Postao/la zaboljegzelju » 03 apr 2016, 23:43
Na stranu sada priče o premiranju, mislim da smo mi ti koji uopšte ne trebamo o tome da razmišljamo, već da mislimo samo na sebe!
Nakon 5. kola poslije pauze + 2 utakmice u Kupu, možda je vrijeme da podvučemo crtu i da vidimo šta smo uradili. Prije svega, mogu da konstatujem da definitivno ni najveći optimisti nisu očekivali 7 pobjeda, pogotovo zbog činjenice da smo na pauzi napravili potpuni remont ekipe.
Krenut ću od Kupa, budući da je od samom starta stavljen akcenat na njega kao takmičenje preko kojeg ćemo lakše izboriti Evropu. Borac je apsolviran vrlo lako, te su nam do ispunjenja tog cilja ostale još 3 utakmice. Ulog je veliki, ali definitivno sada vidimo da imamo ekipu koja može odgovoriti tom izazovu. Međutim, treba biti svjestan da je u sportu uvijek moguć kiks, "loš dan" ili nešto treće, te mi je zbog toga veoma drago da smo uhvatili priključak u ligi.
Liga:
Od samom početka, gledajući rezultat, ispade da smo najlakše dobili Širokog, međutim, mislim da nam je ta utakmica u značajnoj mjeri "otvorila vrata" za sve ovo što se dogodilo poslije. Kada kažem poslije, mislim i na rezultate ostvarene nakon toga, i na povratak navijača, i na projekat evropske Grbavice, i dodatnu stabilizaciju kluba. Ono što je veoma bitno je to da smo zaostatak za 3. mjestom, koje vodi u Evropu, sa -8 bodova, koliko je prije utakmice sa Širokim, taj isti Široki imao više od nas, smanjili na -2 boda, koliko nam bježe pitari, što je definitivno ogroman poduhvat. Moglo je čak biti i povoljnije po nas da su u ovom kolu ekipe ispred nas kiksale, što se nije desilo. Međutim, i bez toga, došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini!
Šta dalje?
U ogromnoj smo prednosti što imamo roster koji se bez problema može nositi na dva fronta, bez potrebe za bilo kakvim kalkulacijama, što nije slučaj kod drugih. Druga stvar se tiče našeg rasporeda, odnosno utakmica pred nama. Mislim da će nam naredna 3 kola ponuditi odgovore na mnoga pitanja.
Po mom mišljenju, ukoliko neokrznuti prođemo gostovanje Drini, te domaću utakmicu sa Travnikom, mislim da ćemo sa velikom psihološkom prednosti na noge komšijama. Što je još bitnije, do te utakmice je još punih 20 dana, vremena itekako dovoljno za kvalitetno uigravanje ekipe, te korekciju stvari koje su detektovane kao "lošije".
Da ne idem dalje - uradili smo ogroman posao, a Željina lokomotiva se tek zahuktava!
|***Against Modern Football***|