Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

bordobijeli
Kontakt:

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la bordobijeli » 16 sep 2017, 13:01

mislim da Srbija uzima zlato

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 sep 2017, 13:03

bordobijeli je napisao/la:mislim da Srbija uzima zlato
Pa Srbija svakako osvaja, kako god da okrenes
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 sep 2017, 13:06

Bosniacum Lilium je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:mislim da Srbija uzima zlato
Pa Srbija svakako osvaja, kako god da okrenes
Dal ce i sudije biti opet Srbi? Dosad su bili na svakoj tekmi (dizu 3 prsta stalno), al nekako mi previse sada.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 sep 2017, 13:15

Ako Rusi uzmu bronzu onda definitivno Srbi uzimaju sva tri odličja :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 sep 2017, 13:21

Unofficialpage je napisao/la:
Sve zemlje Balkana trebaju da košarku postave kao No.1 sport, primarni sport, i da se u nju najviše ulaže jer je to sport gdje možemo svi imati najbolje rezultate. Siguran sam da mi (BIH) možemo imati daleko bolje
rezultate u košarci nego u bilo kojem drugom sportu.
To je sigurno istina ali reci to lopovima u savezu. :pinokio:

DragonReborn
Kontakt:

Post Postao/la DragonReborn » 16 sep 2017, 13:22

Kaunas je napisao/la:I kaze gotivi svrbe,(...) sve to vodi porijeklo iz Sumadije.
Hercegovina je ključ uspeha :zviz:
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 sep 2017, 13:36

Vucevich je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
Sve zemlje Balkana trebaju da košarku postave kao No.1 sport, primarni sport, i da se u nju najviše ulaže jer je to sport gdje možemo svi imati najbolje rezultate. Siguran sam da mi (BIH) možemo imati daleko bolje
rezultate u košarci nego u bilo kojem drugom sportu.
To je sigurno istina ali reci to lopovima u savezu. :pinokio:
Reci to ljudima kojima je važnije da fudbalska repka dobije Gibraltara nego da se košarkaška plasira na EP/SP.

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 16 sep 2017, 13:39

nerminh74 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:I kaze gotivi svrbe, simpaticna ekipa, sa nekom Žnj ekipom usli u finale. :facepalm: Ne mogu oni biti simpaticni koliko ovi iz manjeg entiteta mogu biti iskompleksirani. Hajmo sad trazit postove u kojima se pise da je Spanija glavni favorit za titulu, a nema ih u finalu, a "njihova" Srbija sa C ekipom u finalu. Pa njima je veci uspjeh ispadanje Hrvata u 1/8 nego njihov ulazak u finale. To sve govori. Madjari su Srbi, Slovenci, Amerikanci, Cileanci, Togoanci, sve to vodi porijeklo iz Sumadije.
Mađari nisu, ali pola slovenaca jeste po sopstvenom priznanju. Ali eto mi smo kompleksaši jer smo rekli činjenicu koju svako zna, često i ističe, samo pojedince ovdje žulja, a žulja ne zbog sporta, već drugih daleko zlokobnijih stvari...
Ko vratimo se sportu..
Jović. Ako ne bude igrao padaju naše šanse za trofej. Bar da je lazić zdrav pa ajde, mogao bi ga zamijeniti bar u odbrani.
Bogdan. Bogom dan. Pravi vođa, sa karakterom.
Lučić. Energija ekipa. Ne samo da je zamijenio Kalinu već ga možda i nadmašio. Od početka priprema do danas najstandardnija forma. Mučio se sa ličnim na startu dok nije skontao sudije.
Bobi. Dominator. Poslušao je Saleta i igra hrabrije i drčnije.
Gagi. Odbrana vrhunska, i još drugih 1000 stvari. Napad kora biti hrabrije. On to može. Mora.
Vasa. Nekada veliki talenat. Danas osporavan. Ipak potegao je jednu tricu kad je bilo potrebno. Alal vera kawasaki.
Gudura. Uvijek je imao muda. Pokazao ih je i večeras, mada je imao jednu epsku glupost, ali i bogdan je to radio zar ne.
Birčević. Šta znam. Mora i on potrefiti nešto. Možda to bude u finalu.
Mačvan. Slabiji večeras, ali kako svi kažu on je lijepak tima.
Štimara najbolje maše peškirom. Daje djeci čudna imena i donosi nešto pozitivno ekipi.
Kuzmić napad mu nije neki, ali gilja u odbrani što je bitno.
U finalu se treba boriti, možda ćemo luku zaustaviti, Gorana teško.
Prema popisu stanovništva iz 2002. Slovenija je imala 1.964.036 stanovnika. Etnički sastav je bio sljedeći: Slovenci 83,1%, Srbi u Sloveniji 2%, Hrvati 1,8%, Bošnjaci 1,1% i drugi.
:facepalm:
Dragic, Doncic, Nikolic i Zagorac... Kokoskov je beogradski... Pitaj ih.
Nije polovina, al' je trecina. Imaju srpski background.
Kakvi popisi, kakvo negiranje?! NiDJe veze...
Pa eto vam i objasnjenja zasto srpski i hrvatski sportisti masovno odbijaju BiH... Koji bi normalan covjek dozvolio da mu osporavas porodicne i familijarne veze?!?!?!?! Gdje's to radit' bolan?! :facepalm: 90% njih biraju BiH jer nemaju mjesta u srp./hrv. reprezentaciji... Fudbaler Simunovic poslednji primjer...

@ bordobijeli

Reci da su Teo, Jokic, Kalinic, Bjelica veca kosarkaska imena od trenutnih reprezentativaca nije omalovazavanje. To je factum.
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 sep 2017, 13:47

Pa po toj logici Mirko onda veliki broj hrvatskih i nešto manje srpskih (konkretno u ovoj generaciji) imaju bosanski background. Ako jedan Dragić ili Dončić mogu biti Srbi onda su Gaćinović ili Krstajić Bosančine na kvadrat.

Samo je fol što je kod tebe vjera = nacionalost, pa tako i ne kontaš neke stvari.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 sep 2017, 13:48

Mirko je napisao/la:
@ bordobijeli

Reci da su Teo, Jokic, Kalinic, Bjelica veca kosarkaska imena od trenutnih reprezentativaca nije omalovazavanje. To je factum.
Ne moze se to njima objasniti! To je isto kada bi Argentincima rekao; sta fali sto vam nedostaje Messi kad imate Di Mariu?!
Ono, Di Maria je vrhunski igrac, ali Messi je Messi! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 sep 2017, 13:49

Ljudi ističu (kad ih neko pita) srpsko porijeklo ko što Američki Irci ističu Irsko. I vi od toga pravite veliku stvar, a potpuno je nebitna. Još je tim nabrojanim igračima samo 1 roditelj srpskog porijekla. Al slažem se da su i oni više Srbi od ovih naših iz Bosne kojima je možda nekad neko prije 300 godina živio u Srbiji.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 16 sep 2017, 13:53

Izgleda da Luka cita domace portale :mrgreen:
slika

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 sep 2017, 13:58

Mirko je napisao/la: :facepalm:
Pa eto vam i objasnjenja zasto srpski i hrvatski sportisti masovno odbijaju BiH... Koji bi normalan covjek dozvolio da mu osporavas porodicne i familijarne veze?!?!?!?! Gdje's to radit' bolan?! :facepalm: 90% njih biraju BiH jer nemaju mjesta u srp./hrv. reprezentaciji... Fudbaler Simunovic poslednji primjer...

@ bordobijeli

E jest to je objasnjenje. :lol: :lol:
Uostalom, covjek koji je uletio sa popisom nicim nije osporio srpsko porijeklo. Zapravo, to niko ovdje i ne osporava. Jedino bode u oci konstatno potenciranje da imaju srpsko porijeklo, kao da nekog pretjerano zaboli **** za njihovim porijeklom.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 sep 2017, 14:03

Mirko je napisao/la: :facepalm:
:rol: Laprdaš o ovome sad već 3 dana kako je svako živ na planeti Srbin, kome je djed ili pradjed Srbin, koji je procenat Srba u Sloveniji i da je to navodno 50%, da su svi kosarkaši ustvari Srbi, kako je ovaj Srbin, kako je onaj Srbin. :lol: Ovo se pretvorio u neki podforum šovinizma i nacionalizma.

Kawhi je napisao/la:
Reci to ljudima kojima je važnije da fudbalska repka dobije Gibraltara nego da se košarkaška plasira na EP/SP.
Pa i to je sve povezano nekako, nakon plasmana na svjetsko prvenstvo i igre u baraž skoro pa svako u BiH više voli gledat fudbal nego košarku. U košarci slabo ide i nema baš i nekog prevelikog interesa, pogledaj samo koliko je ljudi gledalo BiH u Skenderiji nedavno.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 sep 2017, 14:06

MElloo je napisao/la:Izgleda da Luka cita domace portale :mrgreen:
A sta ako je ovo srpska zastava, samo mu neko hakovao profil i napisao ovo 'Slovenian'? :hmmmmm:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 sep 2017, 14:07

A da malo prestanete da smarate i jedni i drugi sa Dragićem i Dončićem?!
Da su 100x Srbi i da su mi rodjena braca, ljudi igraju za Sloveniju i tu je kraj price!

Igramo finale sa sve Birčom, Štimarom, Vasom...i sad treba da se zamaramo Slovencima... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 sep 2017, 14:12

Ovdje pojedinci nikako ne kontaju jednu stvar.

Pominjanjem izostanaka (Bjelica, Teodosić, Jokić itd) i konstantnim forsiranjem te price - se samo omalovažava uspjeh ove trenutne ekipe Srbije i njen kvalitet.
Ljudi došli do finala (gdje su i dalje favoriti), a neki i dalje kmeče o izostancima :plac: nidje veze.

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 16 sep 2017, 14:19

Raonffa je napisao/la:Pa po toj logici Mirko onda veliki broj hrvatskih i nešto manje srpskih (konkretno u ovoj generaciji) imaju bosanski background. Ako jedan Dragić ili Dončić mogu biti Srbi onda su Gaćinović ili Krstajić Bosančine na kvadrat.

Samo je fol što je kod tebe vjera = nacionalost, pa tako i ne kontaš neke stvari.
:urnebes:
Ne kontam jel'? :lol:
Ne mozes mijesat' nacionalnu i geografsku odrednicu. Krstajic je po ocu Crnogorac/majci Bosanac, Gacinovic je Hercegovac, Gajic je Slavonac, Zivkovic je tzv. ''juznoprugas'', Maksa je Podrinjac, Jagos je Crnogorac, Bunjevcevic je Krajisnik, Milivojevic i Kostic su Sumadinci, Lukic i Ninkovic su Macvani, Mitar je Podunavac, Kolarov i Bane su Vojvodjani-Sremci, Krasic i Bisevac su Kosovci, Dmitrovic, Radoja i Poletanovic su Vojvodjani-Bacvani, Rajkovic je Timocanin, Saponjic i Vulicevic su dole od Raske, oba Tosica su Vojvodjani-Banacani itd.
Ali svi su etnicki Srbi.
Ili mozda nisu? :urnebes:
Vjera je potpuno nebitna...
Muslin je Dalmatinac, ali Hrvat po ocu!
Auuuuu ljubomore... :hmmmmm:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 sep 2017, 14:21

let3 je napisao/la:Ovdje pojedinci nikako ne kontaju jednu stvar.

Pominjanjem izostanaka (Bjelica, Teodosić, Jokić itd) i konstantnim forsiranjem te price - se samo omalovažava uspjeh ove trenutne ekipe Srbije i njen kvalitet.
Ljudi došli do finala (gdje su i dalje favoriti), a neki i dalje kmeče o izostancima :plac: nidje veze.
Nije to poenta price, procitaj na prethodnoj stranici sta sam za ovu ekipu napisao prije prvenstva!

Niko ne kmeci (barem vecina ne), samo branimo tvrdnju da bi Srbija bila daleko jaca da su tu ovi koji nedostaju, sto je fakt, a ne omalovazavanje ovih koji igraju! Tu pricu potencira i ova druga strana konstatujuci kako smo ovako bolji odbrambeno, kompaktniji ili sta ti ja znam, a koiko je to daleko od istine, ne moze se opisati i smijesno uopste diskutovati na tu temu...

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 16 sep 2017, 14:23

@ Vucevich

Bar nisam nacos da osporavam ljudima ime i prezime... Poput tebe...

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.