Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Kylian
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 10:16

Velizar je napisao/la:
26 jul 2026, 21:21
mora naci minute za skalonjica. preldzic je premoren, otud promasaji.
Skalonjić se možda još nije u potpunosti razvio, možda kod njega još nije sve "sjelo na svoje", mada je odlično igrao turnir u Beču.
Sjećaš se da je tadašnji selektor Bubalo njega i Durmića svojevremeno vratio s priprema U16, a naredne godine i sa priprema U18 reprezentacije, mislio sam zato što nam je ta U18 bila baš jaka ekipa prošle godine
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 27 jul 2026, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 10:21

Ghuraba je napisao/la:
27 jul 2026, 09:59
Ma ja bih ga vec sutra poslao kuci jer nije najbolji skakac ekipe, a i Preldzica bih takodjer poslao kuci jer je Pivac kao centar bolji kradljivac lopti od njega... :think:
Ne može on kući, :nene: :nene: što je bio u Njemačkoj bio je, treba sada doći u KK Bosnu da igra. Pa nećemo mi njega tako jednostavno pustiti.
Doći sada u najbolju ligu, pa sa selektorom A reprezentacije naučiti prve korake naše košarke.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2026, 10:45

Da bi pokazao da ima kvalitet, Skalonjic je igrac koji treba loptu (i da solidan broj napada preuzme na sebe kako bi dobio na samopouzdanju - sto u ovom rosteru izgleda tesko moze dobiti), a Preldzic je susta suprotnost jer se odlicno krece bez lopte i ima mogucnost tako dolaziti do poena. Uz to, Malik je i neuporedivo losiji defanzivac. Stilski je dosta slicniji Subasicu, ali je u svemu losiji od njega i plus bi se tesko mogao spustiti na dvojku. S druge strane, Preldzic me u nekim stvarima podsjeca na Djedovica, mada je u sustini prilicno drugaciji profil igraca.

Imran ima sve predispozicije da postane ozbiljan kosarkas. Tesko se moze naci nesto u cemu je los. Naravno, ne kazem da je savrsen, vec i u segmentima gdje nekad zakaze - ocito je da ima kapacitet da to ispravi ili nadogradi. Na prvom turniru kojeg je igrao u dresu Dubaija izgledalo je da se bas udebljao (pogotovo guzovi :mrgreen: ) i da se dosta teze kretao nego na kadetskom prvenstvu. Sad je stesao guzove, a tu dodatnu kilazu je 'pretvorio' u misicnu masu tamo gdje treba (u prsima se bas nabio) i ne izgleda da je usporio na ulazu ili da ga to ometa pri sutu. Za njega je nadolazeca sezona bas bitna, jer mora poceti igrati seniorsku kosarku. Ako ostane u juniorima Dubaija da bi odigrao tih par turnira u godini dana, bojim se da od toga nema previse hajra. Meni se dugo neki nas mladi igrac nije svidio kao on i vec ga zamisljam u EL...

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 27 jul 2026, 10:51

Ghuraba je napisao/la:
27 jul 2026, 10:45
Da bi pokazao da ima kvalitet, Skalonjic je igrac koji treba loptu (i da solidan broj napada preuzme na sebe kako bi dobio na samopouzdanju - sto u ovom rosteru izgleda tesko moze dobiti), a Preldzic je susta suprotnost jer se odlicno krece bez lopte i ima mogucnost tako dolaziti do poena. Uz to, Malik je i neuporedivo losiji defanzivac. Stilski je dosta slicniji Subasicu, ali je u svemu losiji od njega i plus bi se tesko mogao spustiti na dvojku. S druge strane, Preldzic me u nekim stvarima podsjeca na Djedovica, mada je u sustini prilicno drugaciji profil igraca.

Imran ima sve predispozicije da postane ozbiljan kosarkas. Tesko se moze naci nesto u cemu je los. Naravno, ne kazem da je savrsen, vec i u segmentima gdje nekad zakaze - ocito je da ima kapacitet da to ispravi ili nadogradi. Na prvom turniru kojeg je igrao u dresu Dubaija izgledalo je da se bas udebljao (pogotovo guzovi :mrgreen: ) i da se dosta teze kretao nego na kadetskom prvenstvu. Sad je stesao guzove, a tu dodatnu kilazu je 'pretvorio' u misicnu masu tamo gdje treba (u prsima se bas nabio) i ne izgleda da je usporio na ulazu ili da ga to ometa pri sutu. Za njega je nadolazeca sezona bas bitna, jer mora poceti igrati seniorsku kosarku. Ako ostane u juniorima Dubaija da bi odigrao tih par turnira u godini dana, bojim se da od toga nema previse hajra. Meni se dugo neki nas mladi igrac nije svidio kao on i vec ga zamisljam u EL...
Ma teško euroliga, ali solidan igrac budućnosti je moje predviđanje.

Upravu si za guzove, fali mu malo fakinskog bezobrazluka

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 27 jul 2026, 11:32

Ne znam kakva je konekcija sadašnje uprave Bosne sa Kamenjaševićem/sa Dubravkom se baš “našao”/ali bi bila odlična opcija sa Imran dođe na posudbu u Bosnu uz garanciju određenih minuta igranja, to bi koristilo svima, Dubajiu jer bi im se igrač razvijao na odličnom nivou košarke,Bosni jer bi dobila odličnog mladog igrača u rotaciji i na kraju reprezentaciji koja bi, ukoliko bi razvoj tekao kako se očekuje konačno dobila kvalitetnog igrača koji ima poene u rukama.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2026, 12:07

Helemnejse je napisao/la:
27 jul 2026, 10:51
Ma teško euroliga, ali solidan igrac budućnosti je moje predviđanje.

Upravu si za guzove, fali mu malo bezobrazluka
Ma to su moja mastanja. :mrgreen: Predvidjati EL nekom nasem igracu sa 17 godina je malo previse, ali definitivno ne iskljucujem opciju da dobaci do nje. Atic je npr. u ovim godinama po svemu obecavao da ce dohvatiti taj nivo, pa su ga glava i vjerovatno nerad kostali toga. Nadam se da ce Imran biti pametniji. Svakako treba uzeti u obzir da ovo nije najjaca divizija, ali i cinjenicu da je on ovdje godinu dana mladji.

Ovdje djeluje da mu ponekad fali tog bezobrazluka jer je vjerovatno svjestan da je najmladji na terenu i da treba ispostovati ove starije. On je prosle godine u kadetima znao uzimati i preko 20 suteva po mecu.

Slazem se s ovim sto Ovisnik kaze, mada ne vjerujem da ce doci do toga. Njemu bi sad dobro dosla i Sloboda, pod uslovom da ima sigurne minute u aba2 i domacem prvenstvu. Kakve su oni prosle godine vanjske igrace imali, pa to je bio horor zivi. Btw, mislim da je Dubai nekad u toku prosle sezone poslao Vuckovica u nekog hrvatskog prvoligasa (ne da mi se sad guglati kojeg), pa se nadam da ce slicno uraditi i sa Subasicem.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []