Hvala, predobro izgleda, al bolje da se pocelo gradit od zapada. On je odvojena tribina i mogao bi se lijepo zavrsit, a na njemu je i loza i press kabine, sve sto UEFA zahtjeva, tako da dok njega nema nema ni licence.slani grad je napisao/la:http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=47872" onclick="window.open(this.href);return false;Jack777Pott je napisao/la:@slani grad
Daj nam koji link od tih tuzlnaskih portala sto imaju slike. Ja sam nekad prije znao trazit, al sam stekao utisak kao da Tusanj nije u Tuzli. Bas nigdje nista se ne moze nac
na ovoj drugoj slici se vide i radovi na pomocnom stadionu...bit ce postavljena 2 terena sa vjestackom travom a u planu je i balon sala,reflektori,svlacionice...nesto poput trening kampa,uglavnom..to se radi puno brze jer je i izvodzac drugi a radovi trebaju bit gotovi za mjesec,dva..mislim
Rekonstrukcija stadiona u BiH
- Jack777Pott
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
- slani grad
- Kontakt:
nece zapad bit odvojena tribina...sastavit ce se sa sjeverom..na prvoj slici se vide stubovi koji se tek sad izljevaju za jos 2 sektora i oni ce se vezat sa zapadom.....a sto se tice sminkanja za licencu...ako se izbori evropa mislim da se te prostorije za doping kontrole,press kabine i loze mogu brzo sredit za te njihove inspekcije..ipak je to puno manje kesha nego izgradnja totalno nove tribine...inace,sjever bi trebao imati oko 4200 sjedecih mjesta...kad se uradi Tusanj ce imati oko 9000 mjesta sa naslonjacima... a projekat kompletan oko 22 0000 mjestaJack777Pott je napisao/la:Hvala, predobro izgleda, al bolje da se pocelo gradit od zapada. On je odvojena tribina i mogao bi se lijepo zavrsit, a na njemu je i loza i press kabine, sve sto UEFA zahtjeva, tako da dok njega nema nema ni licence.slani grad je napisao/la:http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=47872" onclick="window.open(this.href);return false;Jack777Pott je napisao/la:@slani grad
Daj nam koji link od tih tuzlnaskih portala sto imaju slike. Ja sam nekad prije znao trazit, al sam stekao utisak kao da Tusanj nije u Tuzli. Bas nigdje nista se ne moze nac
na ovoj drugoj slici se vide i radovi na pomocnom stadionu...bit ce postavljena 2 terena sa vjestackom travom a u planu je i balon sala,reflektori,svlacionice...nesto poput trening kampa,uglavnom..to se radi puno brze jer je i izvodzac drugi a radovi trebaju bit gotovi za mjesec,dva..mislim
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
- Jack777Pott
- Kontakt:
Ocito da nisam dobro snimio projekt, cinilo mi se kao da je zapad odvojen od juga i sjevera, al kako god, nije ni bitno. Da su imali pare odmah sve u kesu sigurno da bi bilo najbolje odmah zapad, srede ga za 4-5 mjeseci, u ljetnoj stanci, Sloboda odigra 2-3 domace negdje na neutralnom i to je to, al ovim tempom je dobro da zapad ide zadnji, da su ga krenuli prvog i onda razvlacenje godinama, stadion nema funkcionalnu tribinu i sve uzalud, godine cekanja, a pitanje je dal bi ju i doveli u red.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
- slani grad
- Kontakt:
ma ja..to je to..otprilike....ma samo nek se radi...bolje i to nego nista..opstina izdvaja godisnje oko 1 milion iz budzeta i ide to nekako..polako al se razultati naziru..pa taman kad bi jos 5 godina cekaliJack777Pott je napisao/la:Ocito da nisam dobro snimio projekt, cinilo mi se kao da je zapad odvojen od juga i sjevera, al kako god, nije ni bitno. Da su imali pare odmah sve u kesu sigurno da bi bilo najbolje odmah zapad, srede ga za 4-5 mjeseci, u ljetnoj stanci, Sloboda odigra 2-3 domace negdje na neutralnom i to je to, al ovim tempom je dobro da zapad ide zadnji, da su ga krenuli prvog i onda razvlacenje godinama, stadion nema funkcionalnu tribinu i sve uzalud, godine cekanja, a pitanje je dal bi ju i doveli u red.
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
''kako iz itc-a najavljuju spremni su za dizanje sjevera i juga u visinu zapada ..
kupio je onu zgradu iza juga tako da moze radit sta hoce ..
i to bi bilo to sto sr tice stadiona
20 000 mjesta i najmoderniji travnjak dosta za sva vremena.''
lamela sa skyscrapercity-a
bilo bi dobro kada bi ove godine uspjeli dignuti sjever i jug mada je tesko ali ako bude para ici ce odmah sve brze
kupio je onu zgradu iza juga tako da moze radit sta hoce ..
i to bi bilo to sto sr tice stadiona
20 000 mjesta i najmoderniji travnjak dosta za sva vremena.''
lamela sa skyscrapercity-a
bilo bi dobro kada bi ove godine uspjeli dignuti sjever i jug mada je tesko ali ako bude para ici ce odmah sve brze
-
RajKoothrappali
- Kontakt:
@slani grad je li istina da je bila frka za to zemljište gdje treba da bude zapad, u smislu da je to kao vakufsko zemljište? znam da sam čuo tu priču pa me interesuje šta je s tim, ako si upoznat.
- Probisvjet
- Kontakt:
Nije zapad nego istok. Zapad postoji. Jbg sada sve prica vakufska zemlja, ko ce znati. Tu su bile barake i jos neke nisu skroz srusene.RajKoothrappali je napisao/la:@slani grad je li istina da je bila frka za to zemljište gdje treba da bude zapad, u smislu da je to kao vakufsko zemljište? znam da sam čuo tu priču pa me interesuje šta je s tim, ako si upoznat.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Probisvjet
- Kontakt:
Probisvjet je napisao/la:Nije zapad nego istok. Zapad postoji. Jbg sada sve prica vakufska zemlja, ko ce znati. Tu su bile barake i jos neke nisu skroz srusene.RajKoothrappali je napisao/la:@slani grad je li istina da je bila frka za to zemljište gdje treba da bude zapad, u smislu da je to kao vakufsko zemljište? znam da sam čuo tu priču pa me interesuje šta je s tim, ako si upoznat.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Šta konkretno znači da je vakufska zemlja?
to znači da je zemlja bila vlasništvo neke osobe(vakifa) koji je to zemljište poklonio islamskoj zajednici(uvakufio)...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
-
RajKoothrappali
- Kontakt:
Ja ba istok. Znam i ja da su bile barake, nešto zapušteno skroz pa sam zato i pitao.Probisvjet je napisao/la:Nije zapad nego istok. Zapad postoji. Jbg sada sve prica vakufska zemlja, ko ce znati. Tu su bile barake i jos neke nisu skroz srusene.RajKoothrappali je napisao/la:@slani grad je li istina da je bila frka za to zemljište gdje treba da bude zapad, u smislu da je to kao vakufsko zemljište? znam da sam čuo tu priču pa me interesuje šta je s tim, ako si upoznat.
Hvala na odgovoru
-
RajKoothrappali
- Kontakt:
Ma ja ba, nije ni opštinsko, niti je privatno da se može otkupit', već čovjek njima dao da naprave neki vjerski objekat, tako da ni IZ i da hoće, ne može to prodati, ja mislim, ili dati da se pravi nešto drugo što nije vezano za vjeru.Pasha je napisao/la:to znači da je zemlja bila vlasništvo neke osobe(vakifa) koji je to zemljište poklonio islamskoj zajednici(uvakufio)...

Raspisuje se tender za izgradnju Zapadne tribine
Na 43.sjednici OV Srebrenik, odobrena su načelniku Općine Srebrenik inicijalna sredstva od 50.000 KM hitno neophodna za početak izgradnje zapadne tribine Gradskog stadiona. Tako će se po hitnom postupku raspisati tender za izbor najpovoljnijge izvođača radova, čija će ukupna izgradnja prema predračunskim procjenama iznositi 743.000 KM. Donosimo vam budući izgled Zapadne tribine
OFK Gradina Srebrenik
- badblueboylivno
- Kontakt:
Sve pet, odlično ako ovo bude sagrađeno - pretpostavljam kapacitet oko 2000 mjesta, ali brate, mogli su produžiti krov do kraja tribine, neznatno bi povećalo troškove (~ 5%), a bilo bi znatno bolje rješenje.
Hayley <3
kako je tako je..badblueboylivno je napisao/la:Sve pet, odlično ako ovo bude sagrađeno - pretpostavljam kapacitet oko 2000 mjesta, ali brate, mogli su produžiti krov do kraja tribine, neznatno bi povećalo troškove (~ 5%), a bilo bi znatno bolje rješenje.
aa trebalo bi bit sagradjeno,domace utakmice igramo u gradačcu dok ne sagradimo..obecali su da ce brzo da sagrade da odigramo samo 2,3domace u gradačcu..
OFK Gradina Srebrenik
nije u tome samo fazon. trenutno je najveći problem zakon o restituciji nacionalizovane imovine. to zemljište je nekada pripadalo Islamskoj zajednici, ali je poslije drugog svjetskog rata nacionalizovana(oduzeto od IZ). tako da sad pripada općini. ali općina mora da vrati to zemljište Islamskoj zajednici. moglo bi se dogovoriti da se pravi tribina, ne bi to bio problem. samo dok se sve to prvo preknjiži na IZ, pa da ona raspolaže sa tim...RajKoothrappali je napisao/la:Ma ja ba, nije ni opštinsko, niti je privatno da se može otkupit', već čovjek njima dao da naprave neki vjerski objekat, tako da ni IZ i da hoće, ne može to prodati, ja mislim, ili dati da se pravi nešto drugo što nije vezano za vjeru.Pasha je napisao/la:to znači da je zemlja bila vlasništvo neke osobe(vakifa) koji je to zemljište poklonio islamskoj zajednici(uvakufio)...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
Odlicna tribina u Srebreniku, samo da je hoce poceti graditi.
Samo naprijed
Samo naprijed
- Jack777Pott
- Kontakt:
Znam da se nema para, al me strasno iritira cinjenica da klubovi s ovih prostora grade tribine, al ne i stadione. Iznerviran s mnogo BH stadiona odlucih se da napisem koju, nadam se da ce se neki slozit sa mnom. Stadioni tipa Velezovog, Slavijinog, Borcovog, tamo preko Save Varazdinovog, Dinamovog, Zagrebovog, Interovog, Sibenikovog, preko Drine Pazarovog, Matalcovog i tako dalje i tako dalje. Nabrojani nemaju nikakve veze sa stadionima. Imaju tribine koje nemaju veze jedna s drugom. OK inekako ovi s dvije tribine sa strana, al je najveci problem sto ni te dvije nisu simetricne, jedino za Varazdinov to nisam siguran. Dajem primjer Pirote, primjer Grbavice, zasto se tako ne gradi, objasnit cu dole i slikama kako. Sve bi ovo i podnjeo da u zadnje vrijeme ne vidim kako GOSK, Zvijezda, Rudar Kakanj grade na isti nacin, a vidim da ce sad i Gradina. To je nekad bilo, napravi cetiri bilo kakve tribine i u redu je, samo nek se ima. Ono sto ja zelim je plansko gradjenje jednog stadiona, a ne cetiri tribine. Evo primjera, kad grade jednu tribinu izgrade ju ovako:

