Centralni vezni, 'ajmo reci, negdje na nivou Flecera i Kerika. Nasri i Silva kao krilni igraci nisu bolji od Mancini krila. Valjda se slazemo da su Valensia, Nani i Jang neuporedivo prodorniji po krilu od Silve i Nasrija!? Aguero je klasa ispod Runija. Hernandez se za sada pokaz'o bolje nego Dzeko u EPL. Odbranu ne trebamo ni spominjati, tu je Manco daleko ispred. Tako ja to vidimHare_BvB je napisao/la:Nejma moj beže, nejma.Valencia je napisao/la:Pa Mancester ima bolje igrace na skoro svakoj poziciji, boljeg trenera, bolji mentalitet, bolju igru,... Isto se moze reci i za Celsi. Siti ce vjerovatno biti treci, posebno radi cinjenice da je Arsenal strasno pao, Totenhem u belaju sa Modricem, a Liverpul standardno oscilira. Moze se desiti da budu drugi ako Manco ili Celsi podbace, ali prvi,.. Dajem i minimalne sanse za titulu.Kad bi se gledao samo individualni kvalitet pojedinaca nije UTD daleko ipred, u pe' deka je to. Ali nije mi cilj da oko tog vodimo raspravu, jer ista bi nas odvela u ''dead end street''.
City ima manje-više 20-ak skoro podjedanako kvalitetnih igrača i tu leži njihova najveća snaga. Imaju individulanog kvaliteta na pretek, ali problem je ''timski kvalitet''. Ne funkcionišu dobro kao tim, nisu adekvatno posloženi, slaba uigranost, imaju trenera ''sumnjivog'' kvaliteta, nemaju pobjednički mentalitet, igrači nisu identifikovani s klubom, mahom su to ''neiskusni'' igrači glede osvojenih titula ( s par izuzetaka), etc.. A United sve to ima.
Uvodna dva kola dala su nam novi, bolji i ''fudbalskiji'' City. Doduše, o kvalitetu protivnika bi se dalo raspravljati, ali moramo priznati da City izgleda mnogo bolje na terenu. Igrači su ''življi'', kombinatorika je ''smislenija'' neg' lani, a glavno je da je i tvrdoglavi Talijan shvatio da nema igre s dva kalsična orača u ekipi - Barry i de Jong. Povlačenjem Yayaša na ''ofanzivnu šesticu'' i stavljanjem na klupu jednog od gorepomentih, City je u stanju igrati fudbal. Sad su doveli i Nasrija što daje dodatnu dimenziju njihovoj igri. Mišljena sam da bi City, uz ovu postavku ofanzivnog reda (s tim da troka iza Džexa često mijenja pozicije) bio kandidat za titulu:
:::::::::::::::::::Džeko::::::::::::::::::
Nasri::::::::::::Aguerro:::::::::::Silva
:::::::::Barry/de Jong:::::Yaya:::::::::
Ali, analizirajući Mancinijev rad u proteklom periodu, za očekivati je da se on vrati na svoj catenaccio.

Skratio sam komentar jer se mnogi odgovori na tvoj post nalaze u gornjoj replici Monologu.