FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 07 feb 2025, 00:05

Dilah je napisao/la:
06 feb 2025, 23:31

Znas kako je to, oni koji ljudima ukazuju na njihove zablude i izvode ih na pravi put, nikada kroz istoriju nisu bili nesto popularni, bar ne u vremenu u kojemu su zivjeli.
...A ja samo istinu iznosim pa makar vjesala ili vatra kao kod pobratima Galileja ("Ipak se krece").
Ti bi istjerivao istinu ko što su španjolski konkvistadori istjerivali katoličanstvo po Latinskoj Americi, ognjem i mačem. A što je istina je vječito filozofsko pitanje, isto kao i ono tko ima i zna istinu. Najčešće je istina voda duboka u kojoj se mnogi utope.
Zato, jesil siguran da si ti Galileo Galilei (kad si već potegao usporedbu), ili si pak možda Giovanni Mocenigo koji je prokazao Giordana Bruna da ga zbog prave istine spale na lomači? Najveći zločini u ljudskoj povijesti su počinjeni upravo iz slijepog vjerovanja da se rade u korist istine i za opće dobro. Himmler je recimo istrebljivao židove iz uvjerenja da je to naprosto pitanje higijene, da je to nužno za opstanak čovječanstva i nije ni jednog trenutka posumnjao da radi nešto pogrešno, njemu je bilo prosto nevjerojatno da nije u pravu, to je za njega bilo apsolutno nemoguće.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 feb 2025, 03:40

ledar je napisao/la:
07 feb 2025, 00:05
Ti bi istjerivao istinu ko što su španjolski konkvistadori istjerivali katoličanstvo po Latinskoj Americi, ognjem i mačem. A što je istina je vječito filozofsko pitanje, isto kao i ono tko ima i zna istinu. Najčešće je istina voda duboka u kojoj se mnogi utope.
Zato, jesil siguran da si ti Galileo Galilei (kad si već potegao usporedbu), ili si pak možda Giovanni Mocenigo koji je prokazao Giordana Bruna da ga zbog prave istine spale na lomači? Najveći zločini u ljudskoj povijesti su počinjeni upravo iz slijepog vjerovanja da se rade u korist istine i za opće dobro. Himmler je recimo istrebljivao židove iz uvjerenja da je to naprosto pitanje higijene, da je to nužno za opstanak čovječanstva i nije ni jednog trenutka posumnjao da radi nešto pogrešno, njemu je bilo prosto nevjerojatno da nije u pravu, to je za njega bilo apsolutno nemoguće.
Koga boli k da ganja apsolutnu istinu, nadam se da ti npr vjerujes da ne treba spolno opciti sa kozama, a neko spolno opci (ako vec toliko banalizujemo stvari) Je li treba sada da pridajemo paznju nekoj njegovoj istini nasuprot tvoje - ili malj pa u celenku. Najveci zlocini u ljudskoj povjesti nisu pocinjeni zbog istine nego zbog poremecenosti i raznih devijacija. Sve te folozofe bi trebalo u Kreku da vade ugalj, pa ce veoma dobro spoznati istinu...o prezivljavanju.
"...tko ima i zna istinu..." kazes. Niko 100 %, ALI postoje standardi na kugli zemaljskoj, osim filozofije postoje i druge nauke kao matematika, fizika, biologija, postoji pravo, medicina, historija. Samo zbunjuju narod idioti tako da se pitam gdje ce i kako ovo sve zavrsiti...Cuj dijete od 5-6 godina ima pravo znati istinu o sebi pa shodno tome izabrati je li musko ili zensko :kuknjava: :kuknjava:

Istina u fudbalu je jednostavna i lako dokaziva jer statistika kao dio matematike, daje odgovore u 70% slucajeva, a ostalo se moze dodavati po sopstvenom izboru u zavisnosti od licnosti. Mozda ce Bayern na kraju ove sezone biti gori nego prosle, mozda ce zaostajati vise od 20 bodova i biti 10-i u BL, ali u poredjenju sa istim periodom ISTINA je da mnogo bolje stoji, da ima veci posjed, veci broj suteva prema golu cak i po 30-ak za razliku od prosle godine kada smo u 3 utakmice zaredom ukupno imali 1 sut u okvir. Treba sad da dodje neki filozof da me ubjedjuje da sa filozofske strane to nije istina???

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 feb 2025, 10:58

Nogomet nije matematika ni statistika niti postoje neka "znanstvena" načela oko poimanja nogometa. Statistika je inače sama po sebi varljiva, više skriva nego otkriva, kažu neki da je kao bikini - pokazuje mnogo ali ne otkriva ono najbitnije, no i tu za pravu ocjenu sezone treba najprije pričekati da ona završi. Na kraju se mrtvi broje. Za statistiku treba veći skup homogenih podataka da bi ona funkcionirala, tu ljudi često griješe, čak i mnogi liječnici je pogrešno koriste (pa čak i u nekim "znanstvenim" radovima). Moglo bi se npr. tako reći da je vaš učinak u europi ove sezone loš, a na kraju bi se moglo pokazati sasvim suprotno.

Druga stvar, rezultat treba mjeriti sa onim čime raspolažeš. Ne može se vaš rezultat mjeriti golovima i asistencijama protiv Bochuma, Kiela i ekipa koje vrijede dvadesetak puta manja od vaše i na kojima se nabildava statistika. Mjerodavno je ono što ste ostvarili sa ekipama koje su bar na 50% vašeg marketa. Napominjem još jednom da su bitni homogeni podaci, drugačiji su aršini za prosječnog bundesligaša i za vas koji spadate u elitu. Rezultat 10 sekundi na 100 metara je npr. odličan za Knapića, ali je katastrofa za Bolta.

Vidjećemo na kraju kako će sve to ispasti, apeliram da se barem dotle uzdržimo od dociranja, prodavanja pameti i prosvjetljivanja "neukih", neka cvate tisuću cvjetova, kako bi rekao jedan drug.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2025, 11:15

Joj ovaj i dalje laprda o posjedu lopte i statistikama :rol:

Kao da na kraju utakmice uvijek pobjedjuje onaj ko ima najveci posjed lopte i najviše udaraca u okvir gola lol. Vidjeli smo sta ta statistika znaci protiv Feyenoorda - nista. Dodju ljudi, naprave dvije zicercine, i ti primis dva gola, a das 0. Plus penal. Fudbal se igra za pobjede, trofeje, golove, bodove. Jedino je to bitno. I ja sam tako isto laprdao o statistikama kada nas je ono Atletico izbacio iz jedne prilike na AA kada je Griezmann zabio. A Bayo imao 35+ suteva i dao 2 gola. Neko se lozi na taj sahovski fudbal, jaku odbranu, gdje svako zna svoju ulogu. I to je legitimno, i to je način da se igra. Forumski Gebels bi nametao jedan nacin igre kao jedini istinit, a ove ostale bi trebalo paliti na lomaci po njemu.

Da su posjed lopte i sutevi toliko bitni, Bayern bi sa Guardiolom bio prvak svemira, a ne bi ispadao redom od svih Spanaca na koje su naletili Real, Atletico i Barcelona i od kojih su vecinom statisticki bili bolji.

Takodjer prvi trener koji mi padne na pamet a kome posjed lopte nije bio nimalo bitan a bio je strasno uspjesan je Klopp. Kontraski fudbal, sa cesto 40-50 posto posjeda lopte, a ubijali protivnike nogama. Ljepota ih bilo gledati. Jos jedan primjer "drugacije" filozofije fudbala koja funkcionise. Eno Ancelotti, kad gledas fudbal koji Real igra to je za povracati. A nekako uvijek uspiju pobijediti i uzeti Ligu Prvaka. Jer ima jasan plan igre. Ali ni to se ne pika po forumskom genijalcu, koga briga što Real ima 15 trofeja Lige Prvaka. Slab im posjed lopte i sutevi :urnebes:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 feb 2025, 12:17

Na posjed lopte i br šuteva mogu onanisati samo idolopoklonici Guardiole i njegovog fudbala.Aston Villa i Feyenord su nam pokazali koliko je to bitno.Nadam se da neće više biti sličnih primjera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 feb 2025, 13:09

Niko nikad nista nije osvojio ili steko pomocu statistike, a jest na srecu i znanje. Znanje ti podize sanse za uspjeh a okolnosti i sitni, nevidljivi detalji odluce ko ce to biti, u najcescem slucaju, od onih koji imaju slicne sanse za uspjeh. Brojevi ne moraju i najcesce ne govore ko ima znanje i kvalitet, jer brojevi mogu da budu proizvod i rezultat okruzenja a ne rezultat kvaliteta stvari koja se mjeri. Pogotovo u fudbalu, gdje su ekipe i fudbalske filozofije dinamicki sistemi gdje uspjeh cjeline zavisi od detalja, slabe karike unutar sistema kad naidjes na protivnika koji je to prepoznao i eksploatisao u svoju korist. Zasto je Lewa dobio nadimak trpac Manjcova, zasto je Ibrahimovic individualno super klasa a timski corak. Upravo zbog tih detalja, gdje kad su igre opustenije i protivnici slabiji sistem igre ih sam melje, i pravi brojeve, a kad dodju protivnici po mjeri onda se odmah ukazu nedostaci sistema i individualni nedostaci koje je sistem sakrio. I onda takve nazovemo chokeri, nemaju plan b i slicno. U sportu je to pravilo. Koliko samo mozete nabrojati takvih primjera. Ovo isto tako vazi za sve pod uslovom da okruzenje za igru bude fer, tj sudjenje, pa ono pravilo golovi u gostima, i ostali uslovi za igru. Dolaskom vara smo fudbal jos vise ucinili kompetetivnijim za sve, pogotovo je to slucaj u kup takmicenjima, al to je druga tema. Bajern od dolaska Pepa je najbolji primjer ekipe za sve ovo gore o cemu je govoreno, vrhunski brojevi do marta i onda prc, nestane Lewa, nestane Kane, golman pokloni gol i kraj price.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 feb 2025, 13:49

Danas i za vikend sam strasno zauzet, pa cu na brzinu, a naravno da bi natenane i pojedinacno odgovorio svima (sa citiranjem) na more gluposti i netacnih informacija. Leder, da ti nisi nedo Bog nastran, kaki bolan cvjetici, a ovamo udaras ispod pojasa. Ja sam jasno poredio sa proslom sezonom, a Bochum (i svi ostali) je bio tu i prosle sezone kaoliko se sjecam. Bundesliga, hoces li pristati da tri puta glasno i jasno priznas da si magarac i makar jednom zareves ako ti dokazem da od 2015-e godine Liverpool u prosjeku nije imao posjed ispod 60%. Cuj CESTO ima 40% :lolno: :lolno: Saurman u pravu si (doktor mi reko da je za zdravlje najvaznije ne raspravljati sa budalama). Challenge za sve: Nadjite mi u bilo kojim sampionatu na svijetu da je neko osvojio titulu, a da nije tokom sezone imao posjed lopte veci od 60%. Da vidim koliko ce ih biti. Naravno da ne moze grlom u jagode, da i posjed i presing treba osmisliti, do u detalje planirati, a mi smo jos u fazi trazenja. Ona budala spominje Grizmana, pa naravno da svako pravilo ima izuzetak, naravno da nista nije sto posto zagarantovano. Poneki Fejonord i Mainz su cjena toga da imamo 6 bodova viska od odlicnog ..guzena, da igramo atomski fudbal, da smo najbolji na svijetu, da cemo biti jos bolji, guzove derati. A vi MRS i navijajte za Chelzu i Murinja. Eto pusticemo da nas pritisce ko hoce i ko sinje kukavice gledati na prevaru neki da zabijemo...Imate mentalitet Marka Kraljevica koji "trze noze iz potaje..." :lolno: :lolno: Ustati pa se pokloniti pred Guardiolom, njegovim shvatanjem fudbala, fudbalskim entuzijazmom. Cuj ono kritikuje Guardiolu, a frajer osvojio sta je htio :tokralju: :tokralju:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 feb 2025, 14:21

@Dilah

Ovaj sistem sa visokim presingom i gegenpresingom je idealan za bundesligašku boraniju i to pokazuje trenutno stanje na tablici. Taj isti sistem u CL ne funkcionira što isto pokazuje stanje na CL tablici. Vidjećemo što će bit do kraja sezone, i u CL i u bundesu, za pokal smo već vidjeli. Još je premalo podataka za statistiku kako igrate sa ekipama koje su bar na 50% vašeg marketa (u CL, bundesu i pokalu), ne znam što tu nije jasno.

Na osobne uvrede se neću osvrtati, mislim da bi moderatori morali malo poraditi da se spriječi govor mržnje kojeg ti, po mom mišljenju, ponajviše promoviraš na ovom podforumu (nažalost nisi jedini). Neko voli ovaj stil igre, neko onaj, ti si idolopoklonik gvardiole i to je ok, ali nisu zato svi oni koji ga baš ne vole budale i idioti, kako se ti prema njima odnosiš.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2025, 14:30

Bgmi ja se tebi @ledar divim kako ti smireno i kulturno diskutuješ sa svakakvim seljačinama. Svaka čast stvarno, nikad te nisam vidio da si nekoga uvrijedio ma kako primitivan taj neko bio.
da igramo atomski fudbal, da smo najbolji na svijetu
Dovoljno ovo pogledati i odmah se može shvatiti da dotični pati od iluzornog pogleda na svijet :urnebes:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 feb 2025, 14:50

Nadrobi gluposti i onda krene u vrijeđanje drugih,čak i forumaša poput @ledara koji koliko znam nikad nije ušao sa nekim u konflikt.Halid bi mogao biti udaljen sa foruma dok se ne presabere ako je to u stanju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 07 feb 2025, 15:29

Podrška za kolegu @Ledara, ako mu je uopšte i potrebna, pošto se čitajući forum lako može iščitati tko je gospodin i tko na primitivizam zna odgovoriti argumentima umjesto psovki, a kolega je upravo jedan od tih, respect.

A s drugim kolegom sam i sam imao polemike, jasno mi je da ima svoje viđenje nogometne igre za koju on smatra da je ispravan, odnosno ubjeđen je u to 100%, pa je bilo kakva rasprava, bez obzira bila ona argumentovana ili ne, uzaludna.

Da se fudbal gleda kroz statistiku onda ne bismo gledali prijenose utakmica, nego sofascore. Ja ipak više volim svojim okom pratiti stanje na terenu, i bio bih iznimno sretan da Bayern svaku utakmicu rastavi igrački svakog protivnika i pobjedi 5:0. Ali to nije slučaj, ukupni osjećaj za ovu ekipu i trenera je loš, i to dijeli koliko vidim većina forumskog puka, iako bi i oni sigurno željeli da je situacija drugačija.

