Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la badblueboylivno » 16 jun 2012, 12:00

BolanBolan je napisao/la:slika
astra1922 je napisao/la:dobro je hvala bogu makar cu jednom pogledati opet zvijezdu na tv ;)
Samo se nadam da se za sljedeću sezonu neće, kao ove, prije prvog kola odlučiti što će se prenositi u 29. i 30. kolu.
Hayley <3

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 jun 2012, 18:21

Jel se to neko zajebavo sa stadionom koji je bio nesto.Dabogda se desilo svakom ovo ko se ismijavo sa nasom nesrecom.Prije sto sta napisete razmislite malo ljudi.Nevalja se radovat tudjoj nesreci.Ja sam bio toliko pozelio stadion da sam bio u sred rata kreno da ga vidim bio pjan i samo me je raja spasila smrti tada jer su me sprjecili.Eto kolka je ljubav prema klubu i svetinji.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 19 jun 2012, 16:52

Iduće sezone opet svi klubovi u prijenosima, najmanje po jednom na domaćem i gostujućem terenu, tako je tražila većina klubova.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 jun 2012, 23:27

gollum je napisao/la:Iduće sezone opet svi klubovi u prijenosima, najmanje po jednom na domaćem i gostujućem terenu, tako je tražila većina klubova.
Hoće li opet biti Željo na mojaTV kad igra u gostima, zna li se?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 jun 2012, 23:49

aleksandar_veliki je napisao/la:
Nisam ja siguran da ce Zeljo pristati na to, odnosno u ovom trenutku mogu reci da 99 posto Zeljo nece potpisati taj ugovor.
Što? Ono prošle sezone je bilo baš cool, ako je do financija bilo bi mi logičnije da domaćini odbiju a ne Željo...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 22 jun 2012, 00:02

Ne kontam, ja sam mislio da je bht derbi kola jedan projekat, a prenos utakmica Želje i Sarajeva u gostima na mojaTV koji se plaća 2 KM po tekmi drugi projekat. I da se posebno plaćalo za jedan, posebno za drugi.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 22 jun 2012, 00:06

Tih 900k bi trebalo biti samo za taj projekt "Derby kola", a ovo što se radilo na MojaTV nije dio tog projekta. :?:
Hayley <3

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 22 jun 2012, 00:08

spielführer_21 je napisao/la:
Nisam ja siguran da ce Zeljo pristati na to, odnosno u ovom trenutku mogu reci da 99 posto Zeljo nece potpisati taj ugovor.
Što? Ono prošle sezone je bilo baš cool, ako je do financija bilo bi mi logičnije da domaćini odbiju a ne Željo...
Pa recimo od ovih 900.000 sa Telecomom Zeljo, kao i svi ostali klubovi dobijaju po 56.000 i to ne u lovi nego ne placaju kotizaciju, kartone, ovo, ono. E sad oni traze da Zeljo da, karikiram, pet domacih derbija za te pare, Amar kaze da nema teorije, pa taman da sve propadne radi Zelje.
To je Zujo isto rekao u jednoj emisiji, da nece vise ulaziti u projekat derby kolo.
NO PYRO NO PARTY

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 jun 2012, 00:08

spielführer_21 je napisao/la:Ne kontam, ja sam mislio da je bht derbi kola jedan projekat, a prenos utakmica Želje i Sarajeva u gostima na mojaTV koji se plaća 2 KM po tekmi drugi projekat. I da se posebno plaćalo za jedan, posebno za drugi.
Čini mi se da te Aco nije razumio dobro.Ne znam hoće li biti prenosa i naredne sezone, ali sam siguran da to nema nikakve veze sa projektom "Derbi kola".
DRUG NEBI TI PUNCA

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 jun 2012, 10:03

bagrcavi je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Ne kontam, ja sam mislio da je bht derbi kola jedan projekat, a prenos utakmica Želje i Sarajeva u gostima na mojaTV koji se plaća 2 KM po tekmi drugi projekat. I da se posebno plaćalo za jedan, posebno za drugi.
Čini mi se da te Aco nije razumio dobro.Ne znam hoće li biti prenosa i naredne sezone, ali sam siguran da to nema nikakve veze sa projektom "Derbi kola".
Ma ubrzao sam ja, mislio sam na ovaj Derbi kola, Plavi to najvjerovatnije nece potpisati jer nisu zadovoljni uslovima, odnosno sa 56.000 KM i to ne u kesu.
za 2-3 min reklame :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 jun 2012, 11:21

BH Telecom sponzor Premijer lige BiH, klubovi oslobođeni...

M:tel, jedan od tri mobilna operatera u Bosni i Hercegovini nedavno je odustao je od generalnog sponzorstva Premijer lige BiH. Ipak, u kući bh. nogometa su brzo pronašli novog. Sponzor nogometne Premijer lige BiH će najvjerovatnije biti BH Telecom, najavili su iz Komiteta za normalizaciju BiH koji je jučer održao sjednicu. Ugovor bi trebao biti potpisan do kraja mjeseca kada će biti zakazan novi sastanak i kada bi trebao biti potpisan jednogodišnji ugovor.

Ukoliko dođe do potpisa ugovora (spominje se oko milion KM) klubovi bi bili oslobođeni kotizacije i plaćanja službenih lica (preko 55.000 KM).

Na sjednici je usvojen i Pravilnik o statusu igrača. Od naredne sezone za jedan klub će moći nastupiti maksimalno šest stranaca, a igrači neće moći nastupiti na registraciju, već će morati imati postpisane ugovore (profesionalni, amaterski).

Ma samo neka se radi hvala Bogu

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 22 jun 2012, 11:40

bagrcavi je napisao/la:camac, boccaccio nemojte se truditi da objasnite neke stvari, onim ljudima koji ne žele da znaju istinu.Bolje je ovako, nek' nas pljuju, to je znak da nam dobro ide.I kao što kaže dio jedne pjesme: "Ali samo prava raja je znala u čemu je trik"...
Meni nije tolio krivo kada pocnu kenjat ljudi iz drugih gradova i sredina....ali mi smeta kada nasi sugradjani,komsije,rodjaci koji su sa nama prosli sva sra_nja u ratnom Sarajevu,ali su nesretnom zivotnom sudbinom navijaci ostalih malih sarajevskih klubova pocnu sa osmjehom od uha do uha spominjati nasu GRBAVICU u tim negativnim kontekstima.....

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 22 jun 2012, 11:43

nime_tm87 je napisao/la:Na sjednici je usvojen i Pravilnik o statusu igrača. Od naredne sezone za jedan klub će moći nastupiti maksimalno šest stranaca, a igrači neće moći nastupiti na registraciju, već će morati imati postpisane ugovore (profesionalni, amaterski).
Koja je svrha ovoga...? I koliko je dosad bilo maksimalno?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 jun 2012, 11:47

Sljedece sezone nista novo, za vrh se bore Zeljo, Siroki, Borac, Sarajevo. Iz sjene vrebaju Olimpik i Zrinjski, ostalo sredina tabele. Zanimljivija je borba za opstanak.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 jun 2012, 11:49

nime_tm87 je napisao/la:BH Telecom sponzor Premijer lige BiH, klubovi oslobođeni...

M:tel, jedan od tri mobilna operatera u Bosni i Hercegovini nedavno je odustao je od generalnog sponzorstva Premijer lige BiH. Ipak, u kući bh. nogometa su brzo pronašli novog. Sponzor nogometne Premijer lige BiH će najvjerovatnije biti BH Telecom, najavili su iz Komiteta za normalizaciju BiH koji je jučer održao sjednicu. Ugovor bi trebao biti potpisan do kraja mjeseca kada će biti zakazan novi sastanak i kada bi trebao biti potpisan jednogodišnji ugovor.

Ukoliko dođe do potpisa ugovora (spominje se oko milion KM) klubovi bi bili oslobođeni kotizacije i plaćanja službenih lica (preko 55.000 KM).

Na sjednici je usvojen i Pravilnik o statusu igrača. Od naredne sezone za jedan klub će moći nastupiti maksimalno šest stranaca, a igrači neće moći nastupiti na registraciju, već će morati imati postpisane ugovore (profesionalni, amaterski).

Ma samo neka se radi hvala Bogu
Ovaj boldirani dio mi se jako sviđa, a broj stranaca je trebalo još smanjiti, na maksimalno 3 igrača. Red se mora uvesti. Znam da će ovim Pravinikom i moj Željo biti "oštećen", ali je to dobro za naredni period.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 jun 2012, 12:09

Željo ovim pravilima o strancima ne bi bio nimalo oštećen, jer trenutno prvih 11 igrača su državljani BiH.
DRUG NEBI TI PUNCA

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 22 jun 2012, 14:51

Onaj vas crni,drzavljanin BIH???

Oprahnoge
Kontakt:

Post Postao/la Oprahnoge » 22 jun 2012, 14:58

ŠB.TRN je napisao/la:Onaj vas crni,drzavljanin BIH???
On nije više član Željezničara
------------------------EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT---------------------------

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 22 jun 2012, 16:19

Jos bi trebalo uvest bar 2 na terenu ispod 21 godine,kako bi digli kvalitetu rada sa mladima
U sljedecoj sezoni opet ce glavnu rijec voditi 4 koja nastupa u Europi i eventualno jos Olimpic i Zrinjski ,ostalo borba za ostanak
Nisam nesto u toku s odlukama ,'oćel' bit išta sa smanjivanjem lige

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 jun 2012, 16:22

felix123 je napisao/la:Jos bi trebalo uvest bar 2 na terenu ispod 21 godine,kako bi digli kvalitetu rada sa mladima
U sljedecoj sezoni opet ce glavnu rijec voditi 4 koja nastupa u Europi i eventualno jos Olimpic i Zrinjski ,ostalo borba za ostanak
Nisam nesto u toku s odlukama ,'oćel' bit išta sa smanjivanjem lige
Negdje sam cuo da od sljedece sezone 4 kluba ispadaju :?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []