FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 12:24

Monolog je napisao/la:

Ista stvar je i sa Neuerom. U top 3-5 (kako ko gleda) golmana spada, al' to ne znaci da je najbolji. Casillas je klasa za svakog golmana u ovom trenutku. Svakog. Kahn i "stari" Buffon su takodjer bili klase. Licno, meni je Kahn najbolji kojeg sam gledao i to cu uvijek reci. Al' odlaskom Kahna, neki drugi momci su preuzeli vrh - prvo Gigi, pa sad Casillas. S obzirom na to kako Iker brani, onda nema smisla stavljati Neuera u njegov kos. Pa yebem mu, znas i sam (vjerujem da to znas kad malo objektivnosti ubacis) da je pred Neuerom jos dosta dokazivanja da bismo ga stavili rame uz rame sa Ikerom.
Znači samo zato što Casillas duže brani na visokom nivou on je bolji golman....Pa taj argument je nikakav....Ako govorimo po kvalitetu šta obojica mogu pružit po meni su , a i po mnogim stručnjacima na istom nivou.
Samo eto i da kažemo da je Casillas bolji, opet se ne može reći ko što su neki rekli da je klasama bolji.....
Monolog je napisao/la: Onda govoris kako je SAF izjavio kako je Manuel najbolje branio kontra Utd-a. Ok, to stoji. Al' sta to govori? Nista. Jer, u tom slucaju bismo mogli reci da je Supic najbolji golman, jer je, gle cuda, jedan od onih koji su unistili Tursku. Kakav Neuer, kakvi bakraci?!
Ja nisam temeljio tvrdne na izjavi SAF-a i na jednoj utakmici.....Pa čovjek je u Schalkeu branio, gdje je mnogo više posla imao nego u Bayernu i tamo je branio sve moguće i nemoguće. Schalkeu je u par utakmica Bundeslige donio važne bodove, a u Ligi prvaka za ulazak u polufinale ima ogromne zasluge. Golman se mjeri prema tome koliko doprinese timu, koliko tih tzv. neodbranjivih odbrani, a Manuel ih je imao jako mnogo....
U Bayernu se tek povremeno mogao iskazat, tu je bilo par sjajnih odbrana protiv Basela, spašena stopostotna šansa protiv Augsburga, dobre odbrane protiv Freiburga....Bila su tu 2 gruba kiksa, ali Neuer to nadoknadi...
A da još tome dodamo da već najmanje 3 godine odlično brani u reprezentaciji i to bez greške bukvalno.
Monolog je napisao/la: Gustavo od dolaska u Bayern nije napravio nista. Odigrao nekoliko dobrih utakmica i to je to. Kako cemo onda njega staviti u Khedirin rang, koji u Realu igra standardno (izuzmemo li period kada je povrijedjen)? Ima li to logike? Ikakve logike?
Za usporedbu Gustavo-Khedira sam već u prethodnom postu sve rekao.....
Al mogu samo reći da nije baš da ništa nije pokazao, tačnije nije pokazao mnogo, ali u par utakmica, između ostalog i Lige prvaka je odigrao na visokom nivou. Samo jasno sam gore rekao da je prednost na strani Khedire.
Monolog je napisao/la: Eh, kad smo dosli do Mullera (licno meni najdrazeg igraca Bayerna), de mi reci koliko je on dobrih utakmica odradio nakon SP-a? Budi iskren. Mozelimo ih nabrojati na prste jedne ruke, zar ne? Ovaj Muller nije ni sjena tog Mullera koji je bio udarna snaga Bayerna i Njemacke. A ovaj Ozil je i dalje jedan od najboljih ofanzivnih veznjaka. Dakle, Ozil>Muller.
Muller nakon tog SP nije odigrao više na toliko visokom nivou, ali čovjek se opet lagano vraća i jasno je ako opet pruži ono sve što zna onda je on jedan od ključnih kotačica....On je u ovom pogonu jako bitan....Nije došlo do skoka forme Bayerna samo zbog R&R.

Monolog je napisao/la:
Lahm, zdravi Robben i Schweinsteiger bi mogli igrati u Realu. Na ostalim pozicijama je Real jaci. Dakle, ako cemo gledati taj individualni kvalitet (iako se rijetko pozivam na ovako "poredjenje" igraca vadeci ih iz cjeline koja se naziva tim), onda tu Bayern nema sta traziti. Pa onda bacimo pogled na trenerska imena i jos vise dolazi do izrazaja prednost Reala.
Uz ove gore nabrojane svakako bi dodao Riberyja, znamo koliki je Real imao interes, u top formi Muller bi imao određenu minutažu tamo....
I teško je poredit to sada igrač s igračem, npr jedan Gomez je sjajan za Bayern i Bayernov sistem a ne bi se uklapao kod Reala. Jedan Di Maria se zato ne bi nikad uklopio u Bundesligu i Bayern, jer je takav tip igrača, koji previše vuče loptu.
Real ima veći izbor napadača, jer ima Benzemu, Higuaina, dok Bayern kao pravu klasu ima samo Gomeza. Naravno govorimo sad samo o onim klasnim napadačima.
Veza je tu negdje, odbrana Reala u cijelini nešto bolja.....Trkački i gledajući borbenost, Bayernu prednost, jer jedan Muller se vraća nazad, trči ko lud, jedan Gomez se vraća, vraćao se protiv Basela, a da ne govorimo kako bi protiv Reala....A na primjer Ozil i Ronaldo puno se manje vraćaju i puno manje rade u defanzivi.

Monolog je napisao/la: Btw, nisam ja nikad napisao da je De Gea bolji od Neuera, al' jesam izdvojio ove golmane: Casillasa, Buffona, Harta i Llorisa. Stoga bih te zamolio da ne pises neistine, jer ja i dalje stojim iza rijeci da je Neuer iza gore navedenih golmana. ;)
Dobro se sjećam da si i De Geu i Llorisa stavio ispred Neuera, ali et na kraju će ispast da ja najveću neistinu govorim. Slobodno vi navlačite vodu na svoj mlin, meni je to potpuno svejedno ;)
Mislim pojedinci....
A nemojte da poslije bude sudije uvele Bayern u finale, jer obično kad neko pogriješi ovde te su vadione prve na popisu....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 mar 2012, 12:26

Ako cete se vec prepirati o tome ko je bolji golman izmedju Casillasa i Neuera, trebali ste otvoriti temu o tome a ne ovdje bezveze spamati. Samo da se malo osvrnem na glediste @ Valencie.

Ti dajes jedan banalan primjer Barteza koji je bio barem tri klase ispod Kahna u to vrijeme, ili mozda Buffona, Neuer sigurno nije tri klase ispod Casillasa, ali sigurno da je slabiji golman, sto ga cini drugim golmanom svijeta, a i zvanicno je proglasen prije par mjeseci cini mi se kao drugi golman svijeta. Medjutim Neuera stavljati u isti kos s Lorisom, Haartom,Chechom je takodjer neozbiljno. Tako da Casillas je trenutno prvi golman svijeta, prvenstveno zbog svoje konstante i rijetkog pravljenja kikseva, za razliku od Neuera koji brani ono sto bi rijetko ko odbranio a prima ponekad pacerske golove. Dakle Casillas je trenutno prvi golman svijeta, a odmah iza njega dolazi Neuer koji ima predispozicije da u buducnosti postane najbolji. Takodjer neozbiljno je uopste govoriti o tome kako je Casillas najbolji golman ikada , sto je daleko od realnosti, postoji tu niz golmana u eri koju sam imao prilike pratiti a to su : Schmeihel,Kahn i Buffon. End of story.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 17 mar 2012, 12:29

Monolog je napisao/la:@Frank Ribery,

Ne znam kako se usudjujes pozivati na objektivnost kada napises da nijanse odlucuju izmedju Casillasa i Neuera. :mrgreen: Eto, nijanse odlucuju izmedju Younga i Riberyja. Jelde. :mrgreen:

Eto, greska u komunikacijskom kanalu, Gomez nije najbolji na svijetu, al' je u najboljoj formi. Sta cemo sa RVP-om i Ibrahimovicem? :? Pa Robinu je malo nedostajalo da prestigne jednog od najboljih centarfora u posljednjih x godina (Shearera), a Ibrahimovic sam nosi igru Milana (Gomez, pak, najvise zavisi od Riberyja i Robbena sto mozemo primijetiti samo gledanjem Bayinih utakmica). ;) Il' su 2 utakmice (Hoffenheim i Basel) odlucile da kazes kako je Gomez u najboljoj formi na svijetu. RVP zabija na svakoj utakmici (mislim da je u najvise 2 uzastopne utakmice ostao bez postignutog gola u cijeloj sezoni - racunajuci i kupove i ligu), al' eto Gomezu cemo dati tu "titulu". :mrgreen:
Gomez je LP-u zabio 10 golova, u Bundesligi je prvi strelac (36 utakmica 34 gola).VAn Persie 38 utakmica 33 gola.Ako su spomenuti golmani rekli da je Neuer najbolji, a ti ih proglašavaš hereticima,bogumilima ,jehovim svjedocima onda podijeli velečasni sa nam svoje mišljenje o broju jedan.Imam utisak da si ti na ovoj temi samo da kontritaš drugima.JA za svoje misljenje bar imam potvrdu živućih legendi, a ti imaš smiješni ranking IFFHS-a.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 mar 2012, 12:33

Monolog je napisao/la:@Frank Ribery,

Ne znam kako se usudjujes pozivati na objektivnost kada napises da nijanse odlucuju izmedju Casillasa i Neuera. :mrgreen: Eto, nijanse odlucuju izmedju Younga i Riberyja. Jelde. :mrgreen:

Eto, greska u komunikacijskom kanalu, Gomez nije najbolji na svijetu, al' je u najboljoj formi. Sta cemo sa RVP-om i Ibrahimovicem? :? Pa Robinu je malo nedostajalo da prestigne jednog od najboljih centarfora u posljednjih x godina (Shearera), a Ibrahimovic sam nosi igru Milana (Gomez, pak, najvise zavisi od Riberyja i Robbena sto mozemo primijetiti samo gledanjem Bayinih utakmica). ;) Il' su 2 utakmice (Hoffenheim i Basel) odlucile da kazes kako je Gomez u najboljoj formi na svijetu. RVP zabija na svakoj utakmici (mislim da je u najvise 2 uzastopne utakmice ostao bez postignutog gola u cijeloj sezoni - racunajuci i kupove i ligu), al' eto Gomezu cemo dati tu "titulu". :mrgreen:
Ubijas argumentima :mrgreen: .

Sjecam se da su na ovoj temi do prije meca sa Hofom kukali kako je Gomez u padu forme, a samo dvi sedmice poslije on je vec u najboljoj formi od svih napadaca Evrope :mrgreen: :lol: . Dobro vam kaze Blancos, pretvorit cete ovu temu iz jedne od najboljih (poslije Dortmund) u pravu djetinjasto - navijacku hvalospjevsku temu. Ako vam je to cilj, samo naprijed.

Kako neko moze izdvojiti Gomeza pored zivog RVPa, Ibrahimovica, pa i Runija :o !??

Jedino je Don_Burza bio realan do sada, a vi ostali ste mi pali u ocima. Kao djeca, moj tata je jaci od tvog :oops: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2012, 12:35

Effe

Ti ocito nisi pogledao utakimuc Reala kako treba sem El Classica.
mislim reci da je Bayern trkacki jaci od Reala moze samo ne upucena osoba.Od kako ih je Murinjo zarobio u svoj sistem , Real jako cesto igra sa 11 igraca iza lopte.Real je najmocnija ekpa koju sam ikada gledao sto se transformacije tice.Imaju mnogo taktickih opcija koje su uzrok individualnih kvaliteta njihovih igraca.
Kao sto sam rekao Real od 11 igraca ima sigurno 9 boljih od Bayerna.Sto je velika prednost.Imaju mocnu lijevu stranu gdje najcesce djeluju Marcelo i Ronaldo , a poznavajuci koliko je losa desna strana Bayerna trbalo bi puhati na sve strane.Gleda igara Ozila i Mullera ne znam sta bih rekao.
Moje misljenje je da je Ozil krucijalan igrac kako u Realu tako i u Elfu.
Muller je meni licno najdrazi igrac Bayerna.Simpatisem ga mnogo , ima veliki potencijal i vec sada je odlican fudbaler.Medjutim Ozil je klasa.Covjek koji je Kaku izbacio iz privh 11 mora biti vraski dobar igrac ;)
Real je favorit protiv svake ekipe na Svijetu osim protiv Barcelone.

Gomez je dobar napadac sa odlicnim njuhom za go.golovi protiv Hoffenhaima i Basela ipak nisu neko veliko mjerilo.Kada bi birao izmedju njega i Benzeme , ovog drugog bi izabrao bez sekunde razmisljanja ;)
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 17 mar 2012, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 12:36

@Effe,

Ama, lijepo ti kazem da De Geu nisam navodio. Pa jbt, zar je tesko povjerovati u to? Za De Geu i dan danas mislim da ce "tamo nekada" biti jedan od boljih. Jer, momak je mlad i dosao je u najzahtjevniju ligu; ligu gdje golmani i nisu toliko zasticeni kao u drugim. Kada sve to momak shvati i kada sazrije, onda cemo vidjeti od kakvog je materijala sacinjen. Ponavljam, ne smatram da pripada u top5, pa mozda ni u top10 kada su golmani u pitanju i smio bih se kladiti u sve pare da ja nikad nisam napisao da je De Gea u rangu Neuera, kamoli da je bolji. ;)

Casillas vs Neuer je bespredmetna rasprava. Em je Spanac bolji + je konstantniji i duze brani na visokom nivou. Znas, nisam odmah uzeo to da je Spanac bolji iskljucivo zbog godina igranja na vrhunskom nivou. To je bonus. Isto kada poredis 2 igraca, pa pocnes od njihovih igrackih sposobnosti, forme, uticaja na tim, a kada vidis da su tu "bara-bara", onda se pozoves na trofeje, a zatim i na neke skroz "nebitne" stvari.

Jes', Muller se vraca u formi, tako sto je zabio 2 gola u posljednja 3 mjeseca. :mrgreen: Dobro. :mrgreen: Btw, umjesto koga bi Ribery igrao u Realu? Ronalda? :lol: Da nije Ronaldo tu, onda bih rekao da Ribery moze igrati u Realu, ovako ipak nema teorije.

Za Gomeza to stoji. On je za Bayern idealan - usudio bih se reci i savrsen. Al', u trenucima kada su krila u formi. Kada nisu, onda je Gomez slabiji i od Olica, jer nije u stanju sam izboriti sansu.

@Bundesliga,

Pa ovo nije spam, prica se o Neueru i Casillasu, a ti bi da se otvara tema. Ja ovdje vidim sijaset kvalitetnih postova (nebitno sto su neki isuvise subjektivni), a ti to smatras spamom. Pa zar se treba pricati samo o Bayernu, finansijama istog, navijacima ili "smijemo" tu i tamo uci u kvalitetnu diskusiju spominjanjem i poredjenjem odredjenih igraca? :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 12:38

Još uvijek se smijem na onu konstataciju da je Neuer tu negdje ili čak bolji od Casillasa. :lol: :lol: :lol:
Casillasa koji je sa 20-tak godina postao standardan u ponajboljoj momčadi na svijetu, osvojio i sa klubom i sa reprezentacijom sve što je mogao osvojiti. Neuer je samo 5 godina mlađi, a ne može nadmašiti Casillasa ni za 50.

Nisam simpatizer Reala, čak štoviše prezirem taj klub, ali brate kad ga netko izvali onda... :lol:

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 17 mar 2012, 12:41

De da mi prvo prodjemo Marseja pa onda da raspravljamo o Apoelu ili Realu
Thomas Müller - Fußballgott

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 12:43

@Frank Ribery,

Samo da ti postavim jedno pitanje, ako smijem. Znas li sta je kurtoazija? Nije rijetkost da u svijetu sporta (o "obicnom" da i ne govorim) jedni drugima "podilaze". Tako dolazimo do toga da Guardiola nakon pobjede od 5:1 napise kako nije bilo lako i kako su se mucili, te da je moglo biti drugacije. Pa hoce li Buffon reci da je on najbolji? Pa nije Mourinho, ybt. :mrgreen:

Also, ja se ne pozivam na IFHGHGK, vec koristim oci i mozak. Meni nije potreban nikakav clanak da shvatim kako je Messi najbolji igrac na svijetu, kako su Englezi precijenjena nacija, kako su Brazilci klasicnim odbacivanjem "Yoga Bonita" postali radnicka, a ne tehnicki najpotkovanija reprezentacija.

@Valencia,

Kakav RVP, kad imas ovakvog Gomeza. Interesantno, zaboravih napomenuti da su ovdje "plakali" zbog pada forme prije 2-3 kola, a sad je opet u najboljoj formi. Cudno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 mar 2012, 12:44

Bundesliga je napisao/la:Ako cete se vec prepirati o tome ko je bolji golman izmedju Casillasa i Neuera, trebali ste otvoriti temu o tome a ne ovdje bezveze spamati. Samo da se malo osvrnem na glediste @ Valencie.

Ti dajes jedan banalan primjer Barteza koji je bio barem tri klase ispod Kahna u to vrijeme, ili mozda Buffona, Neuer sigurno nije tri klase ispod Casillasa, ali sigurno da je slabiji golman, sto ga cini drugim golmanom svijeta, a i zvanicno je proglasen prije par mjeseci cini mi se kao drugi golman svijeta. Medjutim Neuera stavljati u isti kos s Lorisom, Haartom,Chechom je takodjer neozbiljno. Tako da Casillas je trenutno prvi golman svijeta, prvenstveno zbog svoje konstante i rijetkog pravljenja kikseva, za razliku od Neuera koji brani ono sto bi rijetko ko odbranio a prima ponekad pacerske golove. Dakle Casillas je trenutno prvi golman svijeta, a odmah iza njega dolazi Neuer koji ima predispozicije da u buducnosti postane najbolji. Takodjer neozbiljno je uopste govoriti o tome kako je Casillas najbolji golman ikada , sto je daleko od realnosti, postoji tu niz golmana u eri koju sam imao prilike pratiti a to su : Schmeihel,Kahn i Buffon. End of story.
Ja volim Smajhela kao oko u glavi, al' opet tvrdim da je Kasiljas bolji golman :mrgreen: . Gledao sam stotine puta Kana i Bufona, ali me Kasiljas uspjeo vise inpresionirati. Al' slazem se da je razlika u nijansama.

A mozemo otvoriti temu, evo neka Monolog otvori. Mogu se ovi komentari prebaciti na tu temu.

Ja bih volio da mi neko objasni zasto misli da je Nojer bolji od Lorisa i posebno Ceha!?

JetSet, ja sam uvijek bio poznat sa prjetjerivanjem u procentima, uvijek na stetu favoriti :mrgreen: . Manci sam u finalu protiv Barse davao 10% sanse, a oni nisu mogli preci pola terena. Federeru sam davao 30% sanse protiv Nadala u Melburnu, a pobjeda Rafe ni u jednom trenutku nije dosla u pitanje. itd, itd.

20% su sasvim dobre sanse. Koeficijent 1.5 u korist favorita nije nikakva garancija za uspjeh. To kladionicari najbolje znaju :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 12:46

@Monolog: Ni na jedan način nisi uspio dokazat da je Casillas toliko bolji, al eto ti misli po tom pitanju šta hoćeš...Sloboda mišljenja....Ispade Casillas konstantan, a Neuer nekonstantan.....Jako zanimljivo :)
Ako se moji postovi gore detaljno pogledaju tu nema skoro ni malo subjektivnosti, e sad što će neko drugačije shvatit, to je nešto drugo....

Druga stvar ovde se spominje kako smo mi samo na osnovu 2 utakmice uzdigli igrače?
Hajd sad i ti i Valencia i ostala kompanija recite samo da ja svo vrijeme nisam govorio da u ovoj ekipi ima potencijala i da se nešto čudno dešava i objašnjavao i trubio danima o mogućim uzrocima te krize.....

Ovo što se Mullera tiče, bolje je i po Real i po sve naredne protivnike da on ne proradi na pravi način.....
I gledaj spominješ sad 2 gola, on ima jednu drugu jako bitnu odliku, to je najbolje kretanje bez lopte od svih njemački igrača...Jedan segment koji neki zanemaruju...
A ima tu još par igrača koji igraju bitnu ulogu u svemu....
A u svoj ovoj diskusiji, samo jedno pitanje usput koji je igrač Manchester UTD uvijek najpodcijenjeniji, a bio jedan od najbitnijih ili bolje recimo igrao jako bitnu ulogu? :) Nakon tog odgovora se neke stvari mogu posložit....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 12:52

Da bi Chisora dobio Klicka (uzeo mu pojas), mora biti bolji od njega. Ne moze cak biti ni nerijeseno, jer tom slucaju Klicko zadrzava pojas.

Dakle, ti (i ostali) koji poredite Neuera sa Casillasom, MORATE dati argumente zasto je bolji. Govorim ti da je u slucaju jednakosti igraca (u ovom slucaju golmana), konstantnost jako bitna. Dakle, pozivati se na istu ako su ostali segmenti izjednaceni. Pa ti sam kazes da je Neuer pacer, a onda govoris kako ti ja nisam dao argumente zasto je bolji Casillas. Evo ti onda jedan argument (u vrijednosti 2, jer si ti automatski srozao "svog" pulena) - Casillas nije pacer. :mrgreen:

Aha, pa onda je i Carroll jedan od najboljih napadaca na Otoku. Jer, uvijek otvori prostor Suarezu (kad nije suspendovan), ovaj opet otvori prostor Bellamyju koji zabije gol. :mrgreen: Muller se odlicno krece, al' ne bi bilo lose da nekad zabije gol, jer on nije defanzivac pa da sezonu zavrsi sa 4 gola i 2 asistencije. :mrgreen: Naravno u statistici "otvorenog prostora" (koja je tako relevantna i koristi se kako bismo utvrdili ko je najbolji na svijetu), kod Mullera bi bio broj 2 miliona. :mrgreen:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 mar 2012, 12:53

A kako je Casillas bolji golman od Buffona? :|

Prvo, nema klasicne golmanske predispozicije.

Drugo, mnogo je je gresaka tokom karijere pravio. Kompletniji nije sigurno. Slabiji je dosta na centarsutevima i procjenama od Buffona. Jedan na jedan je mozda jaci, strasan refleks ima, ali generalno gledano, ni u jednom segmentu nije bolji od Buffona.

Drugo je sto je Casillas u periodu 2006. branio u jednom top klubu kakv je Real, dok je Buffon ostao u najboljim godinama u jednom drugoligaskom i kasnije prosjecnom Juventusu, pa nije ni mogao konkurisati za najboljeg.

Iker je pokupio i sa Spanijom sve, u jednoj sjajnoj generaciji.

Ne osporavam Ikera, sjajan je golman, ali nije bolji od Buffona, nema sanse. Niko nije bolji od Gigija kada bi gledali njegov prime, na odnosu drugih golmana.

Kahn je bio vrhunski golman, ali je i on znao kiksat i realno Buffon je najbolji golman ikada...

1.Buffon
2.Kahn
3. Casillas

Izvinjavam se na djelimicnom offtopicu, mozemo nastaviti na ovoj temi...

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=480
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 12:54

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=9&t=6061" onclick="window.open(this.href);return false;

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 mar 2012, 13:01

Sta je vama ljudi pa Kahn je za Buffona bog i batina. Kahn je svoji odbranama Bajern doveo do titule u ligi prvaka a Njemacku do finala SP-a 2002.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:03

Jesam li ja rekao da je Neuer pacer???? Pacer je golman koji redovno iz utakmice u utakmicu ne može ni lopte kako treba uhvatit.....Rekao sam da je Neuer napravio 2 greške u sezoni, a s tim da je spasio zato par čistih golova. Grešaka je u protekli par godina i Casillas imao, za ovu sezonu se trenutno ne mogu sjetit ni jedne, a odgledao sam dosta utakmica Reala. Ja sam rekao da ono što možemo isključit 100 % je to da je Casillas za nekoliko klasa bolji golman?
A evo i ovi gore što prozivaju koliko sam ja gledao utakmica Reala, ja ću suprotno pitanje njima postavit.....Samo im je bolje da ne odgovaraju, jer će uslijedit kviz gdje možemo brzo istinu utvrdit , prema tome :D :D

A druga stvar, uvijek ima subjektivnosti, ali evo za tebe je poznato isto da bi se ipak malo radovao ispadanju Bayerna protiv Basela, rekao si da ti ne bi bilo mrsko....Kako onda ako skroz ne simpatišeš Bayern, kako možemo znati da si ti 100 % objektivan? Znači sve je stvar različiti parametara, različitog posmatranja stvari.....
A evo ovo gore omalovažavanje Gomeza mi je nekako smiješno.....Kakve god golove dao, on ih je dao.... Jel se Gomez dokazao samo u Bayernu? Kakav je bio u Stuttgartu? Ta pitanja kad se odgovore isto toga puno postaje jasno....
I inače što se ovog tiče svega, daj da mi riješimo ove prije utakmice, da prođemo Marseillea, ovo u Kupu, onda smo već blizu uspješne sezone, a poslije će se Bayern posvetit Realu. Samo sam ja siguran da vi svi dobro znate da ako dođe do tog duela da će on biti jako knap. Znači ja želim prolaz Bayerna, Real blagi favorit, ali tu je kraj priče o tome....Priče o razvaljivanju su bez osnova, teoretski uvijek moguće ......Moguće je i da snijeg padne u Maju, ali, ali....... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2012, 13:10

Glupo je reci da je Gomez panj jer nije.Odlican je to igrac.Klasicni golgeter i to je to.Medjutim ja kada bi birao za svoj tim igraca Gomez/Benzema uvjek bi ovog drugog izabrao.Gomez jeste koristan i dokazan igrac i svakako je klasa.U odlicnoj je formi vec 2 godine i to nije slucajnost , dokazao se u Bayernu i ne mora se nigdje vise dokazivati.
Ali nije igrac koji moze uraditi bravuru na terenu i zabiberiti protivniku.Zabijat ce on i dalje.Nadam se da cu pogrijesiti kada kazem da se nece vidjeti protiv Reala u obe utakmice ali eto vrijeme ce pokazati ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:14

Johny je napisao/la:Glupo je reci da je Gomez panj jer nije.Odlican je to igrac.Klasicni golgeter i to je to.Medjutim ja kada bi birao za svoj tim igraca Gomez/Benzema uvjek bi ovog drugog izabrao.Gomez jeste koristan i dokazan igrac i svakako je klasa.U odlicnoj je formi vec 2 godine i to nije slucajnost , dokazao se u Bayernu i ne mora se nigdje vise dokazivati.
Pa ovo je ono realno, što smo dosta puta konstatovali....
Johny je napisao/la: Ali nije igrac koji moze uraditi bravuru na terenu i zabiberiti protivniku.Zabijat ce on i dalje.Nadam se da cu pogrijesiti kada kazem da se nece vidjeti protiv Reala u obe utakmice ali eto vrijeme ce pokazati ;)
I ja se nadam da ćeš pogriješit....
Čekaj za kog ono navijaš, upratim ti dosta postova, aktivan si svuda, al reko da onako usput pitam??? :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 mar 2012, 13:17

effe_sa je napisao/la:I inače što se ovog tiče svega, daj da mi riješimo ove prije utakmice, da prođemo Marseillea, ovo u Kupu, onda smo već blizu uspješne sezone, a poslije će se Bayern posvetit Realu. Samo sam ja siguran da vi svi dobro znate da ako dođe do tog duela da će on biti jako knap. Znači ja želim prolaz Bayerna, Real blagi favorit, ali tu je kraj priče o tome....Priče o razvaljivanju su bez osnova, teoretski uvijek moguće ......Moguće je i da snijeg padne u Maju, ali, ali....... :D
Ja cu ti ovo zapamtiti :mrgreen: .

Ja kazem da ce Real biti nadmocan na terenu, sto opet ne znaci da ce proci. Rekao sam, 80 - 20 % u korist Reala. Zivi bili pa vidjeli.

Ova utakmica bi mogla pokazati koliko Bajern ima slabu odbranu :idea: .

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:19

Valencia je napisao/la:
Ja cu ti ovo zapamtiti :mrgreen: .

Ja kazem da ce Real biti nadmocan na terenu, sto opet ne znaci da ce proci. Rekao sam, 80 - 20 % u korist Reala. Zivi bili pa vidjeli.

Ova utakmica bi mogla pokazati koliko Bajern ima slabu odbranu :idea: .
Slobodno pamti....Ja ću priznat tad da sam pogriješio i otići čestitat na temi Reala, nije to za mene nikad problem ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []