brzo ozdravljenje ti želimDex je napisao/la:Povreda me izbacila iz pogona na 2 sedmice, znači sljedeće 2 sedmice samo trčanje i trbušni jer za ostalo mi trebaju ruke

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
brzo ozdravljenje ti želimDex je napisao/la:Povreda me izbacila iz pogona na 2 sedmice, znači sljedeće 2 sedmice samo trčanje i trbušni jer za ostalo mi trebaju ruke
Ma kad ti se teretana uvuce pod kozu, ne mozes biti zadovoljan.soxx je napisao/la:Jesil zadovoljan napretkom? Na sta nam sad licis?
'Fala, 'falaKaunas je napisao/la:brzo ozdravljenje ti želimDex je napisao/la:Povreda me izbacila iz pogona na 2 sedmice, znači sljedeće 2 sedmice samo trčanje i trbušni jer za ostalo mi trebaju ruke
Ovako ti je najbolje za pocetak :tuzlak1987 je napisao/la:Ovih dana pocinjem sa teretanom. Idem sutra da uplatim i onda raditi...
Ima li neko da mi preporuci program za pocetnike, znaci postepeno. Nista pretjerano..Znaci najbitnije mi je da mi neko napise kako da rasporedim vjezbe po danima
Hvala druze, ispostovat cu ovo striktno kako si preporucio. Imam druga koji ide vec neko vrijeme ali nije ni on neki sad pro sto se toga tice..asunsao je napisao/la:Ovako ti je najbolje za pocetak :tuzlak1987 je napisao/la:Ovih dana pocinjem sa teretanom. Idem sutra da uplatim i onda raditi...
Ima li neko da mi preporuci program za pocetnike, znaci postepeno. Nista pretjerano..Znaci najbitnije mi je da mi neko napise kako da rasporedim vjezbe po danima
1. dan prsa i biceps - fokusiraj se na benc posebno i ne opterecuj se tezinom koju dizes, kada budes mogao uraditi 12 ponavljanja u jednoj seriji s jednom tezinom onda povecaj, jos radi razvlacenje za prsa, jako je korisno. Za biceps ti je lagano, imas nekoliko vjezbi, vjerovatno znas i sam sta trebas, da ti ne pametujem.
2. dan ledja i triceps- isto, nemoj se opterecivati tezinama za pocetak, radi na lat masini, na njoj mozes uraditi sigurno 3-4 razlicite vjezbe. Za triceps isto imas nekoliko vjezbi, izaberi sta ces raditi, slicno kao biceps
3. dan ramena i noge - na ovom treningu su ti najbitniji cucnjevi za noge, na njih se fokusiraj i uradi 4-5 serija uvijek, ostalo nisu neke specijalne vjezbe, opet izaberi sta ces raditi, sta ti najbolje prija..
Ne idem ni ja dugo u teretanu, mozda neka 3 mjeseca, ali mi je ovaj stariji rodjak sve fino objasnio kako da napredujem bez uzimanja kreatina, steroida i slicnih po meni gluposti koje te samo napusu i ako ne ides mjesec dana u teretanu ispuses kao da nikada nisi ni isao.
Na ovaj moj nacin ces psotepeno dobivati pravu prirodnu snagu, kasnije mozes uzeti i neki protein, ja pijem gold whey i pijem ga poslije treninga cisto da mi se misici malo opuste...
I da, ako hoces da radis kompletno tijelo korisno bi ti bilo poslije svakog treninga uraditi 4 serije trbusnjaka i istrcati nekih 10-15 min, ne da smrsas, vec da odrzis neku kondiciju.
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Ima ovog materijala dosta po netu pa cu sve detaljno pogledatigio10 je napisao/la:I radi u principu 2 dana trening 1 odmor.
Moraš spavati od 8 do 10 sati.
Mišić raste kada se odmaraš, tj. kada spavaš.
Radi po program kako je rekao @OTYNSiVar je napisao/la:@HZ_Ilidža, a jel ti teško napisati koje vježbe radiš za prsa, noge, ramena itd..i koliko puta i koliko serija? to mi bilo korisno ako želiš pomoći, hvala unaprijed
Drug, ev ti od mene savjet i program kak da radis, koji je uz ove klipove sto cu postavti prejednostavnotuzlak1987 je napisao/la:Ovih dana pocinjem sa teretanom. Idem sutra da uplatim i onda raditi...
asunsao je napisao/la:Ovako ti je najbolje za pocetak :tuzlak1987 je napisao/la:Ovih dana pocinjem sa teretanom. Idem sutra da uplatim i onda raditi...
1. dan prsa i biceps - fokusiraj se na benc posebno i ne opterecuj se tezinom koju dizes, kada budes mogao uraditi 12 ponavljanja u jednoj seriji s jednom tezinom onda povecaj, jos radi razvlacenje za prsa, jako je korisno. Za biceps ti je lagano, imas nekoliko vjezbi, vjerovatno znas i sam sta trebas, da ti ne pametujem.
2. dan ledja i triceps- isto, nemoj se opterecivati tezinama za pocetak, radi na lat masini, na njoj mozes uraditi sigurno 3-4 razlicite vjezbe. Za triceps isto imas nekoliko vjezbi, izaberi sta ces raditi, slicno kao biceps
3. dan ramena i noge - na ovom treningu su ti najbitniji cucnjevi za noge, na njih se fokusiraj i uradi 4-5 serija uvijek, ostalo nisu neke specijalne vjezbe, opet izaberi sta ces raditi, sta ti najbolje prija..
Ne idem ni ja dugo u teretanu, mozda neka 3 mjeseca, ali mi je ovaj stariji rodjak sve fino objasnio kako da napredujem bez uzimanja kreatina, steroida i slicnih po meni gluposti koje te samo napusu i ako ne ides mjesec dana u teretanu ispuses kao da nikada nisi ni isao.
Na ovaj moj nacin ces psotepeno dobivati pravu prirodnu snagu, kasnije mozes uzeti i neki protein, ja pijem gold whey i pijem ga poslije treninga cisto da mi se misici malo opuste...
I da, ako hoces da radis kompletno tijelo korisno bi ti bilo poslije svakog treninga uraditi 4 serije trbusnjaka i istrcati nekih 10-15 min, ne da smrsas, vec da odrzis neku kondiciju.
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Kreatini sluzi da ti pomogne da umjesto 70 kg mozes dici 75kg eto svrhe...iVar je napisao/la:kaže nixa sa jutjuba da oni samo rade na principu distribucije vode u mišiće šta li i brže oporavljaju energiju, imaš klip "sve o kreatinu"
iVar je napisao/la:kaže nixa sa jutjuba da oni samo rade na principu distribucije vode u mišiće šta li i brže oporavljaju energiju, imaš klip "sve o kreatinu"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.