AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- senad_flamin
- Kontakt:
Re: AS Roma
EE sta bi sa Lamelom ,jel on potpiso ? nesto se ne sjecam ,a nikako se momak ne spominje da nije na posudbu poslat negdje ? 
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!
12 miliona sve uredno,cuj posudbu udarilo sunce jeldewarden je napisao/la:EE sta bi sa Lamelom ,jel on potpiso ? nesto se ne sjecam ,a nikako se momak ne spominje da nije na posudbu poslat negdje ?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Enrique pokusava izgraditi ekipu na principu Barcelone.U koliko mu nesto slicno podje za rukom ima se nadati i dominaciji u Italiji.
Jasno je da u Italiji ekipe koje igraju napadacki uvjek dobro prolaze kao i u ostatku svijeta stim da je u Italiji to jos dodatni plus.Ekipa je mlada ali jako explozivna.Puna brzine i jako dobrih tehnicara.koliko ce cvrsto igrati i kakav presing raditi vidjet cemo.Enrique radi i pravi ekipu za buducnost.
Od 1 sezone ne ocekujem nesto previse.3-4 mjesto je mislim gornja granica.Medjutim za godinu dvije u koliko vecina budu na broju a rijec je o super talentima onda ova ekipa moze tutnjati Serijom A.
fantasticna pojacanja su doveli.Kjaer je odlican igrac,Stek fantastican golma.Doveden je Gago koji doduse nije igrao u Realu ali ce biti jako bitna karika u Romi jer je odlican igrac kako defanzivno tako i kreativno.Lamela je jos uvjek nejak ali ako sazrije bit ce udarna igla.Pjanic je vec sada afirmisan nogometas i rijec je o igracu koji moze prevagu jako cesto donositi.Bojan kao Bojan.Rijec je o vanserijskom talnetu koji ako doceka jednu dobru sezonu moze postati najbolji na svojoj pozicij.DDR je tu i jako je bitno radi iskustva i same cvrstoce u veznom redu.Osvaldo je igrac koji me odusevio prosle sezone u Espanyolu i rijec je o covjeku koji ima fantastican njuh za golom.
Totti je tu da bude autoritet i da psiholoski ojaca ekipu.Njegova pozicija bi trebala biti sam vrh napada uz Osvalda.Povuceniju rolu bi dao Bojanu jer je jako pokretljiv i moze igrati vise SS ili Wingera.
Pjanic bi bio igrac koji bi manje trcao nazad a mnogo davao naprijed.
Gago i DDR su igraci koji mogu dosta inteligentno rusiti napade protivnika i vrsiti isti presing.
Bekove za sada ne mgu predpostaviti ko bi mogao igrati.Medjutim bekovi su im kljuc.Pokretljivi i trkacki nastrojeni bekovi su ono sto bi olaksalo posao prije svega DDR-u i Gagi a potom Mirketu i Bojanu.
U koliko se tim psiholoski uklopi Roma moze biti fantasticna cak i ove godine !
Jasno je da u Italiji ekipe koje igraju napadacki uvjek dobro prolaze kao i u ostatku svijeta stim da je u Italiji to jos dodatni plus.Ekipa je mlada ali jako explozivna.Puna brzine i jako dobrih tehnicara.koliko ce cvrsto igrati i kakav presing raditi vidjet cemo.Enrique radi i pravi ekipu za buducnost.
Od 1 sezone ne ocekujem nesto previse.3-4 mjesto je mislim gornja granica.Medjutim za godinu dvije u koliko vecina budu na broju a rijec je o super talentima onda ova ekipa moze tutnjati Serijom A.
fantasticna pojacanja su doveli.Kjaer je odlican igrac,Stek fantastican golma.Doveden je Gago koji doduse nije igrao u Realu ali ce biti jako bitna karika u Romi jer je odlican igrac kako defanzivno tako i kreativno.Lamela je jos uvjek nejak ali ako sazrije bit ce udarna igla.Pjanic je vec sada afirmisan nogometas i rijec je o igracu koji moze prevagu jako cesto donositi.Bojan kao Bojan.Rijec je o vanserijskom talnetu koji ako doceka jednu dobru sezonu moze postati najbolji na svojoj pozicij.DDR je tu i jako je bitno radi iskustva i same cvrstoce u veznom redu.Osvaldo je igrac koji me odusevio prosle sezone u Espanyolu i rijec je o covjeku koji ima fantastican njuh za golom.
Totti je tu da bude autoritet i da psiholoski ojaca ekipu.Njegova pozicija bi trebala biti sam vrh napada uz Osvalda.Povuceniju rolu bi dao Bojanu jer je jako pokretljiv i moze igrati vise SS ili Wingera.
Pjanic bi bio igrac koji bi manje trcao nazad a mnogo davao naprijed.
Gago i DDR su igraci koji mogu dosta inteligentno rusiti napade protivnika i vrsiti isti presing.
Bekove za sada ne mgu predpostaviti ko bi mogao igrati.Medjutim bekovi su im kljuc.Pokretljivi i trkacki nastrojeni bekovi su ono sto bi olaksalo posao prije svega DDR-u i Gagi a potom Mirketu i Bojanu.
U koliko se tim psiholoski uklopi Roma moze biti fantasticna cak i ove godine !
Stranger in the night. SIDA in the morning!
nisi ti dobar ,onaj zeleni hljeb te udario jel ?Raul_64 je napisao/la:12 miliona sve uredno,cuj posudbu udarilo sunce jeldewarden je napisao/la:EE sta bi sa Lamelom ,jel on potpiso ? nesto se ne sjecam ,a nikako se momak ne spominje da nije na posudbu poslat negdje ?
znam da se ne spominje nigdje ,reko da ga Roma nije poslala negdje na posudbu ,al eto izgleda da nije
IO SONO INTERISTA
nije to Lamela ,to je Abudin Mamela iz Doboja kod Kaknja,bio u vezi sa Amnom Delic (Delijina rodica) dugi niz godina i onda ga ona ostavila zbog onog Berbica sto auto-klime postavlja...valjda se Mamela zato odlucio za prelazak u Rim...Inace mu je Musija u kaknjskom Rudaru nudio dosta bolje uslove,al Slavisi nije odgovarao zbog njegovog run&gun stila nogometa...warden je napisao/la:nisi ti dobar ,onaj zeleni hljeb te udario jel ?Raul_64 je napisao/la:12 miliona sve uredno,cuj posudbu udarilo sunce jeldewarden je napisao/la:EE sta bi sa Lamelom ,jel on potpiso ? nesto se ne sjecam ,a nikako se momak ne spominje da nije na posudbu poslat negdje ?![]()
znam da se ne spominje nigdje ,reko da ga Roma nije poslala negdje na posudbu ,al eto izgleda da nije
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD
serija a definitivno pocinje za vikend. kada je roma u pitanju u centru paznje je je sukob na relaciji LE, baldini - totti, cak je i sabatini posvetio press konferenciju tome. totti se do sada ne oglasava. dibenedeto je izjavio da je totti veliki sampion, ali da je on uz LE. nimalo dobre vijesti pred pocetak sezone.
takoder se pise i o de rossiju, tj. njegovom produzenju ugovora. jedni pisu da ce produziti, dok drugi tvrde da de rossi trazi puno vise od ponudenih 4.5-5 miliona netto po sezoni. ovo je sasvim dovoljna svota koju bi se rossi trebao prihvatiti, a time bi postao placeniji i od tottija. po meni je ova cifra velika obrzirom na partije koje de rossi pruza u posljednje vrijeme. volio bi da ostane, no vidjecemo da li ce odluciti ljubav prema romi, ili 9 miliona po sezoni koliko nudi seik mesno iz citya.
da nesto napisem i o predstojecoj utakmici za vikend protiv caglijarija na olimpicu.
mozda mozemo ocekivati i pjanica u sastavu, obrzirom da ce propustiti uzvrat protiv bejlorusije utorak.
ja ocekujem
stek
cassetti burdisso kjaer j.angel
gago de rossi pjanic
osvaldo totti krkic
cetiri debitanta u prvoj postavi rizicno, ali opet sigurnije nego staviti perottu ili taddeija
takoder se pise i o de rossiju, tj. njegovom produzenju ugovora. jedni pisu da ce produziti, dok drugi tvrde da de rossi trazi puno vise od ponudenih 4.5-5 miliona netto po sezoni. ovo je sasvim dovoljna svota koju bi se rossi trebao prihvatiti, a time bi postao placeniji i od tottija. po meni je ova cifra velika obrzirom na partije koje de rossi pruza u posljednje vrijeme. volio bi da ostane, no vidjecemo da li ce odluciti ljubav prema romi, ili 9 miliona po sezoni koliko nudi seik mesno iz citya.
da nesto napisem i o predstojecoj utakmici za vikend protiv caglijarija na olimpicu.
mozda mozemo ocekivati i pjanica u sastavu, obrzirom da ce propustiti uzvrat protiv bejlorusije utorak.
ja ocekujem
stek
gago de rossi pjanic
osvaldo totti krkic
cetiri debitanta u prvoj postavi rizicno, ali opet sigurnije nego staviti perottu ili taddeija
na danasnji dan , tacnije 4.9.1994. godine, totti zabio prvi gol u seriji a :
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
dobar review i dosta novih inforamcija za mene. što se sastava tiče tu sam skeptik, dobri su to igrači sve odreda ali ukoliko roma bude igrala u tom sastavu primat će 3 komada po susretu, nema šanse da enrique krene ovako ofanzivno u italiji.MCMXXVII je napisao/la:serija a definitivno pocinje za vikend. kada je roma u pitanju u centru paznje je je sukob na relaciji LE, baldini - totti, cak je i sabatini posvetio press konferenciju tome. totti se do sada ne oglasava. dibenedeto je izjavio da je totti veliki sampion, ali da je on uz LE. nimalo dobre vijesti pred pocetak sezone.
ja ocekujem
stek
gago de rossi pjanic
osvaldo totti krkic
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
imam osjecaj da bi se ovaj problem na relaciji totti-enrique mogao odraziti na cijelu ekipu, kao da sve vrijeme enrique priprema teren da tottiju kao 35ogodisnjaku uruci manje znacajnu ulogu nego sto je on ocekuje, a i zasluzuje - ulogu vodje koji ce biti standardan u sastavu, valjda ce se to sto prije rijesiti
nesto sam optimistican prema ovoj ofanzivnoj formaciji, Roma godinama igra znatno otvoreniji fudbal od ostatka lige, a ove godine, ako se tim poslozi, imaju potencijal bar za 3. mjesto i ligu sampiona, a vrlo lako bi mogli biti i najefikasnija ekipa u prvenstvu...
nesto sam optimistican prema ovoj ofanzivnoj formaciji, Roma godinama igra znatno otvoreniji fudbal od ostatka lige, a ove godine, ako se tim poslozi, imaju potencijal bar za 3. mjesto i ligu sampiona, a vrlo lako bi mogli biti i najefikasnija ekipa u prvenstvu...
-
Evil Genius II
po meni takticka postavka se ne razlikuje puno od prethdonih sezona s obzirom da smo uvijek igrali sa 3 ofanzivno orjentisana igraca (totti, mirko i menez recimo) a tako ce biti i ove sezone ko god bude igrao u prvih 11 a sto se tice tog sukoba mislim da mediji prenapuhavaju stvari do nekih enormnih proporcija i da to ustvari i nije ozbiljno toliko koliko se predstavlja. bilo kako bilo, u potpunosti sam na strani capitana jer nevjerovatno je kakve se stvari pisu o njemu zadnjih par sedmica (a covjek suti, trenira i trpi) i jos nevjerovatnija je cinjenica da niko od uprave se nije udostojio popricati s njim licem u lice, baldini mu salje sms iz londona . . hej, sms 
ranieri o tottiju
http://www.football-italia.net/sep4l.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ranieri o tottiju
http://www.football-italia.net/sep4l.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ranijeri je picka, nekako mi idu na zivce ovi sto staju u red i pokusavaju odbranit tottija,kada u stvari nemaju pojma ni sta se tacno desava. ranijeri, mazzone, delvechio , candela... svi zeljni medijske paznje.
ja ne bi nikad stao na taj nacin u odbranu tottija, da je meni odbio izaci na jednoj utakmici, kao sto je totti uradio ranijeriju, al eto u nedostatku posla slobodno vrijeme koristi za ulizivanje kapitenu
ja ne bi nikad stao na taj nacin u odbranu tottija, da je meni odbio izaci na jednoj utakmici, kao sto je totti uradio ranijeriju, al eto u nedostatku posla slobodno vrijeme koristi za ulizivanje kapitenu
Smijem li ovdje staviti obavijest za zainteresirane za udrugu navijaca AS Roma Hrvatska?
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com
upravo jesi ,svakim svojim postomjax je napisao/la:Smijem li ovdje staviti obavijest za zainteresirane za udrugu navijaca AS Roma Hrvatska?
IO SONO INTERISTA
O jbt,
Uglavnom, sluzbeno udruga jos ne postoji, papiri kasne zbog godisnjih odmora u gradskom poglavarstvu.
Bit ce sve rjeseno u roku od 2-3 tjedna.
Samo sto smo mi upotrijebili jednu caku,a to je da sada mozete uzeti majicu koja bi se inace dobila za uclanjivanje.
Tako da se umjesto 80 kn plati sada 70 za majicu (ili 110 za dvije, 150 za tri), i 10 kn kada udruga bude gotova na racun udruge kao clanarinu.
http://www.cro-roma.com/forum/index.php ... 713.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moguce je birati između crne i bijele, salje se i u BiH, postarina je ukljucena u cijenu majice.
Uglavnom, sluzbeno udruga jos ne postoji, papiri kasne zbog godisnjih odmora u gradskom poglavarstvu.
Samo sto smo mi upotrijebili jednu caku,a to je da sada mozete uzeti majicu koja bi se inace dobila za uclanjivanje.
Tako da se umjesto 80 kn plati sada 70 za majicu (ili 110 za dvije, 150 za tri), i 10 kn kada udruga bude gotova na racun udruge kao clanarinu.
http://www.cro-roma.com/forum/index.php ... 713.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moguce je birati između crne i bijele, salje se i u BiH, postarina je ukljucena u cijenu majice.
jax je napisao/la:O jbt,![]()
pa eto ti adresa u potpisu o tome ti govorim
IO SONO INTERISTA
jel postoje neke kartice ili nesto kao dokaz clanstva?jax je napisao/la:O jbt,![]()
BARCELONA, Bojan: "'I miss everything about Barcelona"

Roma attacker Bojan Krkic has admitted that he misses everything about Barcelona as he fondly looks back at his time at the Champions League holders.
The 21-year-old forward is a product of the Barcelona youth academy, but failed to secure regular first-team action at Camp Nou, despite making over 100 official appearances, and therefore decided to move to Roma this summer.
"I miss everything that surrounds the club," Krkic said to Catalunya Radio. "I miss my colleagues, my friends and everyone who cares for Barcelona. I miss a lot of things. I love everything I have here and will always have this feeling of nostalgia. That's not a bad thing though.
"There's not a single club out there that can compete with Barcelona. They always aim to win La Liga, the Champions League and everything else.
"The group of players that you see in the Barca dressing room is unique. There are a lot of homegrown players and others who really care for Barcelona a lot as well. The current situation is largely down to them."
Bojan could make his Serie A debut in Roma's home match against Cagliari on September 11.
Roma attacker Bojan Krkic has admitted that he misses everything about Barcelona as he fondly looks back at his time at the Champions League holders.
The 21-year-old forward is a product of the Barcelona youth academy, but failed to secure regular first-team action at Camp Nou, despite making over 100 official appearances, and therefore decided to move to Roma this summer.
"I miss everything that surrounds the club," Krkic said to Catalunya Radio. "I miss my colleagues, my friends and everyone who cares for Barcelona. I miss a lot of things. I love everything I have here and will always have this feeling of nostalgia. That's not a bad thing though.
"There's not a single club out there that can compete with Barcelona. They always aim to win La Liga, the Champions League and everything else.
"The group of players that you see in the Barca dressing room is unique. There are a lot of homegrown players and others who really care for Barcelona a lot as well. The current situation is largely down to them."
Bojan could make his Serie A debut in Roma's home match against Cagliari on September 11.
IO SONO INTERISTA
daManijac18 je napisao/la:jel postoje neke kartice ili nesto kao dokaz clanstva?jax je napisao/la:O jbt,![]()
hmm postoji li mogucnost da umjesto croatia pise bosnia na majici ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.