FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ne bi isao tako daleko da govorim da je beskoristan, protiv slabijih ekupa on super dodje da se kontrolira tekma i odlican je u visokom presingu (ima dobro citanje igre pa nerijetko zaustavi dodavanje il dribling), al i u takvim tekmama ekipe igraju na kontre i on cesto zna biti igrac manje defanzivno.
Sto se tice jacih tekmi gdje ekipe igraju visoki presing na nas, mi ocito preskacemo njega jer se on ne moze osloboditi pritiska i idemo na bekove, krila il druga 2 veznjaka, a defanzivno ce i u nasem visoku pritisku Busi uzeti par lopti ali nazalost defanzivno je igrac manje.
Sve u svemu, mislim da ce se trebati njegove minute reducirati kako se priblizava kraj sezone i kao sto je najavio na kraju iste odlazi.
Onda me zanima tko ce nam biti opcija na toj poziciji, Nico, Casado, Kessie, Frenkie ili cemo dovesti nekog novog.
Naime ja sam fan Marca Casada koji je fantastican kao defanzivac i tehnicar, pa cemo vidjeti ima li sta od njega.
Ima jos puno dobrih veznjaka u La Masiji, sve ovisi kako ce ova sezona zavrsiti ja mislim.
Danas u 11:30 Lucho objavljuje spisak za Spanjolsku, moguce da ce biti jako puno nasih igraca.
Sto se tice jacih tekmi gdje ekipe igraju visoki presing na nas, mi ocito preskacemo njega jer se on ne moze osloboditi pritiska i idemo na bekove, krila il druga 2 veznjaka, a defanzivno ce i u nasem visoku pritisku Busi uzeti par lopti ali nazalost defanzivno je igrac manje.
Sve u svemu, mislim da ce se trebati njegove minute reducirati kako se priblizava kraj sezone i kao sto je najavio na kraju iste odlazi.
Onda me zanima tko ce nam biti opcija na toj poziciji, Nico, Casado, Kessie, Frenkie ili cemo dovesti nekog novog.
Naime ja sam fan Marca Casada koji je fantastican kao defanzivac i tehnicar, pa cemo vidjeti ima li sta od njega.
Ima jos puno dobrih veznjaka u La Masiji, sve ovisi kako ce ova sezona zavrsiti ja mislim.
Danas u 11:30 Lucho objavljuje spisak za Spanjolsku, moguce da ce biti jako puno nasih igraca.
Bice interesantno vidjeti hoce li Lucho furati istu liniju kao sto je sa Ansuom, Pedrijem i Gavijem pa pozvati i Baldea u A repku (umjesto Albe?).
Eric
Alonso
Busquets
Gavi
Pedri
Ferran
Fati
Roberto?
Alba/Balde?
Eric
Alonso
Busquets
Gavi
Pedri
Ferran
Fati
Roberto?
Alba/Balde?
@igrajlopte 🐦
Najviše oduzetih lopti protiv Bayerna: Sergio Busquets ( 6 ), osvojenih duela ( 8 ), izgubljenih lopti ( 7 )JoeBleck je napisao/la: ↑16 sep 2022, 09:06Prodisat cemo punim plucima.ReX je napisao/la: ↑15 sep 2022, 13:02Puno bolje bi to izgledalo da igramo sa dva DMF gdje bi imao jednog da krpi njegove greske odnosno da drzi defanzivnu liniju a la Mascherano. Kako god, on je tu jos ovu sezonu. A bit ce interesantno od naredne. Sta i kako. Ta pozicija je od krucijalnog znacaja za igru Barce. Predpostavljam da ce RB i DMF biti dva najveca prioritet na ljetnom prelaznom roku.
Najveca enigma danasnjice , igranje tog beskorisnog lika u Barci.Ne igra ni odbranu , ne igra ni napad.Frajer ne igra nista.Postavi drvo nazad bit ce ga teze zaobici nego buskeca.
Jedva cekam da ode , ova dva druga beskorisna sisavca su vec na klupi.
Poređenja radi Gavi: oduzete lopte ( 2 ), duela osvojenih ( 2 ), izgubljenih lopti ( 9 )
Izvoli
https://www.sofascore.com/team/football/barcelona/2817
Prenesite mu analizu Busquetsa, upitajte zašto ga uopšte zove i šta za ime alaha radi ispred Rodrija u prvih 11

Rodri je bolji fudbaler od Busquetsa. To je jasno svakome.
Ako malo bolje pogledaš, vidjet ces da je jednu igrao Busquets a drugu Rodri.
Ali šta zna Pep, mogao je Busquetsa dobit za siću i prodat Rodrija.
Ne igra Rodri od juče fudbal. Prvi izbor Enriquea je Busquets.
Nije ga mogao dobiti kada ga Barcelona nije htjela pustiti niti je ovaj htio ići pa ga samim time nije ni tražio

