AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 19 avg 2013, 22:05

Razumijem da hoce sto povoljniji rezultat sa strane, pa onda lagano rijesavat stvari na San Siru, ali Muntari zajedno sa De Jongom u sredini, pa nije nam bas tolika prpa ... :oops:
Mada ovo moze biti i mac sa dvije ostrice, svi znamo sta se desilo protiv Siene, na jedvite jade pobjedismo, ne smijemo opet doci u situaciju da ganjamo rezultat u zadnjoj utakmici.

Nigdje jos uvijek nije receno ko ce igrati, rekao je da ima neke dileme koga staviti, mozda nas iznenadi i stavi Polia, haj ga znaj. :mrgreen: Ali poznavajuci Allegria i njegovo posjedovanje muda ... :oops:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 avg 2013, 22:09

Pazi mu opravdanja , citiram: " Muntari zbog suspenzije neće moći igrati u Subotu , zato on sutra ima prednost ispred Nocerina jer nam treba svježina. " O kakvoj svježini pričamo ? Pa momci nisu još ni na 80 % svojih mogućnosti , što naravno automatski znači da nisu ni umorni. Odnosno , što više vremena provedu na terenu u ovim uvodnim utakmicama sve je bolje za njih.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 19 avg 2013, 22:56

Sta to onda znaci,ako je Muntari ispred Nocerina dodje nam da je Poli tek treca opcija,pffffff :oops:

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 19 avg 2013, 22:59

Allegri: “We need to give an important and intelligent performance tomorrow. We have a very competitive squad, we have to play a careful match”

:?: :oops:
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 19 avg 2013, 23:06

Bit ce "gusto" protiv PSV-a nisu ekipa za odbacit a jos su u takmicarskoj formi, a mi smo lose igrali pripremne utakmice, sezona nam nije ni počela, ne bi iznenadilo i da ispadnemo i LP-a iskreno. Alegri izgleda opet forsira idiotsku formaciju 4-3-3 za koju prvo nemamo igraca da istu provedu u djelo, ova formacija ce nas unistiti. Treba se fino vratiti formaciji 4-4-2. Cetri u odbrani, vezni red, De Jong i Montolivo centrali vezni, Boateng na krilo gdje i pripada ali klasično krilo a ne onaj krilni napadac, Poli desno i Els i Balo u napadu mislim da je to idealna formacija. Neznam zasto ste svi već otpislai Saponaru momak će se vratiti, a kad se vrati njega iza napadaca a iza njega trojac Montolivo-De jong-Poli( ili boateng). Nocerino, Muntari, Christante, Urby back up. Samo treba rijesiti poziciju stopera honda nam nije bas toliko potreban.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 avg 2013, 23:10

Prijenos na Ftv-u, yupi :!: :mrgreen:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 avg 2013, 04:13

Ma nismo otpisali Saponaru al momku je ovo prva sezona u Serie A tako da ne tre a vrsiti pritisak na njega. Ja licno puno ocekujem od njega. Alegrijeva m*da su vec odavno opjevana :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 20 avg 2013, 08:04

Mene je alegrija najviše strah. Imam dojam da murinjo dobije ovaj milan da bi se do kraja borio za scudeto a i u lp ne bi bili za odbaciti.
Također forsiranje 4-3-3 je idiotsko. Moderni fudbal bukvala zahtjeva 4-5-1 ili 3-5-2(koji se mogu brzo transformisati u dr.formacije), svi jači klubovi ovo igraju u ovoj ili onoj formi. Brza krila ali i radilice na sredini, zgusnuta sredina. zato mi sa 433 najčešće i nemamo neke igre, moraš brzo igrati, brz protok lopte, ili na kontre.

IMO jedini lijek za ove gore formacije je 442, pogotovo dijamant, najgore što nemamo potpun kadar za ovo.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 20 avg 2013, 08:20

Jbg vama ne može niko ugoditi kad je furao Max neku defanzivu daj 4-3-3 sad kad je ofanziva daj 3-5-2 :lol:
Realno meni je muka od 3-5-2 pusti ti Contea i Mazzarija. U Europi top timovi daleko da igraju taj fazon ali nađe se iznimka. Jednostavno furaš ono što imaš i prilagodiš formaciju sa onim što raspolažeš. Za 3-5-2 i te neke transformacije moraš imati super bekove i kompaktnu ekipu (prije svega dobre stopere) a Milan nema to i nema ni Pirla.

