KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

al...
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la al... » 14 feb 2009, 09:11

Odlična pobjeda, kako neko reče, ove koje "moraš" dobiti su obično najteže, i uvijek bi se nekako na njima najčešće i okliznuli. Srećom ne ovaj put. Ipak, kako neko reče, ima par stvari o kojima bi se dalo raspraviti i pored pobjede od 26 razike. Jedna me je posebno iznervirala, a to je bio segment u prvom poluvremenu, kada je Vojvodina stigla na tri razlike. Naime, u jednom periodu su nas toliko stisli sa zonskim presingom na koji nismo imali odgovora, da u jednom segmentu koji je iznosio 5-7 uzastopnih napada nismo nijednom uspjeli spustiti loptu na post i napade smo završavali u zadnje tri sekunde uglavnom šutevima za tri sa vrha trice. Da nas nije išao onako šut, bila bi to potpuno drugačija utakmica. Sreća, spasilo nas je poluvrijeme i ona vučkova trica iz očaja sa zvukom sirene. Tek kada smo uspostavili inside-out igru u II poluvremenu, tada smo je i prelomili. Naravno, uvijek pomogne kada nas onako ide šut i kada protivnička ekipa zaboravi izaći na parket nakon odmora, ko što se desilo Vojvodini. Također, igra naših postova me nije uopšte posebno impresionirala - Ovčina previše voli tricu, mada se posebno u trećoj četvrtini videlo da ima finu leđnu tehniku i da je tu mnogo korisniji za ekipu. Zimić, par dobrih i gomila strašnih poteza. Od pet ličnih grešaka, četiri su potpuno nepotrebne - valjda mu je više jasno da ništa neće dobiti od toga ako udari po ruci čovjeka koji je već uveliko osvojio loptu na skoku i nema šansu doći do nje. Isto tako, naša djeca su pokazala tendencije za potpuni pad koncentracije. Vode 38 razlike i u momentu kada su se svi upisali u listu strijelaca, valjda je prevladalo ono kolektivno "ok, posao obavljen, idemo kući" i ljudi im za 180 sekundi "ošišaju" razliku za 12 poena. Pa valjda bi trebali pokazati više inicijative obzirom da se bore za minutažu i da su ovakve prilike za malo veći broj minuta na parketu zaista rijetke.
Sve u svemu, ništa od ovoga nije tragično, upisali smo pobjedu koja nam je trebala za koeficijent i mirnu atmosferu pred završnicu kupa, ali treba zaista raditi da se otklone primjećeni nedostatci, jer slijede puno važnije utakmice i jači timovi od Vojvodine, koji će ih sigurno znati iskoristiti.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 feb 2009, 13:47

Svaka cast, odlicna igra, da je strucni stab to zelio, bez problema su mogli ici preko 100 poena.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 14 feb 2009, 16:16

Sve cestitke!! zna li iko planira li bosna dovesti jos nekog pred zavrsnicu prvenstva, a s obzirom na to da smo u krizi sa parama??
I feel devotion!!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 14 feb 2009, 16:58

svaka cast
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 14 feb 2009, 21:05

Znace se posle Mostara snaga i kvalitet...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 feb 2009, 22:13

Ljudi nakon danasnjih utakmica i poraza janeza u sve tri utakmice mozemo KK Bosni cestitati sto je vratila drugog predstavnika Bosne i Hercegovine u NLB Ligu.

Ostala su jos cetiri kola do kraja regularnog dijela NLB Lige i Bosna i Hercegovina ima koefcijent 10, a Slovenija 7.
Slovenci po pobjedi dobivaju 0.33 boda dok mi dobijamo 1.00 boda. To u prevodu znaci da KK Bosna u posljednja cetiri kola mora izgubiti sve utakmice a Slovenci i tri kola moraju ostvariti sve trijumpfe. Mdjutim ta cinjenica se ne moze ostvariti posto mi docekijemo Krku, a sljedcem kolu igraju Helios i Olimpija medjusobno.

Evo jos jednom da bude pregledno napisat cu raspord KK Bosne i Slovenskih klubova

KK Bosna

KK Split - KK Bosna
KK Bosna - KK Cibona
KK Bosna - KK Krka
KK Partizan - KK Bosna

KK Union Olimpija

Union Olimpija - Domzale
Hemofram - Olimpija
Olimpija - Zadar
Zagreb - Olimpija

KK Helios

Olimpija - Helios
Helios - Vojvodina
Split - Helios
Helios - Cibona

KK Krka

Cibona - Krka
Krka - Buducnost
Bosna - Krka
Krka - FMP

Teoretski je jos sve moguce, ali prakticno je ne izvodljivo da od posljedna tri kola (naredno se ne racuna jer Slovenci ne mogu dobiti taj bod, igraju dva Slovenska tima medjusobno) ostvare pobjede, jer cisto sumnjam da Krka moze dobiti Cibonu u Zagrebu ili Helios Split u Splitu.
Jos jednom cestitam KK Bosni sto su ispuni jedan od ciljeva u ovoj sezoni a to je da se vrati drugi predstavnik BiH u NLB Ligi, sljedeci cilj nadam se da ce biti ispunjen sljedecu nedjelju, a onda preostaju jos dva cilja, a to je odbrana naslova prvaka i zadrzavanje VV.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 14 feb 2009, 23:28

Da li je to ARS negdje otputovao ????
Niko se od pocetka nije nadao ovakvom plasmanu.
Da smo se od pocetka pojacali na poziciji 5 i 1 ,imali bi sanse i za ULEB..
SVAKA CAST momcima na borbenosti ,moglo je biti i 100-60, ali neka su i mladi igrali ,ako cemoREALNO da oni po igri nebi napunili ni malu dvoranu, ...
Ko kaze da je ovaj sastav BOSNE slabiji nego dosada ,neka se osvrne da dosadasnje rezultate..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 14 feb 2009, 23:37

AMERE ni teoretski nije moguce ...Nema teorije jer ce vise da grizu ZADAR i CIBONA zbog finala.
Znaci dvije gube medjusobno u Sloveniji a dvije od Hrvatskih ekipa jer jedna ispada iz finala ako ne izbace HEMOFARM...

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 15 feb 2009, 00:40

joj bice grbavo iducu protiv splita, al igra se tek za 2 sedmice,pa mogu se pripremit,protiv slobode je testna :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 feb 2009, 11:11

odlicna sezona iskreno premasili smo ocekivanja. sjecam se da smo nekad sa puno jacim sastavom se borili za to 7-8 mjesto a sada bez nekog velikog imperativa i uz dosta problema sa igrackim kadrom eto nas tu... nekad smo imali markovica,bajramovica,williamsa,vasiljevica i jos hrpu igraca koi su po kvalitetu bolji od ovih sto sada igraju ali nažalost tada nismo imali trenera.
sada je tu Vlada i po meni je on uz ikonica najzasluzniji za ovaj plasman, u zadnje vrijeme se istice i đorđevic kao lider tima i svaka mu cast za ove nastupe jer sjecam se da su me neki napadali ovdje kad sam rekao da je on sasvim solidan play. vlada uz Perasovića,Pešića i Vujoševića sasvim sigurno cini vrh u svom poslu u NLB
You are someone else I am still right here

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 15 feb 2009, 12:13

Uvjek sam govorio da JE IKONIC VELIKI BORAC na parketu pa i kada ga sut ne ide dobro obavlja posao..
Pa cjenjeni ARS kaze -Idi na ocjenu igraca i daj mu 10ku.
I DJordjevic je igrac za sve pohvale samo sto nekima je smetao -KAO SKART ROBA SA ISTOKA-
Statistika sve pokazuje .,,i fera je dobro rekao ,imali smo dosta kvalitetniji sastav ,ali nas je Vojvodina i ovde pobjedila u Sarajevu prie dvije sezone a tamo nismo ni mastali o pobjedi .
Znaci W je napravio rezultat i zato ima PODRSKU SVIH PRAVIH POZNAVAOCA ...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 feb 2009, 12:46

Da je KK Bosna bila pametna i na pocetku odrijesila kesu i zadrzala igrace od prosle godine i dovela ova pojacanja koja je dovela ja mislim da bi se borili za Final 4 ili bi vec pored Partizana bili sigurni putnici. Ovaj trener je cudo treba covijeku dati sve sto trazi, i drago mi je da su mu vec sada poslali ponudu za produzenje saradnje i nadam se da ce je prihvatiti.
Uh samo kad zamislim ekipu:

Pozicija 1 - BB. Đorđevic
Pozicija 2 - Ikonic, Sehovic
Pozicija 3 - Bavcic, Vucurovic
Pozicija 4 - Ivanovic, Hajric
Pozicija 5 - Lance W, Ovcina

