esprit24 je napisao/la:Kao prvo, mladoj reprezentaciji se treba naci dobar grad i stadion, gdje ce momci imati podrsku. Onaj trening kamp to sigurno nije, recimo Vrapcici su idealni za to, kad dobiju te licence od uefe. Druga stvar selektor ne smije praviti ovoliku ofirazu kod odabira igraca. Ne mozes forsirati neke igrace koji nisu u prvim planovima svojih klubova alo eto. I ono sto me najvise zanima, a to je sistem za nove kvale, bila je neka prica da ce se vratiti stari sistem gdje ce grupe biti kao i kod A selekcija
Napravio je sistem, oživio i osvježio ovu mladu reprezentaciju, konačno smo nakon 6-7 godina u ovom uzrastu ličili na ozbiljnu reprezentaciju.
Malo ga je zeznulo što je slabo mijenjao igrače, previše je bio vjeran iskustvu i igračima koji su igrali prije, al' kad realno skontaš hladno je umjesto Radeljića mogao igrati Mujakić ili Rodin (znam da je Mujakić povrijeđen, al' i da nije znamo da ne bi igrao), isto tako bezveze je u zadnje tri tekme isforsirao Kadušića na lijevom beku pored Pidre, al' i to je posljedica toga što je Kadušić duže u reprezentaciji.
Ne zamjeram mu ovo toliko, al' eto treba uputiti i kritiku.
Mislim da je najveći njegov problem što nije skroz shvatio da nije isto voditi repku i klub, da ti sa reprezentacijom odigraš deset mečeva u dvije godine, dok sa klubom odigraš deset mečeva u dva mjeseca. Nema u reprezentativnom fudbalu, pogotovo u ovim mlađim kategorijama mjesta za "stare zasluge", jednostavno trebaju igrati najbolji u datom trenutku, prevelik je to period da bi tako mladi igrači mogli imati neki kontinuitet dobrih igara u svojim klubovima, a opet premalo je to utakmica da bi nekakav Radeljić ili Kadušić imao zagarantovano mjesto ispred Mujakića ili Pidre, samo zato što su Radeljić i Kadušić bili članovi reprezentacije prije dvije godine.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"