Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la Omerbavarac » 26 jun 2014, 18:52

Agresivna i previse ziheraska igra su opis prvog poluvremena.

Ne mogu se oteti dojmu da bi Nijemci puno bolje odradili posao da je Klose unutra a Muller na krilu ili da je Gotze na mjestu Podolskog, koji ruku na srce nije nista pokazao.

Howedes je katastrofalan, kako prema naprijed tako i prema nazad.
Daj Durma pa nek ide sve dodjavola. :mrgreen:

Inace, ovaj Uzbekistanac se uopste ne drzi kriterija a pred kraj poluvremena se malo izgubio, ocigledno ga je onaj sudar sa Jonesom malo poremetio. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 jun 2014, 19:03

Gledam ovu tekmu i ne vjerujem.... Dakako, gledao sam i ostale tekme i isto tako nisam mogao vjerovati koju formaciju i igrače u prvoj jedanaestorici sam morao gledati prošle dvije tekme.....

Iskreno, ako sam bio u polufinalu 2012.-te razočaran Loewom, sada mi se od njega jednostavno :puke: :puke: :puke:

Ne mogu više gledati ovakvu Njemačku, ne mogu.... Tuga, jad i bijeda od nogometa koji pruža Njemačka.....

Teško mi je opisati riječima koliko sam razočaran u Loewa......... Ako sa takvom igrom osvoji SP ja ću to smatrati 8-im svjetskim čudom.....

Ljudi moji, kakvi igrači, kakav je to Dream Team od ekipe...... A kakva ga budala vodi pa to je za nepovjerovati.... Čudi me da jedna Njemačka to trpi a po meni ima definitivno jednu od najboljih generacija ikad...... Šta je s tim DFB-om???? Šta im ga Loew duva svakome pa da ga ovi toliko vole????? :crazy: :crazy: :crazy:

Teško mi je izraziti riječima koliko sam razočaran i ljut na tog kvazi trenera.... :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Dajte više maknite tog šminkera i stavite konačno Juppa za trenera odmah za osminu finala dok još ima koliko-toliko vremena da se stvari poslože......

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jun 2014, 19:59

Mislim da ce njegov idol biti ponosan na ovu utakmicu...
Upisana je pobjeda i imali su cak 27348464936336346444947 uspjesnih dodavanja.

Procice nekako Ruse ili Alzirce, ali onda ce sa ovom taktikom dozivijeti potop protiv Francuza i tu ce onda konacno doci kraj Modnom-guru-u na klupi Elf-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 26 jun 2014, 20:03

Zakucaj **** Podolskog na klupu i da i Ozila ubacI Gotzea i Širlea. :kafa:

Sad kad se pobune ovi Topnici
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 jun 2014, 20:08

Rutinski prolaz....I nema se šta prigovorit, ali opet ovdje kritike.....
Hajd neka kritike potraju do finala..... :D
Loew pokušava naći balans između ofanzive i defanzive i to je danas dobro izgledalo. Amerikancima do pred kraj utakmice nisu dozvoljene šanse. Kontrola utakmice i sigurna pobjeda...

Elf ne treba igrati lijepo, nego treba osvojit titulu.... :cool:

A ova ekipa će sigurno daleko dogurat, koliko god vi pesimistični bili.... ;)

Danas se čak nije igralo ni pod punim gasom.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 26 jun 2014, 20:08

nemaju se šta "bunit Topnici"...jel neko od vas zna koju poziciju igra Ezel kod Guru-a?? jer ja fakat ne znam....da gledaš tekmu vidio bio da u jednom trenutku bude 5 igrača oko Ezela....Ezel je 10-ka, a ne krilo ali i dalje ne smije na klupu jer može razbit bilo koga jednim dodirom
A.F.C. Bournemouth!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 jun 2014, 22:28

effe_sa je napisao/la:Rutinski prolaz....I nema se šta prigovorit, ali opet ovdje kritike.....
Hajd neka kritike potraju do finala..... :D
Loew pokušava naći balans između ofanzive i defanzive i to je danas dobro izgledalo. Amerikancima do pred kraj utakmice nisu dozvoljene šanse. Kontrola utakmice i sigurna pobjeda...

