NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Sve je ovo nekako cudno.
Klub radi dvije decenije preko drugih neblokiranih racuna, te kad konacno vraca dugove prema UINO onda ta institucija zahtijeva da vise ne radi preko drugih racuna i tako mu otezava poslovanje. I kao nije UINO problem, jer su skinuli svoju blokadu, ali preusmjeravaju sredstva koja klub operativno ne moze koristiti zbog drugih blokada na tom glavnom racunu. I nakon toga se na njih nadopunjuje u ovom trenutku neki N.N. sudija koji razvlaci i ne dopusta da se skine druga blokada.
Zasto sad kad ih klub ide ispostovati UINO zahtijeva da se pare preusmjeravaju tamo gdje su neiskoristive?! A sto se tice sudije koji odugovlaci je samo pokazatelj "pravne" drzave. Sve ovo lici na neku uvezanu sabotazu i kao da doticni sudija odugovlaci po necijem zadatku, jer je klub svoje ucinio i onda ima tu nelogicnih poteza za koje nije bas vjerovati da su koincidencija. Mozda i jesu, ali nesto suhveli sve ovo.
Generalno, svidja mi se sto su isli prvo zaprijetiti javnim pritiskom ne bi li djelovali da se mimo nekog radikalnijeg djelovanja nadju rjesenja. Isto tako, drago mi je da su isli preko vise institucija djelovati da se dodje do rjesenja. I nek su i novinare prozvali da se bave svojim poslom.
Kad dolazimo na proteste, oni jesu pokazatelj snage i sredstvo dolaska do cilja, ali mi nikad nakon protesta nismo instant dosli do rjesenja nego je proces i dalje dosta dugo trajao. U situaciji kad moramo brzo doci do rjesenja onda je bitnije gurati ovo da neko zavrne ruku gdje treba ili cak i ovo s novinarima da stave pod lupu javnosti sta se na tom sudu radi i da iznesu u javnost, jer ovako se nesto mulja tamo mirno i daleko od ociju. Protest moze usmjeriti paznju na problem, ali nesto sam skeptican u proteste protiv N.N. osoba. Ipak, podrska za sve sto klub misli da ce mu donijeti rjesenja. Nesto se svakako mora ciniti.
Generalno, ovo sto se navodi za kasnjenja plata, tu ocito neke stvari nisu naglasene na ovom pressu. Ako kasne plate, vjerovatno kasni i placanje doprinosa, a sto onda dovodi u direktnu opasnost i reprogram. To bi vec bilo veoma alarmantno i opasno. Bez reprograma, nemamo sta pricati o opstanku kluba i to nikako nije dobro ako visi u zraku.
Uz posebnu brigu o tekucem poslovanju da se reprogram ne dovodi u opasnost, ovaj UINO se mora cim prije ocistiti, jer bez obzira sto ne blokiraju racun, ali otezavaju poslovanje tim usmjeravanjem sredstava u neiskoristiv izvor. Inace, nisam vidio nikakav spomen neke konkretnije akcije osim poziva za kupovinu kupona i dolaska u vecem broju na stadion. Jeste akcija, ali nisam siguran da je dovoljno da se napravi veci pomak. Naravno, da se pojavi veci broj ljudi na stadionu da bi bio pomak, ali ocito je da nase ljude nije dovoljno samo pozvati. Inace, s pravom su naruzili navijace i simpatizere, jer grad koji voli svoj klub bi trebao pokazati to svojim djelima kad je najbitnije, a to nazalost nekako izostaje.
Kao sto sam obecao, u toku ovog mjeseca koji slijedi uplatit cu obecanu sumu klubu i jos dodati svoj dio za novi krug akcije 12. igrac od Forumasa i za Čelicni zid takodje od Forumasa sto je @Phillies spominjao kako bi i to ponovo ispostovali. Inace bih zahtijevao od kluba da sredstva idu na dug prema UINO, ali kad vidim kakav problem predstavlja tekuce poslovanje onda neka klub odluci u sta ce ih usmjeriti iako mi nije nikako drago da se pare ulazu u npr. necije doprinose umjesto u sanaciju dugova. I ovo spominjem samo iz jednog razloga, da ko samovoljno zeli, neka takodje isprati ako je moguce sa istom sumom, jer nemam namjeru vise potencirati ovaj prijedlog. Da se skupi 100 ljudi rijesili bismo trenutno veliki problem, ali eto neka bude ko kako zeli i da zavrsimo s tim. Bez obimnije akcije ne vrijedi forsirati, neka bude u slucaju da neko zeli ispratiti. Iako sam skeptican da ce ljudi poletjeti u donacije samo nakon pressice bez nekih vecih aktivnosti u tom smjeru, ali svakako bi bilo vrijeme da konacno ljudi shvate koliko je bitan trenutak i da ucine konkretno djelo za svoj voljeni klub.
Inace, podrska momcima za novu kandidaturu. Za sav ulozeni trud u interesu kluba su zasluzili tu podrsku. Neke stvari imaju dosta prostora da se i rade bolje i nadam se da ce u slucaju da budu izabrani, u sta svakako vjerujem, s vecim kapacitetima moci napraviti i veci pomak. Na nama kao navijacima i simpatizerima ostaje da vise dajemo za svoj klub ako zelimo da bude snazan reprezent grada, jer u nama lezi napredak kluba. Čelik je Zenica i neka to bude sa pokricem!
Klub radi dvije decenije preko drugih neblokiranih racuna, te kad konacno vraca dugove prema UINO onda ta institucija zahtijeva da vise ne radi preko drugih racuna i tako mu otezava poslovanje. I kao nije UINO problem, jer su skinuli svoju blokadu, ali preusmjeravaju sredstva koja klub operativno ne moze koristiti zbog drugih blokada na tom glavnom racunu. I nakon toga se na njih nadopunjuje u ovom trenutku neki N.N. sudija koji razvlaci i ne dopusta da se skine druga blokada.
Zasto sad kad ih klub ide ispostovati UINO zahtijeva da se pare preusmjeravaju tamo gdje su neiskoristive?! A sto se tice sudije koji odugovlaci je samo pokazatelj "pravne" drzave. Sve ovo lici na neku uvezanu sabotazu i kao da doticni sudija odugovlaci po necijem zadatku, jer je klub svoje ucinio i onda ima tu nelogicnih poteza za koje nije bas vjerovati da su koincidencija. Mozda i jesu, ali nesto suhveli sve ovo.
Generalno, svidja mi se sto su isli prvo zaprijetiti javnim pritiskom ne bi li djelovali da se mimo nekog radikalnijeg djelovanja nadju rjesenja. Isto tako, drago mi je da su isli preko vise institucija djelovati da se dodje do rjesenja. I nek su i novinare prozvali da se bave svojim poslom.
Kad dolazimo na proteste, oni jesu pokazatelj snage i sredstvo dolaska do cilja, ali mi nikad nakon protesta nismo instant dosli do rjesenja nego je proces i dalje dosta dugo trajao. U situaciji kad moramo brzo doci do rjesenja onda je bitnije gurati ovo da neko zavrne ruku gdje treba ili cak i ovo s novinarima da stave pod lupu javnosti sta se na tom sudu radi i da iznesu u javnost, jer ovako se nesto mulja tamo mirno i daleko od ociju. Protest moze usmjeriti paznju na problem, ali nesto sam skeptican u proteste protiv N.N. osoba. Ipak, podrska za sve sto klub misli da ce mu donijeti rjesenja. Nesto se svakako mora ciniti.
Generalno, ovo sto se navodi za kasnjenja plata, tu ocito neke stvari nisu naglasene na ovom pressu. Ako kasne plate, vjerovatno kasni i placanje doprinosa, a sto onda dovodi u direktnu opasnost i reprogram. To bi vec bilo veoma alarmantno i opasno. Bez reprograma, nemamo sta pricati o opstanku kluba i to nikako nije dobro ako visi u zraku.
Uz posebnu brigu o tekucem poslovanju da se reprogram ne dovodi u opasnost, ovaj UINO se mora cim prije ocistiti, jer bez obzira sto ne blokiraju racun, ali otezavaju poslovanje tim usmjeravanjem sredstava u neiskoristiv izvor. Inace, nisam vidio nikakav spomen neke konkretnije akcije osim poziva za kupovinu kupona i dolaska u vecem broju na stadion. Jeste akcija, ali nisam siguran da je dovoljno da se napravi veci pomak. Naravno, da se pojavi veci broj ljudi na stadionu da bi bio pomak, ali ocito je da nase ljude nije dovoljno samo pozvati. Inace, s pravom su naruzili navijace i simpatizere, jer grad koji voli svoj klub bi trebao pokazati to svojim djelima kad je najbitnije, a to nazalost nekako izostaje.
Kao sto sam obecao, u toku ovog mjeseca koji slijedi uplatit cu obecanu sumu klubu i jos dodati svoj dio za novi krug akcije 12. igrac od Forumasa i za Čelicni zid takodje od Forumasa sto je @Phillies spominjao kako bi i to ponovo ispostovali. Inace bih zahtijevao od kluba da sredstva idu na dug prema UINO, ali kad vidim kakav problem predstavlja tekuce poslovanje onda neka klub odluci u sta ce ih usmjeriti iako mi nije nikako drago da se pare ulazu u npr. necije doprinose umjesto u sanaciju dugova. I ovo spominjem samo iz jednog razloga, da ko samovoljno zeli, neka takodje isprati ako je moguce sa istom sumom, jer nemam namjeru vise potencirati ovaj prijedlog. Da se skupi 100 ljudi rijesili bismo trenutno veliki problem, ali eto neka bude ko kako zeli i da zavrsimo s tim. Bez obimnije akcije ne vrijedi forsirati, neka bude u slucaju da neko zeli ispratiti. Iako sam skeptican da ce ljudi poletjeti u donacije samo nakon pressice bez nekih vecih aktivnosti u tom smjeru, ali svakako bi bilo vrijeme da konacno ljudi shvate koliko je bitan trenutak i da ucine konkretno djelo za svoj voljeni klub.
Inace, podrska momcima za novu kandidaturu. Za sav ulozeni trud u interesu kluba su zasluzili tu podrsku. Neke stvari imaju dosta prostora da se i rade bolje i nadam se da ce u slucaju da budu izabrani, u sta svakako vjerujem, s vecim kapacitetima moci napraviti i veci pomak. Na nama kao navijacima i simpatizerima ostaje da vise dajemo za svoj klub ako zelimo da bude snazan reprezent grada, jer u nama lezi napredak kluba. Čelik je Zenica i neka to bude sa pokricem!
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 31 maj 2024, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Druze, nije to nista cudno. Klub je mogao 20+ godina raditi hajmo reci nelegalno, jer je ista ekipa ljudi sjedila i u UIO i Poreznoj i klubu i opstini. Sve se to gledalo kroz prste, jer "show must go on". Sada to nije slucaj, pa hajmo malo po pravilima raditi.
Sto se tice sudija na Opstinskom Sudu, malo sam skeptik da je sve ovo slucajno sto se desava sa papirima, potpisima i pecatima. Imam svoje sumnje, koje bih zadrzao za sebe, jer nije vrijeme da se raspiruju neke teorije zavjere.
Sto se ovih papira tice, jel iko upratio kako bi to trebalo funkcionisati? Cini mi se Emir rece, ne mogu npr svih sedam papira da se rijese odmah, vec da ide "po starini", dakle stariji predmet i blokada ima prednost. Dakle, Sud posalje Banki da kazem nalog da se skine ta prva blokada i Banka je skine. Da li onda Banka salje Sudu neku obavjest o skinutoj blokadi, da bi Sud mogao da radi na slijedecoj? Ima li neke pravnik da objasni laicima kako bi proces tekao?
Iskreno, drago mi je sto ce se momci koji su sad u klubu i na slijedecim izborima kandidovati. Prije svega, zbog njih samih jer i njima treba neka satisfakcija u vidu odblokiranog racuna, klub na stabilnim nogama...da znaju da njihov sad vec decenijski trud ima rezultata i nije bio uzaludan. Naravno kao sto Robert rece, pojacati ekipu sa jos momaka, koji ce preuzeti dio tereta s njihovih ledja.
Ono sto zabrinjava je to sto se u Zenici ne vide njihovi nasljednici, koji bi ih mogli dostojno zamjeniti.
Sve u svemu, tmuran period je jos pred nama. Zato hajmo svako od nas da vidimo sta mozemo uraditi da stanje u Celiku sutra bude bar malo bolje nego sto je bilo danas.
Naprijed Če!!!
Sto se tice sudija na Opstinskom Sudu, malo sam skeptik da je sve ovo slucajno sto se desava sa papirima, potpisima i pecatima. Imam svoje sumnje, koje bih zadrzao za sebe, jer nije vrijeme da se raspiruju neke teorije zavjere.
Sto se ovih papira tice, jel iko upratio kako bi to trebalo funkcionisati? Cini mi se Emir rece, ne mogu npr svih sedam papira da se rijese odmah, vec da ide "po starini", dakle stariji predmet i blokada ima prednost. Dakle, Sud posalje Banki da kazem nalog da se skine ta prva blokada i Banka je skine. Da li onda Banka salje Sudu neku obavjest o skinutoj blokadi, da bi Sud mogao da radi na slijedecoj? Ima li neke pravnik da objasni laicima kako bi proces tekao?
Iskreno, drago mi je sto ce se momci koji su sad u klubu i na slijedecim izborima kandidovati. Prije svega, zbog njih samih jer i njima treba neka satisfakcija u vidu odblokiranog racuna, klub na stabilnim nogama...da znaju da njihov sad vec decenijski trud ima rezultata i nije bio uzaludan. Naravno kao sto Robert rece, pojacati ekipu sa jos momaka, koji ce preuzeti dio tereta s njihovih ledja.
Ono sto zabrinjava je to sto se u Zenici ne vide njihovi nasljednici, koji bi ih mogli dostojno zamjeniti.
Sve u svemu, tmuran period je jos pred nama. Zato hajmo svako od nas da vidimo sta mozemo uraditi da stanje u Celiku sutra bude bar malo bolje nego sto je bilo danas.
Naprijed Če!!!
@steelman jako dobra opaska u vezi UINO, razumijem da su krenuli u prinudnu naplatu, ali kako to da te prinudne naplate nije bilo 15 godina, nego baš u ovom trenutku.
Što se reprograma tiče, imamo sreću u nesreći da je vlada fbih produžila odluku o neplaćanju poreza i doprinosa te rata reprograma i ovu godinu, tako da ima nekog prostora do kraja godine da se kupi vrijeme. Naravno da ni to nije neka sreća, jer sve što odložiš i ne platiš sad, onda te čeka prinudna naplata u januaru 2025...
Jedini neki izlaz je veća suma novca na školu nogometa, kako bi se finansirale tekuće obaveze, dok se ovaj proces deblokade ne privede kraju. Nisam bio pesimističan 2020. godine, sada itekako jesam, jedno je pritiskati izvršnu vlast i praviti proteste, a sasvim drugo sudsku koja je totalno nezavisna i ne prijete joj nikakvi lokalni izbori.
Što se reprograma tiče, imamo sreću u nesreći da je vlada fbih produžila odluku o neplaćanju poreza i doprinosa te rata reprograma i ovu godinu, tako da ima nekog prostora do kraja godine da se kupi vrijeme. Naravno da ni to nije neka sreća, jer sve što odložiš i ne platiš sad, onda te čeka prinudna naplata u januaru 2025...
