meskalin je napisao/la:TuSeiTuttaLaMiaVita je napisao/la:Mene je alegrija najviše strah. Imam dojam da murinjo dobije ovaj milan da bi se do kraja borio za scudeto a i u lp ne bi bili za odbaciti.
Također forsiranje 4-3-3 je idiotsko. Moderni fudbal bukvala zahtjeva 4-5-1 ili 3-5-2(koji se mogu brzo transformisati u dr.formacije), svi jači klubovi ovo igraju u ovoj ili onoj formi. Brza krila ali i radilice na sredini, zgusnuta sredina. zato mi sa 433 najčešće i nemamo neke igre, moraš brzo igrati, brz protok lopte, ili na kontre.
IMO jedini lijek za ove gore formacije je 442, pogotovo dijamant, najgore što nemamo potpun kadar za ovo.
Koji moderni 3-5-2 sto ga je Ćiro igrao s Bosnom pa nas Portugal izdominirao ko djecu, ova formacija se igrala prije 30 godina i danas osim juventusa i Cirine Bosne ne znam da je neko igra...moderni fudbal namece formacije bez napadaca s laznom 9... Moje misljenje je da Milan ne moze i nema kadra za 4-3-3 jer mogu proci psv koji je danas prosjek, ali cim dodje jaca ekipa donji ce biti, no krivi su sami ne kupovinom i zadovoljavanjem Muntarija, Princa i slicnih
Portugal nas nije razbio radi formacije vjeruj mi, sve im je išlo te večeri od noge, raspoloženi ronaldo, slobodnjak, sve je ulazilo. A i kvalitetniji igrači, mislim ono....
352 i 451 se cesto kombinuju na terenu, važno je održati cc 5 igrača na sredini.
I barsa i bajern se znaju ovim služiti. Biskvit ostane nazad, sa piqeom i mascheranom, dok alba/alves, odu naprijed, razvlače sredinu i odbranu za mesija i kompaniju iz sredine.
Nisam mislio d ami to moramo igrati, već da 433 nema šanse protiv ovoga najčešće, pogotovo ako nemaš još zrele igrače kao što je slučaj sa nama.
Volio bih da se proba 442, to je sve