FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ja ne znam šta su pojedinci očekivali, da ćeš rutinirati Bayern u Minhenu. Pogotovo u još uvijek ranom dijelu sezone.
Meni je ovo bilo bolje nego što sam očekivao. Lošijem drugom poluvremenu je i Xavi kumovao sa ne tako efikasnim izmjenama.
Meni je ovo bilo bolje nego što sam očekivao. Lošijem drugom poluvremenu je i Xavi kumovao sa ne tako efikasnim izmjenama.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Nekako godinama iscekujem da nas neka ekipa podere na terenu a da mi pobjedimo , inace precesto se desava da smo bolji ,ako nista malo bolji ili u egalu a da nas rival dobije.Realno nema logike.
Nekako vidjamo cesto da se ovi veliki klubovi sa qrcevom igrom i vrate u mech , nicim , nekako momentumom , zeljom ili cim vec, al od ove ekipe nikako jos da docekamo to.
Sjetim se frisko mrtvog Juventusa koji je raskovan bio u Parizu prvih 45minuta , odvaljen i deficitaran sa 2 gola , ali vratise se , izgubise , ali zakomplikovase gotovu utakmicu gdje je visio 20 minuta u zraku drugi go u mrezi Pariza.
Valjda se desi cudo…
Nekako vidjamo cesto da se ovi veliki klubovi sa qrcevom igrom i vrate u mech , nicim , nekako momentumom , zeljom ili cim vec, al od ove ekipe nikako jos da docekamo to.
Sjetim se frisko mrtvog Juventusa koji je raskovan bio u Parizu prvih 45minuta , odvaljen i deficitaran sa 2 gola , ali vratise se , izgubise , ali zakomplikovase gotovu utakmicu gdje je visio 20 minuta u zraku drugi go u mrezi Pariza.
Valjda se desi cudo…
Pa ocekivao sam da ce se nagraditi za dobru igru u prvom poluvremenu sa par golova, bilo je šansi, ali ne znaju zabiti, Lewat upao u amater mode, chokirao i onda u drugom pol. kazna po ušima, raspad sistema u roku od 4 minute. Kad se primi prvi gol, odmah ide i drugi, ne mogu nikako to zaustaviti, ne znaju se odbraniti...jbg to su odlike ekipa koji nisu zrele, koji još moraju raditi na sebi.
Ova Barca se ne zna vratiti, kad pocne gubiti. A to je bruka i sramota za tim vrijednosti preko 700 miliona

Ogroman posao je pred Xavijem i vrlo težak da ispravi te felere.
Ne možeš ti sa Alonsom na beku uzeti ligu prvaka. Zabit će on neki gol, asistirati ali lik je takva rupa u odbrani.
Lik je doveden kao privremeno rjesenje, dobio ugovor na godinu dana, kao takav ce biti ok, nadat se da ce Balde sazrijeti u posjedu s loptom i dobiti minutazu il da mrtvi Alba proigra.
Alonso je ocito novi pedro, na kojeg ce se sve svaljivati. Sinoc apsulutno korektno odigro, nista losije od ostatka odbrane. Samo je Kunde bio na visem nivou. Arauho mozda i najtanji nazad. Takodje, treba uzeti u obzir da mu je to prvi pravi nastup za ekipu. Neuigranost je sasvim normalna stvar. Generalno, citava ekipa je nova, suludo je ocekivati da ce odmah svi uklopiti se i proigrati. Cak sta vise, cudo je i da na ovom nivou igraju u ovom dijelu sezone. Sinoc je 5 novih igraca bilo u pocetnih 11. Vremenom, trebali bi samo rasti. Ako Xavi bude znao hendlati ekipu na pravi nacin, najbolje ocekujem tek iza februara.
Da je Alonso neko pojacanje, nije. Da moze korektno odigrati i zakrpiti, moze.
Mada, Alba u formi i dalje je najbolji lijevi bek u ekipi, ma koliko god se to nekome ne svidjalo.
Da je Alonso neko pojacanje, nije. Da moze korektno odigrati i zakrpiti, moze.
Mada, Alba u formi i dalje je najbolji lijevi bek u ekipi, ma koliko god se to nekome ne svidjalo.
Pa bas i zbog toga je cudno to dovodjenje kad imas Baldea i Albu jos uvijek. Tesko ces gurati 3 beka da igraju, Baldeu ako ne pusti igrati solidan broj utakmica, onda se ne mozes nadati njegovom napredku. Komotno se je moglo bez Alonsa, gurati Baldea, a imas i Albu koji je i ovakav bolji od Alonsa.
⚽FK Garaže⚽
Slijedi Elche a vjerovatno i "trpanje" golova.let3 je napisao/la: ↑14 sep 2022, 11:58Pa ocekivao sam da ce se nagraditi za dobru igru u prvom poluvremenu sa par golova, bilo je šansi, ali ne znaju zabiti, Lewat upao u amater mode, chokirao i onda u drugom pol. kazna po ušima, raspad sistema u roku od 4 minute. Kad se primi prvi gol, odmah ide i drugi, ne mogu nikako to zaustaviti, ne znaju se odbraniti...jbg to su odlike ekipa koji nisu zrele, koji još moraju raditi na sebi.
Ova Barca se ne zna vratiti, kad pocne gubiti. A to je bruka i sramota za tim vrijednosti preko 700 milionaDokaz tome je i utakmica protiv Frankfurta, koji je dosta slabiji od Bayerna. Čim su načeli Barcu, na brzinu su je i natrpali.
Ogroman posao je pred Xavijem i vrlo težak da ispravi te felere.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Klub je zvanično potvrdio da je Gavi produžio ugovor do 2026. godine i da će definitivno postati član prve ekipe za stalno. Vjerovatno će mu dati broj 6.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Dobit ce 6 navodno tek od 1.mjeseca, al cudi me da je tako kratak ugovor potpisao, mozda je dobio neku skromnu placu pa da vide kako ce se razviti do svoje 22.godine i onda procijeniti novi ugovor na osnovu toga.

Najbolje moguće vijesti.
Gavi do 2026, Pedri i Araujo isto do 2026... Kounde, Fati i Torres do 2027. Najstariji Kounde sa 23 godine.
Šest igrača iz svih linija koji će biti kostur tima narednih godina. Na taj kostur je lako dodavati razne igrače.
Udariti su dobri temelji, sad samo nastaviti dodavati i osvjezavati ekipu. Iduce sezone ce biti brez Busa, Albe i Pikca skoro sigurno, tako da imas jednu potpuno novu ekipu koja ce morati na novo izgraditi ime i reputaciju.
⚽FK Garaže⚽
Furymaker je napisao/la: ↑14 sep 2022, 08:10Ma odbrana ce biti bolja, lagano, prva utakmica te zadnje cetvorke, logicno je da nece izgledati uigrano i da ce usrati.Nail for Real je napisao/la: ↑14 sep 2022, 08:03Dobra ekipa za ligaski format. Da bi se uzeo najveci trofej, ipak odbrana mora biti na visem nivou i napadac treba biti efikasniji. Ali, niste losi.
Zavrsnica ce biti bolja sigurno, pogotovo kad tu bude Fati koji jos treba da podigne nivo spremnosti, ne brinem se.
Sad zasad moze ova ekipa izaci lagano iz grupe i proci svaku ekipu osim onih top 5 ekipa s kojim bi ipak bilo nadigravanje i puno teze.
Taman je za ovu barcu da bude sad dobra za ligaski format, tek je pocetak sezone i bitno je drzati prikljucak u vrhu tabele, i proci grupu u ligi prvaka, smijesno je pricati sad o nekim greskama kod kornera i sl kad smo imali u igri alonsa kome je to prva utakmica u klubu, kundea i kristensena kojima je to treca cetvrta utakmica tek, trebace neko vrijeme da se momci upoznaju i uigraju i da xavi nadje tu neku standardnu odbranu koju ce forsirati
imamo dakle dosta novih igraca, takodjer i dosta mladih igraca, pocetak sezone generalno je i odlican koliko je to sve neuigrano, bitno je samo pobjedjivati u ligi iz kola u kolo i tako se uigravati, bice i velika pauza zbog svjetskog prvenstva, grupa se mora proci al ne treba se uopste opterecivati ligom prvaka, sta bude bice, bitno je da smo sinoc vidjeli da su momci u stanju odigrati sjajan presing i jednog bajerna stjerati u rupu, i takticki je xavi maestralno sve zamislio samo nije bilo srece, cisti je peh sto nismo poveli, kad vidim kako je samo pedri laznjacima izbacii odbranu i kako mu je nojer odbranio, il ona prilika leve kad je neobjasnjivo zapucao preko gola, to su pehovi cisti, da smo poveli bajern bi dobio lijepu porciju, no nebitno je to, bitnija je lekcija iz ove utakmice nego tri boda ili to da se mogu kobasicari podhebavati
prica se da je bajern los, to nije istina, pepova postavka igre i sjajan presing su ih ubili, u tom presingu su svi ucestvovali i trosili se, mozda je i to razlog slabije realizacije i igre u napadu dembeleta i rafinje jer brat bratu i oni su se dobro trosili u zaganjivanju protivnika i dosta su se vracali nazad
xavi radi odlicno, samo mu treba vrijeme da se ekipa uhoda, mada i sad eto ekipa je to sasvim dobra, a bice sigurno sve bolja i bolja, treba se samo sjetiti pepove barce u prvoj sezoni, ili enrikeove s msn triom, kako je i tim ekipama koje su imale drasticno bolje pojedince i manje noviteta nego ova barca, kako im je trebalo vremena da nadodju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Sto se tice razvoja igre i ekipe ovaj poraz uz pet zicera je bolji nego bod ali sa nula sansi. Sad stenovo ofulali i tesko drugi put. Fulanje zicera je stvar psihe i manjka samopouzdanja a ne nekvalitete ili sposobnosti. Za Lewu se moglo ocekivati da ce boto nervozan i mimo ritma, za druge ne znam, ili nemaju tu kvalitetu ili ih trener nije dovoljno podigao.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Alonso je sinoć odigrao i više nego konkretno, ali dobro, ovdje je i Raphinha do neki dan bio krampa i prosječan igrač koji nema šta da radi u Barci. Smiješno.
Ja sam i više nego zadovoljan. Prvo poluvrijeme odlično, jednostavno je to jedna od onih mečeva u kojima te neće. Uz sve to, nesviran čist penal.
Ova ekipa ima strašan potencijal, a biće sve bolja i bolja kako vrijeme bude odmicalo.
Ja sam i više nego zadovoljan. Prvo poluvrijeme odlično, jednostavno je to jedna od onih mečeva u kojima te neće. Uz sve to, nesviran čist penal.
Ova ekipa ima strašan potencijal, a biće sve bolja i bolja kako vrijeme bude odmicalo.
ovde su mnogi zaboravili u kakvoj smo rupi bili samo prije godinu dana u ovo vrijeme, a isto tako i kako smo izgledali protv bajerna dok je tu jos mesi bio u zadnjih nekoliko godina kad su nas gazili od prve do zadnje minute, samo polako decaci, utakmica po utakmica, sedmica po sedmica, pravi se zdrava ekip za godine sto dolaze, kostur je skoro i napravljen, tu je golman, stoperi rijeseni, vezni red, krila i spic, lako ce bit nadogradjivat ekipu sledeceg ljeta, mozda vec i u januaru neko dobro pojacanje dodje, ako budu trebali samo bekovi onda ce se moci dovesti i oni skupi vrhunski, ne moze sve odjednom
sad je bitno za vikend dobiti elche kuci, da zbog bajerna ne udje tim u neku krizu, nastaviti niz pobjeda i dobrih igara u ligi pa onda na reprezentativnu pauzu dvije sedmice, a onda opet lagano kuci majorca pa onda pocinje pravi ritam, dvomec s interom, izmedju tih utakmica cekamo celtu kuci, a poslije intera odma gostovanje na madridskom pasnjaku u el clasicu, taj ce period isto biti pokazatelj na cemu smo, koliko ekipa ima kvaliteta da teske utakmice igra u nizu u par dana, tu cemo se prekaljivati, vidjeti gdje su nedostaci, moraju, se uzeti 4 boda minimalno u dvomecu s interom i ne izgubiti klasiko, tu se nesmije fulati ko protiv bajerna, no vidjecemo,
samo opusteno, u kakvom smo bezdanu bili, ovo je milina, opet je lijepo gledati utakmice barce, ima barem neke ljepote i ako ne bude rezultata odma, zadnje dvije tri godine je to bila mrtvaja neka, ovo sad je premija sve
sad je bitno za vikend dobiti elche kuci, da zbog bajerna ne udje tim u neku krizu, nastaviti niz pobjeda i dobrih igara u ligi pa onda na reprezentativnu pauzu dvije sedmice, a onda opet lagano kuci majorca pa onda pocinje pravi ritam, dvomec s interom, izmedju tih utakmica cekamo celtu kuci, a poslije intera odma gostovanje na madridskom pasnjaku u el clasicu, taj ce period isto biti pokazatelj na cemu smo, koliko ekipa ima kvaliteta da teske utakmice igra u nizu u par dana, tu cemo se prekaljivati, vidjeti gdje su nedostaci, moraju, se uzeti 4 boda minimalno u dvomecu s interom i ne izgubiti klasiko, tu se nesmije fulati ko protiv bajerna, no vidjecemo,
samo opusteno, u kakvom smo bezdanu bili, ovo je milina, opet je lijepo gledati utakmice barce, ima barem neke ljepote i ako ne bude rezultata odma, zadnje dvije tri godine je to bila mrtvaja neka, ovo sad je premija sve
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Lik je svoje "odigrao". Uvijek je bio spor ali sada je to vec preslo neku granicu za ozbiljan fudbal. Onaj zuti karton protiv Cadiza sve govori. Vuce se u ultra slow motionu.