Jedini neki izlaz je veća suma novca na školu nogometa, kako bi se finansirale tekuće obaveze, dok se ovaj proces deblokade ne privede kraju. Nisam bio pesimističan 2020. godine, sada itekako jesam, jedno je pritiskati izvršnu vlast i praviti proteste, a sasvim drugo sudsku koja je totalno nezavisna i ne prijete joj nikakvi lokalni izbori.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Sto se tice te prinudne naplate, bas to sto kazes, fina im je logika. Kad se zaduzujes onda te pustaju i tako godinama, a kad vracas dug onda te stegnu i usmjere tamo gdje te zaustavljaju. Moze biti sve to koincidencija, ali u nasoj drzavi nesto sumnjam u takve stvari.
Inace, juce sam slusajuci press preskocio dio kad je Robert spomenuo da se moze ugroziti reprogram, pa sam se bio na to nadovezao i drago mi je da je klub tu maksimalno transparentan bez obzira koliko neugodna situacija bila.
Inace, juce sam slusajuci press preskocio dio kad je Robert spomenuo da se moze ugroziti reprogram, pa sam se bio na to nadovezao i drago mi je da je klub tu maksimalno transparentan bez obzira koliko neugodna situacija bila.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Ni 20 % medija kojima je naslovna strana bila da Čelik nije dobio licencu prije 10 dana nece ni objaviti ovu vijest.
Usao na facebook od ftv preko svih sarajevskih medija do hercegovina info, Čelik ostao bez licence itd, kontam rat poceo, skrolao 5 minuta da predjem vijesti da Čelik nije dobio licencu.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Pa dobro napisa onaj momak jucer, kako je Dino dao otkaz ovdje vijesti o Celiku vise nema.
Ni jucerasnji pres, a ni ovo nece objavit, mozda kratko nesto
Smrdljivi portal, udjem samo da vidim sta se pise na nasem pdf.
Nadam se da ce Dino napravit forum sto prije i gass odavde
Ni jucerasnji pres, a ni ovo nece objavit, mozda kratko nesto
Smrdljivi portal, udjem samo da vidim sta se pise na nasem pdf.
Nadam se da ce Dino napravit forum sto prije i gass odavde
moSa likCe
Najviše me brine nedostatak plana B. Šta ćemo za narednu sezonu, prozivka i pripreme startaju već početkom jula...Steelman je napisao/la: ↑31 maj 2024, 12:11Sto se tice te prinudne naplate, bas to sto kazes, fina im je logika. Kad se zaduzujes onda te pustaju i tako godinama, a kad vracas dug onda te stegnu i usmjere tamo gdje te zaustavljaju. Moze biti sve to koincidencija, ali u nasoj drzavi nesto sumnjam u takve stvari.
Čak i da se skine ova blokada što koči preostalih 7 blokada, za svaku od tih 7 u najboljem slučaju ako damo 10 dana, to je dva mjeseca do konačne deblokade...
Nadam se da uprava ima par opcija na umu, ne treba bježati ni od pozajmica u ovoj situaciji pa ako treba neka premaše i 100 000 KM kako bi se klub stabilizovao i preživio koliko god treba mjeseci do konačne deblokade. Nadam se da će i grad uletiti koji dinar, 50, 100k koliko god kako bi kupili vrijeme dok ovaj kafkin proces traje.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Apsolutno!Truhlo je napisao/la: ↑31 maj 2024, 13:08Najviše me brine nedostatak plana B. Šta ćemo za narednu sezonu, prozivka i pripreme startaju već početkom jula...Steelman je napisao/la: ↑31 maj 2024, 12:11Sto se tice te prinudne naplate, bas to sto kazes, fina im je logika. Kad se zaduzujes onda te pustaju i tako godinama, a kad vracas dug onda te stegnu i usmjere tamo gdje te zaustavljaju. Moze biti sve to koincidencija, ali u nasoj drzavi nesto sumnjam u takve stvari.
