FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

cruz40
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la cruz40 » 03 apr 2016, 18:49

RK Gradacac je napisao/la:@cruz40, naporan si brate s tom spikom. Koga boli briga sto si se ti i pojedinci nasli uvrijedjeni. Zatrpavate temu vec dva dana s tim.
Naravno Zeljo je vazan , j... sve ovo.!
Lendric je kralj strijalaca odavno nismo imali ovakvog napadaca.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 apr 2016, 19:39

Hajmo pisati o Zelji i sportu a da ne potezemo price o par placenika i masi koju je lahko manipulisati. Ko nam ne igra protiv Drine Sinisa, Vedran??
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

PapyDjilobodji
Kontakt:

Post Postao/la PapyDjilobodji » 03 apr 2016, 20:34

amazon je napisao/la:Hajmo pisati o Zelji i sportu a da ne potezemo price o par placenika i masi koju je lahko manipulisati. Ko nam ne igra protiv Drine Sinisa, Vedran??
Kosorić isto neće igrati

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 03 apr 2016, 21:54

Velika enigma, kako zaustaviti Ivana Lendrica? :kafa:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 apr 2016, 21:57

Protiv Drine ce biti tesko vidjece te.Cak se bojim nerjeseno da ce bit sto zbog terena sto da ce ovi zapet a i penal nije iskljucen jer nam olako sude.Vec su pocele sudijske igrice.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 03 apr 2016, 21:59

Opasno se stima sirokom evropa

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 apr 2016, 22:24

Ne lupajte
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Javster
Kontakt:

Post Postao/la Javster » 03 apr 2016, 22:37

Sta mislite o ovom dresu za narednu sezonu?

slika

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 03 apr 2016, 22:42

Javster je napisao/la:Sta mislite o ovom dresu za narednu sezonu?

slika
Prebaci se na Diadoru jer joma vise nece biti

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 03 apr 2016, 22:46

Ukoliko se poklope neke stvari, može i finalista.

Ali teško da će se poklopiti ove godine...[/quote]

Finalista Kupa od prosle godine ne ide u evropu... Ako medju prva tri bude osvajac Kupa onda ide cetvrti na tabeli iz lige ili onaj koji je dobio licencu[/quote]

Izvinjavam se onda, nisam upratio za to novo pravilo!

Međutim, mislim da su nama podjednake šanse za Evropu, i kroz kup i kroz ligu, budući da imamo dovoljno širok roster da se borimo na oba fronta, što defintivno nije slučaj sa Širokim i sa Slobodom!
|***Against Modern Football***|

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 apr 2016, 22:47

slika
Dojadila vise ta "polo majica" i jos taj dizajn sa tim linijama. Mislim da je isfurano treba se novo probati nesto
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 apr 2016, 22:52

Ja mislim da svi previse sanjate o tim nekim premijama i slicnim sranjima. Ti Velezu mozes dati sad 5 miliona maraka mogu ku.rcu svirati. Isto tako Drini mozes dati 8 miliona oni su losi. Treba biti oprezan svakako, ali sam siguran da strucni stab brine o tome i to nije frka. Iako cemo biti bez par igraca opet smo puno kvalitetnija ekipa od Drine. Pobjeda ne smije doci u pitanje jer se borimo za evropu, a kad se boris za evropu ove ekipe moras pobjediti. U svim utakmicama se moze desiti svasta, raznih scenarija, ali ako odigramo x domacini ce biti premiran, ako pobjedimo nece se to spominjati. Standardna nasa mahalska prica. Mi da smo prvu polusezonu bili kvalitetni sad se ne bi grcevito borili za evropu. Iz razloga sto nismo bili na nivou, sad smo uradili remont koji se pokazao jako dobrim. Imamo ubojitog spica, odlicnu odbranu, i solidan vezni red koji treba jos da se uigra.Opreznost je normalna ali protiv jacih ekipa pod navodnicima a ovo moramo derati s ovim timom ako cemo u evropu. Na stranu ostaviti mahalske price, i sva sranja koja se godinama vrte sve oko istog. Priznajmo vec jednom da su na vrhu tabele najkvalitnije ekipe, s lovom, zasto sve mora uvijek biti nastimano za nekoga.

Javster
Kontakt:

Post Postao/la Javster » 03 apr 2016, 22:54

Alleenn je napisao/la:

slika
Ima li potvrde o Diadori? Ne znam da li vise ijedan klub nosi njihovu opremu.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 03 apr 2016, 23:04