Ja sam pro Allegri. Čovjek radi odličan posao sa kadrom koji ima. Treba da budemo svjesni Milan ima samo 1 svjetsku klasu i to je Mario. De Jong i Montolivo su vrlo dobri ovo ostalo je sve ili dobro ili ovi mladi obećavajući. Do prije par godina svi osim Balonje ne bi smjeli na tribinama sjediti pored veličina koje su tu igrale. To je činjenica i treba gledati istinu u oči. Maxa je.be uprava tu i tamo kakvo dobro pojačanje ovo ostalo tanko. Čovjek je davno htio Hamsika oni mu dovedu Nocerina nuff said :lol:

Što se tekme tiče ja sam umjereni optimista. Bit će teško Milan ima zaista lošu odbranu a još ima tih izostanaka. Može li neko nabaciti preliminarni sastav? Ali na muci se poznaju junaci i očekujem ipak prolaz, težak ali prolaz u grupnu fazu. Ako se ne pojača odbrana i ne dovede taj kreativac u sredini i to kvalitetno od trofeja i ove sezone nema ništa to vam mogu garantovati. Trofeje u Italiji uzima onaj ko primi najmanje golova to je uvijek bilo.

Ali sve u svemu idemo dalje FORZA MILAN FINO ALLA MORTE!!!!!!!

p.s. nemojte mi protiv Gallianija čovjek je mačka i sa budžetom koji raspolaže radi čuda čuda i čuda 8-)
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 20 avg 2013, 08:25

TuSeiTuttaLaMiaVita je napisao/la:Mene je alegrija najviše strah. Imam dojam da murinjo dobije ovaj milan da bi se do kraja borio za scudeto a i u lp ne bi bili za odbaciti.
Također forsiranje 4-3-3 je idiotsko. Moderni fudbal bukvala zahtjeva 4-5-1 ili 3-5-2(koji se mogu brzo transformisati u dr.formacije), svi jači klubovi ovo igraju u ovoj ili onoj formi. Brza krila ali i radilice na sredini, zgusnuta sredina. zato mi sa 433 najčešće i nemamo neke igre, moraš brzo igrati, brz protok lopte, ili na kontre.

IMO jedini lijek za ove gore formacije je 442, pogotovo dijamant, najgore što nemamo potpun kadar za ovo.
Koji moderni 3-5-2 sto ga je Ćiro igrao s Bosnom pa nas Portugal izdominirao ko djecu, ova formacija se igrala prije 30 godina i danas osim juventusa i Cirine Bosne ne znam da je neko igra...moderni fudbal namece formacije bez napadaca s laznom 9... Moje misljenje je da Milan ne moze i nema kadra za 4-3-3 jer mogu proci psv koji je danas prosjek, ali cim dodje jaca ekipa donji ce biti, no krivi su sami ne kupovinom i zadovoljavanjem Muntarija, Princa i slicnih

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 20 avg 2013, 09:28

meskalin je napisao/la:
TuSeiTuttaLaMiaVita je napisao/la:Mene je alegrija najviše strah. Imam dojam da murinjo dobije ovaj milan da bi se do kraja borio za scudeto a i u lp ne bi bili za odbaciti.

Koji moderni 3-5-2 sto ga je Ćiro igrao s Bosnom pa nas Portugal izdominirao ko djecu, ova formacija se igrala prije 30 godina i danas osim juventusa i Cirine Bosne ne znam da je neko igra...moderni fudbal namece formacije bez napadaca s laznom 9... Moje misljenje je da Milan ne moze i nema kadra za 4-3-3 jer mogu proci psv koji je danas prosjek, ali cim dodje jaca ekipa donji ce biti, no krivi su sami ne kupovinom i zadovoljavanjem Muntarija, Princa i slicnih
Portugal nas nije razbio radi formacije vjeruj mi, sve im je išlo te večeri od noge, raspoloženi ronaldo, slobodnjak, sve je ulazilo. A i kvalitetniji igrači, mislim ono....
352 i 451 se cesto kombinuju na terenu, važno je održati cc 5 igrača na sredini.
I barsa i bajern se znaju ovim služiti. Biskvit ostane nazad, sa piqeom i mascheranom, dok alba/alves, odu naprijed, razvlače sredinu i odbranu za mesija i kompaniju iz sredine.
Nisam mislio d ami to moramo igrati, već da 433 nema šanse protiv ovoga najčešće, pogotovo ako nemaš još zrele igrače kao što je slučaj sa nama.

Volio bih da se proba 442, to je sve :D

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 avg 2013, 09:50

4-3-3 nije loša formacija ako imaš igrače za nju, al problem je što ih mi nemamo.
Po meni je trenutno najbolja formacija 4-2-3-1 i nju furaju mnogi veliki klubovi.
Mislim da smo i mi prošle sezone najbolje igrali u toj formaciji. Zgusnuta sredina i brza transformacija prilikom kontri.
Večeras pobjeda naravno :D
FORCA MILAN!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 avg 2013, 09:53

Tako je Allegri, skini gaće pred PSV-om :!: Obična looserčina, kao i Wenger. Nema muda koja imaju Klopp, Mourinho i ostali vrhunski treneri, zbog toga nikad neće biti onakav kakvim ga neki smatraju i konstantno opravdavaju.

Nije Milan ni za 4-2-3-1, ni za 4-3-1-2, ni za 3-5-2, ni za 4-3-3... jer nema krila, a ni trequartiste. Bez tog ne možeš igrati fudbal s najboljim.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 avg 2013, 09:55

Skoro svi klubovi u Evropi igraju 4-2-3-1 ili 4-3-3 ali ako imaju adekvatne igrače za to ( Barcelona ).
Koliko ja pratim Milan , 4-3-1-2 je najčešće korištena formacija , ponekad se to mijenjalo ali samo po potrebi.
Formacija 4-4-2 sa krilima je potpuno neozbiljna , za takvu formaciju treba imati dobre spoljne/krilne igrače a mi takvih nemamo. Znači držati se 4-3-1-2 pogotovo kad se vrati Saponara ili dođe Honda , odnosno 4-3-3 ali pod uslovom da igra poli u sredini uz Jonga i Montoliva. Odnosno , mali Niang desno ili Honda ako dođe te čak Saponara ali nikako Boateng.

EDIT:
slika
Po meni Niang umjesto Boatenga i Poli umjesto Muntaria. Sve ostalo je super u ovom trenutku. Šteta što nema malog De Sciglia , ali eto gledat ćemo Urbya napokon na njegovoj pozciji. Zaista nije tu igrao još od vremena u Ajaxu.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 avg 2013, 11:05

Joj majko mila, u formaciji u kojoj vezni igrači trebaju znat "sakrit loptu" njemu igraju dva defanzivna vezna :shock:
Pa bolje da je Boatenga stavio umjesto Muntaria a Ninga na desno krilo.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 avg 2013, 11:14

Ma sve je to opravdano , s druge strane za protivnika imamo takvu navalu koje bi se i Barca postidjela. Zato je potreban ovako defanzivan pristup. :mrgreen:

Mislim , poštovanje ekipi PSV-a ali ovo je previše.

Edit: Najnoviji video najboljeg U-16 igrača na planeti. Vratio se nakon duge pauze i povrede koju je imao.
Ovo je na utakmici od prije 2-3 dana.
[youtube][/youtube] Uživajte ! 8-)
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 avg 2013, 12:50

Od silnog cudjenja promakla mi je cinjenica da ce Urby igrati na beku. :mrgreen: Ne znam koliko je to pametno, ali da ga ne otpisujem prerano, vidjet cemo sve kad dodje utakmica. Zasad mi i on izgleda kao bolje rijesenje od Constanta.

Ako sa ovom postavom izace, bit ce to mucenje lopte i vec klasicna bezidejna igra, nas ce ovdje jedino spasiti Balina i faraonova dobra volja, nadam se da jutros nisu ustali na lijevu nogu. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 20 avg 2013, 13:25

Urby :P
Ma kakvi bili moramo biti optimisticni, Milan je Milan. Ocekujem pobjedu naravno.
Forza Milan

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 20 avg 2013, 13:27

vidim po komentarima da sve više ljudi konta koji je lik ovaj Alegri...

kad smo kod formacija šta mislite o dijamantu sa Montolivom naprijed...znači:

.........................De Jong...............Poli (ili neko drugi)......................

.....................................Montolivo............................................

.........SES...................................................................Niang........

........................................Balo................................................

Šta mislite o ovome???
Undici stelle - ACM 1899

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 20 avg 2013, 13:40

baltazar1 je napisao/la:vidim po komentarima da sve više ljudi konta koji je lik ovaj Alegri...

kad smo kod formacija šta mislite o dijamantu sa Montolivom naprijed...znači:

.........................De Jong...............Poli (ili neko drugi)......................

.....................................Montolivo............................................

.........SES...................................................................Niang........

........................................Balo................................................

Šta mislite o ovome???
Ne znam sta da ti kazem..Meni je ovo pljunuta 4-3-3 sa malom modifikacijom na sredini terena i sto su SES i Niang zamijenili strane na kojima obicno igraju. :lol:
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []