Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Mi smo narod koji samo pljuje i niko im ne valja !
Puna podrska sefu Sergeju, a ovo sto se ljute i sto se familija oglasava.. HAJDE NEK SE OGLASE KAD GA KLUPSKI TRENER POSALJE NA TRIBINE??
Nema toga prijatelju, SEF ODLUCIO TAKO , marsh na tribinu i navijaj , ako ti se ne svidja, razlaz!!
Puna podrska sefu Sergeju, a ovo sto se ljute i sto se familija oglasava.. HAJDE NEK SE OGLASE KAD GA KLUPSKI TRENER POSALJE NA TRIBINE??
Nema toga prijatelju, SEF ODLUCIO TAKO , marsh na tribinu i navijaj , ako ti se ne svidja, razlaz!!
Dje je nestao onaj Djakovac ili kako već hahahaha
Za kojeg je djavla on dobio državljanstvo i poziv u repku.
Za kojeg je djavla on dobio državljanstvo i poziv u repku.
Isto tako sto se ove druge repke "usrece" kad nama klepe igraca, očito da sad to mi osjetimo i na svojoj koži.
Ova dva Svedjana koja kontaju, da su Nesta i Maldini, pa onaj Hamulic ludjak ala Balotelli.
Nesto nisam ni siguran u ovu dvojicu Tahirovic i Gigovic.
Ali hajd barem nemaju ekscese kao ova prva trojica.
Podrska Barbarezu. Samo jako i disciplinovano. Mnogi serete ovdje zbog sinocne utakmice i remija u gostima protiv Madjarske koja je za nas sila. Bilo to nekome smjesno ili ne to je tako.
A svrsavali ste na Peteva i na istu ovakvu igru protiv Finske, CG i Rumuna, koji su odron za Madjare.
Ova dva Svedjana koja kontaju, da su Nesta i Maldini, pa onaj Hamulic ludjak ala Balotelli.
Nesto nisam ni siguran u ovu dvojicu Tahirovic i Gigovic.
Ali hajd barem nemaju ekscese kao ova prva trojica.
Podrska Barbarezu. Samo jako i disciplinovano. Mnogi serete ovdje zbog sinocne utakmice i remija u gostima protiv Madjarske koja je za nas sila. Bilo to nekome smjesno ili ne to je tako.
A svrsavali ste na Peteva i na istu ovakvu igru protiv Finske, CG i Rumuna, koji su odron za Madjare.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Barbarez covjek koji je na Marakani bio spreman da se pobije ako treba, protiv Hajradinoviceve kamenjarke i Cecilije. Izbor je jasan.
E baš u srž. I do Sergeja je bilo problema, samo su se gurali pod tepih. Volim što je direktan, nema cile mile, tako je, pa ako ti ne paše, aufwiedersehen. Selektor priprema ekipu na dugoročnom planu, zbog toga stalna rotiranja i mijenjanja a dotičnim smeta. Kako je Sandžakliji? Došao i nije ni minute odigrao, pa se nije bunio. Tabaković isto, ne vidim da u njega žena kači storije. Gazibegović je isto čekao priliku pa je dočekao.Surreal je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:08Čim su krenule ovakve gluposti i "skandali" izlaziti na površinu i u javnost, znači da nešto dobro radi. Što se to Harisova hanuma javno ne požali na nepravdu klupskog trenera - pa vjerojatno jer bi uslijedile neke sankcije ili makar upozorenje. Da li bi se Denisov agent oglasio kada bi ga trener stavio na klupu, pa jasno da ne bi. Niko nema garancije i to mi se dopada, a kome se ne sviđa - doviđenja, svakako osim Dedića nemamo tog igrača koji pravi ogromnu razliku, svi su oni tu negdje u pet deka.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Al nije bio spreman da vodi makar pionire HSVa i sad uči na reprezentaciji BiH.tuzlak1987 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:28Barbarez covjek koji je na Marakani bio spreman da se pobije ako treba, protiv Hajradinoviceve kamenjarke i Cecilije. Izbor je jasan.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Dennis Hadzikadunic sa jednom nogom i bolom u k.urcu je bolji igrač od Nihada Mujakića i Stjepana Radeljića.