amazon je napisao/la:Ja mislim da svi previse sanjate o tim nekim premijama i slicnim sranjima. Ti Velezu mozes dati sad 5 miliona maraka mogu ku.rcu svirati. Isto tako Drini mozes dati 8 miliona oni su losi. Treba biti oprezan svakako, ali sam siguran da strucni stab brine o tome i to nije frka. Iako cemo biti bez par igraca opet smo puno kvalitetnija ekipa od Drine. Pobjeda ne smije doci u pitanje jer se borimo za evropu, a kad se boris za evropu ove ekipe moras pobjediti. U svim utakmicama se moze desiti svasta, raznih scenarija, ali ako odigramo x domacini ce biti premiran, ako pobjedimo nece se to spominjati. Standardna nasa mahalska prica. Mi da smo prvu polusezonu bili kvalitetni sad se ne bi grcevito borili za evropu. Iz razloga sto nismo bili na nivou, sad smo uradili remont koji se pokazao jako dobrim. Imamo ubojitog spica, odlicnu odbranu, i solidan vezni red koji treba jos da se uigra.Opreznost je normalna ali protiv jacih ekipa pod navodnicima a ovo moramo derati s ovim timom ako cemo u evropu. Na stranu ostaviti mahalske price, i sva sranja koja se godinama vrte sve oko istog. Priznajmo vec jednom da su na vrhu tabele najkvalitnije ekipe, s lovom, zasto sve mora uvijek biti nastimano za nekoga.
Na samom početku, moramo znati da PREMIRANO nije jednako NAŠTIMANO. U sportu je premiranje dozvoljeno, te smo više puta bili svjedoci istog.

Pored toga, treba imati na umu da u našoj ligi niko nikoga ne pobjeđuje lagano, pogotovo na ovako lošim terenima, kakvi su na većini stadiona u ovo vrijeme. Taj isti Velež je nas napatio koliko je mogao, ne vidim razlog da uz motiv više ne bi mogli napatiti i bilo koga drugog. Upravo taj motiv više je premiranje, budući da su za njih neki drugi motivi davno pali u vodu. A razlike u ekipama nisu prevelike, te upravo zbog te činjenice ima smisla razmišljati o premiranju kao načinu dolaska do cilja.

Zato, ne bih se složio da Veležu i Drini možeš dati milione, te da oni ne mogu nikoga pobijediti. Treba se vratiti nekoliko kola unazad te vidjeti da otpisani Rudar uze malenima 2 boda, da upravo ta Drina pobijedi Radnika koji je u ta doba bio 3. na tabeli, da Zrinjski jedva kući pobijedi Rudar, itd.

Isto tako, što se nas tiče, ne trebamo misliti na to, već maksimalno pristupiti svakoj utakmici, što se defintivno i radi, i defintivno rezultat neće izostati!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 apr 2016, 23:10

Na samom početku, moramo znati da PREMIRANO nije jednako NAŠTIMANO. U sportu je premiranje dozvoljeno, te smo više puta bili svjedoci istog.

Pored toga, treba imati na umu da u našoj ligi niko nikoga ne pobjeđuje lagano, pogotovo na ovako lošim terenima, kakvi su na većini stadiona u ovo vrijeme. Taj isti Velež je nas napatio koliko je mogao, ne vidim razlog da uz motiv više ne bi mogli napatiti i bilo koga drugog. Upravo taj motiv više je premiranje, budući da su za njih neki drugi motivi davno pali u vodu. A razlike u ekipama nisu prevelike, te upravo zbog te činjenice ima smisla razmišljati o premiranju kao načinu dolaska do cilja.

Zato, ne bih se složio da Veležu i Drini možeš dati milione, te da oni ne mogu nikoga pobijediti. Treba se vratiti nekoliko kola unazad te vidjeti da otpisani Rudar uze malenima 2 boda, da upravo ta Drina pobijedi Radnika koji je u ta doba bio 3. na tabeli, da Zrinjski jedva kući pobijedi Rudar, itd.

Isto tako, što se nas tiče, ne trebamo misliti na to, već maksimalno pristupiti svakoj utakmici, što se defintivno i radi, i defintivno rezultat neće izostati![/quote]

Zato sto su nas napatili neko ih je premirao? Ili ipak nije ? Razumno je da se premira, ali nasi klubovi tj vecina jedva dise na krge, moraju poplacati sta sve ne da dobiju licencu, bas neko ima love da premira. Jedino ako vi pratite spanske klubove, onda je moja greska.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 03 apr 2016, 23:13

amazon je napisao/la:Na samom početku, moramo znati da PREMIRANO nije jednako NAŠTIMANO. U sportu je premiranje dozvoljeno, te smo više puta bili svjedoci istog.

Isto tako, što se nas tiče, ne trebamo misliti na to, već maksimalno pristupiti svakoj utakmici, što se defintivno i radi, i defintivno rezultat neće izostati!
Zato sto su nas napatili neko ih je premirao? Ili ipak nije ? Ru[/quote]

Ne mislim da su bili premirani protiv nas, već želim reći da razlike među klubovima nisu toliko velike, pa da neko nekoga može unaprijed pobijediti. Zbog toga, premiranje može biti prevaga na stranu za onu ekipu koja je već ili ispala, ili obezbijedila opstanak, te nema nekog specijalnog motiva!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 apr 2016, 23:16

Moje misljenje i ja ti kazem da ti mozes premirati nekoga s 23 miliona ako si ti jaci od njega pobjedit ces.Pored toga sam gore vec napisao da klubovi disu na skrge a ne da se svaku drugo kolo neko premira kao da su monopol pare. Sarajevo premiralo jer su imali Tana, dugove na 0 i love za toga. Ne kazem da nema dogovora, da nema sranja, ali to iz godine u godinu prelazi u smijesnu pricu. Sloboda i Zrinjski su u vrhu tabele jer prvenstvno imaju JAKO DOBAR TIM. Isto kao sto je Zeljo sad nanizao toliko pobjeda jer je ulozio u igracki kadar i doveo dobre igrace. Da nismo bili bi prosjek lige 6 mjesto i tu se vrtili.I onda odjednom neko lupi stima se Sirokom, ma dajte ba. :silent:

darkangel4
Kontakt:

Post Postao/la darkangel4 » 03 apr 2016, 23:32

Javster je napisao/la:
Alleenn je napisao/la:

slika
Ima li potvrde o Diadori? Ne znam da li vise ijedan klub nosi njihovu opremu.
http://fkzeljeznicar.ba/foto-pogledajte ... 016/15012/
Ugovor sa brendom Joma je potpisan u maju ove godine, a podrazumijeva saradnju 1+1 godinu. Riad Bajić ističe da oprema izgleda impresivno.
Kakva ba Diadora ljudi, sta vam je :D
Radnička klasa since 1921

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 03 apr 2016, 23:43

Na stranu sada priče o premiranju, mislim da smo mi ti koji uopšte ne trebamo o tome da razmišljamo, već da mislimo samo na sebe!

Nakon 5. kola poslije pauze + 2 utakmice u Kupu, možda je vrijeme da podvučemo crtu i da vidimo šta smo uradili. Prije svega, mogu da konstatujem da definitivno ni najveći optimisti nisu očekivali 7 pobjeda, pogotovo zbog činjenice da smo na pauzi napravili potpuni remont ekipe.

Krenut ću od Kupa, budući da je od samom starta stavljen akcenat na njega kao takmičenje preko kojeg ćemo lakše izboriti Evropu. Borac je apsolviran vrlo lako, te su nam do ispunjenja tog cilja ostale još 3 utakmice. Ulog je veliki, ali definitivno sada vidimo da imamo ekipu koja može odgovoriti tom izazovu. Međutim, treba biti svjestan da je u sportu uvijek moguć kiks, "loš dan" ili nešto treće, te mi je zbog toga veoma drago da smo uhvatili priključak u ligi.

Liga:

Od samom početka, gledajući rezultat, ispade da smo najlakše dobili Širokog, međutim, mislim da nam je ta utakmica u značajnoj mjeri "otvorila vrata" za sve ovo što se dogodilo poslije. Kada kažem poslije, mislim i na rezultate ostvarene nakon toga, i na povratak navijača, i na projekat evropske Grbavice, i dodatnu stabilizaciju kluba. Ono što je veoma bitno je to da smo zaostatak za 3. mjestom, koje vodi u Evropu, sa -8 bodova, koliko je prije utakmice sa Širokim, taj isti Široki imao više od nas, smanjili na -2 boda, koliko nam bježe pitari, što je definitivno ogroman poduhvat. Moglo je čak biti i povoljnije po nas da su u ovom kolu ekipe ispred nas kiksale, što se nije desilo. Međutim, i bez toga, došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini!

Šta dalje?

U ogromnoj smo prednosti što imamo roster koji se bez problema može nositi na dva fronta, bez potrebe za bilo kakvim kalkulacijama, što nije slučaj kod drugih. Druga stvar se tiče našeg rasporeda, odnosno utakmica pred nama. Mislim da će nam naredna 3 kola ponuditi odgovore na mnoga pitanja.
Po mom mišljenju, ukoliko neokrznuti prođemo gostovanje Drini, te domaću utakmicu sa Travnikom, mislim da ćemo sa velikom psihološkom prednosti na noge komšijama. Što je još bitnije, do te utakmice je još punih 20 dana, vremena itekako dovoljno za kvalitetno uigravanje ekipe, te korekciju stvari koje su detektovane kao "lošije".

Da ne idem dalje - uradili smo ogroman posao, a Željina lokomotiva se tek zahuktava!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 apr 2016, 23:45

Ma znam jarane, naravno da lova cini svoje i istina je sto ti govoris da ce se vise boriti. Ali opet kazem nemaju klubovi bas toliko love za rasipanje. Evo naprimjer Sloboda hoce da osvoji titulu, a i Zrinjski. Znaci svako kolo ko igra protiv konkurenta moraju ga premirati. Pa trebalo bi im pola miliona. Svrha je da budes kao Sarajevo da nemas za kifle a milijarder usao u klub.MOzda ja nemam pojma, mozda lupam,ali tako razmisljam. Opet da kazem ne kazem da nema premiranja NEKAD, a ne kako raja prica i pise. A to pisem i na ovo sranja, stima se Sirokim, daj ba..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.