effe_sa je napisao/la:Rutinski prolaz....I nema se šta prigovorit, ali opet ovdje kritike.....
Hajd neka kritike potraju do finala.....
Loew pokušava naći balans između ofanzive i defanzive i to je danas dobro izgledalo. Amerikancima do pred kraj utakmice nisu dozvoljene šanse. Kontrola utakmice i sigurna pobjeda...
Elf ne treba igrati lijepo, nego treba osvojit titulu....
A ova ekipa će sigurno daleko dogurat, koliko god vi pesimistični bili....
Danas se čak nije igralo ni pod punim gasom....

Effe effe, konačno da se ja i ti ne slažemo. Isto tako, vučeš me da se igram menađera.
Pa ću dakako i odgovorit.
Neuer na golu, Durm lijevo, Hummels - Boateng, Lahm desno, dvojica zadnjih veznih Khedira i Švajni, Ispred njih Ozil, Gotze lijevo, desno Muller, naprijed Klose.
Od ostalih igrača koji su rezerve umjesto Zielera bih zvao Ter Stegena, umjesto Gintera bih zvao Šmelea, umjesto Kramera naravno Lars Bendera, umjesto Mustafija definitivno Max Krusea. Jedino gdje bih se dvoumio jeste Mario Gomez. Ne računam ove koji su nažalost povrijeđeni jer bi momčad sa Gundoganom, Svenom Benderom, Reusom, pa eto i Mariom bila stvarno fenomenalna ekipa. Moguće da sam nekoga i zaboravio ali ne zamjerite.
Vratimo se na postavu za koju se odlučio Low.
Zašto Durm lijevo? Ono što sam vidio od njega me fascinira. Momak igra kao prekaljeni igrač a tako je mlad. Ima brzinu, duel, snalažljivost s obzirom da je dešnjak i prodori mu nisu strani pojam kao npr. Howedesu.
Hummels i Boa su TOP stoperi koji bi se savršeno uklopili, samo im treba zajedničkih utakmica čim više da se uigraju. Jedan ima smirenost i vrhunsko otvaranje igre, drugi ima robusnost i brzinu.
Zašto Khedira unatoč ozlijedi? Zato što donosi potrebnu stabilnost. Ali, za razliku od njegovih zadataka kod Lowa, ja bih mu dao zadatak da isključivo pomaže obrani i da bukvalno ne prelazi centar osim kada je to nužno. Za Švajnija ne moram objašnjavat ništa.
Ozil donosi pregled igre, dribling, smirenost, lucidnost, kreativnost i ono najbitnije zadnji pas.
Gotze, jedino dvoumljenje jeste ta pozicija. Može ovdje i Šurle ili Podolski. Eto, odlučio sam se za Gotzea, iako definitivno ni približno u TOP formi, smatram da igrač njegovog kalibra uvijek može napraviti PREVAGU pa makar samo jednim driblingom, udarcem ili passom.
Za Mullera i Klosea nemam ništa za objašnjavati.
Rezime: ovaj sastav koji sam naveo je temelje po mojem mišljenju na kojem se gradi momčad za najviši uspjeh. Ta momčad ima sve što je potrebno da se suprotstavi svakoj momčadi. Dakle, obrana, veza, napad, balans, okomitost, posjed lopte, brzinu, jednostavno takva momčad posjeduje moć da osvoji prvenstvo.
Onda imaš zamjene koje mogu donijeti taj dodatan elan u ionako vrhunskoj momčadi. Može ući npr. Poldi umjesto Klosea u špicu, Šurle na lijevo krilo i čak u špicu, Draxler također na lijevo krilo ili polušpicu, imaš radilicu Kevina koji ti također donosi trku bilo gdje da ga staviš, u obrani imaš Mertea i Howedesa na stoperskim pozicijama, lijevo Šmelea ako Durm ne bi mogao izdržati pritisak itd....
Kakva je situacija sada: Howedes iako defanzivno vrhunski prema naprijed ništa kao i Boateng, Lahm jedno veliko ništa na veznom kako i u Bayernu tako i u repki, Ozil na desnom krilu je odluka koju ne bi donio valjda niti Kovač, Kroos ne donosi prevagu niti će ju ikad donijeti niti na veznom niti na polušpici, Muller u špici je unatoč golovima za mene nedovoljno jer Klose ipak donosi više čistih napadačkih elemenata igre a Muller bi iz drugog plana bio još opasniji nego je to sada slučaj, sa slabim bekovima momčadi nedostaje prodornosti po bokovima i kvalitetnih ubačaja, jako se osjeti nedostatak bokova u napadačkoj igri. Što se tiče psihološkog aspekta ne osjećam onaj naboj, zanos, elan, odlučnost i moć kod igrača koji bi mi dali naslutiti da je ekipa spremna za naslov pa čak i u ovoj formaciji i sa ovim trenerom. Ekipa mi ne djeluje nimalo moćno kako bi trebala, pa unatoč laganoj pobjedi protiv Portugala, kao i dobroj igri ali tek nakon gola Gyana.
Znači jedini potezi koji mu štimaju jeste stoperski par i Howedes defanzivno. Da mu ne gledam sitnice to je istina ali primjetio samo eto još jednu stvar: Gotze je totalno van forme i protiv Ghane je igrao kriminalno ali je zabio gol i nakon pogotka zaigrao puno bolje a trener to ne prepoznaje već ga vadi van.
To je to, ukratko ili nadugo.
Nemojmo se zavaravati, Francuska je jaka, fizički moćna i izgleda kao momčad koja trenutno igra najbolji nogomet na prvenstvu a upravo je ona protivnik Njemačke u četvrtfinalu. Tako da sa ovakvim razmišljanjem Lowa bojim se da to neće izgledati nimalo dobro protiv Francuske. Prvu tekmu protiv Portugala sam ostao iznenađen postavkom igrača i očekivao sam da će se to promijeniti ali to se ne događa nikako. Zato, nekako ne vjerujem da će se nešto i promijeniti do tekme sa Francuskom.
Low se igra Pepa sa razmišljanjem i filozofiranjem oko ekipe. Pep se opekao jednom ali to je obilježilo čitavu sezonu. Nadam se da će Low dobro razmisliti do te utakmice i prestati se igrati sa postavom i izmišljanjem tople vode.