Nema logike da on igra samo 25 minuta u 4 utakmice, a redovan u dobrom klubu.
Nema logike da on igra samo 25 minuta u 4 utakmice, a redovan u dobrom klubu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ako je iko zasluzio da se uči na našoj repki onda je to on.jasta je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:31Al nije bio spreman da vodi makar pionire HSVa i sad uči na reprezentaciji BiH.tuzlak1987 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:28Barbarez covjek koji je na Marakani bio spreman da se pobije ako treba, protiv Hajradinoviceve kamenjarke i Cecilije. Izbor je jasan.
- feniksptica
- Kontakt:
Jest, al ucis na u19 il u21Lavcina je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:34Ako je iko zasluzio da se uči na našoj repki onda je to on.jasta je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:31Al nije bio spreman da vodi makar pionire HSVa i sad uči na reprezentaciji BiH.tuzlak1987 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:28Barbarez covjek koji je na Marakani bio spreman da se pobije ako treba, protiv Hajradinoviceve kamenjarke i Cecilije. Izbor je jasan.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- tuzlak1987
- Kontakt:
Neka ga napadaju ljudi iz struke, a ne kamenjarke.
Koji se to stručnjaci otimaju za selektorsku klupu?
Reprezentacija (ili što bi Barbarez rekao rePZtacija) za sada izgleda i ok jer je vodi pomoćnik Bajramović. Zamislite kako će biti kad i Barbarez nešto nauči.
Davno je Barbarez vodio ovu reprezentaciju, kapitenski, bez poštede i opravdanja za nedolazak, igrao i štopera kad je zatrebalo i uvijek ekipu stavljao na prvo mjesto.
Sergej je lider sa autoritetom bio na terenu, da nije tako nikad se Spaha i Zlatan nebi odazvali da asistiraju čovjeku bez dana radnog iskustva.
Svi bi mi željeli da smo vidjeli Vahu na klupi ali nije realno, sve i da je došao tu bi bilo svega i svačega s ovakvim igračima obzirom na njegov ego i temperament, Sergej je tu mala maca.
Sergej je lider sa autoritetom bio na terenu, da nije tako nikad se Spaha i Zlatan nebi odazvali da asistiraju čovjeku bez dana radnog iskustva.
Svi bi mi željeli da smo vidjeli Vahu na klupi ali nije realno, sve i da je došao tu bi bilo svega i svačega s ovakvim igračima obzirom na njegov ego i temperament, Sergej je tu mala maca.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Ali zamisli ti molim te dokle je došlo pa se likovi iz Kasimpaše i njemačkih drugoligaša bune kada ih selektor posadi na klupu. Ovo je baš za nepovjerovati koliko su razmaženi i umišljeni današnji fudbaleri.
Hej molim te on igra u Kasimpaši sa 30 godina i ima hrabrosti nešto negodovati jer nije dobio ni minute u igri.
Pa budi sretan da si uopšte pozvan, svakako jedva trčiš.
Hej molim te on igra u Kasimpaši sa 30 godina i ima hrabrosti nešto negodovati jer nije dobio ni minute u igri.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Znanje selektora u smislu nekog fudbala i taktike je najmanje bitno u reprezentativnom fudbalu. Bezveze se pretjerano insistira na tome kod nas, a manje-više svuda su selektori ljudi koji i nisu od tog posla. Uostalom, ni Ćiro kojeg se najviše veliča u kontekstu naše reprezentacije nije to bio, Dalić sa Hrvatskom radi čuda i vjerovatno ne bi mogao voditi ni GOŠK Gabela, a takvih primjera je milion. Uloga selektora je više u mentalnom smislu. On mora biti sposoban stvoriti ekipu od 20-25 igrača koji s radošću dolaze na reprezentativno okupljanje, koji su pozitivni, željni uspjeha i na 100% svaki put. Čak ni igrači ne moraju biti najkvalitetniji, puno je važnije da funkcionišu skupa. Selektor kroz par treninga godišnje nema mogućnost nametnuti neki svoj stil igre i u biti se samo treba prilagoditi onome što igrači najbolje znaju igrati. Oni svoje znanje, spremu, taktiku, sve donose iz svojih klubova, a na selektoru je samo da probere i da ne usere.