Čak i da se skine ova blokada što koči preostalih 7 blokada, za svaku od tih 7 u najboljem slučaju ako damo 10 dana, to je dva mjeseca do konačne deblokade...
Nadam se da uprava ima par opcija na umu, ne treba bježati ni od pozajmica u ovoj situaciji pa ako treba neka premaše i 100 000 KM kako bi se klub stabilizovao i preživio koliko god treba mjeseci do konačne deblokade. Nadam se da će i grad uletiti koji dinar, 50, 100k koliko god kako bi kupili vrijeme dok ovaj kafkin proces traje.
Pozajmice, s ovakvim modelom rada i funkcioniranjem, možemo relativno brzo otplatit, a otvaraju nam mogućnost rada u ovako teškom periodu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Pozajmice sa deblokiranim računom bi se mogle vrlo brzo vratiti naplatom sredstava od kantona, federacije i javnih preduzeća.JonSnow je napisao/la: ↑31 maj 2024, 13:31Apsolutno!Truhlo je napisao/la: ↑31 maj 2024, 13:08Najviše me brine nedostatak plana B. Šta ćemo za narednu sezonu, prozivka i pripreme startaju već početkom jula...Steelman je napisao/la: ↑31 maj 2024, 12:11Sto se tice te prinudne naplate, bas to sto kazes, fina im je logika. Kad se zaduzujes onda te pustaju i tako godinama, a kad vracas dug onda te stegnu i usmjere tamo gdje te zaustavljaju. Moze biti sve to koincidencija, ali u nasoj drzavi nesto sumnjam u takve stvari.
Pozajmice, s ovakvim modelom rada i funkcioniranjem, možemo relativno brzo otplatit, a otvaraju nam mogućnost rada u ovako teškom periodu.
Volio bih i ja da možemo pregurati bez posuđivanja, to se može i nekako mjesec dva, ali ovdje moramo biti spremni na višemjesečnu sagu. Mislim da niko od članova kluba, navijača ne bi zamjerio taj put, jer smo očigledno izmuzli sve resurse u vidu ulaznica i donacija od baze navijača koja je tu uz klub.
Puna Zenica dusmana , migranata uhljebljenih na kljucnim pozicijama,sudstvu,politici. Gori su od atomske bombe sto komso jednom rece. Izgleda da nisu jos prezalili sto je Celik prezivio i nakon godina krcme i sad im je trn u oku.
Teska partija. Daj boze da ovo nije sve planirano
Teska partija. Daj boze da ovo nije sve planirano
pitanje ove donatorske mogul se uplatit bez tel broja i e mail adresse
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
Pozajmice sa deblokiranim računom bi se mogle vrlo brzo vratiti naplatom sredstava od kantona, federacije i javnih preduzeća.
Volio bih i ja da možemo pregurati bez posuđivanja, to se može i nekako mjesec dva, ali ovdje moramo biti spremni na višemjesečnu sagu. Mislim da niko od članova kluba, navijača ne bi zamjerio taj put, jer smo očigledno izmuzli sve resurse u vidu ulaznica i donacija od baze navijača koja je tu uz klub.
[/quote]
Ja sam smrtno protiv pozajmica. Oni koji su clanovi znaju da ih je klub kratkorocno uzimao pozajmnice i ranije, ali ja sam generalno protiv. U najboljem slucaju uzeti pozajmnicu u iznosu sredstava koja su zarobljena na glavnom racunu i ni marke vise. Robert jucer rece da je od jednog sponzora rata naplacena koja je dovoljna za plate. Znaci pozajmi toliko i vrati cim oslobode sredstva sa racuna.
A sto se tice slijedce sezone ja trenutno nemam vecih ocekivanja niti mislim da bi bilo ozbiljno praviti neka ocekivanja kada prolazimo kroz ovo sto prolazimo. Ukoliko u slijedecih 15-20 dana se rijese ove blokade onda se mozemo necemu i nadati bez toga, pokusati zadrzati sto veci broj ovih momaka koji su trenutno tu, mozda dovesti jednog ili dvojicu gdje najvise bude skripilo i prezivljavati do polusezone uz nadu da ce se do tada rijesiti ovaj cirkus.
U razgovoru sa par simpatizera Čelika (ne mogu ih nazvati navijačima), su me pitali zašto ne bismo pokrenuli kao Željo "humanitarni telefon" jer je njima, a vjerujem i većini problem dati podatke kartice i plaćati na taj način online. Jesam se i prvi smijao Želji kad su pokrenuli tu akciju, ali oni su uspjeli prikupiti sredstva.
Nad Zenicom nebo se pali
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi
evo sad cu probat hvala drug
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
napisase broj narudzbe 3..7 i da je prosla nadam se da je to to
hvala ssad kontam ,ipak sam ja starohan hahahah
hvala ssad kontam ,ipak sam ja starohan hahahah
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
@habuba
Pozajmice i krediti su sastavni dio poslovanja svake firme, tako da nemam ništa protiv u ovakvim situacijama. Sasvim je normalno uzeti pozajmicu kako bi prevazišao neki period, pa uzimaju ih klubovi što evropu igraju pa vraćaju nakon što naplate sredstva od uefe.
Ne može klub preživjeti bez finansijske inekcije, nema utakmica do sredine augusta, ne može dogovoriti ostanak ni jednog igrača kojem duguje, svi oni će tražiti isplate prije potpisa novih ugovora, itd. Ne možeš ni kotizaciju za takmičenje platiti, itd
Jedno su pozajmice iz prošlosti, odnosno reketarenje pa se sad vraćaju sa kamatama, a drugo ove sad koje imaju datum kada će se vratiti i od čega.
Pozajmice i krediti su sastavni dio poslovanja svake firme, tako da nemam ništa protiv u ovakvim situacijama. Sasvim je normalno uzeti pozajmicu kako bi prevazišao neki period, pa uzimaju ih klubovi što evropu igraju pa vraćaju nakon što naplate sredstva od uefe.
Ne može klub preživjeti bez finansijske inekcije, nema utakmica do sredine augusta, ne može dogovoriti ostanak ni jednog igrača kojem duguje, svi oni će tražiti isplate prije potpisa novih ugovora, itd. Ne možeš ni kotizaciju za takmičenje platiti, itd
Jedno su pozajmice iz prošlosti, odnosno reketarenje pa se sad vraćaju sa kamatama, a drugo ove sad koje imaju datum kada će se vratiti i od čega.

Sutra vrijeme ko u Džennetu.

Dobro je da nema kiše, nevremena, uvijek prepolovi i ovih 1500 ljudi.

79 rodjendan Čelika za 16 dana.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
I ja sam protiv, ako se uzimaju "na divlje" svakih mjesec dana i ako se njima kupuju igrači i mažu oči, ali ovo su drugačije okolnosti.habuba je napisao/la: ↑31 maj 2024, 16:49Ja sam smrtno protiv pozajmica. Oni koji su clanovi znaju da ih je klub kratkorocno uzimao pozajmnice i ranije, ali ja sam generalno protiv. U najboljem slucaju uzeti pozajmnicu u iznosu sredstava koja su zarobljena na glavnom racunu i ni marke vise. Robert jucer rece da je od jednog sponzora rata naplacena koja je dovoljna za plate. Znaci pozajmi toliko i vrati cim oslobode sredstva sa racuna.Truhlo je napisao/la: ↑31 maj 2024, 13:36Pozajmice sa deblokiranim računom bi se mogle vrlo brzo vratiti naplatom sredstava od kantona, federacije i javnih preduzeća.
A sto se tice slijedce sezone ja trenutno nemam vecih ocekivanja niti mislim da bi bilo ozbiljno praviti neka ocekivanja kada prolazimo kroz ovo sto prolazimo. Ukoliko u slijedecih 15-20 dana se rijese ove blokade onda se mozemo necemu i nadati bez toga, pokusati zadrzati sto veci broj ovih momaka koji su trenutno tu, mozda dovesti jednog ili dvojicu gdje najvise bude skripilo i prezivljavati do polusezone uz nadu da ce se do tada rijesiti ovaj cirkus.
Nama treba novac, da bi klub preživio.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Ako cemo ici preko pomozi.ba i humanitarnog broja onda bolje da se ugasimo.Cap13 je napisao/la: ↑31 maj 2024, 16:58U razgovoru sa par simpatizera Čelika (ne mogu ih nazvati navijačima), su me pitali zašto ne bismo pokrenuli kao Željo "humanitarni telefon" jer je njima, a vjerujem i većini problem dati podatke kartice i plaćati na taj način online. Jesam se i prvi smijao Želji kad su pokrenuli tu akciju, ali oni su uspjeli prikupiti sredstva.
Donatorske akcije, donatorske noci i uopste donacije su nesto sasvim normalno i u svijetu sporta i fudbala, ali treba to fino uvijek uklopiti i da ima neki nivo. Njih su vjerovatno nuzda i vremenski rok natjerali da idu na taj nacin sa donacijama putem tog sajta koji se bukvalno bavi humanitarnim akcijama za krizne slucajeve kad ljudima visi zivot o koncu. Ipak, donacija nije ekvivalent humanitarne akcije osim ako je ne svedes na to. Generalno, koliko su pomogli svom klubu toliko im i nije bas godilo brendu. Ipak, kao zajednica zasluzuju postovanje, jer su podrzali svoj klub kad im je trebalo.
Medjutim, na stranu sve, svako bira svoj put, jednostavno njihova stvar, ali ne bih zelio ni pod razno da mi radimo na taj nacin. I nama su zbog ovih birokratskih sranja sredstva neophodna, ali postoje klupski kanali preko kojih se mogu raditi donatorske akcije i crowdfunding se svakako moze izvesti na nivou koji odgovara renomeu kluba.
Nekad kad bude bolja klima da se osjeti da cijeli grad podrzava klub odnosno navijaci i simpatizeri, privrednici, gradske i kantonalne institucije onda vrijedi i obnoviti organizaciju donatorske crno-crvene noci. Ovi kuponi preko kluba su sasvim kulturno izvedena akcija, te svakako svima pristupacni i svako ko zeli moze uzeti ucesce. Crowdfunding za neke stvari ce biti neminovan, ali sve mora imati svoj nacin da to budi ponos kad zajednica doprinosi svom klubu, a ne da uz to i srozavamo ime kluba, jer ne biramo sredstva. Cak ni taj broj nije sporan ako klub to nekad organizuje sa nekim telefonskim operaterom, ali svakako jest da ide preko sajta koji se bavi humanitarnim akcijama. Da ide prvoj broj da se nekom pomaze za operaciju, pa zatim za nas, a onda nam u tom slucaju bolje ugasiti aparate i da se ne patimo.
Gradimo klub koji drzi do casti i postovanja i ponosa. Jest se tesko dizati iz pepela, ali nek klub koristi legitimna sredstva za svoj oporavak. Moramo imati to postovanje prije svega za svoj klub, njegov grb, boje i sve ono sto predstavlja.
Inace kad smo kod lijepih primjera, svidja mi se ono sto je Cerim rekao na kraju pressice. Zelim vidjeti takve stavove da nema prljavih radnji. Čelik je nas ponos, i u dobru i u zlu, ali mora biti ponos, a ne ono cime su ga prljale razne garniture gubara. To vrijeme je proslo, koliko god bilo tesko moramo graditi Čelik s kojim cemo biti ponosni!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.