Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

NoDi80
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la NoDi80 » 11 sep 2024, 11:53

miki09 je napisao/la:
11 sep 2024, 11:49
darker10 je napisao/la:
11 sep 2024, 10:54
Barbarez je samo zadnja Vicina karta da izbjegne proteste i zato je i pojeo **** i imenovo ga za selektora.To je bukv jedini scenarij u kojemu bi navijaci nastavilo dolazit na utakmice obzirom da duzi niz godina Barbareza vide kao nekog spasioca,a evidentno je recimo da po nekom trenerskom znanju ne odskace od prethodnika,naprotiv.
Ma ja sam o tome pisao kad se prvi put pocinjao pominjati kao potencijalni trener. Glavni argumenti ljudi koji su ga podrzavali je da ce donijeti euforiju i pozitivnu atmosferu a ono sve suprottno od toga :rol: , sto njegovom krivicom sto krivicom izvan njegove kontrole.

O taktici i pomaci u tom smislu je smijesno i pisati...

A ovo za vicu je najveca moguca istina, genijalan potez, lik je inteligentniji i namazaniji od svih prethodnih predsjednika zajedno. Samo mi je cudno sto je barbarez prihvatio da bude zrtveno jagnje. Vjerovatno pare jbg...
To su one ovce najnepismenije njih najvise ima
Ko ima imalo mozga skontao je to od pocetka
Bitno je da je patriota i da stavlja ruku na srce, a to sto ne zna nema veze
Ali eto mozda nesto i bude od Barbe
Ja bih najvise volio da najbolje rezultate ostvari
Ne treba ga sad tjerati kad je poceo sklapati neku ekipu, iako 5,6 imena opet viska kao i sa ostalim selektorima sto je bilo
Izgleda da je neki menadjerski tal nemoguce izbjeci
Imas svu slobodu, ali mora biti 5,6 od ovih “sa spiska”
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 sep 2024, 12:12

Opet se pogresna slika stvara. Nije tu sam Sergej Barbarez. Dosao je Emir Spahic kao direktor reprezentacije. Barbarez selektor, kao i ostali pomocnici, koji su isto ostavili neki trag u reprezentaciji. Rezultat toga jeste da se vratilo povjerenje u sam rad reprezentacije, a to se i vidi po broju potencijalnih igraca koje su privukli u kratkom period. Ne vidi se vise skandiranje protiv Saveza nego odlicno navijanje u Nizozemskoj, niti vrijedjanje selektora kao sto je ranije bio slucaj. Znaci nesta se uradilo da se vrati povjerenje. Jednostavno se pocelo zdravije da radi nego sto je ranije, i to se prepozna.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 11 sep 2024, 12:16

darker10 je napisao/la:
11 sep 2024, 10:54
Barbarez je samo zadnja Vicina karta da izbjegne proteste i zato je i pojeo **** i imenovo ga za selektora.To je bukv jedini scenarij u kojemu bi navijaci nastavilo dolazit na utakmice obzirom da duzi niz godina Barbareza vide kao nekog spasioca,a evidentno je recimo da po nekom trenerskom znanju ne odskace od prethodnika,naprotiv.
Kakvi crni protesti - ko će protestvovati? Mora se priznati da Vico uspješno rastače na proste faktore ovu jadnu reprezentaciju od kako je došao. Barbarez je isto tako jedan od genijalnih poteza. Postaviš još jednog neznalicu za kojim sline bošnje i opet si na konju.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 sep 2024, 12:24

Hansestadt je napisao/la:
11 sep 2024, 12:12
Opet se pogresna slika stvara. Nije tu sam Sergej Barbarez. Dosao je Emir Spahic kao direktor reprezentacije. Barbarez selektor, kao i ostali pomocnici, koji su isto ostavili neki trag u reprezentaciji. Rezultat toga jeste da se vratilo povjerenje u sam rad reprezentacije, a to se i vidi po broju potencijalnih igraca koje su privukli u kratkom period. Ne vidi se vise skandiranje protiv Saveza nego odlicno navijanje u Nizozemskoj, niti vrijedjanje selektora kao sto je ranije bio slucaj. Znaci nesta se uradilo da se vrati povjerenje. Jednostavno se pocelo zdravije da radi nego sto je ranije, i to se prepozna.
Tacno ali opet gubimo Ahmedhodzica i Hadzikadunica zbog igraca poput Mujakica, Radeljica, Bicakcica
Selektor stvara nemir jer je kontradiktoran
Evo za Karica je rekao nije standardan u novom kkubu i nece biti tu ovaj put i onda ubaci Tahirovica koji je izbadjen iz prvog tima
Ne smeta meni Benjo on je buducnost i smatram da treba biti tu uz repku, ali ne moze tako raditi
Evo Zolotica ignorise opet ja g **** ko nadje boljeg stopera u srpskoj, hrvatskoj, madjarskoj, poljskoj, ruskoj, turskoj ligi od stopera iz portugalske lige
Koji ce ti **** Hadzikic ko treci golman , koji ce ti **** igraci popout Djakovca iz Backe Toplole
Da ln ima 21 20 i da je neki talenat razumio bih ovako nista ne kontam
Ima dosta dobrih stvari, ali ima i losih
Nadam se da ce poraditi na spisku do sljedecih utakmica jer ako ne budu minimum tu jos Jasic, Zolotic, Karic, Hamzic i ako opet budu tu ovi lijevi Djakovac, Hadzikic, Mujakic, Radeljic pa i Hajdadinovi, Burnic …
Sad je fino krenulo lijepe akcije protiv Holandije za oba gola, ne zna se koji je ljepsi
Bod u Budimpesti i zadovoljan sam
Ali mi ako nista ne promijenimo i ne dodamo boljih igraca,nas ce ovakava Madjarska uzeti 0:3
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 11 sep 2024, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 11 sep 2024, 12:28

Pored toga što se ne mogu sastaviti dva pasa, igra nam je kukavička, pristup kukavički, igrači bez hrabrosti da krenu naprijed. Ko je kriv za to?

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 11 sep 2024, 12:30

Narusio je Sergej atmosferu u reprezentaciji, prevuse srcan i onda to igraci pogresno shvate.

Oprostit ce se i Dennis od reprezentacije.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 sep 2024, 12:34

NoDi80 je napisao/la:
11 sep 2024, 12:24
Hansestadt je napisao/la:
11 sep 2024, 12:12
Tacno ali opet gubimo Ahmedhodzica i Hadzikadunica zbog igraca poput Mujakica, Radeljica, Bicakcica
Selektor stvara nemir jer je kontradiktoran
Evo za Karica je rekao nije standardan u novom kkubu i nece biti tu ovaj put i onda ubaci Tahirovica koji je izbadjen iz prvog tima
Ne smeta meni Benjo on je buducnost i smatram da treba biti tu uz repku, ali ne moze tako raditi
Evo Zolotica ignorise opet ja g **** ko nadje boljeg stopera u srpskoj, hrvatskoj, madjarskoj, poljskoj, ruskoj, turskoj ligi od stopera iz portugalske lige
Koji ce ti **** Hadzikic ko treci golman , koji ce ti **** igraci popout Djakovca iz Backe Toplole
Da ln ima 21 20 i da je neki talenat razumio bih ovako nista ne kontam
Stvarno ne znam koliko je tebi godina ali evo odvojiti cu jos koji minuti i tebi odgovoriti. Hadzikadunica nismo izgubili, struka je procijenila da se dovoljno nije trudio, i zbog toga ovaj put nije dobio priliku. Mozda dobije naredni put. Tako je i Barbarez rekao za Njemacke medije. I nije to uopste strana pojava, tako je i u drugim reprezentacijama ako pratis, neko se ne trudi, i neki drugi igrac uleti i dobije prednost u nekim utakmicama. Ahmedhodzic je izolirani slucaj koji nije vezan za Barbareza nego opcenito sa reprezentacijom i selektorima generalno. Selektor je procijenio da je Tahirovic mlad i perspektivan igrac od kojeg reprezentacija moze imati dosta koristi u buducnosti imajuci u vidu da ima 21. godinu. Pokusao je da mu vrati samopouzdanje kroz reprezentaciju, medjutim nije se najbolje pokazao. Sasvim korektna odluka, kao i sa Gigovicem. Kasnije je i izjavio da ne igranje u klubovima ostavilo traga nazalost, i da ce se pratiti njihov rada. Znaci gradis neki odnos sa igracima u koje smatras da imaju potencijal narednih godina. Opet zdrava odluka. Dosta igraca je dobilo priliku na sredini terena.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 11 sep 2024, 12:35

dzemil je napisao/la:
11 sep 2024, 12:28
Pored toga što se ne mogu sastaviti dva pasa, igra nam je kukavička, pristup kukavički, igrači bez hrabrosti da krenu naprijed. Ko je kriv za to?
Kriv je javasluk i lijenost gdje se deset godina od nastupa na svjetskom nije radilo i sad se trazi od Barbareza da pozlati sve za koji mjesec. Gdje su ti igraci? Ko nije izbacio dvadeset godina igraca kako treba? Gdje su skole fudbala, akademije? Je li Barbarez za to kriv, sigurno nije, ali hoce da nas vodi iz govana.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 sep 2024, 12:42

Opet pojedini zaboravljaju da je ova reprezentacija gubila od Slovacke, Islanda i LUKSEMBURGA. Halo. Pocinjemo sa apsolutne nule sto se tice samopouzdanja, iskustva i uigranosti. Proslo je 40 igraca kroz reprezentaciju u proslim kvalifikacijama. Po meni je realno ocekivat 2 boda iz ovih 6 utakmica, nazalost na tom smo nivou.

Ova Madjarska osim Szoboszlaia nema bolje igrace od nas ali imaju uigran sistem i dozu samopouzdanja na svom terenu. Dobar rezultat za nas, ne slazem se da su imali neke fantasticne prilike i akcije, imali su onaj pokusaj glavom onog snagatora. Ostalo iz daleka i prekidi.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 sep 2024, 13:05

barbarez je svakako samo podla šala vice zeljkovića ..... srećom totalno nebitna jer smo toliko loši da nam ni zagalo, happel, sir alex i don carlo zajedno ne bi pomogli

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 11 sep 2024, 13:07

Cartman je napisao/la:
11 sep 2024, 12:42
Opet pojedini zaboravljaju da je ova reprezentacija gubila od Slovacke, Islanda i LUKSEMBURGA. Halo. Pocinjemo sa apsolutne nule sto se tice samopouzdanja, iskustva i uigranosti. Proslo je 40 igraca kroz reprezentaciju u proslim kvalifikacijama. Po meni je realno ocekivat 2 boda iz ovih 6 utakmica, nazalost na tom smo nivou.

Ova Madjarska osim Szoboszlaia nema bolje igrace od nas ali imaju uigran sistem i dozu samopouzdanja na svom terenu. Dobar rezultat za nas, ne slazem se da su imali neke fantasticne prilike i akcije, imali su onaj pokusaj glavom onog snagatora. Ostalo iz daleka i prekidi.
Kako nisu imali prilike, moglo je hladno biti 3:0 da nije bilo Vasilja. Mi smo se pojavili u napadu nekad u 70-toj.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 sep 2024, 13:14

Brazzzoo123 je napisao/la:
11 sep 2024, 12:35
dzemil je napisao/la:
11 sep 2024, 12:28
Kriv je javasluk i lijenost gdje se deset godina od nastupa na svjetskom nije radilo i sad se trazi od Barbareza da pozlati sve za koji mjesec. Gdje su ti igraci? Ko nije izbacio dvadeset godina igraca kako treba? Gdje su skole fudbala, akademije? Je li Barbarez za to kriv, sigurno nije, ali hoce da nas vodi iz govana.
ne postoje. mi sad nemamo nekog mladog igraca kojeg je domaca struka stvorila da kazes da ce biti novi dedic ili demirovic. nazalost je tako. nego se opet sa pravom nadamo da ce se jedan alajbegovic nametnuti u leverkusenu da imamo igraca. sve je to produkt nerada, mi smo ranije imali i bolje igrace koji su ponikli u BiH nego sada.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 11 sep 2024, 13:39

Nakon 4 utakmice ne izgleda ovo lose sa Barbarezom.
Pun pogodak mu je davanje sanse Vasilju ponovo.
Uspio je, iz drugog pokusaja, pronaci dobitnu kombinaciju u odbrani gdje su nam 2 glavna stopera out a Hadzikadunic mu se nije svidio sa pristupom.
U veznom redu isprobava gotovo sve igrace i trazi dobitnu kombinaciju.
Sa Dedicem i Gazibegovicem je nesto pokusao u dogovoru sa zamjenom strana, vidio da nije proslo i zamijenio ih sredinom drugom poluvremena. Jbg da je Dedic prosao jednom i pogodio bio bi heroj ali tako je u trenerskom poslu.
Napad ne treba komentarisati.

Vec je dosta igraca dobilo priliku da igra i pokaze sta i koliko mogu u ovom trenutku.
Formacija nije losa samo mora naci nacin da se lopta prevede jer to stoperi ne znaju a u prvom poluvremenu smo imali vezne igrace koji ne traze loptu. A i cinjenica je da ih je brojcano manje nego Madjara. Mora tu pronaci par nacina za iznijeti loptu, mislim da treba reci makar jednom wingbacku da se povuce i pridje stoperima u izgradnji napada jer su cesto stojali dosta visoko dok se stoperi dodaju.

Takticki mi se takodjer svidio, prvo poluvrijeme sa trkacima a drugo na nesto umornije Madjare uvodi novi vezni red koji ima nesto vise kreacije u sebi a i Bajraktarevica koji ulazi pred kraj kad bi mu trebalo biti lakse nesto uraditi. Svidja mi se i sto nije od prve poceo, realno nema jasnu poziciju u ovoj formaciji, nemamo drugih igraca da zbog njega mijenjamo formaciju a i ne lici mi na fajtera koji bi dobijao duele. Sinoc smo u toj duel igri bili dosta dobri i to je i zahtjevala utakmica.
A posao van terena rade fantasticno.
Ovu situaciju oko Anela je maksimalno profesionalno odradio i nije ga ni blatio ni stitio a ni navijace nije zavlacio.

Sve u svemu dosta sam bio skeptican oko njega i nikad ga nisam ni prizeljkivao na klupi ali sve mi se vise svidja kako cijeli strucni stab radi, razmislja i kakve izjave daju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 11 sep 2024, 13:41

Vico bi ispred svih trebao poslati FIFI i UEFI neki zahtjev da naša repka može igrati bar sa 15 igrača..Kod nas dok je neko na tribinama,ili na klupi hanume opasno udaraju...a igrači su uvrijeđene mlade.Uvijek je bilo nekih nepravi,neke krupnije,neke sitnije i sada ova od Hajradinovića piše neke statuse..Realno i ja mislim da je Hajradinović treba dobiti minute ispred Tahirovića,ali brate te pichkice odmah nešto..možda je i Sergej čisto momku pokušao dignuti samopouzdanje,osjećaj da nije sam,da mu se vjeruje,da ima podršku,da uspije ,da se digne iznad svega,eto sad Hajradinović uvrijeđen.Bože dragi ja šta je ovo danas došlo..

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 11 sep 2024, 13:48

aqarius je napisao/la:
11 sep 2024, 13:41
Vico bi ispred svih trebao poslati FIFI i UEFI neki zahtjev da naša repka može igrati bar sa 15 igrača..Kod nas dok je neko na tribinama,ili na klupi hanume opasno udaraju...a igrači su uvrijeđene mlade.Uvijek je bilo nekih nepravi,neke krupnije,neke sitnije i sada ova od Hajradinovića piše neke statuse..Realno i ja mislim da je Hajradinović treba dobiti minute ispred Tahirovića,ali brate te pichkice odmah nešto..možda je i Sergej čisto momku pokušao dignuti samopouzdanje,osjećaj da nije sam,da mu se vjeruje,da ima podršku,da uspije ,da se digne iznad svega,eto sad Hajradinović uvrijeđen.Bože dragi ja šta je ovo danas došlo..
Problem je u igracima a ne u zenama. Ocito su naletili na neke postene a oni ih slabo tamburaju i jbg moraju se mlade negdje isprazniti.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 sep 2024, 13:52

Madal je napisao/la:
11 sep 2024, 13:39
Uspio je, iz drugog pokusaja, pronaci dobitnu kombinaciju u odbrani gdje su nam 2 glavna stopera out a Hadzikadunic mu se nije svidio sa pristupom.
Sa Dedicem i Gazibegovicem je nesto pokusao u dogovoru sa zamjenom strana, vidio da nije proslo i zamijenio ih sredinom drugom poluvremena. Jbg da je Dedic prosao jednom i pogodio bio bi heroj ali tako je u trenerskom poslu.

Vec je dosta igraca dobilo priliku da igra i pokaze sta i koliko mogu u ovom trenutku.
Formacija nije losa samo mora naci nacin da se lopta prevede jer to stoperi ne znaju a u prvom poluvremenu smo imali vezne igrace koji ne traze loptu. A i cinjenica je da ih je brojcano manje nego Madjara. Mora tu pronaci par nacina za iznijeti loptu, mislim da treba reci makar jednom wingbacku da se povuce i pridje stoperima u izgradnji napada jer su cesto stojali dosta visoko dok se stoperi dodaju.

Takticki mi se takodjer svidio, prvo poluvrijeme sa trkacima a drugo na nesto umornije Madjare uvodi novi vezni red koji ima nesto vise kreacije u sebi a i Bajraktarevica koji ulazi pred kraj kad bi mu trebalo biti lakse nesto uraditi. Svidja mi se i sto nije od prve poceo, realno nema jasnu poziciju u ovoj formaciji, nemamo drugih igraca da zbog njega mijenjamo formaciju a i ne lici mi na fajtera koji bi dobijao duele. Sinoc smo u toj duel igri bili dosta dobri i to je i zahtjevala utakmica.
Ovu situaciju oko Anela je maksimalno profesionalno odradio i nije ga ni blatio ni stitio a ni navijace nije zavlacio.

Sve u svemu dosta sam bio skeptican oko njega i nikad ga nisam ni prizeljkivao na klupi ali sve mi se vise svidja kako cijeli strucni stab radi, razmislja i kakve izjave daju.
Ovo nam je glavni problem, ovi stoperi u ovoj formaciji moraju graditi igru a oni to ocigledno neznaju i onda se samo dodaju tamo-vamo bez ucinka i protivnik samo vreba! Ako de neko iz sredine Spusti po loptu onda ih stoje 4 pozadi 🙈
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 11 sep 2024, 14:04

GG3 je napisao/la:
11 sep 2024, 13:52
Madal je napisao/la:
11 sep 2024, 13:39

Ovo nam je glavni problem, ovi stoperi u ovoj formaciji moraju graditi igru a oni to ocigledno neznaju i onda se samo dodaju tamo-vamo bez ucinka i protivnik samo vreba! Ako de neko iz sredine Spusti po loptu onda ih stoje 4 pozadi 🙈
Slazem se, mislim da Hadzikadunic iz ovog razloga treba igrati u prvih 11 jer je dobar sa loptop u nogama i koliko toliko je pokretljiv.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 sep 2024, 14:09

slika

Evo recimo gradnja igre sa 3 pozadi i Kada se igraci iz Sredine spusti po loptu
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 11 sep 2024, 14:19

4-4-2 i ne komplikovati više
bajraktarevic i dedic desno.
gazibegovic /kolasinac/ karic i forsirati nekog na krilo lijevo
kad su drugi igraci pokusati neku sredinu bez krilnih igraca ( neku baklavu) i sa ofanzivnijim bekovima
Ajvatar

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 11 sep 2024, 14:22

GG3 je napisao/la:
11 sep 2024, 13:52
Nazalost Ahmedhodzic je veoma dobar tehnicar s obzirom na poziciju ali jbg.
U ovoj formaciji uvijek fali ljudi u sredini sto mi za sad ne uspijevamo zamaskirati dobrom tehnikom stopera ili veznog reda ali isto tako popunjeni smo i poprilicno zgusnuti nazad, sinoc su Madjari cesto ubacivali jednom svom saigracu a unutra su i nasa 3. Formacija je i dobra jer lako prelazi u 5-3-2 kad te sabiju a nas skoro svako moze sabiti.
4312 mozemo probati protiv Madjara kuci u ovoj ligi nacija, ostalo ne vjerujem da bi bilo bolje s obzirom na jacinu protivnika. A i ne garantuje niko da bi nam to proslo jer je i to dosta specificna i neobicna formacija, kao i 3 5 2.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 7 gostiju.