La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

juznjak>
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la juznjak> » 11 dec 2010, 00:59

Dylan Dog je napisao/la:Kad se sjetim da sam kao mali volio Barcelonu,zapravo oni su mi bili prva fudbalska ljubav,a sad ih nesto ne gotivim :mrgreen:
Pricam o ovome vremenu :oops:
[youtube][/youtube]
Rivaldo slika
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 11 dec 2010, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 11 dec 2010, 01:00

Mandrak je napisao/la:
Brnjoo je napisao/la:Ima tu jos igraca koji su iz Realove skole a trenutno igraju za Real, no to je sasvim nebitno. Meni ne smeta uopste, jer sam se navikao na takve stvari. Ako ce kupovati i novog golmana a Casillasa izbaciti meni je svejedno samo neka igra dobro, kao npr. Alonso, Ronaldo ili Carvalho koje su kupili
Ma OK, takva politika kluba i vozdra....ali zar se nije moglo pokušati isforsirati par igraca iz domace škole, pa istrpiti ih ako treba dok ne nadođu :?: ....ali joook to, Perezu je lakše platiti nekakvog Di Mariu 25 miliona, Khediru 14, Ozila 18, Alonsu 35 itd itd...i tako svake godine se skrši po 200 miliona na razna pojacanja, pa ima li kraja tome??
Odakle više yebote?' koja to sisa toliko doji :shock: :o niste izbacili igraca 10 godina, a moglo se sigurno...radije ce mudraci dovesti Higuaina odnekle iz argentine nego svog Negreda da isforsiraju....i tako to godinama, nije to od juce.
Cinjenica je da su se Ronaldo, Alonso i Higuain itekako isplatili, prema tome idu i Ozil i Di Maria, no to nije problem, pravi problem lezi u tome sto se cesto otpustaju treneri i sto se cesto proda igraca jer je na trzistu "neki bolji". Real ne mora izbaciti nekoga iz skole da bi bio najbolji, to je pokazao i Inter. Koliko je njihovih igraca bilo u prvom timu u finalu ove godine?

Znaci problem je sasvim drugaciji od takvog kakvog ga ti predstavljas. Real ima dobru skolu, ali kao sto Mourinho rece, ako zelis odmah naslove, onda moras imati i cijenu toga - ne mozes forsirati mlade igrace. Greska jest napravljena prije 6-7 godina, to je cinjenica, ali ako zele naslove u kratkom roku onda se ta greska ne moze ispravljati i ne mozes forisrati jednog Moratu u ovako vaznoj sezoni gdje nemas nijedne nebitne utakmice (osim ove s Auxerreom gdje su dali sansu omladincu Sarabiji) - a ja sam taj koji zeli naslov kao i 80% ostalih navijaca jer su te neispravljive greske nas dovele na rub gladi. Nedostaju nam trofeji, zudimo za njima.

Znaci: Pravi problem lezi u otpustanju trenera, neki nisu bili za Reala, ali isto tako se prodaju igraci i dovode neki bespotrebno.

I da sad se nadovezem na Kluivertov video. Ja sam kao djecak bio veliki fan Intera i Barcelone. Nisam tad znao sta je nogomet i nisam ga mogao pratiti bas tako jer sam imao 8,9,10 godina, nosio sam stalno dres Ronalda (Inter), dres Barce bez imena, jos ih imam. Kasnije je dolaskom velikog broja zviejzda u Realu prirastao i taj klub k srcu, samo ne zbog Beckhama ili slicnih, nego zbog velikog Zizou. Bio sam navijac Barcelone i Intera, ali sad ne mogu ni zamisliti da navijam za Barcu bez velikog Rivalda. Sjecam se i El Clasica na HRT-u, ne znam rezultat, ali znam da je Figo igrao u Realu i da je cekao par minuta kod kornera i da je cak usudio se i osutati na gol iz kornera. Tad sam bas poceo forsirati Real.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 dec 2010, 01:23

juznjak> je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Kad se sjetim da sam kao mali volio Barcelonu,zapravo oni su mi bili prva fudbalska ljubav,a sad ih nesto ne gotivim :mrgreen:
Pricam o ovome vremenu :oops:
[youtube][/youtube]
Rivaldo slika
Gattuso na 2:33 :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 dec 2010, 01:26

haha Sergi mu slomio kuk :roll: :mrgreen: kasnije presao kod nas al nista specijalno ,Rivo tada 3 komada na San Siru 8-) jos kad dodas Figa tu ,zamisli sile od napada ,doduse odbrana im je slaba tada bila zajedno golmanom .Tada je branio Hesp pa malo Arnau uglavnom oboje rupcage :)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 dec 2010, 01:53

juznjak> je napisao/la:haha Sergi mu slomio kuk :roll: :mrgreen: kasnije presao kod nas al nista specijalno ,Rivo tada 3 komada na San Siru 8-) jos kad dodas Figa tu ,zamisli sile od napada ,doduse odbrana im je slaba tada bila zajedno golmanom .Tada je branio Hesp pa malo Arnau uglavnom oboje rupcage :)
Ma on je izdajica,ne zasluzuje da se spomene :P
[youtube][/youtube]
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 11 dec 2010, 10:11

@mandrak
zasto gloryhuntersima pojasnjavas neke stvri koje nerazumiju, pa zar nije bolje da iomas svoju skolu, svoje igrace, i znas da igraju tvoji, a sa parama i jedan klub iz recimo Kazahstana moze biti u rangu Reala, samo je pitanje ko vise ponudi za neku zvijezdu. Meni su ti klubovi isti, samo boje i grb se razlikuju.
Big club, great history, Nottm Forest.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 11 dec 2010, 11:56

Brnjoo je napisao/la: Cinjenica je da su se Ronaldo, Alonso i Higuain itekako isplatili, prema tome idu i Ozil i Di Maria, no to nije problem, pravi problem lezi u tome sto se cesto otpustaju treneri i sto se cesto proda igraca jer je na trzistu "neki bolji". Real ne mora izbaciti nekoga iz skole da bi bio najbolji, to je pokazao i Inter. Koliko je njihovih igraca bilo u prvom timu u finalu ove godine?

Znaci problem je sasvim drugaciji od takvog kakvog ga ti predstavljas. Real ima dobru skolu, ali kao sto Mourinho rece, ako zelis odmah naslove, onda moras imati i cijenu toga - ne mozes forsirati mlade igrace. Greska jest napravljena prije 6-7 godina, to je cinjenica, ali ako zele naslove u kratkom roku onda se ta greska ne moze ispravljati i ne mozes forisrati jednog Moratu u ovako vaznoj sezoni gdje nemas nijedne nebitne utakmice (osim ove s Auxerreom gdje su dali sansu omladincu Sarabiji) - a ja sam taj koji zeli naslov kao i 80% ostalih navijaca jer su te neispravljive greske nas dovele na rub gladi. Nedostaju nam trofeji, zudimo za njima.

Znaci: Pravi problem lezi u otpustanju trenera, neki nisu bili za Reala, ali isto tako se prodaju igraci i dovode neki bespotrebno.