Kao što sam već pisao, nama naredne 2 godine trebaju proći u usavršavanju i sklapanju tima. Već sada selektor bi trebao imati barem 18-20 imena koja su sigurna i koja uigrava, a da je maksimalno 5 igrača koji će se još mijenjati. Što više moramo insistirati na istim rješenjima u odbrani ili veznom redu i uigravati isto. Vremenom, to će naleći. Najbanalnije, ali siguran sam da dobro uigrana ekipa, čak i slabijeg kvaliteta (evo neutralno, ali da uzmem prošlosezonski HŠK Zrinjski) može parirati i puno jačim reprezentacijama po individualnom kvalitetu, baš iz ovih razloga. 90% reprezentacija igra divlji fudbal, pogotovo kada su u pitanju nove ekipe. Recimo, Belgija je 10 godina imala isti kostur i igrali su nadprosječno smisleno i dobro. Sada, kada su poremetili to i kada se traže (a svako nosi nešto svoje iz kluba), oni nisu u stanju ni osrednjim reprezentacijama napraviti 5 čistih prilika. Prije 10 godina si znao da će bez problema razvaliti ne samo nas, nego i Srbiju, Hrvatsku i jače reprezentacije.
Na stranu što je meni Barbarez onako izbor i vjerovatno pretjerano samouvjeren i u nekom svom fazonu, ali mi je čisto preseravanje ovo što igrači uzimaju previše prava sebi. Koji klinac je konkretno Hajradinović? Imaš 30 godina, igraš za Kasimpašu i to ti je maksimum u karijeri. Apsolutno si zamjenjiv. Ako te pozovu, budi tu, trudi se, čekaj šansu, i ne seri. Čovjek bi rekao da igra minimalno u Bologni, ima 22 godine, pa ga selektor zajebava. Igrači s takvim reakcijama su mi najgori, i tu moram istaći da je ova H komponenta u reprezentaciji puno korektnija vazda bila (s izuzecima poput morona Pandže). Od Šunjića, koji je vazda čekao priliku, preko Menala koji je svaku sekundu koristio ko da je zadnja, pa evo do ovih koji su sada tu. Katić i Barišić momčine, kad mogu, tu su, ne zajebaju, igraju, ginu, nemaju luzerski mentalitet nego su nezadovoljni, top.
I generalno se nadam da imamo kostur za naredne 4 godine. U odnosu na ovo što je pozvano, ne vidim nikakav smisao sada više Hadžikiću (iako mi je prije godinu bio super izbor), a onda Mujakiću (jednostavno divlji igrač), Radeljiću (ima ovakvih i mlađih) i Đakovcu (isto kao Radeljić). Uz par lijepih vijesti, kao što su Karić ili Jašić, nama samo fali da neko na sredini iskoči malo nadprosječan. Može to biti i da Gigović ili Huseinbašić počnu malo jače, ili da neko uleti, ali s tim bismo povezali sve.
