Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Adis JASIC (RZ Pellets WAC; 0) na rezervnom spisku A-repke Austrije, koliko cemo jos cekati???
-
- Kontakt:
Dobro pitanje za pojedine forumase koji su od djetinjstva ovdje i ostarili na forumu a veze nemoj a pronaci ce se sami.... ja kad sam jos proljetos govorioo da se ovaj mali mora pozvat i Huskovic bar na siri spisak neki strucnjaci konkretno tipa @asd su me pokusali ismijati pod izgovorom da smo mi repka evropskog ranga i da igraci iz austrijske lige nisu za repku osim ako nisu extra talenti niti mogu biti konkurentni bez obzira sto su mladi i sto ih treba ujagmit na vrijeme...Eto mi smo Spanija imamo hiljade igraca na raspolaganju.
Puno bolji tutini i Vicini i misketovi pušikurci ocito nego fudbalski znalci a smaraju o nekim taktikama box to box igracima a ni osnove ne znaju.
Interesantno takvih je vise od pola forumasa...
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Moje je pitanje šta će to nama promijeniti? Hoćemo li se plasirat na EP/SP jer smo ga pozvali u reprezentaciju? Drugo pitanje je šta ako on ne postane neki dobar igrač? Izglednije je bilo da Alen Halilović napravi bolju karijeru nego taj Jašić, a isto tako se navaljivalo u ranija vremena za Balića iz austrijske lige ili Lovrića iz Gorice pa nijedan od ta tri igrača nije napravio karijeru vrijednu pažnje.Imajednabrigada je napisao/la: ↑13 sep 2022, 21:41Dobro pitanje za pojedine forumase koji su od djetinjstva ovdje i ostarili na forumu a veze nemoj a pronaci ce se sami.... ja kad sam jos proljetos govorioo da se ovaj mali mora pozvat i Huskovic bar na siri spisak neki strucnjaci konkretno tipa @asd su me pokusali ismijati pod izgovorom da smo mi repka evropskog ranga i da igraci iz austrijske lige nisu za repku osim ako nisu extra talenti niti mogu biti konkurentni bez obzira sto su mladi i sto ih treba ujagmit na vrijeme...Eto mi smo Spanija imamo hiljade igraca na raspolaganju.
Puno bolji tutini i Vicini i misketovi pušikurci ocito nego fudbalski znalci a smaraju o nekim taktikama box to box igracima a ni osnove ne znaju.
Mi i ovako pozivamo sve i svašta u reprezentaciju i namjesto da se zaustavimo mi hoćemo da dodamo još smeća. Nešto može imati vrijednost ako je teško dostižno ili ako je rijetko. Ako hoćeš da te menadžeri ozbiljno shvate oni moraju znati da mi imamo neke kriterije u reprezentaciji. Isto tako i igrači. Općenito okolina.
Nama je vrijeme da mi to prekinemo i počnemo malo da radimo i stvaramo neki sistem.
Covjece nemoj se stvarno ljutiti, ali kako poslije ovoga uospte da sad neko (ja naprimjer) sjedne i napise duzi tekst kao repliku na tvoj post. Ako vec postavljas takva dva hipoteticka pitanja na samom pocetku. Toliko je nelogicnosti u cijelom postu inace, da je nevjerovatno. No hard feelings, ali...Arnelv52 je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:31Moje je pitanje šta će to nama promijeniti? Hoćemo li se plasirat na EP/SP jer smo ga pozvali u reprezentaciju? Drugo pitanje je šta ako on ne postane neki dobar igrač? Izglednije je bilo da Alen Halilović napravi bolju karijeru nego taj Jašić, a isto tako se navaljivalo u ranija vremena za Balića iz austrijske lige ili Lovrića iz Gorice pa nijedan od ta tri igrača nije napravio karijeru vrijednu pažnje.Imajednabrigada je napisao/la: ↑13 sep 2022, 21:41Dobro pitanje za pojedine forumase koji su od djetinjstva ovdje i ostarili na forumu a veze nemoj a pronaci ce se sami.... ja kad sam jos proljetos govorioo da se ovaj mali mora pozvat i Huskovic bar na siri spisak neki strucnjaci konkretno tipa @asd su me pokusali ismijati pod izgovorom da smo mi repka evropskog ranga i da igraci iz austrijske lige nisu za repku osim ako nisu extra talenti niti mogu biti konkurentni bez obzira sto su mladi i sto ih treba ujagmit na vrijeme...Eto mi smo Spanija imamo hiljade igraca na raspolaganju.
Mi i ovako pozivamo sve i svašta u reprezentaciju i namjesto da se zaustavimo mi hoćemo da dodamo još smeća. Nešto može imati vrijednost ako je teško dostižno ili ako je rijetko. Ako hoćeš da te menadžeri ozbiljno shvate oni moraju znati da mi imamo neke kriterije u reprezentaciji. Isto tako i igrači. Općenito okolina.
Nama je vrijeme da mi to prekinemo i počnemo malo da radimo i stvaramo neki sistem.

@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Arnelv52 je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:31Moje je pitanje šta će to nama promijeniti? Hoćemo li se plasirat na EP/SP jer smo ga pozvali u reprezentaciju? Drugo pitanje je šta ako on ne postane neki dobar igrač? Izglednije je bilo da Alen Halilović napravi bolju karijeru nego taj Jašić, a isto tako se navaljivalo u ranija vremena za Balića iz austrijske lige ili Lovrića iz Gorice pa nijedan od ta tri igrača nije napravio karijeru vrijednu pažnje.Imajednabrigada je napisao/la: ↑13 sep 2022, 21:41Dobro pitanje za pojedine forumase koji su od djetinjstva ovdje i ostarili na forumu a veze nemoj a pronaci ce se sami.... ja kad sam jos proljetos govorioo da se ovaj mali mora pozvat i Huskovic bar na siri spisak neki strucnjaci konkretno tipa @asd su me pokusali ismijati pod izgovorom da smo mi repka evropskog ranga i da igraci iz austrijske lige nisu za repku osim ako nisu extra talenti niti mogu biti konkurentni bez obzira sto su mladi i sto ih treba ujagmit na vrijeme...Eto mi smo Spanija imamo hiljade igraca na raspolaganju.
Po meni potpuno lose i pogresno razmisljanje. Zapitaj se nekad sta imamo izgubiti i šta je alternativa tim momcima, ko??? Ako ima bolji i perspektivniji neki vec u repki ili u nasoj ligi...super zovite ga! Pa bolje pozvat momka od 19 godina koji igra redovno ligu 10x jacu od naše i polako mu davat sansu nego gledat anemicnog Cimirota ili bezmudog Gojaka igraci koji su u zenitu svoje karijere ili stagniraju. Od ovog malog bar imas nesto ocekivat s obzirom na godine ako se razvije u top igraca extra profit a i ako ne razvije i ostane na ovom nivou...ajde reci mi sta smo izgubili jel bi to mozda taj momak uzeo mjesto nekom ko je kvalitetniji?
Pa bolje je ako nista na klupi drzat momka od 19 god od kojeg bar ocekujes nesto u buducnosti nego nekog starca na zalasku karijere. To samo ima kod nas sportski i fudbalskih neinteligentnih ljudi i neinteligentne struke.
Hrvati su sila za nas realno a sjecam se prije par godina uzeli slovencima igraca iz juniorske repke koji skoro nikakve veze s hrvatskom nema i taj igrac je propao ali jesu li oni izgubilii nesto s njim??? Nisu naravno jer u tom trenutku boljeg nisu imali...isto to su skoro uradili s Matkovicem kojeg su uzeli njemcima iako taj Matkovic nikakve veze s Hrvatskom porijeklo iz Bosne ili Sucic npr.ne igra skoro nikako ali uvijek je tu na klupi.
Al zato bosnje veliki znalci i kalkulatori oni su rang iznad kod njih ne mozes lako ni do repke ni do posla ali zato mozes preko štele...e tu su bosnje..doslovno znalci i prvaci svijeta a za sve drugo nazalost...ograniceni ko balkon.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Pa mozda se necemo plasirat na EP/SP, al zar nije bolje davat sansu mladom igracu od kojeg ces mozda imat koristi, nego nekog penzionera koji nije ni bolji od tog mladog igraca.Sta imamo izgubit ako uzmemo tog mladog igraca? Eto mi Francuska pa imamo izbora,a hvala Bogu klubovi nam svake godine izbace 4-5 vrhunskih igraca
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Brigado dzaba trosis vrijeme. Oni to znaju sve bolje. U Austriji se vrti oko A repke ali eto za nas slab.Imajednabrigada je napisao/la: ↑14 sep 2022, 12:42Arnelv52 je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:31Moje je pitanje šta će to nama promijeniti? Hoćemo li se plasirat na EP/SP jer smo ga pozvali u reprezentaciju? Drugo pitanje je šta ako on ne postane neki dobar igrač? Izglednije je bilo da Alen Halilović napravi bolju karijeru nego taj Jašić, a isto tako se navaljivalo u ranija vremena za Balića iz austrijske lige ili Lovrića iz Gorice pa nijedan od ta tri igrača nije napravio karijeru vrijednu pažnje.Imajednabrigada je napisao/la: ↑13 sep 2022, 21:41
Dobro pitanje za pojedine forumase koji su od djetinjstva ovdje i ostarili na forumu a veze nemoj a pronaci ce se sami.... ja kad sam jos proljetos govorioo da se ovaj mali mora pozvat i Huskovic bar na siri spisak neki strucnjaci konkretno tipa @asd su me pokusali ismijati pod izgovorom da smo mi repka evropskog ranga i da igraci iz austrijske lige nisu za repku osim ako nisu extra talenti niti mogu biti konkurentni bez obzira sto su mladi i sto ih treba ujagmit na vrijeme...Eto mi smo Spanija imamo hiljade igraca na raspolaganju.
Po meni potpuno lose i pogresno razmisljanje. Zapitaj se nekad sta imamo izgubiti i šta je alternativa tim momcima, ko??? Ako ima bolji i perspektivniji neki vec u repki ili u nasoj ligi...super zovite ga! Pa bolje pozvat momka od 19 godina koji igra redovno ligu 10x jacu od naše i polako mu davat sansu nego gledat anemicnog Cimirota ili bezmudog Gojaka igraci koji su u zenitu svoje karijere ili stagniraju. Od ovog malog bar imas nesto ocekivat s obzirom na godine ako se razvije u top igraca extra profit a i ako ne razvije i ostane na ovom nivou...ajde reci mi sta smo izgubili jel bi to mozda taj momak uzeo mjesto nekom ko je kvalitetniji?
Pa bolje je ako nista na klupi drzat momka od 19 god od kojeg bar ocekujes nesto u buducnosti nego nekog starca na zalasku karijere. To samo ima kod nas sportski i fudbalskih neinteligentnih ljudi i neinteligentne struke.
Hrvati su sila za nas realno a sjecam se prije par godina uzeli slovencima igraca iz juniorske repke koji skoro nikakve veze s hrvatskom nema i taj igrac je propao ali jesu li oni izgubilii nesto s njim??? Nisu naravno jer u tom trenutku boljeg nisu imali...isto to su skoro uradili s Matkovicem kojeg su uzeli njemcima iako taj Matkovic nikakve veze s Hrvatskom porijeklo iz Bosne ili Sucic npr.ne igra skoro nikako ali uvijek je tu na klupi.
Al zato bosnje veliki znalci i kalkulatori oni su rang iznad kod njih ne mozes lako ni do repke ni do posla ali zato mozes preko štele...e tu su bosnje..doslovno znalci i prvaci svijeta a za sve drugo nazalost...ograniceni ko balkon.
Problem nam stvara to sto pojedinci guraju sve u A repku. Recimo treba razlikovati od Jasica koji je standardan u ekipi A Bundeslige i igraca koji to nisu naprimjer Omic.
Nas problem je sto se zeli gurati svaki. Treba znati mjeru. Jasic recimo sa ovom minutazom i tom pozicijom koju igra treba biti dio od 24 igraca nase A repke.
Jasic nakon Gazibegovica i Dedica pokazuje koliko je bolje ostati u Austriji i tu vrlo brzo doci do Bundeslige nego kao Omic i Muharemovic ici u juniorske ekipe veliki klubova.
Muharemovic kao standardni stoper WAC bi do sada bio dio A reprezentacije kao sto je to Dedic bio.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Mi se sa Hrvatskom ne možemo porediti. Hrvati mogu eksperimentisati jer imaju sredjen domaći fudbal ali nije ni to koliko mi treba da razmišljamo svojom glavom. I želja da kopiramo druge samo govori o odsutnosti promišljanja na tu temu sa naše strane. Ali opet da naglasim u vezi Hrvata da ne bi ispalo kako sam razvodnio svoju misao: Hrvatska, ako ostane na ovakvom kursu, će uvijek igrati velika takmičenja i tu i tamo uz povoljan žrijeb ili generaciju koja je na vrhuncu napraviti dobar rezultat jer oni imaju sredjen domaći fudbal.
Za razliku od njih nama su strani igrači alkohol u kojem tražimo utjehu, nadu i spas. Normalno da nas košta pozivanje takvih igrača jer nama napredak neće donijeti ni alkohol, ni utjeha, ni nada, ni spas. Sve u životu košta.
Košta nas jer opet bježimo od toga da uredimo domaći fudbal. I nećemo ga nikad urediti bude li narod od saveza očekivao samo da mu dovode tudje igrače. Njima je to najmanji zamor i vrlo rado će nas uslužiti. Bolje i to nego da nešto rade.
Pola tih igrača će nas odbiti jer samo hodanje okolo i moljakanje govori o tome da taj savez i taj narod nemaju ni ideje ni vizije pa ko je imalo ozbiljan oko svoje karijere neće sebi dopustiti da mu hoštapleri ugroze karijeru.
Koliko smo tu reprezentaciju tim pozivima i tim guranjima raznoraznih igrača obezvrijedili najbolje govori izjava onog Lovrića "o tamo nekoj Bosni" gdje bi on bio "jedna od zvijezda".
Nama puno bolje pristaje da se poredimo sa recimo Nigerijom. Nigerijci su narod talentovan za fudbal ali nikad nisu ostvarili rezultat sukladan svom talentu. I oni takodje koriste naš metod rada "ako šta ispadne dobro i jeste". Pretpostavljam da i njihovi navijači govore kako se nikad više nije iseljavalo iz Nigerije i da će za pet-deset godina reprezentacija biti nikad jača.
Za razliku od njih nama su strani igrači alkohol u kojem tražimo utjehu, nadu i spas. Normalno da nas košta pozivanje takvih igrača jer nama napredak neće donijeti ni alkohol, ni utjeha, ni nada, ni spas. Sve u životu košta.
Košta nas jer opet bježimo od toga da uredimo domaći fudbal. I nećemo ga nikad urediti bude li narod od saveza očekivao samo da mu dovode tudje igrače. Njima je to najmanji zamor i vrlo rado će nas uslužiti. Bolje i to nego da nešto rade.
Pola tih igrača će nas odbiti jer samo hodanje okolo i moljakanje govori o tome da taj savez i taj narod nemaju ni ideje ni vizije pa ko je imalo ozbiljan oko svoje karijere neće sebi dopustiti da mu hoštapleri ugroze karijeru.
Koliko smo tu reprezentaciju tim pozivima i tim guranjima raznoraznih igrača obezvrijedili najbolje govori izjava onog Lovrića "o tamo nekoj Bosni" gdje bi on bio "jedna od zvijezda".
Nama puno bolje pristaje da se poredimo sa recimo Nigerijom. Nigerijci su narod talentovan za fudbal ali nikad nisu ostvarili rezultat sukladan svom talentu. I oni takodje koriste naš metod rada "ako šta ispadne dobro i jeste". Pretpostavljam da i njihovi navijači govore kako se nikad više nije iseljavalo iz Nigerije i da će za pet-deset godina reprezentacija biti nikad jača.
Šta će Austrija dobiti što ga je stavila na širi spisak i dala mu da znanja da računaju na njega? Hoće li se oni zbog toga plasirati na EP/SP? Ili su to samo naivni Austrijanci koji imaju jednu od najuređenijih država na ovoj planeti?!Arnelv52 je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:31Moje je pitanje šta će to nama promijeniti? Hoćemo li se plasirat na EP/SP jer smo ga pozvali u reprezentaciju? Drugo pitanje je šta ako on ne postane neki dobar igrač? Izglednije je bilo da Alen Halilović napravi bolju karijeru nego taj Jašić, a isto tako se navaljivalo u ranija vremena za Balića iz austrijske lige ili Lovrića iz Gorice pa nijedan od ta tri igrača nije napravio karijeru vrijednu pažnje.
Ljudi su prepoznali kvalitet i računaju u perspektivi da je lijepo imati opciju više. Igrače različitih profila koji mogu ponuditi nešto drugačije. Ali kod nas je problem pozvati i "kaparisati" momka. Pa i ako ne bude dobar nije ga problem prestati zvati. Nema ugovora koji će nas eventualno na takvo nešto obavezati.
Ja stvarno ne razumijem logiku iza ovakvog skučenog razmišljanja.
Pa Austrija će dobiti igrača. Ne radi se o tome šta će Austrija dobiti. Radi se o tome da mi ništa nećemo dobiti.
Austrija je jedna od najuredjenijih država na svijetu. Kako u politici, tako u ekonomiji i sportu.
Austrija je jedna od najuredjenijih država na svijetu. Kako u politici, tako u ekonomiji i sportu.
Smajic i Huseinbasic na klupi Kelna danas.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Heba nas i Srdjan Babic bajg sve lafo imam kontakte tsmo vamo samo da dobije poziv al eto ovu Srbi su uzeli i Erhana Masovica kaparisali jednu utakmicu i cao
Odavno nismo dobili dobro Hrvata i Dobrog Srbina u reprezentaciji nekad je to bio Sasa Papac ili Marko Topic ssd jednostavno cim imalo je dobar odma je kaparisan nebitno U21 A evo Kovacevuca nema na spisku A srbije
Pa realno nije ni bilo kvalitetnog Hrvata ili Srbina iz BiH. Kad je zadnji zaigrao za jednu od te dvije drzave. Rakitic vjerovatno zadnji a njega nije BiH liga izbacila.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Rade Krunic?
Koliki god bot Vlado Jagodic bio ali svaka mu cast kako je ”iskopao” Krunica koji tad igrao za Donji Srem.
Koliki god bot Vlado Jagodic bio ali svaka mu cast kako je ”iskopao” Krunica koji tad igrao za Donji Srem.
@igrajlopte 🐦
Ma ima takvih na tonu, samo mi ne znamo prodati igrača, a nemamo ni kvalitetne trening centre da igrač ovdje napreduje.
I Stevanovic je igrao za Vojvodinu Krunic za Donji Srem ,a sad nijednog Srbina ili Hrvata ne mozemo dobit da igra za rep samo jel izadje jedan dva teksta odma dobije poziv ili u Hrvatsku ili u Srbiju..
Tolika su lobiranja ,a nas savez u rasulu skauting lobiranje 0 tako da slab nam je potencijal..
Tolika su lobiranja ,a nas savez u rasulu skauting lobiranje 0 tako da slab nam je potencijal..
Golman Eddy Atic (05) presao iz Geteborga u Veneziju, gdje ce se pridruziti nasem Davidu Camberu.
Momak je u par navrata izrazio zelju da obuce bh dres. Bio je na jednom od zimskih kampova u Zenici.

Momak je u par navrata izrazio zelju da obuce bh dres. Bio je na jednom od zimskih kampova u Zenici.

@igrajlopte 🐦
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.