Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Kaunas
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Kaunas » 01 feb 2014, 16:55

Dex je napisao/la:Povreda me izbacila iz pogona na 2 sedmice, znači sljedeće 2 sedmice samo trčanje i trbušni jer za ostalo mi trebaju ruke :lol:
brzo ozdravljenje ti želim :D
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 01 feb 2014, 16:59

soxx je napisao/la:Jesil zadovoljan napretkom? Na sta nam sad licis? :)
Ma kad ti se teretana uvuce pod kozu, ne mozes biti zadovoljan.
Obzirom da sam 197 cm i imam brz metabolizam, i ove kile koje sam nabacio su ekstra.
Imam sad oko 95 kg. Estetika je majka :mrgreen:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 01 feb 2014, 17:14

Kaunas je napisao/la:
Dex je napisao/la:Povreda me izbacila iz pogona na 2 sedmice, znači sljedeće 2 sedmice samo trčanje i trbušni jer za ostalo mi trebaju ruke :lol:
brzo ozdravljenje ti želim :D
'Fala, 'fala :D
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 01 feb 2014, 19:59

tuzlak1987 je napisao/la:Ovih dana pocinjem sa teretanom. Idem sutra da uplatim i onda raditi...

Ima li neko da mi preporuci program za pocetnike, znaci postepeno. Nista pretjerano..Znaci najbitnije mi je da mi neko napise kako da rasporedim vjezbe po danima
Ovako ti je najbolje za pocetak :

1. dan prsa i biceps - fokusiraj se na benc posebno i ne opterecuj se tezinom koju dizes, kada budes mogao uraditi 12 ponavljanja u jednoj seriji s jednom tezinom onda povecaj, jos radi razvlacenje za prsa, jako je korisno. Za biceps ti je lagano, imas nekoliko vjezbi, vjerovatno znas i sam sta trebas, da ti ne pametujem.

2. dan ledja i triceps- isto, nemoj se opterecivati tezinama za pocetak, radi na lat masini, na njoj mozes uraditi sigurno 3-4 razlicite vjezbe. Za triceps isto imas nekoliko vjezbi, izaberi sta ces raditi, slicno kao biceps

3. dan ramena i noge - na ovom treningu su ti najbitniji cucnjevi za noge, na njih se fokusiraj i uradi 4-5 serija uvijek, ostalo nisu neke specijalne vjezbe, opet izaberi sta ces raditi, sta ti najbolje prija..

Ne idem ni ja dugo u teretanu, mozda neka 3 mjeseca, ali mi je ovaj stariji rodjak sve fino objasnio kako da napredujem bez uzimanja kreatina, steroida i slicnih po meni gluposti koje te samo napusu i ako ne ides mjesec dana u teretanu ispuses kao da nikada nisi ni isao.

Na ovaj moj nacin ces psotepeno dobivati pravu prirodnu snagu, kasnije mozes uzeti i neki protein, ja pijem gold whey i pijem ga poslije treninga cisto da mi se misici malo opuste...

I da, ako hoces da radis kompletno tijelo korisno bi ti bilo poslije svakog treninga uraditi 4 serije trbusnjaka i istrcati nekih 10-15 min, ne da smrsas, vec da odrzis neku kondiciju.

Nadam se da sam bar malo pomogao.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 feb 2014, 20:03

asunsao je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ovih dana pocinjem sa teretanom. Idem sutra da uplatim i onda raditi...

Ima li neko da mi preporuci program za pocetnike, znaci postepeno. Nista pretjerano..Znaci najbitnije mi je da mi neko napise kako da rasporedim vjezbe po danima

1. dan prsa i biceps - fokusiraj se na benc posebno i ne opterecuj se tezinom koju dizes, kada budes mogao uraditi 12 ponavljanja u jednoj seriji s jednom tezinom onda povecaj, jos radi razvlacenje za prsa, jako je korisno. Za biceps ti je lagano, imas nekoliko vjezbi, vjerovatno znas i sam sta trebas, da ti ne pametujem.

2. dan ledja i triceps- isto, nemoj se opterecivati tezinama za pocetak, radi na lat masini, na njoj mozes uraditi sigurno 3-4 razlicite vjezbe. Za triceps isto imas nekoliko vjezbi, izaberi sta ces raditi, slicno kao biceps

3. dan ramena i noge - na ovom treningu su ti najbitniji cucnjevi za noge, na njih se fokusiraj i uradi 4-5 serija uvijek, ostalo nisu neke specijalne vjezbe, opet izaberi sta ces raditi, sta ti najbolje prija..

Ne idem ni ja dugo u teretanu, mozda neka 3 mjeseca, ali mi je ovaj stariji rodjak sve fino objasnio kako da napredujem bez uzimanja kreatina, steroida i slicnih po meni gluposti koje te samo napusu i ako ne ides mjesec dana u teretanu ispuses kao da nikada nisi ni isao.

Na ovaj moj nacin ces psotepeno dobivati pravu prirodnu snagu, kasnije mozes uzeti i neki protein, ja pijem gold whey i pijem ga poslije treninga cisto da mi se misici malo opuste...

I da, ako hoces da radis kompletno tijelo korisno bi ti bilo poslije svakog treninga uraditi 4 serije trbusnjaka i istrcati nekih 10-15 min, ne da smrsas, vec da odrzis neku kondiciju.

Hvala druze, ispostovat cu ovo striktno kako si preporucio. Imam druga koji ide vec neko vrijeme ali nije ni on neki sad pro sto se toga tice..

Bitno mi je da znam kako npr ti to radis po danima, a za vjezbe cu malo potraziti na netu kako koju raditi ispravno i ostalo. Nakon jedno mjesec dva kupit sebi wheya nesto i uzimati.

Planirao sam to, trbusnjake sklekove sigurno raditi, a cekam samo da malo izadje sunce pa da krenem trcati koliko toliko po Tusnju :mrgreen:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 01 feb 2014, 20:15

I radi u principu 2 dana trening 1 odmor.
Moraš spavati od 8 do 10 sati.
Mišić raste kada se odmaraš, tj. kada spavaš.
Ja te volim, volim Željo..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 feb 2014, 20:17

gio10 je napisao/la:I radi u principu 2 dana trening 1 odmor.
Moraš spavati od 8 do 10 sati.
Mišić raste kada se odmaraš, tj. kada spavaš.
Ima ovog materijala dosta po netu pa cu sve detaljno pogledati :mrgreen: Ma naravno, radit cu sigurno tako sa tim danom odmora..

To isto nije problem, spavat volim :mrgreen:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 01 feb 2014, 21:44

Mjenjaj program svaka 2-3 mjeseca, evo od mene jedan :)
Dan 1: Prsa
Dan 2: Ledja
Dan 3: Odmor
Dan 4: Ramena
Dan 5: Ruke
Dan 6: Noge
Dan 7: Odmor

Nemoj ga raditi odmah sad jer si pocetnik nakon 3 mjeseca deri po ovome.
-Svakih mjesec dana radi super serije jer misicima postaje monotono
-Svaki trening mjenjaj vjezbe osim onih osnovnih tipa bench press,mrtvo dizanje,cucanj,potisak sa cela,biceps pregib ravnom sipkom i sl.
-Fokusiraj se na vjezbe koje se izvode sa "zivim" tegom, spravice ostavi za kraj treninga.Tek kad nabacis mase pa pukneš po definiciji pocni cesce primjenjivati sprave.

Eto , iscitavaj forume ,realx3mforum ti je najbolji i tamo mozes dobiti savjete od najboljih balkanskih takmicara samo ne nasjedaj price sa suplementima tipa kako je proizvodjac kojeg on zastupa bolji,jeftiniji od optimum nutrition.Bolje dati koju marku vise ,ali znas da je preparat provjeren.
Konkretno- optimum,celluor,BSN,nutrabolics,universal(izbjegavaj njihov whey) su provjerene firme i drzi se njih.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 01 feb 2014, 21:48

@HZ_Ilidža, a jel ti teško napisati koje vježbe radiš za prsa, noge, ramena itd..i koliko puta i koliko serija? to mi bilo korisno ako želiš pomoći, hvala unaprijed :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 01 feb 2014, 22:05

Moj ti je savjet da na početku, bar prvi mjesec dana ideš po programu 2-1

Prsa - biceps
Leđa - triceps

Pauza

Ramena
Noge

Pauza

Nakon tog mjeseca idi po 'oldskul' programu, 3-1 / 2-1

Prsa - biceps
Leđa - triceps
Ramena - noge
Pauza
Prsa - biceps
Leđa - triceps
Pauza

Može i program 4-1, s tim da odvojiš opet ramena jedan dan, noge drugi.

Program gdje ćeš raditi jednu grupu mišića trebaš raditi tek kada bude zreo mišić, jer ako ćeš tako raditi na početku kada je najveći napredak onda nema fajde.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 01 feb 2014, 22:18

iVar je napisao/la:@HZ_Ilidža, a jel ti teško napisati koje vježbe radiš za prsa, noge, ramena itd..i koliko puta i koliko serija? to mi bilo korisno ako želiš pomoći, hvala unaprijed :)
Radi po program kako je rekao @OTYNS

A ja radim ovako, trenutno :mrgreen:

Nemam ja tu nekih striktnih pravila sa brojem ponavljanja radis koliko mozes, glavno je da ne ide ispod 6 i preko 12.
Bench press - 4 serije
Kosi bench - 4 serije
Potisak bucicama na ravnoj klupi - 3 serije
Potisak buicacama na kosoj klupo- 3 serije
Crossover razvlacenje - 3 serije
Propadanje 2 serije maximale izvucem ono da ne osjecas prsa :mrgreen:

Ledja ;

Vratilo - 3 serije
Povlacenje lat masine s prijeda - 4 serije
Mrtvo dizanje - 4 serije (ganjaj manju tezinu i 10-12 ponavljanja ovo je opasna vjezba i ne radi ovo na pocetku treninga obzirom da nikad ne znas jesil se kako treba zagrijao)
Veslanje na donjoj koloturi - 4 serije
Veslanje u pretklonu sa sipkom - 4 serije

Ruke ;

Potisak Z sipkom sa cela - 3 serije
Propadanje za triceps - 3 serije
Potisak na lat masini - 3 serije

Stojeci pregib ravnom sipkom - 3 serije
Pregib na scott klupi - 3 serije
Pregib na lat masini - 3 serije

Ramena ;

Straznji rameni potisak na klupi - 4 serije
Odrucenje u pretklonu - 3 serije
Stojece odrucenje - 4 serije
Arnold press - 3 serije
Stojece veslanje - 3 serije

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 01 feb 2014, 22:55

Drug, ev ti od mene savjet i program kak da radis, koji je uz ove klipove sto cu postavti prejednostavno

1.dan : prsa i triceps (radis super serije, kao na klipu, jer super serijama dobit ces na snazi, tj moci ces vise da dize = brzi efekat rasta misica)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
2.dan : Ledja i biceps
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
3.dan : ramena i trapezius
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
4. ODMARANJE !!!
5.dan : Noge i trbusnjake (za noge radi i cardio, malo trcanja biciklo)
6.dan : Radi ono po zelji sta ti oces, sta zelis najvise (mozda zelis velik biceps, il ogromna ledja :D)
7.ODMARANJE!!!

Jos jedna preporuka.. nakon par mjeseci, uzmi kreatin brate, vidjet ces napredak!Pusti se sta ti drugi pricaju tipa "aaa ispuhat ces cim ne radis mjeseca dan", to je obicna glupost, koristio ti kreatin ne koristio ti ak ne radis mjesec dana ispuhat ces.Ja sam 7-8mjeseci radio u teretani, imao sam solidan napredak, i onda sam odlucio uzet kreatin, kakva razlika.
(vecinom ti oni koji nikad teretanu nisu iznutra vidili pricaju da je to strasna hemija ne valja uzimat), preporucujem ti ja uzmi sebi obicni monohidrat kreatin, on je najcistiniji i bude u prahu.Al o tom kasnje ak se odlucis uzeti to :D
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 01 feb 2014, 23:41

zahvaljujem sve trojci! 8-) hvala momci fakat
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 feb 2014, 23:48

asunsao je napisao/la:

15 godina treniram,i prvi put da cujem,da kreatin napuse ljude,pa ih ispuse... :roll:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 01 feb 2014, 23:56

kaže nixa sa jutjuba da oni samo rade na principu distribucije vode u mišiće šta li i brže oporavljaju energiju, imaš klip "sve o kreatinu" :)

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 02 feb 2014, 00:02

iVar je napisao/la:kaže nixa sa jutjuba da oni samo rade na principu distribucije vode u mišiće šta li i brže oporavljaju energiju, imaš klip "sve o kreatinu" :)
Kreatini sluzi da ti pomogne da umjesto 70 kg mozes dici 75kg eto svrhe...
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 feb 2014, 00:04

Kreatin je prirodna stvar .. ti također ako ne koristis nikakve suplemente i ides u teretanu 3-4 mjeseca, prestani raditi 15-tak dana i neces moci da podignes kao prije, morat ces barem 5-10kg manje da dižeš ..

tako ti je to, tijelo se navikne na napor i doživi šok kad prestaneš raditi.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 feb 2014, 00:04

iVar je napisao/la:kaže nixa sa jutjuba da oni samo rade na principu distribucije vode u mišiće šta li i brže oporavljaju energiju, imaš klip "sve o kreatinu" :)

sumnjam da meni treba bilo kakav clip ;) Kreatin=daje snagu,vise snage= vise treninga :arrow: vise misica :) :) p.s Kreatin imas u cvrvenom mesu ;)

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 02 feb 2014, 00:24

pa kad ne jedeš meso šta se desi? oslabiš, odoše miške :mrgreen:

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 02 feb 2014, 00:26

@lumani, imam ja jarana, ide godinu dana u teretanu, uzima kreatin, istina daje ti on snagu i mozes raditi s duplo vise kila sve, ali on nije isao 20tak dana u teretanu, pola ga nije bilo. Kreatin je dobar za raju koja ce konstantno ici u teretanu dugi niz godina, pa se to onda ne osjeti.

@pricnipe, nisam isao jedno mjesec dana u teretanu i istina je da sam prve treninge vecinu vjezbi radio s 5kg manje, ali vec sljedeci put sam mogao raditi isto kao prije, poenta je da mi se izgled nije promjenio kao sto se promjeni kada pijes kreatin pa ne ides mjesec dana... Ovo sve govorim sto sam vidio kod ostalih ljudi neke posljedice, ne lazem vam nista sigurno.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.