Bude duza od terena umjesto da ju naprave ovako u ravnini:

A nakon sto je ona u ravnini, bolje i da je kraca, al ovako sam nacrtao i onda se moze izvest ovo:

To je ono sto imamo na sjeveru Grbavice, kao i na Piroti. Zasto klubovi ili gradovi ne grade normalno stadione. Ne mora on bit spickat, nek je obicna betonjara koja nema sredjene podtribinske prostore, nit ista, samo stolice, al nek ju urade kako treba, pa kad bude para da se moze lijepo zavrsit, a ne ovako i onda se mora sjec il teren produzavat il ostavit puno prostora iza golova i onda ni to ne izgleda lijepo, a mozda i ono najgore, srusit ju i gradit novu kako Bog zapovjeda. Zvijezda gradi novi stadion i mogli su napravit tribinu sa slike 3, a isto tako i Prijedor. Na kraju dobijamo ovo:

A to nije stadion, to su cetiri tribine. Na sta podsjecaju? Prva asocijacija Maksimir. Ima i prelijepih stadiona sa rastavljenim tribinama, al su barem simetricne, a kod nas o tome nitko ne vodi brigu, pogledajte Vrapcice, pogledajte Prijedor, smijesno za pricat o nekoj ljepoti. I opet kazem, znam da se nema para, al ovi kutovi nece puno povecat cijenu tribine, a ako se oni naprave onda ce se netko prije sjetit da to nadogradi nego sto bi se sjetio da nadogradi onu koja nema kutove. Pogledajte sjever Grbavice, svi toliko traze istok i zapad u ravnini sa sjeverom, a zasto? Bas zbog tih kutova koji su napravljeni i tjeraju nas da razmisljamo o nastavku. Sigurno da bi se trzila nova Grbavica i da nema tih kutova, al malo tko bi o tome razmisljao da bude sve u ravnini sa sjeverom. Svi bi trazili tribinu koja samo lici na sjever, nebi se toliko razmisljalo o spajanju, izgradila bi se neka samo da se ima. Mislim da bi gradnja ovih kutova jako pridonijela normalizaciji infrastrukture, jer bi se nekad mogle skupit pare za tribinu iza gola i onda se samo uradi nastavak na onu staru sa strane i imamo dvije normalne spojene tribine na koje se s vremenom mogu uradit i ostale, a jednog dana ce to postat normalan stadion. Znam da ce se sad netko javit povodom gore nabrojanog stadiona Borca, jer ima atletsku stazu, al reci cu odmah. To je bio OK stadion s dvije tribine dok nisu nadogradili sjever koji izgleda predobro, al ukupni utisak mi je da stadion nije cemu i mene bi bilo stid i pricat da je to najbolji BH stadion, mozda i jest, al je sramota da je ono najljepse. Mogli su na istok nadogradit dvije tribine i imali bi stadion sa tri spojene i odvojenim zapadom, na to ja nebi imao ni najmanju zamjerku. Tribina iza gola ne ide u ravnini sa stazom zbog starta, al taj start je samo na zapadu, ne i na istoku, tako da su mogli lijepo sjever i jug od sredine prema istoku gradit u ravnini sa stazom i spojit sa istokom, a od sredine prema zapadu napravit ono sto su sad uradili i nakon sto pokriju cijeli stadion to bi sigurno super izgledalo i nitko se nebi pobunio, dobili bi jedan prelijep i komforan atletski/nogometni stadion.

Bude duza od terena umjesto da ju naprave ovako u ravnini:

A nakon sto je ona u ravnini, bolje i da je kraca, al ovako sam nacrtao i onda se moze izvest ovo:

To je ono sto imamo na sjeveru Grbavice, kao i na Piroti. Zasto klubovi ili gradovi ne grade normalno stadione. Ne mora on bit spickat, nek je obicna betonjara koja nema sredjene podtribinske prostore, nit ista, samo stolice, al nek ju urade kako treba, pa kad bude para da se moze lijepo zavrsit, a ne ovako i onda se mora sjec il teren produzavat il ostavit puno prostora iza golova i onda ni to ne izgleda lijepo, a mozda i ono najgore, srusit ju i gradit novu kako Bog zapovjeda. Zvijezda gradi novi stadion i mogli su napravit tribinu sa slike 3, a isto tako i Prijedor. Na kraju dobijamo ovo:

A to nije stadion, to su cetiri tribine. Na sta podsjecaju? Prva asocijacija Maksimir. Ima i prelijepih stadiona sa rastavljenim tribinama, al su barem simetricne, a kod nas o tome nitko ne vodi brigu, pogledajte Vrapcice, pogledajte Prijedor, smijesno za pricat o nekoj ljepoti. I opet kazem, znam da se nema para, al ovi kutovi nece puno povecat cijenu tribine, a ako se oni naprave onda ce se netko prije sjetit da to nadogradi nego sto bi se sjetio da nadogradi onu koja nema kutove. Pogledajte sjever Grbavice, svi toliko traze istok i zapad u ravnini sa sjeverom, a zasto? Bas zbog tih kutova koji su napravljeni i tjeraju nas da razmisljamo o nastavku. Sigurno da bi se trzila nova Grbavica i da nema tih kutova, al malo tko bi o tome razmisljao da bude sve u ravnini sa sjeverom. Svi bi trazili tribinu koja samo lici na sjever, nebi se toliko razmisljalo o spajanju, izgradila bi se neka samo da se ima. Mislim da bi gradnja ovih kutova jako pridonijela normalizaciji infrastrukture, jer bi se nekad mogle skupit pare za tribinu iza gola i onda se samo uradi nastavak na onu staru sa strane i imamo dvije normalne spojene tribine na koje se s vremenom mogu uradit i ostale, a jednog dana ce to postat normalan stadion. Znam da ce se sad netko javit povodom gore nabrojanog stadiona Borca, jer ima atletsku stazu, al reci cu odmah. To je bio OK stadion s dvije tribine dok nisu nadogradili sjever koji izgleda predobro, al ukupni utisak mi je da stadion nije cemu i mene bi bilo stid i pricat da je to najbolji BH stadion, mozda i jest, al je sramota da je ono najljepse. Mogli su na istok nadogradit dvije tribine i imali bi stadion sa tri spojene i odvojenim zapadom, na to ja nebi imao ni najmanju zamjerku. Tribina iza gola ne ide u ravnini sa stazom zbog starta, al taj start je samo na zapadu, ne i na istoku, tako da su mogli lijepo sjever i jug od sredine prema istoku gradit u ravnini sa stazom i spojit sa istokom, a od sredine prema zapadu napravit ono sto su sad uradili i nakon sto pokriju cijeli stadion to bi sigurno super izgledalo i nitko se nebi pobunio, dobili bi jedan prelijep i komforan atletski/nogometni stadion.
Jarane guziš li ti šta 
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna
- Jack777Pott
- Kontakt:
Tko ce guzit po ovoj vruciniMarokanac je napisao/la:Jarane guziš li ti šta
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.