Može ga sad dobit za siću, ali ima boljeg Rodrija.
Ja ne kontam sta pojedini hoce od Buskeca. Čovjek je jedan od najboljih ikad na svojoj poziciji. Čovjek je kod 10tak različitih trenera zadnjih 15tak godina prvi izbor, sto klupskih sto reprezentativnih - od Peapa Gvardiole, del Boskea, preko sad onog pomoćnika enrikea, pa enrikea i Cavija
Busquetsov kvalitet pokazuju rezultati Barcelone i Spanije nakon Xavija i Inieste.
lik je mantinela, i to najbolja koja je postojala u fudbalu, gdje dva veznjaka okretnija na lopti mogu vrlo lahko da se riješe pritiska... ali čim mu se da neka veća odgovornost to nije to...ispada, i nastane rupa ispred odbrane jer je spor... Pa i taj Rodri rijetko kad priđe bliže od 40 metara od protivničkog gola.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
I ja sam dosta puta stajao u odbranu Busquetsa, ali nema od njega više ništa. Previše trom i mlitav za fudbal kakav se danas igra. Neka odradi još ovu sezonu i kud koji mili moji. Prevaziđen igrač, dobar za manje utakmice.
- Madagaskar
Spanija bez inijeste Cavija odigrala 1 EP i 1 SP na evropskom ispali u polufinalu na penale od Talijana, na SP u 1/8 finala takodjer nesretni na penale od Rusije (tu su podbacili jer su kvalitetniji) ali nisu imali sreće, Morata i kompanija su se nafulali - ali realno veoma dobri nastupi na ta dva takmicenja.
Sto se tiče Barcelone, jedino Inijesta nije ucestvovovao u sramotnom preokretu protiv Liverpoola, tu je bio i protiv Juventusa i protiv Rome. Godinu korone necu brojati, i onda se desio raspad sistema i odlazak Messija.
Treba li reći da je i protiv Bayerna bio jedan od trojice najbolje ocijenjenih igrača u ekipi ?Sport90 je napisao/la: ↑16 sep 2022, 12:06Ja ne kontam sta pojedini hoce od Buskeca. Čovjek je jedan od najboljih ikad na svojoj poziciji. Čovjek je kod 10tak različitih trenera zadnjih 15tak godina prvi izbor, sto klupskih sto reprezentativnih - od Peapa Gvardiole, del Boskea, preko sad onog pomoćnika enrikea, pa enrikea i Cavija
https://www.whoscored.com/Matches/16861 ... -Barcelona
Ali eto nekako su i taj poraz uspjeli pripisati njemu jer valjda nije završio 3 Lewina i 2 Pedrijeva zicera

ukratko, tako nekako
a zasto je i dalje dobar u reprezentaciji je ocito svakom levatu koji vidi razliku izmedju reprezentativnog i klupskog nogometa.
Posto sumnjam da doticni kolega zna razliku, samo cu mu reci da obrati paznju na brzinu, tempo i samu kvalitetu ekipa i igraca, a ako hoce malo detaljnije ici nek mi nabroji reprezentacije koje su igrale kvalitetan visoki presing, evo slobodno unazad 20 godina.
Kod nas redovno pruza partije poput ove protiv Bayerna "dobro igrali al izgubili" gdje nekim cudom upravo Busquets nije bio na svojoj poziciji.
Nekim cudom svaka ekipa protiv koje smo igrali u zadnje 4 godine nas sakati u medjuprostoru ispred stopera i iza nepostojeceg zadnjeg veznog koji joggira na protivnickoj poli.
Ljudi konstantno lagano dodavanje do igraca ispred nasih stopera sto otvara mogucnost razigravanja krila, napadaca ili bocnih igraca, a evo posto sam ja corav i ne kuzim igru, nek mi kolega objasni zasto je to tako.
A sad i ono zadnje za njega, zasto je Busquets genije i svaki ga trener hvali - jer razumije svaku takticku naredbu, jer ce uputiti suigraca gdje i kako treba, jer ce organizirati napade kao izvorna tacka napada i jer unatoc svojoj brzini on uspjeva to sve raditi i uz to bira svaki svoj potez - kad ce start napraviti, na kome, kad ce skociti u duel i slicno.
Nitko ne tvrdi da Busquets nije odlican u tim segmentima u kojim je odlican, ali njegove mane su trenutno puno vece nego kvalitete i to je jasno apsolutno svima.
Hoces malo statistike da ti dokazem to?
Tema Busquets je bila zavrsena za ovu sezonu kad ga je Rakitic utrpao u dzep dok je Sevilla imala ikakav motiv za igrati, a ja se svakako radujem novim hvalospjevima na njegov racun kad izdominira Elche, Japan i Costa Ricu na Svjetskom prvenstvu.
nitko nije pripisao poraz njemu, pripisao mu se primljeni gol i apsolutna ludost koji radi sa svojim lutanjem po terenu kad treba cuvati poziciju i zastiti defanzivceRajaz je napisao/la: ↑16 sep 2022, 14:47Treba li reći da je i protiv Bayerna bio jedan od trojice najbolje ocijenjenih igrača u ekipi ?Sport90 je napisao/la: ↑16 sep 2022, 12:06Ja ne kontam sta pojedini hoce od Buskeca. Čovjek je jedan od najboljih ikad na svojoj poziciji. Čovjek je kod 10tak različitih trenera zadnjih 15tak godina prvi izbor, sto klupskih sto reprezentativnih - od Peapa Gvardiole, del Boskea, preko sad onog pomoćnika enrikea, pa enrikea i Cavija
https://www.whoscored.com/Matches/16861 ... -Barcelona
Ali eto nekako su i taj poraz uspjeli pripisati njemu jer valjda nije završio 3 Lewina i 2 Pedrijeva zicera![]()
Istu stvar radi godinama, istu stvar ljudi kaznjavaju godinama, a sad mi reci kako s razlogom to radi jer smo 10x vise golova primili nego sto je njegov uspjesni presing napravio nesto dobro za ovu ekipu u tom istom periodu
Treba nekad i gledati utakmice da se zna kontekst - a razlog tih dobrih ocjena je sto statistika nece navesti da Busquets nije bio na svom mjestu kad smo primili gol, al ce mu dodati svaki bod za uspjesno dodavanje prvom do sebe ili za start na igraca koji je uhvacen u grupi igraca.
Ja Busquetsa prvi volim, gotivim i nahvalit cu svaki njegov dobar potez i dobru partiju, al cu isto tako prvi biti i napisati kad uradi neku glupost, bas kao sto cu to napisati za svakog drugog igraca.
A eto ti post gore pa se nahrani statistikom kad je toliko volis
- Felixians4
- Kontakt:
Da,a Casillas,Pique/Puyol/Ramos u primeu, Villa/Torrres,Silva,Fabregas itd. se ne računaju.
Jordi Cruijff sportski direktor,nije nešto
Korisnik @Wanda kao skaut bi trebao znati da se fudbal igra 11 na 11, a ne 1 vs 11. Složiti se s moguće najglupjim argumentom otkad postoji forumska rasprava je @Goretzka nivo

Dakle želiš reći kako igra u reptezentaciji jer je tamo slabiji tempo i ne igra se visoki pressing. Je li to tvoj argument ?Furymaker je napisao/la: ↑16 sep 2022, 14:48a zasto je i dalje dobar u reprezentaciji je ocito svakom levatu koji vidi razliku izmedju reprezentativnog i klupskog nogometa.
Posto sumnjam da doticni kolega zna razliku, samo cu mu reci da obrati paznju na brzinu, tempo i samu kvalitetu ekipa i igraca, a ako hoce malo detaljnije ici nek mi nabroji reprezentacije koje su igrale kvalitetan visoki presing, evo slobodno unazad 20 godina.

Čiji je prvi gol protiv Bayerna i ko nije bio na svojoj poziciji ? Busquets ?Furymaker je napisao/la: ↑16 sep 2022, 14:48Kod nas redovno pruza partije poput ove protiv Bayerna "dobro igrali al izgubili" gdje nekim cudom upravo Busquets nije bio na svojoj poziciji.
Nekim cudom svaka ekipa protiv koje smo igrali u zadnje 4 godine nas sakati u medjuprostoru ispred stopera i iza nepostojeceg zadnjeg veznog koji joggira na protivnickoj poli.

Želim izvor za ove statističke podatke .. btw. odakle izvlačiš ove postoveFurymaker je napisao/la: ↑16 sep 2022, 14:48A sad i ono zadnje za njega, zasto je Busquets genije i svaki ga trener hvali - jer razumije svaku takticku naredbu, jer ce uputiti suigraca gdje i kako treba, jer ce organizirati napade kao izvorna tacka napada i jer unatoc svojoj brzini on uspjeva to sve raditi i uz to bira svaki svoj potez - kad ce start napraviti, na kome, kad ce skociti u duel i slicno.
Nitko ne tvrdi da Busquets nije odlican u tim segmentima u kojim je odlican, ali njegove mane su trenutno puno vece nego kvalitete i to je jasno apsolutno svima.
Hoces malo statistike da ti dokazem to?
Pa za kolegu koji voli statistiku, nahrani se malo s ovim navedenim, siguran sam da njegov cuveni pull-back i komplimenti bivsih suigraca i trenera su bolji pokazatelj nego zdrav razum, oci i malo more statistike s kontekstom i bez konteksta

Pola sata niko od 11 igrača nije znao gdje udara, a njemu je isključivo Busquets završio s pričom

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.