Znači samo zato što Casillas duže brani na visokom nivou on je bolji golman....Pa taj argument je nikakav....Ako govorimo po kvalitetu šta obojica mogu pružit po meni su , a i po mnogim stručnjacima na istom nivou.Monolog je napisao/la:
Ista stvar je i sa Neuerom. U top 3-5 (kako ko gleda) golmana spada, al' to ne znaci da je najbolji. Casillas je klasa za svakog golmana u ovom trenutku. Svakog. Kahn i "stari" Buffon su takodjer bili klase. Licno, meni je Kahn najbolji kojeg sam gledao i to cu uvijek reci. Al' odlaskom Kahna, neki drugi momci su preuzeli vrh - prvo Gigi, pa sad Casillas. S obzirom na to kako Iker brani, onda nema smisla stavljati Neuera u njegov kos. Pa yebem mu, znas i sam (vjerujem da to znas kad malo objektivnosti ubacis) da je pred Neuerom jos dosta dokazivanja da bismo ga stavili rame uz rame sa Ikerom.
Samo eto i da kažemo da je Casillas bolji, opet se ne može reći ko što su neki rekli da je klasama bolji.....
Ja nisam temeljio tvrdne na izjavi SAF-a i na jednoj utakmici.....Pa čovjek je u Schalkeu branio, gdje je mnogo više posla imao nego u Bayernu i tamo je branio sve moguće i nemoguće. Schalkeu je u par utakmica Bundeslige donio važne bodove, a u Ligi prvaka za ulazak u polufinale ima ogromne zasluge. Golman se mjeri prema tome koliko doprinese timu, koliko tih tzv. neodbranjivih odbrani, a Manuel ih je imao jako mnogo....Monolog je napisao/la: Onda govoris kako je SAF izjavio kako je Manuel najbolje branio kontra Utd-a. Ok, to stoji. Al' sta to govori? Nista. Jer, u tom slucaju bismo mogli reci da je Supic najbolji golman, jer je, gle cuda, jedan od onih koji su unistili Tursku. Kakav Neuer, kakvi bakraci?!
U Bayernu se tek povremeno mogao iskazat, tu je bilo par sjajnih odbrana protiv Basela, spašena stopostotna šansa protiv Augsburga, dobre odbrane protiv Freiburga....Bila su tu 2 gruba kiksa, ali Neuer to nadoknadi...
A da još tome dodamo da već najmanje 3 godine odlično brani u reprezentaciji i to bez greške bukvalno.
Za usporedbu Gustavo-Khedira sam već u prethodnom postu sve rekao.....Monolog je napisao/la: Gustavo od dolaska u Bayern nije napravio nista. Odigrao nekoliko dobrih utakmica i to je to. Kako cemo onda njega staviti u Khedirin rang, koji u Realu igra standardno (izuzmemo li period kada je povrijedjen)? Ima li to logike? Ikakve logike?
Al mogu samo reći da nije baš da ništa nije pokazao, tačnije nije pokazao mnogo, ali u par utakmica, između ostalog i Lige prvaka je odigrao na visokom nivou. Samo jasno sam gore rekao da je prednost na strani Khedire.
Muller nakon tog SP nije odigrao više na toliko visokom nivou, ali čovjek se opet lagano vraća i jasno je ako opet pruži ono sve što zna onda je on jedan od ključnih kotačica....On je u ovom pogonu jako bitan....Nije došlo do skoka forme Bayerna samo zbog R&R.Monolog je napisao/la: Eh, kad smo dosli do Mullera (licno meni najdrazeg igraca Bayerna), de mi reci koliko je on dobrih utakmica odradio nakon SP-a? Budi iskren. Mozelimo ih nabrojati na prste jedne ruke, zar ne? Ovaj Muller nije ni sjena tog Mullera koji je bio udarna snaga Bayerna i Njemacke. A ovaj Ozil je i dalje jedan od najboljih ofanzivnih veznjaka. Dakle, Ozil>Muller.
Uz ove gore nabrojane svakako bi dodao Riberyja, znamo koliki je Real imao interes, u top formi Muller bi imao određenu minutažu tamo....Monolog je napisao/la:
Lahm, zdravi Robben i Schweinsteiger bi mogli igrati u Realu. Na ostalim pozicijama je Real jaci. Dakle, ako cemo gledati taj individualni kvalitet (iako se rijetko pozivam na ovako "poredjenje" igraca vadeci ih iz cjeline koja se naziva tim), onda tu Bayern nema sta traziti. Pa onda bacimo pogled na trenerska imena i jos vise dolazi do izrazaja prednost Reala.
I teško je poredit to sada igrač s igračem, npr jedan Gomez je sjajan za Bayern i Bayernov sistem a ne bi se uklapao kod Reala. Jedan Di Maria se zato ne bi nikad uklopio u Bundesligu i Bayern, jer je takav tip igrača, koji previše vuče loptu.
Real ima veći izbor napadača, jer ima Benzemu, Higuaina, dok Bayern kao pravu klasu ima samo Gomeza. Naravno govorimo sad samo o onim klasnim napadačima.
Veza je tu negdje, odbrana Reala u cijelini nešto bolja.....Trkački i gledajući borbenost, Bayernu prednost, jer jedan Muller se vraća nazad, trči ko lud, jedan Gomez se vraća, vraćao se protiv Basela, a da ne govorimo kako bi protiv Reala....A na primjer Ozil i Ronaldo puno se manje vraćaju i puno manje rade u defanzivi.
Dobro se sjećam da si i De Geu i Llorisa stavio ispred Neuera, ali et na kraju će ispast da ja najveću neistinu govorim. Slobodno vi navlačite vodu na svoj mlin, meni je to potpuno svejednoMonolog je napisao/la: Btw, nisam ja nikad napisao da je De Gea bolji od Neuera, al' jesam izdvojio ove golmane: Casillasa, Buffona, Harta i Llorisa. Stoga bih te zamolio da ne pises neistine, jer ja i dalje stojim iza rijeci da je Neuer iza gore navedenih golmana.
Mislim pojedinci....
A nemojte da poslije bude sudije uvele Bayern u finale, jer obično kad neko pogriješi ovde te su vadione prve na popisu....