Priča da je netko navijač Bayerna a želi da isti izgubi je meni bez veze i mislim da takav navijač ne postoji. Ali postoji navijač koji kritizira kad vidi da klub ne ide putem kojim bi trebao, navijač koji fudbal ne gleda kroz posjed i broj kornera, već ga gleda kroz nadmudrivanje dvije ekipe, skrivanje vlastitih a otkrivanje protivnikovih mana, kombinatoriku, rješavanje lopte pod pritiskom, stvaranja izglednih prilika pred protivničkim golom, jednostavno kemija između igrača pod trenerskom palicom. Ovo su po meni neki osnovni elementi nogometne igre potrebni za uspjeh ekipe i kratkoročno i dugoročno gledano.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 feb 2025, 16:38

A sto cete me u minus otjerati...ali hajde, valjda mi Bog sevape upise sto pomazem nesposobnim da shvate. U narodu postoji uzrecica: "vidjela zaba da se konji kuju, pa i ona digla nogu". E u tom fanu su sve ove diskusije o statistici, reko nekad Murinjo da statistika nije bitna i sada murinjizam zavladao na BAYERN FORUMU. Alo slijepci, postoji nesto sto se zove logika, a takodje i nesto sto se zove: "domen statisticke greske". Npr statisticki gledano ti karas svoju zenu 3 puta mjesecno, a ja kao sto je normalno 50-60 puta. Logika mi kaze da je ces ti, a u vezi ove statistike ostati bez zene, jer si mozda nesposoban ili si biseksulac. Posjed lopte od 70% sa intencijom da se ona protjera izmedju one dvije sohe (30:2 udaraci), logicki mi govore da ce onaj koji to ima pobjediti, ali kako rekoh zbog domena statisticke greske NE MORA 100%. Medjutim, to ne moze biti obrazac, pa je li tesko razmisliti o onome sto vec napisah. Koliko je posjed i udaraca prema golu imala Spanija na zednjem EP???? Kontranapad i prepustanje protivniku lopte je strategija malih timovi, oni koji se ne mogu otvoreno suprostaviti. Ona Bundesliga pomenu Liverpool, pa pobjeze ko pi..a od te teme. BAYERN je veliki, najveci i svakoga ce napasti, zato smo (bar mi normalni) izabrali da navijamo za njega. Sto se Ledera tice, ja nisam upratio ko ga je to moze bit uvredio, psovo i tome slicno???? Ne treba fin je, iako na navijackom foruma gdje ponekad objektivizam i nije 100% zastupljen, ne mozes biti mimoza. Ja NAVIJAM za Bayern i naturim na K svakoga onoga ko kaze da ima bolji tim od Bayerna.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 feb 2025, 17:30

Ma ne mogu halide protiv tvojih argumenata, samo jako
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 07 feb 2025, 18:53

Ako si ti Halčo doš'o na forum sevape ubjerat', ne miriše na dobro.

Nisam znao da si Pep fan. Stvari su sada mnogo jasnije. :thumbup:

Helem, dajte kakvih finih linkova za tekmu vcrs. Prošlih par tekmi sam opravdano propustio.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 07 feb 2025, 19:12

Centre forward je napisao/la:
07 feb 2025, 18:53
Ako si ti Halčo doš'o na forum sevape ubjerat', ne miriše na dobro.

Nisam znao da si Pep fan. Stvari su sada mnogo jasnije. :thumbup:

Helem, dajte kakvih finih linkova za tekmu vcrs. Prošlih par tekmi sam opravdano propustio.
To prvo je iz revolta, ali i zbog generacijskih razlika.

Et' šta sad da ne bi dilaha, o čemu bi vi pisali ovih zadnjih par dana :lol:

Neka šmrkavica uhvatila debelog i brkicu, ne znam jesu li u sastavu. A i koji će nam qrac.
I sam ću morati potražiti link, ekipa šaljite.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 feb 2025, 19:38

ledar je napisao/la:
06 feb 2025, 23:35

175 milki će za 2 godine bit ono što je 140 milki sad, a klubovima kojima će on bit target (Real, City, Barca...) to neće bit nepremostivo. To da u zadnjoj godini klauzula pada ispod sadašnjeg marketa neću ni spominjat jer to nisu potvrdili drugi mediji, a to bi vam sklapanje novog ugovora jako zakompliciralo jer bi igrač praktički imao odriješene ruke.
Toga je svjesna i vaša uprava i to je glavni razlog zašto se još uvijek vode pregovori. Eberl nikako ne želi produljenje pod ovakvim uvjetima, dok Muzijalini agenti to smatraju osnovom za pregovore.
Ali koliko se često dešava sada transfer od 130 ili 140 miliona eura. Znači bio Neymar za 220 miliona (svi su ja mislim shvatili u svijetu da se tu PSG dobro za.bao, jer uvijek postoje neke granice), onda transfer Mbappea za 180 iz Monaca u PSG i onda toliko i nisu divljali ti transferi. Bilo ih je 100+ miliona, ali ne pretjerano. Pa evo sada u zimskom roku Kvaratskelia pređe iz Napolija u PSG za 60 miliona. Znači za takvog jednog igrača, mladog s potencijalom i takvu zvijezdu dokazanu nije se davalo 100 miliona, pa čak i tvrdi Napoli koji izvlači baš velike sume, nije tu sada uzeo još veći novac. Iako mnogi danas na osnovu par primjera potcjenjuju transfere od 50 ili 60 miliona kao da to svaki klub može lako platit.
Tako da generalno mislim da i tad neće neki klub baš tek tako iskeširat tih 175 miliona. Pa ako ih tad baš i plati i ovaj hoće da ide, u takvim uslovima, za te pare i ne bi neki gubitak bio. Ako neko toliko plati i ovaj hoće da ide to i nije gubitak. Mislim da neki to baš prejednostavno gledaju, da će baš neko tek tako izletiti te pare. Kod klubova se već sada osjeti koliko toliko opreznost, jer vidimo da niko nije dobacio ni blizu Neymarovog obeštećenja.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 feb 2025, 19:43

Kod nas se nikad ne zna ko će izaći na teren...evo večeras Olise, Coman, Pavlović, Boey, navodno se Huda prilagođava svakom protivniku ponaosob, mada rekao bih da je istina da mi u Februaru još uvijek nemamo svojih NAJJAČIH 11 ove sezone :!:

Sjetite se prethodnih nauspješnijih sezona, znalo se tačno 11 najboljih igrača, nije bitan protivnik.

Posebno mi nije jasno forsiranje ovog truhle iz Turske, kad god ima priliku zaigra kod Kompanog, srećom malo malo pa se povrijedi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 feb 2025, 19:49

armando je napisao/la:
07 feb 2025, 19:12

Et' šta sad da ne bi dilaha, o čemu bi vi pisali ovih zadnjih par dana :lol:
Pričali bi o izgubljenim finalima, sjetili bi se daleke 1999., a preskočili bi 2001., pa bi se sjetili 2012., kao da nikad nije bila 2013. i 2020. :D :D Pa bi malo kmečali i sanjali o Ligi prvaka, kao da bar 30 godina nije osvojena... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 feb 2025, 19:55

Wisdom Mike, 16 godina napadač na klupi. Ubićemo cicvaru u zelenim, petarda najmanje!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 feb 2025, 20:15

Boey na beku a vezni red čine Kimmich i naš novi Xabi Alonso. Alex će prodisati kad dobije slobodu koju ima Joshua ali od njega može mnogo toga odlučiti. Lijeva strane nam je sterilna jer igra Guerreiro koji loše probija stranu te Coman koji je u očajnoj formi. Drugi Francuz igra također krilo ali djelovao mi je mnogo jače kada je igrao kao desetka kod nas.

Nažalost stoperski par čine Upamecano i Kim.

Očekujem ulaza Stane što prije, njegova borbenost mnogo znači. Leimer naravno bez razloga na klupi, iako gine svaki meč.

Očekujem rapsodiju prije Celtica i pobjedu od pet golova razlike. Vjerujem da ćemo opet primiti bez veze gol iako Bremen prema naprijed u ovom meču izgleda jalavo.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: bavaracmujo i 4 gosta.