ovu temu da cujem njegov osvrt na ovu zadnju stranicu 😂
Glupan Kaunas koji je tvrdio da je Amorim 10 puta bolji od Slota i koji je zbog opklade trebao napustiti forum i pogazio svoju rijec. Da njega uzimamo za ozbiljno ? 😂😂

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 jun 2025, 12:58

Mario Stanić o Benfici:

"Onda je stigla ponuda Benfice i otišao sam u Portugal. Jako veliki klub. Čak sam i ja ostao zapanjen kada sam vidio koliko ljudi vole taj klub u Portugalu i što znači jedna Benfica. Tu sam došao možda i prerano za tako jedan veliki iskorak i tako jedan veliki klub koji, kao i većina velikih klubova, ima uvijek strahovito velike ambicije. Sve osim prvog mjesta je zapravo neuspjeh. Te godine se nismo proslavili, Porto je bio prvak, a mi smo rano ispali i iz Kupa. Bilo je puno pritisaka i od navijača i od medija. Te godine baš nisam igrao i nisam bio zadovoljan. Bio sam svjestan da samo kroz igru možeš napredovati. Treninzi i pripreme su krasne i sjajne, ali igrač rapidno napreduje samo kroz utakmice. Samo kroz te situacije se razvijaš. Kroz treninge dižeš razinu spremnosti, ali napredak dolazi kroz utakmice. Tražio sam neku drugu opciju i htio sam otići u Belgiju u Brugge iako sam mogao ostati u Benfici u kojoj sam imao i izdašniju ponudu."

U Bruggeu ste i zabili 20 golova i tako postali najbolji strijelac belgijske lige.

"Taj potez da idem iz Benfice u Brugge za lošije financijske uvjete, ali za razvoj karijere, se pokazao, umjesto koraka unazad kako izgleda na papiru, kao tri koraka unaprijed. To je bio zamah za daljnje korake. To je bio možda i prijelomni događaj u mojoj karijeri jer sam u Bruggeu došao u momčad i ligu koja je natjecateljska i koja možda nije jaka kao neke druge lige, ali izuzetno zahtjevna fizički i natjecateljski jako dobra. Mi ju dobrim dijelom podcjenjujemo. Kada igrači odu iz Hrvatske prenaglo u neke velike klubove onda dolazi do disbalansa. Međutim, belgijska liga je jedna odlična stepenica između. Ako napravite razliku u hrvatskoj ligi, ako napravite razliku u belgijskoj ligi, onda ste definitivno potencijal i kvaliteta za top tri europskih liga. Tako je meni belgijska liga poslužila kao jedna stepenica između i tu sam dokazao, sebi zapravo, da mogu još više i dalje."

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 02 jul 2025, 01:27

Nista od Benfice izgleda..

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 jul 2025, 01:47

Otkud to sad
naprijed rejal

MoodyReboot
Kontakt:

Post Postao/la MoodyReboot » 02 jul 2025, 07:45

Sveti je napisao/la:
02 jul 2025, 01:47
Otkud to sad
Zar i ti da nasjedaš na ove gluposti? :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 jul 2025, 14:45

MoodyReboot je napisao/la:
02 jul 2025, 07:45
Sveti je napisao/la:
02 jul 2025, 01:47
Otkud to sad
Zar i ti da nasjedaš na ove gluposti? :mrgreen:
Ne mogu da pofatam sve nickove :mrgreen:
naprijed rejal

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 07 jul 2025, 11:23

dje zapelo?

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 07 jul 2025, 18:10

Nije dobro...vidim da Benfica igra prvu prijatelsku 26. Jula tako da sigurno pripreme pocinju sljedece sedmice.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jul 2025, 18:15

Na kraju nece ni otici nigdje...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 07 jul 2025, 22:55

Ma to sa Benficom je gotova stvar, ubjedjen sam 100%. Ceka se nesto ko ce znat sta.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 jul 2025, 22:43

Benfica dovodi lijevog beka Obradora iz omladinskog pogona Real Madrida. Ima 21 godinu i prošle sezone je igrao u Deportivo la Coruna, spanska druga liga.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.