Elf ne treba igrati lijepo, nego treba osvojit titulu.... :cool:

A ova ekipa će sigurno daleko dogurat, koliko god vi pesimistični bili.... ;)

Danas se čak nije igralo ni pod punim gasom.... ;)
Effe effe, konačno da se ja i ti ne slažemo. Isto tako, vučeš me da se igram menađera.

Pa ću dakako i odgovorit.

Neuer na golu, Durm lijevo, Hummels - Boateng, Lahm desno, dvojica zadnjih veznih Khedira i Švajni, Ispred njih Ozil, Gotze lijevo, desno Muller, naprijed Klose.

Od ostalih igrača koji su rezerve umjesto Zielera bih zvao Ter Stegena, umjesto Gintera bih zvao Šmelea, umjesto Kramera naravno Lars Bendera, umjesto Mustafija definitivno Max Krusea. Jedino gdje bih se dvoumio jeste Mario Gomez. Ne računam ove koji su nažalost povrijeđeni jer bi momčad sa Gundoganom, Svenom Benderom, Reusom, pa eto i Mariom bila stvarno fenomenalna ekipa. Moguće da sam nekoga i zaboravio ali ne zamjerite.

Vratimo se na postavu za koju se odlučio Low.

Zašto Durm lijevo? Ono što sam vidio od njega me fascinira. Momak igra kao prekaljeni igrač a tako je mlad. Ima brzinu, duel, snalažljivost s obzirom da je dešnjak i prodori mu nisu strani pojam kao npr. Howedesu.

Hummels i Boa su TOP stoperi koji bi se savršeno uklopili, samo im treba zajedničkih utakmica čim više da se uigraju. Jedan ima smirenost i vrhunsko otvaranje igre, drugi ima robusnost i brzinu.

Zašto Khedira unatoč ozlijedi? Zato što donosi potrebnu stabilnost. Ali, za razliku od njegovih zadataka kod Lowa, ja bih mu dao zadatak da isključivo pomaže obrani i da bukvalno ne prelazi centar osim kada je to nužno. Za Švajnija ne moram objašnjavat ništa.

Ozil donosi pregled igre, dribling, smirenost, lucidnost, kreativnost i ono najbitnije zadnji pas.

Gotze, jedino dvoumljenje jeste ta pozicija. Može ovdje i Šurle ili Podolski. Eto, odlučio sam se za Gotzea, iako definitivno ni približno u TOP formi, smatram da igrač njegovog kalibra uvijek može napraviti PREVAGU pa makar samo jednim driblingom, udarcem ili passom.

Za Mullera i Klosea nemam ništa za objašnjavati.

Rezime: ovaj sastav koji sam naveo je temelje po mojem mišljenju na kojem se gradi momčad za najviši uspjeh. Ta momčad ima sve što je potrebno da se suprotstavi svakoj momčadi. Dakle, obrana, veza, napad, balans, okomitost, posjed lopte, brzinu, jednostavno takva momčad posjeduje moć da osvoji prvenstvo.

Onda imaš zamjene koje mogu donijeti taj dodatan elan u ionako vrhunskoj momčadi. Može ući npr. Poldi umjesto Klosea u špicu, Šurle na lijevo krilo i čak u špicu, Draxler također na lijevo krilo ili polušpicu, imaš radilicu Kevina koji ti također donosi trku bilo gdje da ga staviš, u obrani imaš Mertea i Howedesa na stoperskim pozicijama, lijevo Šmelea ako Durm ne bi mogao izdržati pritisak itd....

Kakva je situacija sada: Howedes iako defanzivno vrhunski prema naprijed ništa kao i Boateng, Lahm jedno veliko ništa na veznom kako i u Bayernu tako i u repki, Ozil na desnom krilu je odluka koju ne bi donio valjda niti Kovač, Kroos ne donosi prevagu niti će ju ikad donijeti niti na veznom niti na polušpici, Muller u špici je unatoč golovima za mene nedovoljno jer Klose ipak donosi više čistih napadačkih elemenata igre a Muller bi iz drugog plana bio još opasniji nego je to sada slučaj, sa slabim bekovima momčadi nedostaje prodornosti po bokovima i kvalitetnih ubačaja, jako se osjeti nedostatak bokova u napadačkoj igri. Što se tiče psihološkog aspekta ne osjećam onaj naboj, zanos, elan, odlučnost i moć kod igrača koji bi mi dali naslutiti da je ekipa spremna za naslov pa čak i u ovoj formaciji i sa ovim trenerom. Ekipa mi ne djeluje nimalo moćno kako bi trebala, pa unatoč laganoj pobjedi protiv Portugala, kao i dobroj igri ali tek nakon gola Gyana.

Znači jedini potezi koji mu štimaju jeste stoperski par i Howedes defanzivno. Da mu ne gledam sitnice to je istina ali primjetio samo eto još jednu stvar: Gotze je totalno van forme i protiv Ghane je igrao kriminalno ali je zabio gol i nakon pogotka zaigrao puno bolje a trener to ne prepoznaje već ga vadi van.

To je to, ukratko ili nadugo.

Nemojmo se zavaravati, Francuska je jaka, fizički moćna i izgleda kao momčad koja trenutno igra najbolji nogomet na prvenstvu a upravo je ona protivnik Njemačke u četvrtfinalu. Tako da sa ovakvim razmišljanjem Lowa bojim se da to neće izgledati nimalo dobro protiv Francuske. Prvu tekmu protiv Portugala sam ostao iznenađen postavkom igrača i očekivao sam da će se to promijeniti ali to se ne događa nikako. Zato, nekako ne vjerujem da će se nešto i promijeniti do tekme sa Francuskom.

Low se igra Pepa sa razmišljanjem i filozofiranjem oko ekipe. Pep se opekao jednom ali to je obilježilo čitavu sezonu. Nadam se da će Low dobro razmisliti do te utakmice i prestati se igrati sa postavom i izmišljanjem tople vode.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 26 jun 2014, 22:35

Ozil na krilu, Lahm u vezi. :?:
Mesutom na 10-ci si dosta jaci naprijed + recimo Schurle na krilu.
S Lahmom na beku umjesto Boatenga si jaci i naprijed i nazad a moze Khedira igrati dmf.
Al' ide se drugim putem.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 jun 2014, 22:42

@Stefan Effenberg: U pravu si ti u par stvari. Npr i ja bi vjerovatno sada Lahma vratio na beka, jer u vezi u repki on baš i ne funkcioniše u veznom redu. Khedira je igrao dvije utakmice, danas je pauzirao. Mora se uzeti u obzira da se danas igralo pod ručnom i da se morala malo i snaga štedit. Pokušavaju se i uigrat neke varijante. Loew pokušava dovesti Khediru i Schweinija u top izdanje, što se spreme tiče. Klose i kada ne počne, oružje je s klupe. Goetze je do sada bio solidan, a mislim da će i on u nastavku još bolja izdanja pokazati.
Moguće da bi po mom mišljenju trebalo pružiti priliku Durmu i Grosskreutzu. Ovaj drugi posebno zbog trke i zalaganja (ko konjina se zalaže :D ) može biti od koristi.

Durmu ipak Loew ne pruža priliku, zbog neiskustva. Mislim da je to jedini razlog. Što se igračkih elemenata tiče, to je daleko od sjajnog, ali je bilo solidno. A što se borbe tiče, mislim da se svi mnogo zalažu, bore i žele taj uspjeh s reprezentacijom. Čak se danas i Ozil borio i pokazivao zalaganje. Generalno mislim da će ekipa iz utakmice u utakmicu rasti.

Ne da mi se sada ulaziti dublje u neke analize, vrijeme će pokazati.
Ali evo ključnih pitanja, zbog kojih se pitam što vlada nezadovoljstvo.... :D
Da li je Njemačka bolje i ljepše igrala npr 2002. god na SP?
Da li je Njemačka do najvećih uspjeha dolazila prelijepom igrom ili je toga u prošlosti bilo i na guranje?
Ko je to više pokazao od Njemačke na ovom Mundijalu? I jel grupu Elf prošao rutinski?
A isto tako da li su Francuzi imali težu grupu od Njemačke? A naravno da će se sada u K.O. fazi dodati i u brzinu više.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 jun 2014, 00:04

Sad kad Vaha izbaci Leva :lol: :opaopa:
Stefan Effenberg je napisao/la:Neuer na golu, Durm lijevo, Hummels - Boateng, Lahm desno, dvojica zadnjih veznih Khedira i Švajni, Ispred njih Ozil, Gotze lijevo, desno Muller, naprijed Klose.
To je to...mozda ima mjesta za Pera ili Schurlea ali lijepo je vidjeti sastav sa bekovima :D
effe_sa je napisao/la: Da li je Njemačka bolje i ljepše igrala npr 2002. god na SP?
Ne znaci da zato sto igraju slabije da imaju to nesto sto je krasilo starije generacije elfa ...a druga stvar je O.Kahn.Ako Neuer bude tako branio mozda i imaju sansu.
effe_sa je napisao/la:Ko je to više pokazao od Njemačke na ovom Mundijalu?
Holandija,Chile,Francuska,Kolumbija...a nista manje Brazil,Argentina,Belgija.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2014, 00:16

adnan24 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Ko je to više pokazao od Njemačke na ovom Mundijalu?
Holandija,Chile,Francuska,Kolumbija...a nista manje Brazil,Argentina,Belgija.
Možda samo Holandija....A ne treba zaboraviti da su se mučili s "velikom" Australijom.....
A s Brazilom i Argentinom ne budi smiješan. Pogotovo s Argentinom, pa ljudi se mučili protiv Irana i još sudija Iranu ne dosudi penal. Ne trebamo dalje pisat...A Belgija igrala kilav fudbal. Ma Belgiju bi Elf izbacio, čak i rutinski, a ovi latinosi mogu računati na domačinsku atmosferu, pa bi to možda za njih bila prevaga....Ali možda..... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 jun 2014, 00:31

[Pa i Njemacka se mucila sa "velikom" Ganom :? Dobili "veliku" USA sa 1-0 u utakmici u kojoj nisu napravili pravu sansu i dobili Portugal koji je bio grozan sve 3 utakmice na turniru...uz to Pepe ih pogurao sa ranim crvenim kartonom.

Ne kazem je da bi ispali od navedenih ekipa ali dosad nisu mnogo pokazali...imaju najlakseg protivnika u osmini i prakticno doci ce do 1/4 finala bez ozbiljne prepreke,Levu se nije moglo bolje posloziti...vidjet cemo sta ce uraditi.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 jun 2014, 11:27

nijemcima je otvoren put do finala.
jedini ozbiljniji protivnik bi trebao biti brazil, ali i njih ce svabosi nasamarat´.
onda u finalu protiv niskih zemaca. :cool:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 27 jun 2014, 13:19

effe_sa je napisao/la:@Stefan Effenberg: U pravu si ti u par stvari. Npr i ja bi vjerovatno sada Lahma vratio na beka, jer u vezi u repki on baš i ne funkcioniše u veznom redu. Khedira je igrao dvije utakmice, danas je pauzirao. Mora se uzeti u obzira da se danas igralo pod ručnom i da se morala malo i snaga štedit. Pokušavaju se i uigrat neke varijante. Loew pokušava dovesti Khediru i Schweinija u top izdanje, što se spreme tiče. Klose i kada ne počne, oružje je s klupe. Goetze je do sada bio solidan, a mislim da će i on u nastavku još bolja izdanja pokazati.
Moguće da bi po mom mišljenju trebalo pružiti priliku Durmu i Grosskreutzu. Ovaj drugi posebno zbog trke i zalaganja (ko konjina se zalaže :D ) može biti od koristi.
Ma naravno da je ne očekujem da se i jučer trebalo igrati punom snagom, to nikako. No moje mišljenje se isto tako ne bazira samo na ove 3 tekme i da na temelju toga donesem zaključke. Da budem najiskreniji, odavno sam prekrižio Lowa kao dobrog izbornika jer stvarno me dosta puta razočarao svojim postavljanjem igrača na neprirodne pozicije, veoma lošom obranom u mnogim utakmicama i jednostavno kap koja je prelila čašu kod mene je bilo filozofiranje protiv Italije 2012.-e koje je direktno utjecalo na igru i kriminalan rezultat kao posljedicu toga.
effe_sa je napisao/la:Durmu ipak Loew ne pruža priliku, zbog neiskustva. Mislim da je to jedini razlog. Što se igračkih elemenata tiče, to je daleko od sjajnog, ali je bilo solidno. A što se borbe tiče, mislim da se svi mnogo zalažu, bore i žele taj uspjeh s reprezentacijom. Čak se danas i Ozil borio i pokazivao zalaganje. Generalno mislim da će ekipa iz utakmice u utakmicu rasti.
Durm je morao igrati lijevog beka kad već nije pozvao Šmelea. Frajer je pokazao zavidnu kvalitetu na tom mjestu i sam po sebi se nameće kao logično rješenje i za reprezentaciju. Osobno bih ga bez imalo razmišljanja stavio da igra standardno i u repki, bez obzira na neiskustvo. Ne baziram svoje mišljenje samo na tome što je frajer strpao u džep Robbena i Balea, dojmila me njegova brzina, snaga, trka, prodori i snalažljivost na lijevom beku.

Ozil se uvijek bori samo što ljudi ponekad očekuju puno, puno, puno previše od njega. Ozil nije Ronaldo, Robben, Reus, Ribery, Bale, Messi. S druge strane on nije niti Švajni, Luiz Gustavo, Javi Martinez, Nigel De Jong itd. Dakle, to ljudi trebaju shvatiti tako da ne očekuju od njega takve partije. Ozil ima neke druge prednosti koje treba znati cijeniti. Za mene će Ozil uvijek biti odličan igrač i imat će zacementirano mjesto u prvom sastavu jer je fascinantan igrač. Jedini koji mu može zaprijetiti u reprezentaciji jeste Mario Gotze u TOP formi i na mjestu polušpice. U svakom slučaju, Gotze i Ozil su specijalni igrači kakvih nema puno na svijetu.

Što se tiče borbe, ne, ne slažem se. Odnosno da preciziram, borba u Njemaca nikad nije bila upitna ali ja definitivno ne osjećam onaj zanos i odlučnost koji bi trebali biti na takvom natjecanju. No, možda i ja griješim, ubrzo ćemo saznati.

Ekipa je trebala "porasti" već drugu tekmu i nabiti Ghanu sa 3-4 gola razlike te tako opravdati prvu utakmicu. E onda bi ja rekao to je to, svaka čast, ova momčad može do kraja bez obzira na postavku igrača i trenera. Naravno, onda još i jučer tekma koja me dokrajčila u smislu živaca i strpljenja. Jednostavno ne mogu biti smiren gledajući kako jedna od najboljih njemačkih generacija ne može osvojiti ništa zbog nekompetentnog vodstva sa klupe. No, opet, nadam se da debelo griješim.
effe_sa je napisao/la:Ne da mi se sada ulaziti dublje u neke analize, vrijeme će pokazati.
Ali evo ključnih pitanja, zbog kojih se pitam što vlada nezadovoljstvo.... :D
Da li je Njemačka bolje i ljepše igrala npr 2002. god na SP?
Da li je Njemačka do najvećih uspjeha dolazila prelijepom igrom ili je toga u prošlosti bilo i na guranje?
Ko je to više pokazao od Njemačke na ovom Mundijalu? I jel grupu Elf prošao rutinski?
A isto tako da li su Francuzi imali težu grupu od Njemačke? A naravno da će se sada u K.O. fazi dodati i u brzinu više.... ;)
2002. sam bio premlad da bih shvatio kako funkcionira nogomet i sve što ide s njim tako da na to ne mogu nikako odgovoriti. Onda mi je bilo najzanimljivije gledati Ballacka i diviti mu se znajući da će igrati kod nas slijedeće sezone. Ali shvaćam što želiš reći.

Po meni je najviše pokazala Francuska. Fizički moćna, vrhunski nogomet, timska igra, najbolji do sada po meni, iako nisam gledao tekmu protiv Ekvadora. Elf je grupu prošao rutinski, to se mora priznati. Ali i sam znaš da nije bitna rutina već kako momčad igra i na temelju toga se treba zaključivati. Jesu pobjede bitne dakako, ali je bitnije kako se došlo do njih i da li je ta momčad svojim igrama pokazala da li može do kraja. Mah, znaš šta mislim.

Naravno da Francuzi nisu imali tešku skupinu ali mene su dobili svojom igrom. Nemaju niti jednog TOP igrača osim možda Benzeme a svejedno igraju fenomenalan nogomet. Fizički su moćna ekipa a uz to posjeduju brzinu, tehniku i znanje.

Sve u svemu Effe, mogu ja sada tu pisati drame i eseje do jutra ali nema potrebe. Nadam se da sam potpuno u krivu i da će me Low i Njemačka demantirati.
adnan24 je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Neuer na golu, Durm lijevo, Hummels - Boateng, Lahm desno, dvojica zadnjih veznih Khedira i Švajni, Ispred njih Ozil, Gotze lijevo, desno Muller, naprijed Klose.
To je to...mozda ima mjesta za Pera ili Schurlea ali lijepo je vidjeti sastav sa bekovima :D
Ma eto, drago mi je da se slažemo. Samo da još i Low to shvati na vrijeme a ne da se igra Pepa.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jun 2014, 12:01

Modni-guru izjavio da nece mijenjati pozicije igraca tj. da nece podleci pritisku javnosti i navijaca i da Lahma vrati na poziciju desnog beka.

Ocekujem da ga Francuzi u sljedeci Petak po tom pitanju spuste na zemlju gdje onda konacno dolazi kraj njegove ere na klupi Elf-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 28 jun 2014, 19:07

Definitivno ovaj brazil nema teoreske sanse da osvoji prvenstvo, sad jos vise vjerujem da panceri i lam ovo dizu na kraju, ocajan brazil nadam se da danas ispadaju a i ako prodju mislim da je plafon polufinale. Mi bavarci navikli da meljemo sve redom pa nam sad ko cudo sto svabe igraju tvrdo i jako, nikad nisu igrali lijepo i nece nikad, sve dok su na prvenstvu koga briga sa koliko stopera i veznjaka igraju, prkosi hoakim fudbalu sa 4 stopera i 5 veznjaka al ako osvoje bice popularni od angele merkel!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 jun 2014, 21:19

http://www.bild.de/sport/fussball/felix ... .bild.html

:thumbup:

Istakao bi i Boateng kojem treba jedno 20-tak utakmica da se navikne na poziciji gdje je nekad i igrao.

Koliko god očajan Brazil bio, toliko očajna je i Njemačka. Ovaj Elf nije ni blizu nivou onoga kao u kvalifikacijama, osjeća se pritisak i nedostatak Reus-a. Ozil totalno van forme, Khedira još nije u pravoj formi.

Mnogo nedostataka, to je valjda svima vidljivo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 jun 2014, 20:04

Hummels ne igra zbog gripe a najvjerovatnije ga mijenja Mustafi :facepalm: uz objasnjenje da Durm i Greuskreutz nemaju dovoljno iskustva u reprezentaciji :lol: Trebao je povesti Beckenbauera...on je iskusan :roll:

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 30 jun 2014, 20:27

Veceras ocekujem pobjedu elfa i onda uzivat u 1/4 protiv france da ih mlatnemo momacki :cool:
04.10.2009 !!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 jun 2014, 20:52

Neuer-Mustafi, :facepalm: Mertesacker,Boateng,Höwedes-Lahm (C),Schweinsteiger-Özil,Kroos,Götze-Müller

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.