Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Eld0rado
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Eld0rado » 12 jun 2017, 11:15

Kraljevski bez izgubljenog seta :D

Cak ni u jednom setu rezultat nije bio 5:5, lagano bez pritiska uzeo decimu.

Majstor na šljaci, teško da cemo doživjeti da neko napravi nešto slicno na jednoj podlozi pa da osvoji 10x titula.

Nadam se samo da ne bude povreda do kraja sezone :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 12 jun 2017, 11:55

Koliko brane bodova do kraja sezone Nadala i Andy,da li bi mogao na kraju godine Nadal da zavrsi na prvom mjestu,zasluzio je.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 12 jun 2017, 12:05

admir12345 je napisao/la:Koliko brane bodova do kraja sezone Nadala i Andy,da li bi mogao na kraju godine Nadal da zavrsi na prvom mjestu,zasluzio je.
Nije ni bitno koliko brane, a Nadal ce najvjerovatnije zavrsiti sezonu kao broj 1, tesko moze odigrati toliko lose da ispusti to, a neko od ostlih mora izdominirati, sto je, realno, tesko za ocekivati.
A evo kako to vide bookmakersi: :D

slika

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 jun 2017, 12:09

Pa i Federera nikada nisu stavljali kao favorita na RG ili barem da bude poslije Rafe favorit, a ima 5 finala i 1 titulu na RG.

Nadal ima 5 finala i 2 titule na Wimbledonu, i odjednom je favorit? Igra dobro, ali nema favorita ja mislim na Wimbledonu nekih, dešavaće se prve sedmice vjerovatno iznenađenja jer je trava tada trava, poslije postaje mix zemlje i trave, bice nadam se dobar turnir i nadam se ne tako teško žrijebu za Rogera, jer na svakom turniru ove godine imao je najgori žrijeb od svih ostalih

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 12 jun 2017, 12:53

Velika je razlika sto Nadal moze dobiti Rogera na travi,godinama u nazad dokazano da je Rogeru na RG-u plafon set protiv Rafe.
Roger svakako favorit , Murray znacajno digao formu te je uz njega najveci konkurent.

Igra li Nadal Queens?

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 12 jun 2017, 12:54

AA23 je napisao/la:Pa i Federera nikada nisu stavljali kao favorita na RG ili barem da bude poslije Rafe favorit, a ima 5 finala i 1 titulu na RG.

Nadal ima 5 finala i 2 titule na Wimbledonu, i odjednom je favorit? Igra dobro, ali nema favorita ja mislim na Wimbledonu nekih, dešavaće se prve sedmice vjerovatno iznenađenja jer je trava tada trava, poslije postaje mix zemlje i trave, bice nadam se dobar turnir i nadam se ne tako teško žrijebu za Rogera, jer na svakom turniru ove godine imao je najgori žrijeb od svih ostalih
Niko nije rekao da je Rafa apsolutni favorit.Ali da je među 3 najveća favorita to sasvim sigurno jeste. Zar se smije otpisati igrač koji igra fantastično ove sezone? Ali WB je prepun iznenađenja, i sve će biti mnogo jasnije nakon prva 3 kola.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 12 jun 2017, 13:20

JoeBleck je napisao/la:Igra li Nadal Queens?
Igra.

Kazu pobjegao od Rogera u Halle. :lol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 jun 2017, 14:04

admir12345 je napisao/la:Koliko brane bodova do kraja sezone Nadala i Andy,da li bi mogao na kraju godine Nadal da zavrsi na prvom mjestu,zasluzio je.
Rafa je uskoro broj 1. Postoji šansa da se to desi odmah poslije Wimbledona ako Endi zakaže, u suštini je samo pitanje vremena, i najvjerovatnije i završava sezonu kao broj 1. Evo postavio ti je kolega @bvb kako to izgleda i sa matematičarskog gledišta.

Rafa do kraja ne brani skoro ništa, najviše bodova brani na US Openu, 4. kolo, na još par turnira ima 2. ili 3. kolo, a ostale turnire nije igrao radi povrede. A Endi brani skoro sve do kraja sezone.

Evo i race lista.
slika

Dakle Endiju i Novaku bježi 5 hiljada bodova, to je nemoguće već sada dostići do kraja sezone, pod uslovom da Rafa odigra cijelu sezonu, tako da je fakticki i prema ovome jasno da će završiti godinu kao broj 1.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 jun 2017, 14:14

Meni je fascinantno samo kako su se Endi, Djoković i Roger tek tako otpisali, mislim kao da će ovi nabrojani leći i pustiti da ih drugi mlave na njihovim najboljim podlogana

Uostalom, tu su Kyrgios, Goffin, Dimitrov, Thiem, Wawrinka opet i dosta tenisera koji će pomutiti račune velikanima, Nadal igra vrhunski tenis, ali odjednom Novak Đoković ispade nije favorit na Wimbledonu, a recimo meni je on čak i najveći favorit da proigra upravo na Wimbledonu, baš jer niko ne smatra njega da je spreman da igra tenis a kamoli osvoji nešto, Federer je uzeo pauzu, ali nadam se da će prenijeti igru sa ovogodišnje turneje po Americi i AO, ako tako uradi biće najveći favorit na ovim brzim podlogama jer je na početku sezone pojeo i veće zvjerke nego što su neki mislili ( Kyrgios protiv Federera je bio najopasniji meč po Federera i onakav Kyrgios ako bude na Wimbledonu mogao bi čak i do finala )

Uostalom, jedva čekam Rogera na terenu nazad :kralj:

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 12 jun 2017, 14:16

Upitno je hoće li biti Novaka ikako na WB-u
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 jun 2017, 14:20

Po nekim informacijama Nole neće igrati Wimbledon a možda čak i USO, tad dobiva drugo dijete. Najveća bitka za No.1 će biti između Rafe, Federera i Andyja. Rafa i Roger ne brane gotovo ništa u sljedećem periodu (Federer 1/2 finale Wimbledon i Rafa 4. kolo USO).
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 12 jun 2017, 14:23

Andy nema šanse da zadrži broj 1
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 12 jun 2017, 14:26

AA23 je napisao/la:Meni je fascinantno samo kako su se Endi, Djoković i Roger tek tako otpisali, mislim kao da će ovi nabrojani leći i pustiti da ih drugi mlave na njihovim najboljim podlogana
Otpisani za sta, za prvo mjesto na kraju sezone?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 jun 2017, 14:33

koliko je tenis u kur.cu pokazuje to da su dva đuturuma još uvijek dvojica daleeeeeeko najboljih a mladih ni na mapi. thiem i zverev i onda ništa a i oni sami nusu baš nešto posebno.

a onda dolazi onio najtužnije, dok se mlada garda proserava, rafa i roger u poznim godinama poboljšavaju svoju igru, meni ne može niko reći da se ovakvo poboljšanje backhanda kod obojice desilo samo od sebe. sigurno nije nego su oni uložili hiljade sati treninga u to, rafa sa ciljem da dobije decimu a roger sa ciljem da se makne sa tih ukletih 17. .... da je ovim mlađima malo te volje koju imaju ova dvojiva staraca možda bi i bilo nešto od njih, ali kako stvari stoje ništa od toga.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 jun 2017, 14:34

Unofficialpage je napisao/la:Po nekim informacijama Nole neće igrati Wimbledon a možda čak i USO, tad dobiva drugo dijete. Najveća bitka za No.1 će biti između Rafe, Federera i Andyja. Rafa i Roger ne brane gotovo ništa u sljedećem periodu (Federer 1/2 finale Wimbledon i Rafa 4. kolo USO).
Na koji fazon Endi se može uključiti u bitku za No 1? Čovjek zaostaje 5 ( PET ) hiljada bodova za Rafom. Ne može ni Roger, i on zaostaje 3 hiljade, a obzirom da neće igrati sve turnire do kraja, i opet će biti preskakanja, nema ni on šansu. Rafa je siguran broj 1, u toku, i na kraju sezone.

Novaku je i bolje da napravi pauzu do početka naredne sezone. Resetuje se, i onda krene iz početka. U sebi ima još godina tenisa u svakom slučaju.

Evo nam i ATP liste, od 12.6, Rafa drugi igrač svijeta, Novak prvi puta 4. igrač svijeta nakon 8 godina.
slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 jun 2017, 14:37

bvb je napisao/la:
AA23 je napisao/la:Meni je fascinantno samo kako su se Endi, Djoković i Roger tek tako otpisali, mislim kao da će ovi nabrojani leći i pustiti da ih drugi mlave na njihovim najboljim podlogana
Otpisani za sta, za prvo mjesto na kraju sezone?
to je ako rafa i roger ostanu zdravi sigurna stvar. novak je u prvoj polovini godine sve izgubio što je imao, a kako stvari stoje izgubiće još i više, a andy je imao takvu luđačku drugu polovinu sezone da će uglavnom morati da brani bodove a ne da ih dobija, dok će rafa i roger sve što odigraju da pišu na konto! elem ako jedan od njih ne bude na kraju broj 1 to će biti iznenađenje

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 jun 2017, 14:39

bodi123 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Po nekim informacijama Nole neće igrati Wimbledon a možda čak i USO, tad dobiva drugo dijete. Najveća bitka za No.1 će biti između Rafe, Federera i Andyja. Rafa i Roger ne brane gotovo ništa u sljedećem periodu (Federer 1/2 finale Wimbledon i Rafa 4. kolo USO).
Na koji fazon Endi se može uključiti u bitku za No 1? Čovjek zaostaje 5 ( PET ) hiljada bodova za Rafom. Ne može ni Roger, i on zaostaje 3 hiljade, a obzirom da neće igrati sve turnire do kraja, i opet će biti preskakanja, nema ni on šansu. Rafa je siguran broj 1, u toku, i na kraju sezone.

Novaku je i bolje da napravi pauzu do početka naredne sezone. Resetuje se, i onda krene iz početka. U sebi ima još godina tenisa u svakom slučaju.
A ne može Roger stići Rafu po bodovima? Na fazon da Rafa neće sve osvajati, ne igra samo Rafa ovdje. Da ima od svih najveću šansu to jest ali reći da je siguran apsolutno nije. Vidjet ćemo Rafu na travi i hardu kako će to, koliko će fizički moći izdržati, nemoguće je na ovom nivou igrati cijelu godinu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 jun 2017, 14:39

Becker je rekao da Novak manje više ozbiljno razmišlja da završi sezonu, sigurno nije to izmislio!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 jun 2017, 14:42

bodi123 je napisao/la: slika

meni je ovo žalosno. niko ispod 30

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 jun 2017, 14:43

Unofficialpage je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:

A ne može Roger stići Rafu po bodovima? Na fazon da Rafa neće sve osvajati, ne igra samo Rafa ovdje. Da ima od svih najveću šansu to jest ali reći da je siguran apsolutno nije. Vidjet ćemo Rafu na travi i hardu kako će to, koliko će fizički moći izdržati, nemoguće je na ovom nivou igrati cijelu godinu.
Čovjek ti je iznad stavio matematičku šansu da Rafa završi godinu kao broj 1. Ona je 1.10, ili ti ga u prevodu, ukoliko na hiljadu maraka uplatiš da će Rafa završiti sezonu prvi, dobiješ 1100, dakle 100 maraka plusa. Mizerno.

Neće Roger odigrati dovoljna broj turnira da bi ozbiljnije zaprijetio, ali ti to izgleda nikako da prihvatiš.

I nisi mi odgovorio, na koji fazon Endi će biti u borbi za prvo mjesto, ili to još uvijek nisi skontao 'Bodijevu' listu? :P

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.