Na sirem spisku bi bili Zimic, Suljagic, Pasalic itd.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 feb 2009, 12:53

Melo15 je napisao/la:Uvjek sam govorio da JE IKONIC VELIKI BORAC na parketu pa i kada ga sut ne ide dobro obavlja posao..
Pa cjenjeni ARS kaze -Idi na ocjenu igraca i daj mu 10ku.
I DJordjevic je igrac za sve pohvale samo sto nekima je smetao -KAO SKART ROBA SA ISTOKA-
Statistika sve pokazuje .,,i fera je dobro rekao ,imali smo dosta kvalitetniji sastav ,ali nas je Vojvodina i ovde pobjedila u Sarajevu prie dvije sezone a tamo nismo ni mastali o pobjedi .
Znaci W je napravio rezultat i zato ima PODRSKU SVIH PRAVIH POZNAVAOCA ...
za ikonica sam to govorio kada je camio na klupi kod mense, sto vise sam govorio da je bilo bolje da je on igrao umjesto gilberta, a da su pare od gilberta trebali potrositi za dovodzenje kvalitetnog centra

za djordjevica moram priznati da sam se dobro prevario, cjenio sam ga kao daleko vise zamjenu na pleju nego kao prvog pleja, ali me je covjek svojim partijama u potpunosti negirao, ali ja nikada nisam koristio onakav zargon kao doticni "poznavaoc", jer sam uvjek govorio da covjeku nedostaje borbenosti, a to je vrlina koju ja najvise cjenim

daj boze da zadrzimo VV barem jos sljedecu sezonu, ako nista barem da sehovac sto duze provede sa vrsnim trenerom pa da ga moze zamjeniti jer jos ne zaboravljam onu pobjedu nad FMP-om i izvrsno vodzenje na toj utakmici sa okrnjenim i veoma poljuljanim timom, pa da njemu damo sansu

PS
amersom L. williams je produzio ugovor sa banvitom, bavcic je igrao 4 i u turskoj i sa velikim uspjehom i u njemackoj, a odakle nam pare da imamo na centru wiliamsa i ovcinu, bavcica-ivanovica i hajrica + ikonica, a djordjevica je vec htjela CZ tako tesko da cemo ga sacuvati za sljedecu sezonu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 feb 2009, 13:11

Pare se steknu sponzorima pisao sam davno ovdje o nacinima zaradjivanja novca. Isto kao sto drzava mora shvatiti da je sport jednia reklama za ovu drzavu. Tako vlasti KS moraju shvatiti da ne mogu provincije biti centar paznje pored Sarajeva.
Predloagao sam isto placanje clanarine itd. Prelistaj forum pa ces vidjeti sta sam konkretno pisao i to 2 puta.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 feb 2009, 13:45

Ne mislim na godisnju ulaznicu nego na clanarinu koja ce biti zasebno, a zasebno ualznice.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 feb 2009, 14:11

Da se razlikuje godisnja karte i clanarina. MIslim na njemacki nacin vodjenja kluba. Dakle mi trazimo od uprave da imamo predstavnika navijaca u toj upravi, ali da mi placamo clanarini. Npr. clanarina za godinu dana 100 km, clanarina za 6 mjeseci 70 km i clanarina za tri mjeseca 50 km. Naravno da bi mi imali popusta pri kupovini godisnjih karti itd.
Evo to je ukratko sto ja mislim da bi trebalo uraditi.
Naravno pored toga bi se puno toga trebalo promjeniti, mislim da bi trebala pored uprave biti tri covijeka koja cu voditi klub. Tu mislim na izvrsnog sportsog direktra koji ce biti samo zaduzen za sportski dio, onda mislim na covijeka koji ce biti zaduzen za marketing i koji ce preogvarati sa sponzorima i covijeka koji ce biti zaduzen za komunikacije za javnoscu.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 15 feb 2009, 14:26

@komex,
"indolentnost Sarajlija prema ovom klubu"

Gdje ti zivis matere ti ??????? I prije 20 godina su Sarajlije volile kosarku kao i danas. Protiv zadnje ekipe na tabeli posjeta je bila solidna. Ako se kao pitas i ne znas zasto su tribine prazne - sjeti se direktora Konakovica nakon finala protiv Zvezde. On sa svojim izjavama kao i papanska politika dijela uprave su OTJERALI navijace iz Skenderije. Napokon od sramote su zasutali i ljubitelji lika i djela naseg trenera repke Mense. Balijskom politikom su napravili od Bosne mahalski klub i taj mentalitet je bio bolniji od poraza i nezalaganja.

