Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Ghuraba
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Ghuraba » 26 jul 2026, 01:56

Nisu sistem Pivac i Mesic, pa si nasao za shodno njih da kritikujes i pljujes, iako nam je prvi medju 3 najbolja igraca, a drugi je odigrao svega 5 minuta u dvije utakmice. Dok, s druge strane, ne napises ni rijec protiv ovih igraca iz domacih klubova, iako dosad nisu nista pokazali na prvenstvu (Durmic, Sipkovic). Doduse, ti si pljuvao i Tomica jer si mislio da ide na prvenstvo samo zato sto je Srbin, pa je poslije maca pojela jezik kad si vidio da momak itekako ima kvalitet.

O kakvom mom branjenju sistema pricas, sta ja ko obicni navijac imam s bilo kakvim sistemima? Previse si se uzivio u nekakvu ulogu, kao da je iko od nas bitan u svemu ovome. :lol: Pisem na ovom forumu gotovo od njegovog osnivanja i ljudi koji su tu duze dobro znaju da nisam od tog posla i da ta tvoja konstatacija nema veze s vezom. Znaci, ti odes na fb i citas kritike i pljuvanja likova koji ne znaju nabrojati ni 5 nasih seniorskih reprezentativaca (a kamoli ovih juniorskih), pa onda dodjes ovdje da u njihovo ime preneses te kritike i pljuvanja? :lol: Na ovom forumu ima 10-ak forumasa koji prate ovo stvari i znaju o cemu se pise, procitam njihove postove i sve ostale preskocim, a da ne govorim o fb komentarima...

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 26 jul 2026, 09:14

Jest, tako je, sve si upravu.
Slažem se sve sto si rekao :bih: pobijedio si

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 26 jul 2026, 10:15

Ghuraba je napisao/la:
26 jul 2026, 00:24

Tvoj problem je sto ne zelis uspjeh nasih reprezentacija, nego ti je prvo u glavi da nakon poraza ili ispadanja kazes: "Jesam li vam rekao?!" i da tako opravdas svoje neke negativnosti i teorije zavjere. Za razliku od tebe, meni se svaka licna satisfakcija poklapa s uspjehom svake nase reprezentacije.

Imas ovog svog jarana, koji nakon pobjede dodje i u svoj toj muci koja ga je spopala krene s kritikama sto Skalonjic nije igrao, jer je eto nekad radi reda bio stavljen na Djerdjin prosireni spisak (koji je tad htio dati do znanja svima da ce pratiti i te mladje momke). Ne mogu ni zamisliti koliko moras biti negativan da ti to bude prva pomisao nakon pobjede ove djece. Nije npr. pomislio da taj momak moze igrati iskljucivo trojku, a da na toj poziciji imamo najkompletnijeg igraca ove generacije, koji je danas odigrao 35 bolesnih minuta. To je isto da kritikujes Baciragica sto nije dao Kamenjasu da igra, nakon sto je Nurkic odigrao brutalnih 35 minuta.
Uvijek se trudim da na bezobrazluk ne odgovaram ili na neki fin suptilan način pređem preko, ili već ako moram da reagujem to uradim uljudno.
Mi ćemo se boriti za plasmannod 9. do 18. mjesta i ove godine. To što smo jučer dobili Makedoniju je zahvaljujući Edi. Ovo sve ostalo jučer je bilo za zaboraviti.
O kakvoj "mojoj muci" pričaš? Jesi dobar? To sto nam se ne slažu viđenja svega u i oko reprezentacije ne daje ti pravo da vrijeđaš a i vrijeđaj koga boli qur jer neće se ništa promijeniti u igri tj oko onoga zbog čega i raspravpjamo na forumu.
Ja ti kaEm, većina njih nije trebala ni biti ovdje, Edo, Subaša, pa donekle i Tomić nose najviše tereta što može biti izuzetno rizično zbog povreda. Edo se jučer maksimalno potrošio a danas će ga Tinjak načepit 30+ minuta protiv Šveđana. To tijelo ne može podnijeti a NEMA NIKOGA DA MU POMOGNE ILI GA ZAMIJENI.tj ili je poveo na prvenstvo igrače kojima ne vjeruje ili su oni koji igraju nekompetentni.
Tačka.
Sviđa li ti se? Koga boli qur. Rezultati govore.
Slovenija sa 2M stanovnika ima prvaka Evrope.
Srbija vice prvaci sa 17.to godišnjim igračem koji jevpotpisao ugovor u NCAA za 12M$.
O čemu pišeš? O mojoj ljubomori? Pa jesam ljubomoran, al nikako na ove koji su se našli u reprezentaciji na ko zna koji način, već na uređen sistem komšija koji daje rezultate.
ShvaĆaš?

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 26 jul 2026, 10:58

Drug ti ai rekao da neces pisati ako livada kuca. Livada kucala fuck off

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 26 jul 2026, 11:19

Helemnejse je napisao/la:
26 jul 2026, 10:58
Drug ti ai rekao da neces pisati ako livada kuca. Livada kucala fuck off
Jesam shupak. Šta ću. Jače od mene. Mislim loše ovoj reprezentaciji, mali mi nije pozvan, izjeda me ljubomora a i da skačem po živcima vama stručnjacima. To mi je motiv...drug ;)

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 26 jul 2026, 11:43

Mađari ubiše Makedonce možda nisu toliko loši kako smo govorili :lol:

Preldžić drugi skakač turnira, večeras mora pobjeda i onda protiv Gruzije u utorak za QF možda, ako ne bude neka situacija kao i sa U20 samo ovaj put 3 reprezentacije budu imale 3-1 i mi opet izvisimo

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 26 jul 2026, 11:49

CAZIN je napisao/la:
26 jul 2026, 11:43
I ja gledam, olakšavajuća za ovako lošu igru Makedonije je sto su sinoć igrali protiv nas i već jutros sa Mađarima, nije im dobar raspored. Ili su Makedonci bas tako loši ili su Mađari tako dobri. Mislim da nije ni jedno ni drugo, jednostavno nije dobar tajming utakmice ali sve se čini da će pobjediti Mađari.
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 26 jul 2026, 11:55, ukupno mijenjano 2 puta.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 26 jul 2026, 11:52

costacurta08 je napisao/la:
26 jul 2026, 10:15
Ghuraba je napisao/la:

Tvoj problem je sto ne zelis uspjeh nasih reprezentacija, nego ti je prvo u glavi da nakon poraza ili ispadanja kazes: "Jesam li vam rekao?!" i da tako opravdas svoje neke negativnosti i teorije zavjere. Za razliku od tebe, meni se svaka licna satisfakcija poklapa s uspjehom svake nase reprezentacije.

Imas ovog svog jarana, koji nakon pobjede dodje i u svoj toj muci koja ga je spopala krene s kritikama sto Skalonjic nije igrao, jer je eto nekad radi reda bio stavljen na Djerdjin prosireni spisak (koji je tad htio dati do znanja svima da ce pratiti i te mladje momke). Ne mogu ni zamisliti koliko moras biti negativan da ti to bude prva pomisao nakon pobjede ove djece. Nije npr. pomislio da taj momak moze igrati iskljucivo trojku, a da na toj poziciji imamo najkompletnijeg igraca ove generacije, koji je danas odigrao 35 bolesnih minuta. To je isto da kritikujes Baciragica sto nije dao Kamenjasu da igra, nakon sto je Nurkic odigrao brutalnih 35 minuta.
Uvijek se trudim da na bezobrazluk ne odgovaram ili na neki fin suptilan način pređem preko, ili već ako moram da reagujem to uradim uljudno.
Mi ćemo se boriti za plasmannod 9. do 18. mjesta i ove godine. To što smo jučer dobili Makedoniju je zahvaljujući Edi. Ovo sve ostalo jučer je bilo za zaboraviti.
O kakvoj "mojoj muci" pričaš? Jesi dobar? To sto nam se ne slažu viđenja svega u i oko reprezentacije ne daje ti pravo da vrijeđaš a i vrijeđaj koga boli qur jer neće se ništa promijeniti u igri tj oko onoga zbog čega i raspravpjamo na forumu.
Ja ti kaEm, većina njih nije trebala ni biti ovdje, Edo, Subaša, pa donekle i Tomić nose najviše tereta što može biti izuzetno rizično zbog povreda. Edo se jučer maksimalno potrošio a danas će ga Tinjak načepit 30+ minuta protiv Šveđana. To tijelo ne može podnijeti a NEMA NIKOGA DA MU POMOGNE ILI GA ZAMIJENI.tj ili je poveo na prvenstvo igrače kojima ne vjeruje ili su oni koji igraju nekompetentni.
Tačka.
Srbija vice prvaci sa 17.to godišnjim igračem koji jevpotpisao ugovor u NCAA za 12M$.
O čemu pišeš? O mojoj ljubomori? Pa jesam ljubomoran, al nikako na ove koji su se našli u reprezentaciji na ko zna koji način, već na uređen sistem komšija koji daje rezultate.
ShvaĆaš?
Apsolutno se slazem sa tobom,samo nas sreca moze spasiti i gurnuti dalje,ovi sto pisu optimisticno za reprezentaciju u kojoj je najbolji akter igrac muje preldzica, a selektor 4 hiljade kilometara udaljen od drzave, su menadzeri i roditelji

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 26 jul 2026, 11:56

Kylian je napisao/la:
26 jul 2026, 11:49
CAZIN je napisao/la:
I ja gledam, olakšavajuća je sto su Makedonci sinoć igrali protiv nas i već jutros sa Mađarima, nije im dobar raspored. Ili su Makedonci bas tako loši ili su Mađari dobri. Mislim da nije ni jedno ni drugo, jednostavno nije dobar tajming
Ako ćemo iskreno ovo je baš užasno što se tiče rasporeda ali Gruzija je imala istu situacija čak i težu gdje su igrali zadnju utakmicu prvog dana i u 1 drugi dan protiv ekipe kojoj je to bila prva utakmica na turniru, opet ih uspjeli pobjediti :D

Mađari igraju timsku košarku i nemaju nekih igrača što se posebno izdvajaju zbog toga igraju ovako. Švedska nije bauk te se mogu pobjediti sigurno ali će trebati igrati košarku bez komplikovanja i potući se sa njihovim crncima pod košem.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 26 jul 2026, 11:57

CAZIN je napisao/la:

Preldžić drugi skakač turnira, večeras mora pobjeda i onda protiv Gruzije u utorak za QF možda, ako ne bude neka situacija kao i sa U20 samo ovaj put 3 reprezentacije budu imale 3-1 i mi opet izvisimo
Izgubili bi mi i od Islanda da su oni to htjeli. Mi se nismo ništa pitali, oni su igrali sa 50% snage tj koliko im je bilo potrebmo da se ne troše a da idu u borbu za plasman u A diviziju. Ako neko ima sumnju neka mi objasni zbog čega je lik profulao zadnje slobodno bacanje koje ih je vodilo u produžetke?
Kod u20 najveći krivac kloc Prašović i užasna postavka prve utkmice protiv Portugala.
I ok. Dešava se. Ali 7 dana kasnije sa u18 ti radiš apsolutno istu stvar. E to nije slučajnost već amaterizam koji ptolazi.
Ja sam pisao već, ali se ovdje šprdaju, vidim da je ovaj sa U16 uradio pozitivnu stvar, ranije je maknuo djecu sa planine, odveo u CG pa će sa njima u Rumuniju. Imaće vremena da se "aklimatizuju". Prrkjučer su ovi U18 izgledali dezorijentisano, već jučer je to bilo drugačije, danas bi trebali biti top, ali ako neko ne pomogne Edi i Imranu oni Švedski Afro-Amerikanci će nas razbiti.
Moja opservacija, jel za "fuck off"? :bih:

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 26 jul 2026, 12:07

relativizam je napisao/la:
26 jul 2026, 11:52
26 jul 2026, 10:15
Ghuraba je napisao/la:

Tačka.
ShvaĆaš?
Apsolutno se slazem sa tobom,samo nas sreca moze spasiti i gurnuti dalje,ovi sto pisu optimisticno za reprezentaciju u kojoj je najbolji akter igrac muje preldzica, a selektor 4 hiljade kilometara udaljen od drzave, su menadzeri i roditelji
Potpisujem

Selektora nije niko vidio 20 godina u Sarajevu, jer ga nije zanimala ni BiH ni Sarajevo i dalje ga ne bi zanimalo da nije došao zbog odluke BCC Dubai i napada Irana na UAE.
Potpisujem jednaku sudbinu njegovog odnosa prema BiH nakon ovoga turnira. Okrenuće ledja i otići, upisati u CV da je bio selektor U18 i niko ga se neće sjećati već u augustu. Živi bili pa vidjeli. Mi smo dobri ljudi šta trpimo

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 26 jul 2026, 12:09

CAZIN je napisao/la:
26 jul 2026, 11:56
Kylian je napisao/la:
26 jul 2026, 11:49
CAZIN je napisao/la:
I ja gledam, olakšavajuća je sto su Makedonci sinoć igrali protiv nas i već jutros sa Mađarima, nije im dobar raspored. Ili su Makedonci bas tako loši ili su Mađari dobri. Mislim da nije ni jedno ni drugo, jednostavno nije dobar tajming
Ako ćemo iskreno ovo je baš užasno što se tiče rasporeda ali Gruzija je imala istu situacija čak i težu gdje su igrali zadnju utakmicu prvog dana i u 1 drugi dan protiv ekipe kojoj je to bila prva utakmica na turniru, opet ih uspjeli pobjediti :D

Mađari igraju timsku košarku i nemaju nekih igrača što se posebno izdvajaju zbog toga igraju ovako. Švedska nije bauk te se mogu pobjediti sigurno ali će trebati igrati košarku bez komplikovanja i potući se sa njihovim crncima pod košem.
Iskreno mislim da će biti zanimljiva utakmica, nama je sve ili ništa, njima nakon poraza koji nisu očekivali takodjer.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 26 jul 2026, 12:25

26 jul 2026, 11:57
CAZIN je napisao/la:

Izgubili bi mi i od Islanda da su oni to htjeli. Mi se nismo ništa pitali, oni su igrali sa 50% snage tj koliko im je bilo potrebmo da se ne troše a da idu u borbu za plasman u A diviziju. Ako neko ima sumnju neka mi objasni zbog čega je lik profulao zadnje slobodno bacanje koje ih je vodilo u produžetke?
Kod u20 najveći krivac kloc Prašović i užasna postavka prve utkmice protiv Portugala.
I ok. Dešava se. Ali 7 dana kasnije sa u18 ti radiš apsolutno istu stvar. E to nije slučajnost već amaterizam koji ptolazi.
Ja sam pisao već, ali se ovdje šprdaju, vidim da je ovaj sa U16 uradio pozitivnu stvar, ranije je maknuo djecu sa planine, odveo u CG pa će sa njima u Rumuniju. Imaće vremena da se "aklimatizuju". Prrkjučer su ovi U18 izgledali dezorijentisano, već jučer je to bilo drugačije, danas bi trebali biti top, ali ako neko ne pomogne Edi i Imranu oni Švedski Afro-Amerikanci će nas razbiti.
Eh to za Island je sada teško reći ali ako je tako kako smo uspjevali ići na razliku koja nama odgovara ako su igrali na 50% pa onda je tu i suđenje gdje ni sudija koji je svirao peti faul Kuridži ne zna za šta ga je svirao (kritikovao sam ga cijeli turnir ali je tu utakmicu odigrao na nivou). Nećemo o tome, bilo prošlo idemo dalje što se kaže, gleda se samo plasman na kraju a to što smo mi sa skorom 6-2 završili na 10. mjestu je naša greška jer smo izgubili previše razlike od Portugala i onda se morali vaditi protiv Islanda zadnju.

Edo i Imran vjerujem da će večeras oba ići na 15+ a možda i 20+ vidjet ćemo, najveće pitanje je kako ćemo im odgovoriti u reketu i kako će se igrati odbrana. Odbrana mora biti agresivvna kao u 4/4 sinoć pa se možemo nečemu nadati. :bih:

Što se mene tiče budi na forumu nije mi problem čitati mišljenje koje je drugačije od mog i uvijek je bolje ako više prati i komentariše a da se razumije u to što komentariše. Za malog i što nije pozvan ne bi da pišem ništa :D

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 26 jul 2026, 12:51

CAZIN je napisao/la:
26 jul 2026, 12:25
26 jul 2026, 11:57
CAZIN je napisao/la:

Eh to za Island je sada teško reći ali ako je tako kako smo uspjevali ići na razliku koja nama odgovara ako su igrali na 50% pa onda je tu i suđenje gdje ni sudija koji je svirao peti faul Kuridži ne zna za šta ga je svirao (kritikovao sam ga cijeli turnir ali je tu utakmicu odigrao na nivou). Nećemo o tome, bilo prošlo idemo dalje što se kaže, gleda se samo plasman na kraju a to što smo mi sa skorom 6-2 završili na 10. mjestu je naša greška jer smo izgubili previše razlike od Portugala i onda se morali vaditi protiv Islanda zadnju.

Edo i Imran vjerujem da će večeras oba ići na 15+ a možda i 20+ vidjet ćemo, najveće pitanje je kako ćemo im odgovoriti u reketu i kako će se igrati odbrana. Odbrana mora biti agresivvna kao u 4/4 sinoć pa se možemo nečemu nadati. :bih:

Što se mene tiče budi na forumu nije mi problem čitati mišljenje koje je drugačije od mog i uvijek je bolje ako više prati i komentariše a da se razumije u to što komentariše. Za malog i što nije pozvan ne bi da pišem ništa :D
:thumbup:
Ovo za "malog" je sarkazam :mrgreen:
To ovi pametolozi što pišu kometare od 4 riječi napišu kad nemaju ništa pametnije. Bejagi et' samo da nešto napišu, "ta ćeš ti........ tvoj mali...." :urnebes:
Ja sam profulao samo za Portugal, a i to se ne bi desilo da Šveđani nisu onoliko naturalizovanih dovezli.
Al jbga, stipu košarku i argumente "moj je mali ključan...." :urnebes:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 26 jul 2026, 16:11

Cim najbolji treneri za rad sa djecom nisu ukljuceni u reprezentacije kao sto su Gajic i Cojic, tesko cemo mi vidjeti A divizije.
Jedini koji je zasluzeno tu gdje jeste je Mario,covjek koji vodi taj uzrast i poznaje makar 70posto igraca nase drzave.
Pa nama u jednoj selekciji na klupi sjedi onaj Boban koji nikad nije vodio nijedan uzrast a u seniorskoj kosarci najveci uspjeh opstanak u ligi

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 26 jul 2026, 20:25

Samo da ovi crnci ne pojedu Milovanovica na prevodjenju lopte... Frajer ocito ne zna uvaliti guzove i rutinski je prevesti, a vala ni Tinjak ne insistira da mu visoki igraci pomognu pravljenjem blokova.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 26 jul 2026, 20:53

Ovaj mali Durmic mozda ne moze da zabije tricu iz velikog broja pokusaja, ali se mora priznati da ima, sto bi rahmetli (jos ne mogu vjerovat da ovo pišem) Edin Avdic rekao "najljepsi promaseni šut"

Ko zna...mozda ga procepi protiv Gruzije.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 26 jul 2026, 21:05

Pa znal iko pogoditi dva bacanje jbmt trenere i licence :crazy:
Joj Preldzica al fula nocas jedno 4-5 zicera,Pivac je ovdje navvazniji igrac ekipe hvala SR sto ga je pogurao :thumbup:
Napuniti reket u nastavku jer su Svedi teski kamenjari ukljucujuci i njihove bjelce :D

Nah1ddd
Kontakt:

Post Postao/la Nah1ddd » 26 jul 2026, 21:20

slika
:sick:
Moraju nešto pogoditi u drugom.
Zadnja izmjena: Nah1ddd, dana/u 26 jul 2026, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 26 jul 2026, 21:21

mora naci minute za skalonjica. preldzic je premoren, otud promasaji.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, guillermo, Taree i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []