FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 14 feb 2025, 15:07

Zapravo ne znam zašto su se vodili pregovori pola godine kad je na kraju dobio sve što je tražio, čak i signing fee. Smanjenje klauzule predzadnje godine na samo 100 milki je posebno zabrinjavajuće jer će tad to vrijedit kao danas 60, tako da će produljenje ugovora biti jako zeznuto (ko god 2029.-te bude sportski direktor neće mu bit lako).

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 feb 2025, 15:34

Nek ga produze 2028. pa nece biti problema. Vi previse mozgate o klauzuli koja je za 5 godina.

Nadam se da ce Musiala sad poceti opet igrati nogomet nakon ovoga. Lose su ispregovarali i dobio je puno, al tu ima i do toga sto je dugo bio podplacen pa to dolazi na naplatu..
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 feb 2025, 15:47

2028.-me je prekasno, jer je 2029. praktički slobodan (100 milja nije ni sad neki novac), trebalo bi ga produljiti već za dvije godine.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 14 feb 2025, 15:52

Takvo je vrijeme došlo, nekad je bila čast igrati za veliki klub i nekoliko takvih ti je moglo ponuditi i jare i pare što bi se reklo. Danas imaš arape, engleze, kineze, plastične klubove, pohlepne agente, svašta nešto zbog čega klub kao što je Bayern mora puhati u jajca pojedinim igračima i ponovno se samo nadati da će ovaj prihvatiti.

Ali je isto tako došlo vrijeme da profi igrač igra u kontinuitetu svaka 3 dana haman pa čitavu godinu, nova natjecanja, više para klubovima, tako da prati to jedno drugo u priliku. Nit će propast klub, nit će propast igrač.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 feb 2025, 15:58

Puri83 je napisao/la:
14 feb 2025, 13:42
coelho41 je napisao/la:
14 feb 2025, 13:12
Super, valjda sad pocne igrat fudbal u utakmicama gdje ga trebamo, naprimjer sutra.
Nadam se ..... a mozda i naivno vjerujem da bi sutrasnja utakmica mogla biti prelomna u nasu korist, da konacno zaigramo ozbiljnije i da podignemo nivo igre na veci level
Ne znam da li je bas Leverkusen ta ekipa koja ti pravi prekretnicu u sezoni, ipak su to nase stare musterije, mada smo protiv njih u negativnom nizu 3 godine, ali ove sezone su vec dva puta bili zreli da ih natamburamo, pa eto nadam se da sutra prekidamo taj niz.

Jasan problem je sto mi nemamo dovoljno jakih utakmica u nogama, ne samo u sezoni i ne samo pod Kompanyem, nego citava generacija ovih igraca je odigrala premalo biti ili ne biti utakmica.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 feb 2025, 16:12

Zlaja83 je napisao/la:
14 feb 2025, 15:52
Ali je isto tako došlo vrijeme da profi igrač igra u kontinuitetu svaka 3 dana haman pa čitavu godinu, nova natjecanja, više para klubovima, tako da prati to jedno drugo u priliku. Nit će propast klub, nit će propast igrač.
Tako je, igrači moraju zaraditi taj novac, biće više utakmica i moraće poraditi i na fizičkoj i na mentalnoj spremi. Osim toga Musiala će bit pod povećalom, od njega se očekuje da na terenu pokaže razliku, ne vrijede za njega kriteriji kao npr. za Guerriera koji dobiva 8 milki po sezoni.
To se inače često zaboravlja, navijači kažu za nekog da je loš a taj npr. dobiva 8 milki, dok za nekog drugog kažu da je osrednji a on dobiva 20 milki; ali taj koji vuče 20 milki bi trebao bit pravo dobar, sve ispod toga je loše jer ne opravdava plaću. Ako ovaj od 8 igra li-la, malo šmira malo briljira, to je prihvatljivo za ono koliko je plaćen.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 feb 2025, 16:29

Pa možda bi i bio dobar da ga ne vodi tele od trenera. Ko je to dobar trenutno u Bayernu? Jedino Olise donekle igra dobro, ostalo prosjek.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 feb 2025, 16:41

Moj ledare dobri, pa kod nas je 10 takvih po 15+ miliona koji su pod povecalom, pa nikom nista...nit ih mozes prodat, nit ih mozes natejrat da igraju bolje, nazalost vrijeme je takvo doslo, fudbaleri su zasticeni ugovorima prvo finansijski svuda u evropi, a u njemackoj su posebno zasticeni jer ih ne smijes ni maltretirati na drustvenim mrezama, a kamoli uzivo mrko pogledat, potpisu ugovor i nikome nisu duzni da pruzaju partije vrijedne tih para

Puri83
Kontakt:

Post Postao/la Puri83 » 14 feb 2025, 16:58

coelho41 je napisao/la:
14 feb 2025, 15:58
Puri83 je napisao/la:
14 feb 2025, 13:42
coelho41 je napisao/la:
14 feb 2025, 13:12
Super, valjda sad pocne igrat fudbal u utakmicama gdje ga trebamo, naprimjer sutra.
Nadam se ..... a mozda i naivno vjerujem da bi sutrasnja utakmica mogla biti prelomna u nasu korist, da konacno zaigramo ozbiljnije i da podignemo nivo igre na veci level
Ne znam da li je bas Leverkusen ta ekipa koja ti pravi prekretnicu u sezoni, ipak su to nase stare musterije, mada smo protiv njih u negativnom nizu 3 godine, ali ove sezone su vec dva puta bili zreli da ih natamburamo, pa eto nadam se da sutra prekidamo taj niz.

Jasan problem je sto mi nemamo dovoljno jakih utakmica u nogama, ne samo u sezoni i ne samo pod Kompanyem, nego citava generacija ovih igraca je odigrala premalo biti ili ne biti utakmica.
Razumijem te, na istim smo talasnim duzinama ali opet kazem nadam se, pravim u glavi neki idealani scenario....al ima i ona u nadi je magarac crko :D

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 14 feb 2025, 17:12

Bundesliga je napisao/la:
14 feb 2025, 16:29
Pa možda bi i bio dobar da ga ne vodi tele od trenera. Ko je to dobar trenutno u Bayernu? Jedino Olise donekle igra dobro, ostalo prosjek.
Olise se fantastično uklopio, ima tu pozitivnu drskost i jako samopouzdanje.
Kane radi svoj posao, iako ponekad djeluje umorno i sporo. Ne odmara nikako, ali nema tu fizičku spremu kao recimo Lewa.
Musiala već sad ima bolji skor nego za cijelu prethodnu sezonu. Mislim da se od njega čuda očekuju, ali niko ne vidi koliko smo slabiji bez njega. Biće još bolji, ulazi tek u najbolje godine a ni iskustva mu ne manjka.
Kimmich standardno solidan, bez nekih bravura, ali je konstantan i bez njega je teško zamisliti Bayern. Barem ne dok Pavla ne napravi durchbruch ili se neko drugi pojavi koji to radi brže i direktnije.
Davies daje naznake napretka i vraćanje u dobru formu. Ali onakva gazela je baš sklona povredama. Bez njih i sa novim ugovorom ide to bolje.
Upamecano, toliko osporavana dobrica ( vidite mu očiju :? ) igra sasvim pristojno, čak i više od toga. Svi se bojimo žutih minuta, takvih će biti, ali neće valjda presudnih. Dobro je neko primjetio, najteže je biti stoper u Bayernu.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 feb 2025, 17:27

armando je napisao/la:
14 feb 2025, 17:12
Kane radi svoj posao, iako ponekad djeluje umorno i sporo. Ne odmara nikako, ali nema tu fizičku spremu kao recimo Lewa.
Musiala već sad ima bolji skor nego za cijelu prethodnu sezonu. Mislim da se od njega čuda očekuju, ali niko ne vidi koliko smo slabiji bez njega. Biće još bolji, ulazi tek u najbolje godine a ni iskustva mu ne manjka.
Kimmich standardno solidan, bez nekih bravura, ali je konstantan i bez njega je teško zamisliti Bayern. Barem ne dok Pavla ne napravi durchbruch ili se neko drugi pojavi koji to radi brže i direktnije.
Davies daje naznake napretka i vraćanje u dobru formu. Ali onakva gazela je baš sklona povredama. Bez njih i sa novim ugovorom ide to bolje.
Upamecano, toliko osporavana dobrica ( vidite mu očiju :? ) igra sasvim pristojno, čak i više od toga. Svi se bojimo žutih minuta, takvih će biti, ali neće valjda presudnih. Dobro je neko primjetio, najteže je biti stoper u Bayernu.
Ja Kanea i Musialu neću nikada kritikovati u smislu da govorim kako nemaju pojma i da su pali, jer nisu. Pitanje je samo distribucije i postavke na terenu, te taktičkih zamisli trenera. Kane do zadnjih 4-5 utakmica nije imao nikakve distribucije, znao je odigrati utakmicu bez da je imao ikakvu šansu za gol. Čim se to malo promijenilo, i on je počeo zabijati. Naravno, bude tu i pokoji promašaj, što je razumljivo jer se rijetko nalazio u gol prilikama. Ne bojim se ja za njega, on će zabijati kada to bude najpotrebnije. Musiala ne pruža maksimum jer ga ovi naprijed ne prate, toliko sterilno i sporo to djeluje u napadu, da i njega čine gorim. Krila nikakve kretnje, brzog odigravanja pasova, utrčavanje iza leđa. Nego samo lopta na sredinu, ubačaj, ili vraćanje nazad. Da se malo brže igra, i Musiala bi dolazio više do izražaja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 14 feb 2025, 17:36

Eto dođosmo i do pravog problema, a to su sva krila osim novajlije + Leon.

Nadam se da će na ljeto biti čistka po tom pitanju.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 14 feb 2025, 18:02

Armando
Najbolji nas igrac trenutno i to ubjedljivo.

Svaka cast nekom sto rece da PONEKAD izgleda kao oni crnci kad dodju iz Afrike i kaze ima 16 godina a kosa mu vec pobjelila, grba na vratu i zubi vec poceli ispadati. Ipak sa njim si bar 30% jaci, nikad ne znas kad ce sjevnuti gol ili fantasticno proigravanje, Manje vuci loptu, nije mu to jaca strana, ali mi je jasno da te ponese da mozes sve kad imas takvu reputaciju
Za sada mnogo navikan igrac koji skoro nista nije priuzio ni kod jednog trenera. Prosle sezona katastrofa, nigdje ga nije bilo, ali ne treba gubiti dusu, namjestilo se da je ona njegova frljoka donijela titulu PRETPROSLE godine. Ipak uopste ne mislim da je bio malo placen prema onom sto je pokazao pa sad, kad je jos gori, mu kao treba nadoknaditi. Nadam se mnogo tim cudima koja ce donijeti neke dobijene utakmice na velikoj sceni posebno sada kada je sve rjeseno oko para. I klauzuli vise nebih, dovoljno je receno, naka ih guzi kad se podmecu. To da smo slabiji bez njega bas u tolikoj mjeri je upitno, jeste onu jednu odlucio kada je usao sa klupe, ali zato zadnjih 2 ili 3 kad smo igrali bez njega, izgledali smo mnogo bolje.
Sto posto se slazem

Slicno Musiali ali bez Klauzule (nadam se)

Da nema tih zutih minuta bio bi bez konkurencije najbolji odbrambeni igrac svijeta. I ovako je u vrhu, nije dzaba u trouglu Saliba-Konate-Upa, on siguran a drugi se izabere po potrebi. Zna naprijed, ima taj za navijace mozda i presudni faktor ratnickog mentatlita i srcane borbe za boje kluba.

Nijednom igracu se ne moze zamjeriti nezalaganje ove sezone, cak ni SaneTu, kvalitet je sigurno za vrha i ako se par stvari poslozi, ocekujem SIGURNO polufinale, a 70% osvajanje Klempe. Kompany je dar sneba i fantasticno je poslozio ovaj, od uhatog imbecila rastimani orkestar koji svira takve arije koje se nisu cule dugo godina (u zadnjih 25 samo je dva puta neko imao vise bodova racunajuci i famoznog Flicka). :tokralju: :tokralju:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 feb 2025, 23:38

Ne kladim se, moze li mi neki kladionicar napisati zbog cega smo favoriti u Leverkusenu sa kvotom 2.30? Lijep optimizam.

Bilo bi super sutra pobijediti i napravit krupni korak ka tituli.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 15 feb 2025, 01:37

Bundesliga je napisao/la:
14 feb 2025, 16:29
Bez njega bi se ovom nasem kamikaze treneru koji misli da je sa taktikom "svi u napad pa sta bude" otkrio Ameriku, vec opasno drmala stolica.

Sreca pa je u zadnje vrijeme poceo da kopira taktiku Tuchela pa to sve izgleda malo bolje i sigurnije, vidjet cemo dokad.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 15 feb 2025, 09:17

Sta smo dozivjeli da Bayern nije favorit u utakmici BL :rol:

Niko od ovih SKY-ovih pundita nije prognoziro pobjedu Bayerna, e sad sam ubijedjen da dobijamo :cool:

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 feb 2025, 10:59

Sasvim normalno razmisljanje, kao i vecine nesimpatizera Bayerna, s jedne strane sto Bayern prima smijesne golove a s druge strane sto je Leverkusenu ovo vjerovatno posljednja sansa da uhvati kakav takav priključak za nama te stoga velika vecina predvidja uspjeh Leverkusena plus taj faktor domaćeg terena te vise dana odmora.
Bas puno cimbenika koji ukazuju na nas kiks ali Bayern je Bayern i mi idemo po pobjedu u svakom mecu.

Vjerujem da cemo veceras odraditi jako kvalitetan mec, prvenstveno u odbrambenom dijelu koji ce biti kljuc svega.

Davies, Palhinha, Peretz i navodno Gnabry nisu dostupni za vecerasnji mec.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 feb 2025, 11:13

Mislim da bi svako od vas danas potpisao poraz od 0-5 samo da ih izbacite u osmini finala CL.

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 15 feb 2025, 11:25

Samo pobjeda i ništa drugo, jbt, pa oni su nam redovna mušterija bili, po pet komada u prvom poluvremenu primali…

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 feb 2025, 12:21

Bili su oni i najveći luzeri, pa predominantno i romantično osvojiše BL prošle godine. Zakon velikih brojeva, jednostavno.

Za mene su favoriti jer ne igraju pod pritiskom. Niko od njih ne očekuje da odbrane uspjeh od prošle godine. Njima je cilj da zadrže bar neke od nosilaca igre, jer je jasno da ne mogu sve, a to jasno pokazuje i transfer novog Salaha na Otok. Pored toga, zbog finansija, pod must je Evropa i sljedeće sezone, kao i da u tekućoj doguraju što dalje.

Ja bih sa neriješenim rezultatom bio prezadovoljan.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.