Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 jun 2014, 23:30

Njemačka je u ovoj postavci preslaba i dalje od 1/8 neće sa ovakvom igrom. Igraju nogomet od prije 50 godina, to je tako presporo i dosadno da bi radije gledao tursku sapunicu. :D
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 21 jun 2014, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 21 jun 2014, 23:31

Centre forward je napisao/la: Nije Ezil džaba dobio nogu iz Reala i otiš'o u neki nižerazredni klub a i to forsiranje po strani je užasno.
pucaš sam sebi kontre?? da ponovimo još jednom...pozicija Ezela u Realu??? pozicija Ezela kod Manekena?? kad nađeš razliku slobodno izađi u javnost
A.F.C. Bournemouth!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 jun 2014, 23:45

Bod po bod i eto osmine. :D

Gotze. :tokralju:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 22 jun 2014, 00:52

Omerbavarac je napisao/la:Bod po bod i eto osmine. :D

Gotze. :tokralju:
Majstor sam sebi asistirao :tokralju: :opaopa: :cool:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jun 2014, 03:46

Jedina pozitivna cinjenica koju Nijemci mogu izvuci iz ove utakmice je ta da ce Modni-guru konacno nakon SP-a dobiti otkaz.

Sinoc se pokazalo istinitim ono o cemu smo ovdje diskutovali cijelo vrijeme, a to je da taktika kojom igra Modni-guru nije dobra po Elf.

Nadam se da ce Heynckes nakon SP-a preuzeti reprezentaciju i da ce Modnom-guru-u na narednom EP-u pokazati koliko je los trener.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 06:10

Dobili su onu važnu utakmicu, ovo ostalo je zezanje. Španjolci su ispali, ako ispadnu Talijani onda nema izgovora za neupjeh Elf-a, s tim prije što Argentinci i Brazil igraju užasan fudbal. Čile igra jako kvalitetno ali to je daleko od potencijala kojeg Elf ima.

Francuze i ne računam u ozbiljne ekipe.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 22 jun 2014, 11:42

slika

Sad kad je Bosna out Njemačka ostaje jedina za koju se navija
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jun 2014, 13:31

Cestitke Miri na izjednacavanju rekorda a Lowu upucujem apel da malo vise obrati paznju na istog jer je sinoc pokazao da jos uvijek ima u njemu zivota.

Vjerujem da ce protiv Amerike probati sa nekim izmjenama, tipa Klose unutra ili Schweini a neko iz odbrane da ostane na klupi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jun 2014, 15:16

kakva legenda, ajde još barem jedan gol majstore :tokralju:

slika

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 jun 2014, 16:35

Doktor Miroslav Klose, suvisno je njeg komentarisati... No samo se pitam zasto ne dobija vise prilike za igru,jel moguce da je Low tolika debilcina???

Na proslom EP se sjebao na taj nacin sto je vise prilike davao Gomezu,iako je igra Njemacke sa Kloseom bila drasticno bolja!!!
Stern des Südens

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 jun 2014, 17:21

FRANK RIBERY je napisao/la:Njemačka je u ovoj postavci preslaba i dalje od 1/8 neće sa ovakvom igrom. Igraju nogomet od prije 50 godina, to je tako presporo i dosadno da bi radije gledao tursku sapunicu. :D
Hoce to kad igras sa 4 stopera dizelasa i uz njih Kedirom koji je strasno kreativan igrac :facepalm:

Ne znam samo odakle ideja da se svjetsko moze uzeti sa stoperima na bekovskoj poziciji koji su apsolutno neupotrebljivi u ofanzivi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 17:37

Howedes i Boateng nisu krivci, Low jeste. Low ne smije staviti Boateng-a na klupu i pisao sam ranije o tome. Lahm je rekao da želi igrati u veznom redu i tu i igra. Low malo po malo pokazuje da nema autoritet u timu. Kad se sjetim taktičkih grešaka na prošlom prvenstvu gdje je Podolski (tada u katastrofalnoj formi) imao prednost nad Gotze-om i Reus-om.

Četiri stopera u odbrani čine čvrstu odbranu ali prema naprijed nema ispomoći. Howedes igra na totalno neprirodnoj poziciji i odlično bi im legao Kolašinac, ali eto, momak se odlučio za BiH i svaka mu čast, sretno smo mi u BiH.

Ozil na krilo je velika greška.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 jun 2014, 18:46

Mozemo mi nabadat do sutra, kada Njemce jedna Gana nadigra,zamisli sta bi uradila jedna Italija koju Njemacka nikad nije pobijedila na nekom turnirskom takmicenju...

Njemacka, ozbiljna Njemacka iz 2010 i 2006 i 2008 godine bi sigurno bila jedan od favorita za ovo prvenstvo, ali ovakvom igrom tesko da ce vidjeti polufinala...

Govorio sam to i odmah nakon utakmice sa Portugalom, Njemacka nista nije pokazala,nego je jednostavno Portugal pucao po savovima i na taj nacin su njemci dosli do uvjerljive pobjede...
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jun 2014, 20:58

Neutral je napisao/la: Low ne smije staviti Boateng-a na klupu i pisao sam ranije o tome. Lahm je rekao da želi igrati u veznom redu i tu i igra. Low malo po malo pokazuje da nema autoritet u timu.
Ne pije ti ovo vode s Boatengom, jer da si spomenuo nekog drugog igrača hajd ok. Ali da Boatenga ne smije postaviti na klupu, to ne pije vode. Pa eto Schweinije na klupi bio dvije utakmice, jučer ušao, prvu presjedio.
U slučaju Lahma će morati prelomiti, jer tu će mu se lomiti dometi na ovom SP.
Njemačka tradicionalno drugu utakmicu na Mundijalu igra loše, toliko puta su je znali bezveze odigrati, pa su dolazili do kraja. Kada pogledamo selektore drugih velikana Loew zaslužuje najmanje kritike. Ali kritika na njegov račun se temelji više na prošlosti i pogotovo tom polufinalu na zadnje EURO-u.
Neutral je napisao/la: Četiri stopera u odbrani čine čvrstu odbranu ali prema naprijed nema ispomoći. Howedes igra na totalno neprirodnoj poziciji i odlično bi im legao Kolašinac, ali eto, momak se odlučio za BiH i svaka mu čast, sretno smo mi u BiH.

Ozil na krilo je velika greška.
Četiri stopera su nekad super stvar. Protiv Portugala je funkcionisalo, funkcionisalo bi npr i protiv Argentine. Ali ne može uvijek funkcinisati. Znači nekad je ipak korisnije da Lahm ide na beka. A jučer je još Lahm bio loš u vezi.
S izmjenama je Loew jučer pogodio, izuzev Mustafija, jer prije je trebalo uvesti Durma ili Grosskreutza.
Mustafi i nije toliko loš, koliko bi ga neki htjeli napraviti, ali jučer je imao i peha.
U ekipi vlada zajedništvo i to je pozitivno. A plus Loew ima uvijek i dobre opcije s klupe, što može biti presudno.
E sada ima tu par stvari koje bi na kraju mogle biti kobne, jedna je gore spomenuta (Lahm). E tu i na još par sitnica će se lomit uspjeh Elf-a na ovom prvenstvu. Po meni je ovo do sada očekivan razvoj događaja, s tim da sam očekivao tijesniju utakmicu protiv Portugala (tijesniju pobjedu) i jučer bi tipovao na minimalnu pobjedu, a na kraju je bio remi.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 21:06

Schweini je sjedio radi povrede koja je uslijedila malo pred prvu utakmicu na Svjetskom prvenstu, to i sam znaš.

Lahm želi igrati u vezi, tako da se Low-u odlično poklopilo da stavi Boateng-a desno, a ne Howedes kojem je to mnogo prirodnija pozicija (igrao je mnogo više od Jerome-a).

Funkcionisalo je protiv nikad lošijeg Portugala koji je odigrao najgoru utakmicu svih vremena na nekom prvenstvu. I pored 4:0 mene Njemačka nije impresionirala, posebno u napadu gdje se promašivalo sve i svašta sa igračem više.

Igraju opušteno jer su dobili ekipu za prvo mjesto. Odmah nakon izvlačenja grupa napisao sam da će osvojiti lagano prvu mjestu, neki su spominjali Portugal, a eto pitam ih sada, gdje je taj jaki Portugal.

Španjolci su ispali, tako da im je sada titula mnogo bliža. Njemačka ima najbolji tim na ovom prvenstvu i to bez Reus-a (ovdje mislim na prvih jedanaest i klupu). Ako se forma pojedinaca ne tempira nastradati će.

Klinsmann betonte aber, sich nicht mit einem Remis gegen die DFB-Elf zufrieden geben zu wollen: „Es wird kein Freundschaftsspiel gegen Deutschland geben. Wir wollen den Gruppensieg. Wir sind keine Mannschaft für Unentschieden."

:kafa:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2014, 19:57

Odose i zabari kuci...
Da vidimo sada Modnog-gurua. Otvorilo mu se na ovom SP-u kao nikad prije i da vidimo hoce li znati iskoristiti ovaj poklon. Mada licno u to ne vjerujem.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jun 2014, 19:59

Ako ovo Low ne uzme, pravac giljotina.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 24 jun 2014, 20:13

Francuzi su ostali.

Veza Matuidi-Pogba-Cabaye ce da zakljuca vezni red Svaba.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 24 jun 2014, 20:14

Španci i Žabari out

Sad lakapo Rusija/Alžir-Francuska-Brazil-Olandija
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 24 jun 2014, 20:35

Sa 4 stopera + Lahm i Khedira u vezi nema tu kruva.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.