FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
28
11%
Drugi
24
9%
Treći
72
27%
Četvrti
68
26%
Peti
24
9%
Šesti
15
6%
Sedmi
6
2%
Osmi
10
4%
Ispadamo iz lige
16
6%

Ukupno glasova: 263

GalileoGalilei
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GalileoGalilei » 18 dec 2025, 23:51

Ma Guliashvili je najbolji igrač ikad viđen u ovoj ligi. Svaki njegov dodir sa loptom je opasnost, dribling fantastičan, uvijek odradi najbolji odabir, nijednu šansu nije uprskao, nikad se nije zaebavao ili bio sebičan. Nije bio egoističan ni u Mostaru prošle sezone kad nas je mogao koštati Kupa.

Da nismo dobili ove zadnje dvije, druga bi priča bila. Ovdje samo treba hvaliti, jer je sve idealno. Naravno, do prvog poraza..

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2025, 23:54

Morate bogami prerasti taj nivo rasprave o Guliasvilijevim kvalitetima. Ne vrijedi nabrajati pozitivne strane. Najbolji igrac Sarajeva i lige. Najveći izlazni transfer lige u historiji će biti.

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 19 dec 2025, 00:19

Raja, nije provjerena info ali covjek koji mi je pricao tvrdi da mirvic zvanicno oko srpskog bozica dolazi u sarajevo da se odradi primopredaja, momci iz marketinga vec spremaju materijal za drustvene mreze. Prvi transfer je dolazak Andrića, Mamic licno urgirao kod menadzera tako da ako je ovo najava sta slijedi bojte se bojte
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 19 dec 2025, 00:23

iliyaa8 je napisao/la:
19 dec 2025, 00:19
Raja, nije provjerena info ali covjek koji mi je pricao tvrdi da mirvic zvanicno oko srpskog bozica dolazi u sarajevo da se odradi primopredaja, momci iz marketinga vec spremaju materijal za drustvene mreze. Prvi transfer je dolazak Andrića, Mamic licno urgirao kod menadzera tako da ako je ovo najava sta slijedi bojte se bojte
Dobrodosao Ivo

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 19 dec 2025, 00:27

iliyaa8 je napisao/la:
Komnen Andric? Dobar napadač, ali na posudbi je u Torpedu iz Rijeke, pitanje koliko je to izvodljivo.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 19 dec 2025, 00:38

Bode me ovo slavlje zrinjskog. Zekicevo sarajevo bi i zrinjskog i ovog rapida 2 razlike dobilo

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 19 dec 2025, 00:58

skoJaa je napisao/la:
19 dec 2025, 00:27
iliyaa8 je napisao/la:
Komnen Andric? Dobar napadač, ali na posudbi je u Torpedu iz Rijeke, pitanje koliko je to izvodljivo.
Nepotreban totalno. 30 godina, ukupno u zadnjih 5 sezona dao golova, koliko Mlinaric samo u ovoj kalendarskoj godini, a imas i probuđenog Renana, koji bi po meni trebao biti prvi špic na proljece. Samo mu treba kontinuitet i Ljaljic iza leđa.

Ajlah
Kontakt:

Post Postao/la Ajlah » 19 dec 2025, 01:03

Shrek nema nikakav dio u FKS

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 19 dec 2025, 01:08

GalileoGalilei je napisao/la:
18 dec 2025, 21:29
DoktorXabaras je napisao/la:
18 dec 2025, 21:15
18 dec 2025, 13:57

Guliashvili je smiješan igrač ovu polusezonu. Hajde što je statistika slaba, ali lik na terenu je nikakav.
Obzirom da si ne tako davno za Turkeša tvrdio da je ubica a za Butića kao paklenog, onda ova tvoja konstatacija da je Guli smiješan itekako ima smisla.
Naravno, jer je takav bio u Švici. Butić je koristan igrač i pri tome stojim i dalje, od skoka, otvaranja prostora, "hrvanja" sa stoperima. Da je neki rasni strijelac, nije, ali sasvim korektna opcija za imati. Najgore kad neko pametuje u prazno, a od Turkeša svi očekivali da prekuca ligu sa golovima.

Ukoliko su ove partije Guliashvilija nekome kvalitetne, onda su ga oni zamijenili sa nekim drugim. Valjda raja naučila da nakon dvije utakmice sve zaboravi. Guliashvili je igrač koji nema dribling, sve što uradi, uradi na brzinu baš kao i Kyeremeh. U derbiju je imao prostora u prvom poluvremenu kao u priči, ne zna da iskoristi situaciju jedan na jedan. Kasni sa odlukama, ima loš decision making, petlja, da ne govorim o nerezonskim loptama. U dosta utakmica je bio prvi kandidat za izmjenu, ali ebiga ne da Mirvić svog pulena kojeg valja prodati. Nedavno protiv lištice je odigrao horor, ali ne smije njega Bog izvući iz igre.
Svaka čast na borbi, zalaganju, trčanju, profesionalnosti, ali njegov zenit je prošao i morao se prodati ljetos. Malo išlo, malo nafaka, malo do njega, malo do formacije i stila igre Zekića i to je to.
Boga mi, kao da si mi misli čitao. Samo što bih ja dodao da Guli nema hljeba u sebi, slaba mu je noga mora imati jači šut.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 dec 2025, 01:12

Igracki moras ulagat nestvarne novce od prilike 10-15 godina da bi dosao u situaciju u kojoj je zrinjski danas ili sto je borac bio prosle godine. U prevodu 100 m km moras da ulozis da bi dobio 20-25 m km, sto je neisplativo i NEMOGUCE.

Druga opcija pozicioniranje kao sto se pozicionirao BEUS (ne ko retardirani Vico ili glupi pusina begic), VEC KAO BEUS plus tajnu kriminalnu silu, cisto kad dodje do smjene presjednika SHB varijanta i pokusa preko sudija inspekcija suspenzija itd itd, koja ce po potrebi koristit silu zvano VOZANJE PO GEPECIMA BACANJE U NEUM U 3 ujutro itd itd, nesto sto je MAMIC RADIO U HRVASKOJ.. kosta 40-50 m km zatada 25-30 m km uz potencijal (recimo grupa lp ) da zaradi 100 + m km

Dok neko ko Zdravko Mamic neslomi tipove kao sto je Halkic topizovic bandic musa gigara SELAMETA ZA NAS NEMA.

Nama netreba pomoc niodkog, al isto moramo se suprostavit da drugi nebi imali pomoc..

Penal koji je sudjen sad u mostaru nebi bio ponisten nit bi WAR zvao da je FK SARAJEVO BILO na 3 boda od borca…TAMAN DOSO PRIMCEV BABO I IZVALIO 100 m km necemo bit prvaci dok sudjenje ne regulisemo da bude fer

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 19 dec 2025, 01:15

18 dec 2025, 23:51
Ma Guliashvili je najbolji igrač ikad viđen u ovoj ligi. Svaki njegov dodir sa loptom je opasnost, dribling fantastičan, uvijek odradi najbolji odabir, nijednu šansu nije uprskao, nikad se nije zaebavao ili bio sebičan. Nije bio egoističan ni u Mostaru prošle sezone kad nas je mogao koštati Kupa.

Da nismo dobili ove zadnje dvije, druga bi priča bila. Ovdje samo treba hvaliti, jer je sve idealno. Naravno, do prvog poraza..
Ma debilima je sve bajno i pršte od optimizma, mene konstantno kritikuju i blokiraju jer mi se ne sviđa vođenje ni igra Sarajeva. Prije je forum bio mnogo bolji dok nisam pisao komentare i napravio profil. Imaš botova na stotine po ovom forumu, samo se po potrebi ili ti ga naređenju aktiviraju. Prvi ovaj Plišek pa svi ostali redom...

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 19 dec 2025, 05:53

adoado je napisao/la:
19 dec 2025, 01:15

Ma debilima je sve bajno i pršte od optimizma, mene konstantno kritikuju i blokiraju jer mi se ne sviđa vođenje ni igra Sarajeva. Prije je forum bio mnogo bolji dok nisam pisao komentare i napravio profil. Imaš botova na stotine po ovom forumu, samo se po potrebi ili ti ga naređenju aktiviraju. Prvi ovaj Plišek pa svi ostali redom...
Ne nazivaj ljude debilima ovdje, necu te vise upozoravati...
Iznesi svoje misljenje, niko ti ne brani, da li bile kritike ili pohvale sasvim nebitno, ali provokacije ti nece prolaziti...

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 19 dec 2025, 06:48

jurisicduska je napisao/la:
18 dec 2025, 23:54
Morate bogami prerasti taj nivo rasprave o Guliasvilijevim kvalitetima. Ne vrijedi nabrajati pozitivne strane. Najbolji igrac Sarajeva i lige. Najveći izlazni transfer lige u historiji će biti.
Vili Sagnol, selektor Gruzije, je jedan klasičan levat i neznalica. Vjerovatno je i njemu Mirvić naredio da ga mora pozivati u reprezentaciju.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 dec 2025, 08:08

DoktorXabaras je napisao/la:
18 dec 2025, 21:15
18 dec 2025, 13:57
aezakmi je napisao/la:
18 dec 2025, 12:33
Opravdano su nam pale vrijednosti igračima. Vrijednost moraš dokazati na terenu, mi tek proigrali pred kraj polusezone, a Guli je bio grozan na jako mnogo utakmica ove lige ove sezone.
Guliashvili je smiješan igrač ovu polusezonu. Hajde što je statistika slaba, ali lik na terenu je nikakav.
Obzirom da si ne tako davno za Turkeša tvrdio da je ubica a za Butića kao paklenog, onda ova tvoja konstatacija da je Guli smiješan itekako ima smisla.
:rol: :rol: :clap:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 19 dec 2025, 08:24

Izgleda da je gotovo sto se tice Gulija. Bas me zanima koliko su Svedi platili.
Ako je istina, sretno !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 dec 2025, 08:26

NazorUso je napisao/la:
19 dec 2025, 08:24
Izgleda da je gotovo sto se tice Gulija. Bas me zanima koliko su Svedi platili.
Ako je istina, sretno !
Navodno su ranije odbijena 2 miliona, tako da je moja pretpostavka da ce konacna cifra biti negdje kao i Celikova, oko 2.5 miliona eura. Sasvim dobra cifra (odlicna za bh.uslove, iako mi vec navikavamo na takve), s tim sto je bio momentum kada se moglo uzeti izmedju 3 i 4 miliona prosle sezone.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 19 dec 2025, 08:36

ode Guli . Uzima Mirvic pare prije odlaska .

Mogao je Guli u puno bolji klub otici

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 19 dec 2025, 08:40

Vanja8 je napisao/la:
19 dec 2025, 05:53
adoado je napisao/la:

Iznesi svoje misljenje, niko ti ne brani, da li bile kritike ili pohvale sasvim nebitno, ali provokacije ti nece prolaziti...
Kad tako fino pratis,onda napisi pitaru isto.
I on naziva ljude budalama.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 19 dec 2025, 08:51

VolimoSarajevo je napisao/la:
19 dec 2025, 08:40
Vanja8 je napisao/la:
19 dec 2025, 05:53
adoado je napisao/la:

Kad tako fino pratis,onda napisi pitaru isto.
I on naziva ljude budalama.
Pratim ja , ne sekiraj se ti...
To se odnosi na sve...
I ti si koliko se sjecam bio na feriju, tako da, prati se...

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 dec 2025, 09:00

Serendate za Guliia, momak je prerastao ovu ligu davno, ima fizicku spremu, brzinu, zna s loptom. To sto nije u formi, to je drugi par cipela. Moze se on dalje prodati dobro. Nadam se da smo se utalili za dobar procenat, ako je istina da ide.
Guli, sretno, hvala ti za sve :bih:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bajroni, Google Adsense [Bot], Pablo11, Venom, VolimoSarajevo i 23 gosta.