Od Zdovca (i donekle sa Nenom) se osjetila promjena vizije u klubu. Sada se situacija popravlja a ako nastave ovako nece biti slobodnih karata za iducu sezonu. Samo da sve pare uloze da zadrze W. Pustite se centara i playeva - napravice W sve sto hocete a i puno vise.

Ovaj tim NA PAPIRU nije mogao do dolaska Ovcine skupiti 4 pobjede ni da su 2 puta igrali sami protiv sebe. To je bilo realno, a vidite sta covjek napravi sa njima. Cijeli tim je nadmasio sebe i podigao 2 nivoa svoj kvalitet. Po prvi put od rata se navijaci i u Beogradu nadaju pobjedi a do sada su i u Sloveniju isli ko' kurbani.

Vjerujte ljudi - sve pare samo da W ostane ali i sto vise igraca iz ove ekipe. Pustite se muzickih zelja a la Kobea i ostalih, W ce razviti nase talente a i donijeti dobre rezultate.

Mensur
Kontakt:

Post Postao/la Mensur » 15 feb 2009, 14:32

amerosm je napisao/la:Da se razlikuje godisnja karte i clanarina. MIslim na njemacki nacin vodjenja kluba. Dakle mi trazimo od uprave da imamo predstavnika navijaca u toj upravi, ali da mi placamo clanarini. Npr. clanarina za godinu dana 100 km, clanarina za 6 mjeseci 70 km i clanarina za tri mjeseca 50 km. Naravno da bi mi imali popusta pri kupovini godisnjih karti itd.
Evo to je ukratko sto ja mislim da bi trebalo uraditi.
Naravno pored toga bi se puno toga trebalo promjeniti, mislim da bi trebala pored uprave biti tri covijeka koja cu voditi klub. Tu mislim na izvrsnog sportsog direktra koji ce biti samo zaduzen za sportski dio, onda mislim na covijeka koji ce biti zaduzen za marketing i koji ce preogvarati sa sponzorima i covijeka koji ce biti zaduzen za komunikacije za javnoscu.
Koji ce klinac predstavnik navijaca u upravi. ne mogu da se navijaci dogovore na forumu, sve puki pametnjakovic a kamo li neko ko ce imati uticaja u upravi kluba.
Drugo sto se tice clanarine i da se to usvoji (a vec postoji VIP karta) bilo bi u vrh glave mozda 100 ljudi (i to je optimisticno) koji bi mogli sebi to priustiti. To bi bio mozda 1% budzeta (i ovo je optimisticno), kakav ce oni uticaj imati u upravi ? nikakav.

@ MELO , prestanite se pozivati na ARS-a momak ne pise nista vec par dana vi se ipak na njega pozivate. Isto kao da ovaj forum se bazira samo na njegova misljenja.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 15 feb 2009, 14:45

fakat ba kad budemo prodali 5 hiljda godisnjih onda se moze pricati o nekom uticaju navijaca i predstavniku u upravi, ovako to nema smisla.

@amerosm
Koliko znam Danko Delibasic je PR kluba, dok si za ostalo u pravu nema jasne podjele ko se bavi sportskim segmentom (dovodjenje igraca) - valjda Avdic, a ko pregovorima oko sponzorstva (za to je valjda zaduzena Uprava, ciji je izvrsitelj Bukva)

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 15 feb 2009, 16:51

Nemoze se porediti generacija koja je igrala kod mense i usla u final 8 i ova sad. prvenstveno zbog toga sto je tad bar po mom misljenju liga bila kvalitetnija za min.30%. Tada su slovenske ekipe bile jedne od jacih, uz hemofarm, partizan, zvezdu... Bila je mnogo jaca konkurencija u ligi i puno vise dobrih igraca u timovima nego sto je to sad slucaj.

Tako isto i u bosni, kao i u ostalim ekipama, veliki broj igraca je otisao put turske, njemacke, rusije, ukraine, spanije.

Cini mi se da je liga svake godine sve slabija, jedino sto partizan drzi neki veci nivo.
...JA SAM SARAJEVO...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.