FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
34
12%
Drugi
27
9%
Treći
86
29%
Četvrti
70
24%
Peti
25
9%
Šesti
15
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
11
4%
Ispadamo iz lige
18
6%

Ukupno glasova: 292

Pitaristok
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitaristok » 05 jan 2026, 09:11

Strosmajer je napisao/la:
04 jan 2026, 23:28
I još jednu stvar moram dodati jer si me tačno ubo tom SADAKOM…

FK Sarajevo te 2013 godine uopste nije bilo los deal. Dobio je klub potpuno besplatno, bez ikakve obaveze da investira, koliko, kada isl… klub iz prvog ranga takmičenja u Evropi, sa tradicijom, iz glavnog grada, pravi klub sa navijacima. Da mu bude treća filijala i da radi s njim šta god hoće, da ga prodaje vijetnamcima, da svom princu pokloni ime akademije, šta god mu se cefne.

To objektivno nigdje drugo nije mogao naci u zadnjih 25 godina.

Taj neki osjećaj manje vrijednosti nas prati, u svemu. Uvijek sebe podcjenjujemo, a svako drugi nam je legenda. Dobio klub džabe, bez apsolutno ijedne obaveze i kaze sadaku on nama dao.

Tako da prica o sadaki bas nije na mjestu. Mi smo Tanu dali sadaku, a ne on nama. To sto on nije znao od toga napraviti posao ili je možda znao ali nije htio ili možda nije imao dobar tim sa sobom… to je druga prica.
Šupla priča da ga je dobio za sadaku ako je odmah na startu dao 5/6m za dugove. Tan nije znao odnosno nije imao neke planove sa nama, mi smo mu bili onako. Na startu je reko i više puta ponavljo da moramo biti "samoodrživi" znači nikad nije planiro da ulaže veći novac, kao i ovaj drugi mirvić sa grbavice, plan mu je bio da dopunjava budzet koji je bio 3/4m maraka, da razvije akademiju prodaje igrače i da od toga klub živi. Kako je inflacija rasla, poslije nama, moro je malo povećati budzet na 8/10m
Znači mi smo mu bili onako, nek igračka u ćošku. Ko kaže drugačije od ovoga ne zna, nema info tačne.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 jan 2026, 10:03

NazorUso je napisao/la:
04 jan 2026, 22:46
fks74 je napisao/la:
04 jan 2026, 21:39
Treba Sabrinu vratiti u klub, neki bi forumaši bili sretni i ne bi pisali protiv kluba. 😁
Sve vise dokazujes da ti je nadimak opravdan.
Selam za bratsku nam Tuzlu. :bih:
🐻🐻🐻

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 jan 2026, 10:11

Pitaristok je napisao/la:
05 jan 2026, 09:11

FK Sarajevo te 2013 godine uopste nije bilo los deal. Dobio je klub potpuno besplatno, bez ikakve obaveze da investira, koliko, kada isl… klub iz prvog ranga takmičenja u Evropi, sa tradicijom, iz glavnog grada, pravi klub sa navijacima. Da mu bude treća filijala i da radi s njim šta god hoće, da ga prodaje vijetnamcima, da svom princu pokloni ime akademije, šta god mu se cefne.

Taj neki osjećaj manje vrijednosti nas prati, u svemu. Uvijek sebe podcjenjujemo, a svako drugi nam je legenda. Dobio klub džabe, bez apsolutno ijedne obaveze i kaze sadaku on nama dao.

Tako da prica o sadaki bas nije na mjestu. Mi smo Tanu dali sadaku, a ne on nama. To sto on nije znao od toga napraviti posao ili je možda znao ali nije htio ili možda nije imao dobar tim sa sobom… to je druga prica.
Šupla priča da ga je dobio za sadaku ako je odmah na startu dao 5/6m za dugove. Tan nije znao odnosno nije imao neke planove sa nama, mi smo mu bili onako. Na startu je reko i više puta ponavljo da moramo biti "samoodrživi" znači nikad nije planiro da ulaže veći novac, kao i ovaj drugi mirvić sa grbavice, plan mu je bio da dopunjava budzet koji je bio 3/4m maraka, da razvije akademiju prodaje igrače i da od toga klub živi. Kako je inflacija rasla, poslije nama, moro je malo povećati budzet na 8/10m
Znači mi smo mu bili onako, nek igračka u ćošku. Ko kaže drugačije od ovoga ne zna, nema info tačne.
Tan je em rijesio dugove, em doveo beton pojacanja i ljude za onaj vakat, uzeli smo kup i titulu u dvije uzastopne sezone. Doveli golmana Chelseaja na posudbu, doveli Benku, Jajala na posudbu, treneri nam bili bivsi igraci Reala/Juventusa i Barcelone. Tad smo vala i postali ime. Nije Tan kriv sto je bosnji zinulo dupe pa poslije titule ni Evropu nismo izborili, jer su se talili s menadzerima i navaljali nam nekih Harbi, Krajisnika i Kramara. Sve i da smo bili igracka u cosku, dao nam je zdrave temelje, al smo pokazali da ne znamo. Kao kad narod kaze "nama su stranci sve u drzavi zakuhali". Nisu, dali su nam drzavu, a to sto je prece zaposlit tetkovog sestrica od zene iz prvog braka nego jacat institucije nije problem OHRa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 05 jan 2026, 10:27

Skoro podne a o clanskim ni traga.Sramota!

Volim te Sarajvo❤️
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 05 jan 2026, 10:32

Ove godine nema članskih, indijanci. :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 jan 2026, 10:40

Mozda i na clanskim pise SARAEJVO pa moraju novi batch radit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 05 jan 2026, 10:48

HordasFks je napisao/la:
05 jan 2026, 10:27

Volim te Sarajvo❤️
dok se vrate indijanci sa godisnjih

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 05 jan 2026, 10:51

KarloIvandic je napisao/la:
05 jan 2026, 10:48
HordasFks je napisao/la:

Volim te Sarajvo❤️
Hajde vas dvojica i svi ostali sto kakite sta je s članskim, uslikajte clanske i svoj nick s foruma napišite na papiric i ovdje nam objavite.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 05 jan 2026, 11:27

ŠTA_JE je napisao/la:
05 jan 2026, 10:51
HordasFks je napisao/la:

Volim te Sarajvo❤️
Hajde vas dvojica i svi ostali sto kakite sta je s članskim, uslikajte clanske i svoj nick s foruma napišite na papiric i ovdje nam objavite.
slika

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 05 jan 2026, 11:35

E sto ga ugasi
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 jan 2026, 12:04

mnon46 je napisao/la:
05 jan 2026, 11:35
E sto ga ugasi
Ko opusak :rol:

Ovdje je glavna prozivka "plava si fekalija, dokazi da trosis u fanshopu/imas clansku/ides na utakmice. A cinjenica je da 95% forumasa radi sve to, sem dijaspore koja ne moze doci na utakmicu. Botova je svega 5% i lahko se prepoznaju. Ko ima ba toliko slobodnog vremena da pravi accounte i pise na forumima drugih klubova?
GRMI SA SJEVERA!
1946

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 05 jan 2026, 12:23

Poceli trazit ausweis ko Svabe cetrestrece :urnebes:

Samo brate gdje ces stavit username Karlo Ivandic. Sigurno je dobra namjerna ali morbidno Boga mi.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 05 jan 2026, 12:28

05 jan 2026, 11:27
ŠTA_JE je napisao/la:

slika
zbog ovog si mi trazio da slikam clansku i napisem karlo ivandic?

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 05 jan 2026, 12:32

Kakva je ovo mlada masina Zorane velika ti hvala na ovom momku,jos Telalovic i bomba,ali nema sumnje da cemo nekako i njih unistit,vec godinama kupimo te mlade igrace iz BiH prosle god onaj decko iz prijedora ne znam zna li iko jel ziv,pa Djuric novi Vidic hoce ga Partizan itd,to je samo iz zadnjih godina primjeri,ne znam gdje koci slovimo za jedan od klubova gdje se najbolje razvijaju mladi igraci i fokus na akademiju a realno ne ispumpavamo ni blizu igraca koliko bi trebali,hajde da njima uzimaju mjesta neki prekvalitetni igraci ali ni to nije slucaj na stranu Ljajic i Gojkovic npr,ali da se ne mozes izboriti za mjesto pored Beganovica,Jovica,Maroodze itd ne znam vala
Ali se nadam da se sa Maminjovim dolaskom se i to mjenja

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 jan 2026, 12:47

strahmeipomisliti je napisao/la:
05 jan 2026, 12:32
Kakva je ovo mlada masina Zorane velika ti hvala na ovom momku,jos Telalovic i bomba,ali nema sumnje da cemo nekako i njih unistit,vec godinama kupimo te mlade igrace iz BiH prosle god onaj decko iz prijedora ne znam zna li iko jel ziv,pa Djuric novi Vidic hoce ga Partizan itd,to je samo iz zadnjih godina primjeri,ne znam gdje koci slovimo za jedan od klubova gdje se najbolje razvijaju mladi igraci i fokus na akademiju a realno ne ispumpavamo ni blizu igraca koliko bi trebali,hajde da njima uzimaju mjesta neki prekvalitetni igraci ali ni to nije slucaj na stranu Ljajic i Gojkovic npr,ali da se ne mozes izboriti za mjesto pored Beganovica,Jovica,Maroodze itd ne znam vala
Ali se nadam da se sa Maminjovim dolaskom se i to mjenja
Đurić je ovdje malo zasrao dok je bio, da ne ulazim u detalje.
Sad igra redovno u Radniku, ako bude o sebi pri sebi, mogao bi sigurno iduće sezone biti naš standardan prvotimac.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 05 jan 2026, 13:23

Evo mali Miskovic zavrsen ko sto sam najavljivao prije 2 hefte :D
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 05 jan 2026, 13:26

Lijepo se ponasajte, dobra vremena dolaze aBd :)

Nemojte mi mjaukatiii previseee, titula dolaziii u Maju :kafa: :bih:

Sto se tice clanskih, imate godinu dana da se uclanite. Sacekajte da rastjeramo prvo pola zaposlenih u klubu koji pojma nemaju, pa bi stvari trebale doci na svoje mjesto.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 jan 2026, 14:38

Izgleda da Mamic ipak nije napustio :D .

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 05 jan 2026, 15:09

05 jan 2026, 11:27
ŠTA_JE je napisao/la:

slika
Novu za 2026. lad stignes.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 05 jan 2026, 15:38

napoleon72 je napisao/la:
05 jan 2026, 10:11
Pitaristok je napisao/la:
05 jan 2026, 09:11

Tan je em rijesio dugove, em doveo beton pojacanja i ljude za onaj vakat, uzeli smo kup i titulu u dvije uzastopne sezone. Doveli golmana Chelseaja na posudbu, doveli Benku, Jajala na posudbu, treneri nam bili bivsi igraci Reala/Juventusa i Barcelone. Tad smo vala i postali ime. Nije Tan kriv sto je bosnji zinulo dupe pa poslije titule ni Evropu nismo izborili, jer su se talili s menadzerima i navaljali nam nekih Harbi, Krajisnika i Kramara. Sve i da smo bili igracka u cosku, dao nam je zdrave temelje, al smo pokazali da ne znamo. Kao kad narod kaze "nama su stranci sve u drzavi zakuhali". Nisu, dali su nam drzavu, a to sto je prece zaposlit tetkovog sestrica od zene iz prvog braka nego jacat institucije nije problem OHRa.
Lahko se rijesilo ovih nabrojani. Nas su kostali izvikani igraci, koji su uspjeli pricom isarmirati. Poslije DK, dato im dvogodisnji
ugovori, a potom raskidi ugovora, koji su nas podobro kostali. Kakvi su igracine bili u tom trenutku, govore klubovi gdje su
nastavili karijere: Igman, Rabotnicki...Hajrovali ti igraci, a i oni koji im produzise ugovore na 2 god. Tad smo ga dobro qlabnuli.
Potom trener i odosmo nad provaliju.
Potom nadjose novu zrtvu u gosp. Nam- Dajdza i malo se izvadili, pa opet potop.
Nekad 2019 g. sam pisao o tim igracima i pisao da ako ih produzimo, bit cemo donji, nazalost bio sam u pravu. Nazalost.
Bili su to momci, kao da su na Mihrivodama rodjeni.
Mirvic ?? Mirvic nije iz sporta, ali nam je dobrodosao poslije gosp.Nam. Treba uzeti u obzir i kenjca Vicu.Da li bi Mamic dosao da
Mirvic nije bio za to. Jatta, Ignatkov,pa iskusni Ristovski, Adem, Cimirot i nije bas lose ? Nadam se da 'nadolazi" i Mirvic.
Niko iznad Kluba, pa ni Ismir Mirvic. Titule su obavezne od naredne sezone.Halalite, oduzih. :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, mnon46, Proximic i 38 gostiju.