FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 05 sep 2022, 23:28

let3 je napisao/la:
05 sep 2022, 23:18
To i jest glavni problem kad se prica o Dembi, sto ga je idiot Barto platio 130 miliona i sto ima veliku platu. Zato ovoliko price oko njega. Dakle maximalno preplacen igrac, a ogromna ocekivanja na terenu (sto on jednostavno ne moze). Jer se od igaca placenog tolike pare ocekuje kisa golova i asistencija.
Da se platio 40,50 miliona i da mu je plata nekih 5,6 miliona - niko o njemu ne bi puno pisao, niti bi bilo ovih maratonskih rasprava.
Produzili su s njim ugovor jer su ga toliko platili pa ga mozda kasnije za bilo sta prodaju… da je placen 40-50m vec bi bio bivsi… realno lik je i dalje los, ev vec cetiri kola prosla a on samo jedan go dao, jedan go od naseg superstara

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 sep 2022, 23:40

FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
05 sep 2022, 23:28
let3 je napisao/la:
05 sep 2022, 23:18
To i jest glavni problem kad se prica o Dembi, sto ga je idiot Barto platio 130 miliona i sto ima veliku platu. Zato ovoliko price oko njega. Dakle maximalno preplacen igrac, a ogromna ocekivanja na terenu (sto on jednostavno ne moze). Jer se od igaca placenog tolike pare ocekuje kisa golova i asistencija.
Da se platio 40,50 miliona i da mu je plata nekih 5,6 miliona - niko o njemu ne bi puno pisao, niti bi bilo ovih maratonskih rasprava.
Produzili su s njim ugovor jer su ga toliko platili pa ga mozda kasnije za bilo sta prodaju… da je placen 40-50m vec bi bio bivsi… realno lik je i dalje los, ev vec cetiri kola prosla a on samo jedan go dao, jedan go od naseg superstara
Znas i sam koliko sam lud za Dembom :mrgreen: ali treba biti posten i reci da se pod vodstvom Xavija dosta popravio u svim segmentima.
Za neke stvar je vec kasno, nece on nauciti zavsnicu, niti ce imati sjajan precizan sut, i dalje ce nabijati loptu 5 metara iznad gola - ali neka radi posao po krilima, nek dodaje, asistrira, nabacuje golove i bice koisti od njega. Mislim da mu je Xavi sve to fino objasnio, da ne misli kako je neka igracina jer je mnogo placen, da smanji dozvivljaje i divljanje van terena i kakva ima ocekivanja od njega. To prethodni treneri nisu znali ili nisu htjeli da imputiraju u ludu glavu Osmana Dembelea. Sad je Demba koristan igrac u sistemu i to je to, nista spektakulano.

Ali ce forumasi pljuvati po Dembi dok god je ovaj u Barci....zašto? pa ima 130 miliona raloga za to, znamo svi ;) Od toga ne može pobjeći. Kad god promaši neki zicer (a fulat ce) 130 miliona ce se odmah pomenuti uz psovku i sve tako dok god bude nosio Barcin dres :mrgreen: i nije za to Demba kriv, vec Bartina banda, no koga boli qrc za to :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 sep 2022, 23:47

Dembeleov najveći problem trenutno je što ne igra na svojoj najboljoj poziciji.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 sep 2022, 00:42

Dembeleov najveci problem je sto ne znati sutnuti loptu.On kao zna sa obe noge a ne zna ni sa jednom kako treba.
Kad vidim da se on namjesta da sutne loptu to toliko nelogicno izgleda da se i on sam syebe sta je pokusao.

Dobar bi bio u EPLu gdje se igra ho-rook fudbal , u Barci nikada nece biti ono sto bi jedno krilo u Barci trebalo biti.
Raphinha ce 3x ranije napraviti iskorak jer koristi mozak.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 sep 2022, 01:11

ne znam sta ste se dembe dobavezali, ponajbolji igrac nas na pocetku sezone, taman je malo uhvatio kontinuiteta, uozbiljio se ocigledno i odma se vidi klasa i sirovi talent koji polako zrije, demba i dalje zna napraviti neku glupost, zakazati u nekim dijelovima utakmice, ali najbitnije je da je u stanju napraviti razliku, znaci neki dribling, prodor, neku asistenciju, visak i sl, umike napraviti dar mar, ali i spetljati se, al barem se s njim uvijek nesto dogadja i uvijek nesto izvuce i za ekipu, asistenciju neku ili kljucnu loptu, potez koji izba i odbranu isl

uhvatili ste se bezveze covjeka zbog jedne situacije kad je htio i sam postici gol i to kad je sebi i lijepo napravio situaciju, treba momka pustit da igra bez pritiska i bice sve bolji i bolji, a i ovako je ponajbolji igrac nase ekipe jer dosta stvari krece od njega, ima on u sebi ono da probija odbrane jer ima i brzinu i dribling, zavrsnica i moment donosenja prave odluke su mu slabije stvari, ali i to evidentno popravlja

ne bi xavi dzaba insistiro da ostane u ekipi i ne bi ga ovoliko koristio, demba je igrac s najvecim potencijalom i talentom u nasoj ekipi jer ima tu brzinu i igru s obje noge sto rijetko ko ima, uz sazrijevanje i mentalno i takticko napredovanje on moze biti najbolji igrac svijeta

ako ne bude povreda mislim da ce uz pedrija i levu biti nas glavni igrac, samo polako, zna xavi sta radi s njim, nebitno je sad koliko je placen, tih para vise nema i gotova je ta prica, sad na njeg treba gledati kao na igrava koji je potpisao kao slobodan igrac i to je zaista i bilo tako, ovo kako igra na pocetku pokazuje da je sjajna bila xavijeva procjena da treba ostati, koje smo to krilo slicno barem mogli dobiti tako besplatno i da igra za platu dembinu koja je znacajno smanjena

ako ovako bude igrao do kraja, sigurno ce se za njeg moci uzeti 50 miliona najmanje, a ja mislim da ce igrati jos i bolje i da ce vrijediti i puno vise

pustite dakle dembu, on daje velik doprinos za sad u sezoni, ponekad nas i izneevira al sta ces, cesto se zapetlja al uvijek nesto i ispetlja, mene brine feran tores, on ne moze pa ne moze meda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 sep 2022, 09:43

Ma nekonkretan Romario.
Krila u Barci su uvijek davala golove.Ovaj ne igra glavom jos uvijek , nekako vidi se da daje 100% sebe bez daljnjeg ali ne mozes se osloniti na njega da nece usrati sve moguce na Svijetu.Usro je do sad bukvalno 5 godina , kako ocekivati dalje.Ima on tu neku vjestinu sa kojom se istice ali nema koristi velike i meda od nje.Daj Boze da grijesimo , ovo je samo par utakmica.Vidjet cemo ga u nastavku , prije svega hoce li biti zdrav.

Feran definitvno mene najvise do sada razocarao , da li je radi povrede i sto je izgubio status ali i on donosi jako glupe odluke na terenu u silnoj zelji da pokaze da moze.
Nekako Ansu najvise djeluje po toj lijevoj strani da moze uraditi korisno , samo jos noge da rijesi…

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 06 sep 2022, 10:22

Trent? Ako i on ne produzi ugovor u medjuvremenu a la Reece. :D
@igrajlopte 🐦

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 06 sep 2022, 12:41

Nije trent sigurno

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 sep 2022, 13:34

Ne bih otpisivao Trenta 2023.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 sep 2022, 13:53

Odličan je ovaj odlazak Pjanića. Rješavaš se dvije godine lošeg ugovora (bez obzira na smanjenje plate, i dalje je to loš ugovor :mrgreen:), praviš prostor za Gavijevo produženje i ove minute koje bi dobio Pjanić bolje da idu nekom omladincu. Uz nekoliko rokada, zašto Torre ne bi mogao dobiti šansu kad je već tu i prošao je pripreme.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 06 sep 2022, 14:14

Rijesise se jos jednog beskorisnog parazita.
Sretno mu dalje.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 06 sep 2022, 17:20

Rajaz je napisao/la:
06 sep 2022, 13:34
Ne bih otpisivao Trenta 2023.

inace, kimmich je bolja verzija busquetsa, kad kazu nema zamjene za busija, to je kimmich, al sansa da ga uzmemo je ravna 0

ja otpisujem trenta jer je englez i jer je defanzivna rupa, sumnjam da bi nasi divljali da ga dovedu.

Dalotu istice ugovor iduce godine, a spominjao se i onaj Vanderson, Malo Gusto, a ja bi tu jos dodao Timbera iz Ajaxa (iako nije desni bek, kad god da je tu igrao bio je odlican u oba pravca) i Neco Williamsa iz Nottingham Foresta koji mi odusevio u 3 tekme koje sam gledao.

Naravno da ce Barca pucati na jace ime, ja jednostavno ne vidim Trenta u Barci, dok bi ovog Malo Gusta vrlo lako mogao vidjeti.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 sep 2022, 18:18

Pjanić je završio karijeru onog trenutka kad je napustio Juventus.Ne mogu da vjerujem da je frajer završio u Emiratima. :oops:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 06 sep 2022, 19:14

Ja ne mogu da vjerujem da je došao do Barcelone.
Don't hate what you don't understand.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 06 sep 2022, 19:16

Pa njegov transfer u Barcelonu se desio samo radi finansijskih malverzacija, dobro došlo i jednima i drugima.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 06 sep 2022, 19:19

Saurman je napisao/la:
06 sep 2022, 18:18
Pjanić je završio karijeru onog trenutka kad je napustio Juventus.Ne mogu da vjerujem da je frajer završio u Emiratima. :oops:
On je zavrsio kad je otisao u Juve, trebao se drzati tih europa league ekipa, on bi bio vrh u villarrealu prije nego sto su pareja uzeli i slično. U juventusu je zadnju sezonu bio los tako da ne cudi da nije mogao da se nametne iako ja djelomicno krivim trenere

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 sep 2022, 21:43

Ma dobar je Mire , nije jednostavno nametnuo se.Fudbalski je velemajstor ali ima manu u igri a to je nedostatak fizikalija , iako razmislja i djeluje jako brzo.U pogresnom trenutku je dosao a profilisan je za Barce.Sretno mu.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 06 sep 2022, 21:45

dobro sve.. ali da ode u pustinju i to nakon završetka prelaznog roka... da ima pameti otpustio bi manadzera odmah, debil

mogao je birati ekipu u Francuskoj npr. pa igrati i u Romi

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 sep 2022, 22:02

sombrero je napisao/la:
06 sep 2022, 21:45
dobro sve.. ali da ode u pustinju i to nakon završetka prelaznog roka... da ima pameti otpustio bi manadzera odmah, debil

mogao je birati ekipu u Francuskoj npr. pa igrati i u Romi
Ma dokurcilo.Pare , piva , balkanac.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 sep 2022, 10:20

:salut:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.