I da sad se nadovezem na Kluivertov video. Ja sam kao djecak bio veliki fan Intera i Barcelone. Nisam tad znao sta je nogomet i nisam ga mogao pratiti bas tako jer sam imao 8,9,10 godina, nosio sam stalno dres Ronalda (Inter), dres Barce bez imena, jos ih imam. Kasnije je dolaskom velikog broja zviejzda u Realu prirastao i taj klub k srcu, samo ne zbog Beckhama ili slicnih, nego zbog velikog Zizou. Bio sam navijac Barcelone i Intera, ali sad ne mogu ni zamisliti da navijam za Barcu bez velikog Rivalda. Sjecam se i El Clasica na HRT-u, ne znam rezultat, ali znam da je Figo igrao u Realu i da je cekao par minuta kod kornera i da je cak usudio se i osutati na gol iz kornera. Tad sam bas poceo forsirati Real.
Prejak post. Drago mi je sto si napokon sve to fino iznio, bez ikakve doze sarkazma i ironije. Ali vidis Namike, ja za razliku od tebe imam potpuno drugu viziju gledanja na sveukupan nogomet i mi se oko toga nikada necemo sloziti. Ja za razliku od tebe mogu pretrpiti sezonu ili dvije bez trofeja pod uslovom da se mali Sarabia forsira ili Morata sta ja znam, i nisam obicni glory-hunter koji za Real navija samo zbog trofeja, navijam za ovaj klub skoro 12. godina i navikao sam da mi tim i gubi i pobjedjuje, od kad navijam za ovaj klub kroz njega je proslo na stotine i stotine igraca, pretrpio sam mnogo ponizenja, i sam znas koliko sam suza pustio zbog ovog kluba. I vidis, upravu si ti u tome kad kazes da su nam se isplatili Higuain, Alonso, Ozil i ostali, stoji to, apsolutno, ali zasto, zasto ne dati nekom mladicu iz Castille priliku da se pokaze, ko kaze da bi zbog jednog djecaka izgubili titulu? Pa on je vec sad bolji od svakog igraca sta ti ja znam, lupam Malage ili Sportinga, a u sebi dobijes potpuno neki drugi osjecaj, osjecaj ponosa sto tvoj igrac napokon igra u klubu, znas da je "tvoja krv", kod Capella su priliku dobili Nieto, Miguel Torres, De la Red i jos dosta njih i nismo izgubili titulu, dapace osvojili smo je, kod Del Bosquea to je bio mali Portillo, i **** bi vidjeli cetvrtfinala da nije bilo njega, kad ga je god uvodio u igru zabijo je. Ali dobro, uz Real sam kakav god bio, politika kod Pereza je takva i ja to ne mogu promjenit.

Evo jednog zanimljivog clanka, procitaj: http://www.defensacentral.com/real_madr ... -canterano
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 dec 2010, 17:22

Diogo ,Contini, Jarosik, Obradovic, Edmilson, Gabi,Lafita, Uche, Sinama Pongole .
Kako je ovaj sastav na zacelju Primere ?slika nadam se da ce ih madjionicar Javier Aguirre nekako spasiti od ispadanja . 8-) U ovom kolu docekuju Real na La Romaredi ,vjerujem da mogu izvuci bar bod :? 8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 dec 2010, 17:59

Jao tekme Valladolid - Numancia. :o Domaćini su vodili sa 2:0 i 3:1, a na kraju izgubili sa 5:4. Ko bi rek'o da je moguće vidjeti 9 golova u španskoj drugoj ligi?! Za Valladolid je trostruki strijelac bio Guerra, dok je za goste hattrick upis'o Barkero.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 dec 2010, 19:10

Getafe igra sa 10 igraca vjerujem da ce Villareal to iskoristiti do kraja tekme :? u segundi Elche vodi na gostovanju kod Alcorcona slika Monolog @ to mi mirise na namjestaljku 8-)
Edit: Getafe pobjedio golom Albina u 88 minuti i na kraju zavrsio utakmicu sa 2 igraca manje :lol: dobro za Atletico i Valenciju 8-)

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 11 dec 2010, 20:03

Albin rijesio tekmu i izaso :mrgreen: zbog crvenog
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 11 dec 2010, 20:36

juznjak> je napisao/la:Getafe igra sa 10 igraca vjerujem da ce Villareal to iskoristiti do kraja tekme :? u segundi Elche vodi na gostovanju kod Alcorcona slika Monolog @ to mi mirise na namjestaljku 8-)
Edit: Getafe pobjedio golom Albina u 88 minuti i na kraju zavrsio utakmicu sa 2 igraca manje :lol: dobro za Atletico i Valenciju 8-)
Trebao si ti reci da se nadas da ce Villarreal iskoristiti svoju prednost :) I to nije dobro za Atletico jer Getafe je sad ispred njih - tamo gdje im je mjesto - u top 6 sto vodi u Evropu!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 dec 2010, 21:41

Kako ga zabi Piatti iz Almerie :o :o :o 0-2 Sevilla u totalnoj krizi :| Piatti jos jednom dokazao klasu i nama je na Calderonu zabio golcinu 8-)
Edit: opet Piatti 1-3 :lol: sta ce im tek Dortmund uraditi kada ih Almeria dere :roll: u prve 2 tekme danas desila se iznenadjenja ,valjda u trecoj nece slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2010, 22:33

onoffon je napisao/la: zasto gloryhuntersima pojasnjavas neke stvri koje nerazumiju, pa zar nije bolje da iomas svoju skolu, svoje igrace, i znas da igraju tvoji, a sa parama i jedan klub iz recimo Kazahstana moze biti u rangu Reala, samo je pitanje ko vise ponudi za neku zvijezdu. Meni su ti klubovi isti, samo boje i grb se razlikuju.
+1 za ceo post, cak i za oslobadjanje Palestine.
Ovo je bit fudbala. Nije caka samo prosuti pare i uzeti trofeje. A Real, Chelsea i Man City su najvise odgovorni zbog inflacije na trzistu, jer su k`o bolesnici davali para za svaku susu, a bez da razviju 3-4 igraca iz svoje skole.
Zato treba postovati Bilbao, Sociedad, Valenciu, Barcelonu - tu se radi kvalitetno sa decom, a ne samo kupuje u Perez-Abramovich-SheikhsOfDubai modusu.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 11 dec 2010, 23:40

Onaj Manzano uništava Sevillu iz kola u kolo :shock: :oops:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 dec 2010, 23:48

Mandrak je napisao/la:Onaj Manzano uništava Sevillu iz kola u kolo :shock: :oops:
Vidices kad ja odigram dvicu na Dortmund(sto je prilicno logicno)a Sevilla ih ladno uzme 2:0 :P

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 12 dec 2010, 00:28

Dylan Dog je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Onaj Manzano uništava Sevillu iz kola u kolo :shock: :oops:
Vidices kad ja odigram dvicu na Dortmund(sto je prilicno logicno)a Sevilla ih ladno uzme 2:0 :P
Ja kad god odigram neku utakmicu iz Primere promasim je. Danas sam odigrao Sevillu kec, reko hajde, nakon toliko nisu dobili, i eto zahebase me i oni i getafe (oba tima daju gol na getafe i villarreal)... nadam se da nece i tebe Sevilla ukopati :)

Odigraj na Dortmund, tesko da ce se ovi vratiti iz ove krize

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 12 dec 2010, 01:48

Dylan Dog je napisao/la:
Ma igraj buraz slobodno dvicu...pa oni ne mogu Almeriu pobjedit na svom terenu, Goyo ce im doci glave definitivno :shock: ...levat uništi onako perspektivan tim koji sigurno spada među 4 najjaca kluba u Španiji bar po imenima :oops: ....zapali su u tešku krizu.
A Borussia svakako ove godine igraju kao preporođena, ljudi melju sve redom.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 12 dec 2010, 14:29

Sevilla ne igra lose ,gledao sam cjelu tekmu , Kanute prvo promasi penal slika nemaju srece ,ali kad se vrate Fabiano i Navas druga ce to pjesma . Piatti iz Almerije inace momak koji je placen 12 mil Eura :shock: je predobar igrac mislim da ce sljedece sezone zeavrsiti u nekom vecem klubu od Almerije . Mozda se raspucaju protiv Borusie ko zna :P 8-)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 dec 2010, 14:31

juznjak> je napisao/la:Sevilla ne igra lose ,gledao sam cjelu tekmu , Kanute prvo promasi penal slika nemaju srece ,ali kad se vrate Fabiano i Navas druga ce to pjesma . Piatti iz Almerije inace momak koji je placen 12 mil Eura :shock: je predobar igrac mislim da ce sljedece sezone zeavrsiti u nekom vecem klubu od Almerije .
Evo 3 sezone Piatti zavrsava u jacem klubu od Almerije. Mada ona sezona sa Uceom, Negredom i co. je bila odlicna i super su fudbal igrali. Mislim da im je Unai bio trener.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.