Eh seckane, seckane, zar ne rekosmo da ta euforija pričeka narednu srijedu, da pričekamo klempu Gladbachu?
Al' čim puhnu malo pogodniji povjetarac, nisi propustio priliku da se vineš visoko u nebesa.
Dobro teško je ostati pribran nakon ovakve dvije partije, to se ne viđa često, jednom u 100 godina

, ali svakako da se u našoj igri primjeti jedna ozbiljnost, kompaktnost, i najvažnije jedna raznovrsnost. Napada se i kroz sredinu, Robben i Ribery dosta trče, mijenjaju strane, Kroos na visini zadatka, Luiz sve počisti, odbrana, neki dan rekoh jedna od najboljih, a sada ću reći i najbolja na svijetu.
Nego, da pitam secka za mišljenje o Gomezu, da li se ono imalo nabolje promijenilo, jer možemo vidjeti da mu već odavno ne daje raznorazne epitete.
Inače, malo sam odlučio da prelistam "Bayern - Najbolji od najboljih, najjači od najjačih", i pomalo sam se i iznenadio napretkom sadašnjih igrača.
Znao sam da su dobri, odlični, ali da će u pojedinim segmentima igre dostići i one najveće legende, e to već nisam mogao ni zamisliti, i to u jako kratkom vremenskom periodu.
Podijeliću s vama ono i najzanimljivije, a možda ste to i već znali:
*Gomez je stigao na 12-tu poziciju vječne liste strijelaca sa 87 golova, a do kraja sezone mu fali njih 10 da uđe u TOP 10, a također je dobar i Ribery na 18-toj poziciji sa 65 golova.
*Po broju asistencija Ribery(92) se nalazi na poziciji 3, poziciju iza je Schweini(79), a Muller(51) zaključuje TOP 10.
*Nastupi:Schweinsteiger(384)pozicija 10, Lahm(293) pozicija 17, Buyten(196)

pozicija 47.
Ovo je ukupno u svim takmičenjima, a prijateljske se nisu pikale, ili brojale.
I za kraj ćemo još reći da je Badstuber ušao u TOP 10 po broju autogolova.
Zlobnici, naslađujte se.