Ubijo se za MLS/Aziju.
@igrajlopte 🐦
Tekma protiv Bayerna je pokazala sta nam zapravo treba od Busquetsa u jakim utakmicama, da drzi defanzivnu poziciju, da je dobar defanzivno/u duelima i da se brzo i efikasno rješava lopte.
Sad to mozda zvuci kao previse, al kad uzmes u obzir da su svi mislili i ocekivali da nam treba njegov dribling, dodavanja il nesto u cemu je bio odlican prije 5 godina, sad je valjda jasno da s Pedrijem i Gavijem nas zadnji vezni pod Xavijevem prvenstveno treba biti tu da zaustavi protivnicke napade i da ne gubi loptu na glup nacin.
To sto sam naveo gore samo znaci da nam broj mogucih igraca kao zamjena za Busquetsa drasticno raste jer defanzivnih veznjaka sa prihvatljivom inteligencijom i tehnikom ima jako puno, pa se nadam da ce se ubrati i neki kvalitetan igrac sto prije ili da se pusti i Kessijea i Frenkiea cesce da igraju.
Busquets ce biti dobar protiv Elchea sad kad ljudi skinu gace 85min tekme, pa ocekujem i natpise "šta ste pricali ono o njemu"
Mi smo svakako na odlicnom putu da budemo u vrhu europe, jedva cekam svaku utakmicu da vidim napredak i postavku ekipe, dugo je proslo otkako sam to mogao reci iz tjedna u tjedan.
Sad to mozda zvuci kao previse, al kad uzmes u obzir da su svi mislili i ocekivali da nam treba njegov dribling, dodavanja il nesto u cemu je bio odlican prije 5 godina, sad je valjda jasno da s Pedrijem i Gavijem nas zadnji vezni pod Xavijevem prvenstveno treba biti tu da zaustavi protivnicke napade i da ne gubi loptu na glup nacin.
To sto sam naveo gore samo znaci da nam broj mogucih igraca kao zamjena za Busquetsa drasticno raste jer defanzivnih veznjaka sa prihvatljivom inteligencijom i tehnikom ima jako puno, pa se nadam da ce se ubrati i neki kvalitetan igrac sto prije ili da se pusti i Kessijea i Frenkiea cesce da igraju.
Busquets ce biti dobar protiv Elchea sad kad ljudi skinu gace 85min tekme, pa ocekujem i natpise "šta ste pricali ono o njemu"
Mi smo svakako na odlicnom putu da budemo u vrhu europe, jedva cekam svaku utakmicu da vidim napredak i postavku ekipe, dugo je proslo otkako sam to mogao reci iz tjedna u tjedan.
Puno bolje bi to izgledalo da igramo sa dva DMF gdje bi imao jednog da krpi njegove greske odnosno da drzi defanzivnu liniju a la Mascherano. Kako god, on je tu jos ovu sezonu. A bit ce interesantno od naredne. Sta i kako. Ta pozicija je od krucijalnog znacaja za igru Barce. Predpostavljam da ce RB i DMF biti dva najveca prioritet na ljetnom prelaznom roku.
@igrajlopte 🐦
Prodisat cemo punim plucima.ReX je napisao/la: ↑15 sep 2022, 13:02Puno bolje bi to izgledalo da igramo sa dva DMF gdje bi imao jednog da krpi njegove greske odnosno da drzi defanzivnu liniju a la Mascherano. Kako god, on je tu jos ovu sezonu. A bit ce interesantno od naredne. Sta i kako. Ta pozicija je od krucijalnog znacaja za igru Barce. Predpostavljam da ce RB i DMF biti dva najveca prioritet na ljetnom prelaznom roku.
Najveca enigma danasnjice , igranje tog beskorisnog lika u Barci.Ne igra ni odbranu , ne igra ni napad.Frajer ne igra nista.Postavi drvo nazad bit ce ga teze zaobici nego buskeca.
Jedva cekam da ode , ova dva druga beskorisna sisavca su vec na klupi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.