napoleon72 je napisao/la: ↑05 jan 2026, 10:11
Pitaristok je napisao/la: ↑05 jan 2026, 09:11
Strosmajer je napisao/la: ↑04 jan 2026, 23:28
I još jednu stvar moram dodati jer si me tačno ubo tom SADAKOM…
FK Sarajevo te 2013 godine uopste nije bilo los deal. Dobio je klub potpuno besplatno, bez ikakve obaveze da investira, koliko, kada isl… klub iz prvog ranga takmičenja u Evropi, sa tradicijom, iz glavnog grada, pravi klub sa navijacima. Da mu bude treća filijala i da radi s njim šta god hoće, da ga prodaje vijetnamcima, da svom princu pokloni ime akademije, šta god mu se cefne.
To objektivno nigdje drugo nije mogao naci u zadnjih 25 godina.
Taj neki osjećaj manje vrijednosti nas prati, u svemu. Uvijek sebe podcjenjujemo, a svako drugi nam je legenda. Dobio klub džabe, bez apsolutno ijedne obaveze i kaze sadaku on nama dao.
Tako da prica o sadaki bas nije na mjestu. Mi smo Tanu dali sadaku, a ne on nama. To sto on nije znao od toga napraviti posao ili je možda znao ali nije htio ili možda nije imao dobar tim sa sobom… to je druga prica.
Šupla priča da ga je dobio za sadaku ako je odmah na startu dao 5/6m za dugove. Tan nije znao odnosno nije imao neke planove sa nama, mi smo mu bili onako. Na startu je reko i više puta ponavljo da moramo biti "samoodrživi" znači nikad nije planiro da ulaže veći novac, kao i ovaj drugi mirvić sa grbavice, plan mu je bio da dopunjava budzet koji je bio 3/4m maraka, da razvije akademiju prodaje igrače i da od toga klub živi. Kako je inflacija rasla, poslije nama, moro je malo povećati budzet na 8/10m
Znači mi smo mu bili onako, nek igračka u ćošku. Ko kaže drugačije od ovoga ne zna, nema info tačne.
Tan je em rijesio dugove, em doveo beton pojacanja i ljude za onaj vakat, uzeli smo kup i titulu u dvije uzastopne sezone. Doveli golmana Chelseaja na posudbu, doveli Benku, Jajala na posudbu, treneri nam bili bivsi igraci Reala/Juventusa i Barcelone. Tad smo vala i postali ime. Nije Tan kriv sto je bosnji zinulo dupe pa poslije titule ni Evropu nismo izborili, jer su se talili s menadzerima i navaljali nam nekih
Harbi, Krajisnika i Kramara. Sve i da smo bili igracka u cosku, dao nam je zdrave temelje, al smo pokazali da ne znamo. Kao kad narod kaze "nama su stranci sve u drzavi zakuhali". Nisu, dali su nam drzavu, a to sto je prece zaposlit tetkovog sestrica od zene iz prvog braka nego jacat institucije nije problem OHRa.
Lahko se rijesilo ovih nabrojani. Nas su kostali izvikani igraci, koji su uspjeli pricom isarmirati. Poslije DK, dato im dvogodisnji
ugovori, a potom raskidi ugovora, koji su nas podobro kostali. Kakvi su igracine bili u tom trenutku, govore klubovi gdje su
nastavili karijere: Igman, Rabotnicki...Hajrovali ti igraci, a i oni koji im produzise ugovore na 2 god. Tad smo ga dobro qlabnuli.
Potom trener i odosmo nad provaliju.
Potom nadjose novu zrtvu u gosp. Nam- Dajdza i malo se izvadili, pa opet potop.
Nekad 2019 g. sam pisao o tim igracima i pisao da ako ih produzimo, bit cemo donji, nazalost bio sam u pravu. Nazalost.
Bili su to momci, kao da su na Mihrivodama rodjeni.
Mirvic ?? Mirvic nije iz sporta, ali nam je dobrodosao poslije gosp.Nam. Treba uzeti u obzir i kenjca Vicu.Da li bi Mamic dosao da
Mirvic nije bio za to. Jatta, Ignatkov,pa iskusni Ristovski, Adem, Cimirot i nije bas lose ? Nadam se da 'nadolazi" i Mirvic.
Niko iznad Kluba, pa ni Ismir Mirvic. Titule su obavezne od naredne sezone.Halalite, oduzih.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.