Kao što sam već pisao, nama naredne 2 godine trebaju proći u usavršavanju i sklapanju tima. Već sada selektor bi trebao imati barem 18-20 imena koja su sigurna i koja uigrava, a da je maksimalno 5 igrača koji će se još mijenjati. Što više moramo insistirati na istim rješenjima u odbrani ili veznom redu i uigravati isto. Vremenom, to će naleći. Najbanalnije, ali siguran sam da dobro uigrana ekipa, čak i slabijeg kvaliteta (evo neutralno, ali da uzmem prošlosezonski HŠK Zrinjski) može parirati i puno jačim reprezentacijama po individualnom kvalitetu, baš iz ovih razloga. 90% reprezentacija igra divlji fudbal, pogotovo kada su u pitanju nove ekipe. Recimo, Belgija je 10 godina imala isti kostur i igrali su nadprosječno smisleno i dobro. Sada, kada su poremetili to i kada se traže (a svako nosi nešto svoje iz kluba), oni nisu u stanju ni osrednjim reprezentacijama napraviti 5 čistih prilika. Prije 10 godina si znao da će bez problema razvaliti ne samo nas, nego i Srbiju, Hrvatsku i jače reprezentacije.
Na stranu što je meni Barbarez onako izbor i vjerovatno pretjerano samouvjeren i u nekom svom fazonu, ali mi je čisto preseravanje ovo što igrači uzimaju previše prava sebi. Koji klinac je konkretno Hajradinović? Imaš 30 godina, igraš za Kasimpašu i to ti je maksimum u karijeri. Apsolutno si zamjenjiv. Ako te pozovu, budi tu, trudi se, čekaj šansu, i ne seri. Čovjek bi rekao da igra minimalno u Bologni, ima 22 godine, pa ga selektor zajebava. Igrači s takvim reakcijama su mi najgori, i tu moram istaći da je ova H komponenta u reprezentaciji puno korektnija vazda bila (s izuzecima poput morona Pandže). Od Šunjića, koji je vazda čekao priliku, preko Menala koji je svaku sekundu koristio ko da je zadnja, pa evo do ovih koji su sada tu. Katić i Barišić momčine, kad mogu, tu su, ne zajebaju, igraju, ginu, nemaju luzerski mentalitet nego su nezadovoljni, top.
I generalno se nadam da imamo kostur za naredne 4 godine. U odnosu na ovo što je pozvano, ne vidim nikakav smisao sada više Hadžikiću (iako mi je prije godinu bio super izbor), a onda Mujakiću (jednostavno divlji igrač), Radeljiću (ima ovakvih i mlađih) i Đakovcu (isto kao Radeljić). Uz par lijepih vijesti, kao što su Karić ili Jašić, nama samo fali da neko na sredini iskoči malo nadprosječan. Može to biti i da Gigović ili Huseinbašić počnu malo jače, ili da neko uleti, ali s tim bismo povezali sve.
-
- Kontakt:
HSV je veliki klub sa kvalitetnim igracima iako igraju 2. Bundesligu. Da te igrace prebacis u neki manji klub koji nastupa u 1. Bundesligi mogli bi igrati. Tako to podrugivanje cvajtas je meni nekako bezveze. Medjutim to je komplikovan klub, i tesko je nositi dres HSV zato su tu gdje jesu. Hadzikadunic se ponasa sasvim korektno, dolazi, trenira sa ostatkom reprezentacije, i ceka svoju priliku. Bezveze se puno prasine stvara, a i mediji puno toga pisu, svako hoce para guzovace.
Ma možda su momci ishitreno reagovali. Hadzikadunic danas sa svima iz repke komunicira na Instagramu i “lajka” objave vezane za repku tako da ovo nije veći problem.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 18:06Ali zamisli ti molim te dokle je došlo pa se likovi iz Kasimpaše i njemačkih drugoligaša bune kada ih selektor posadi na klupu. Ovo je baš za nepovjerovati koliko su razmaženi i umišljeni današnji fudbaleri.
Hej molim te on igra u Kasimpaši sa 30 godina i ima hrabrosti nešto negodovati jer nije dobio ni minute u igri.![]()
Nek sebe dozovu pa će selektor vise računati na njih.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Pa ne mogu dupli standardi bitiHansestadt je napisao/la: ↑11 sep 2024, 12:34Stvarno ne znam koliko je tebi godina ali evo odvojiti cu jos koji minuti i tebi odgovoriti. Hadzikadunica nismo izgubili, struka je procijenila da se dovoljno nije trudio, i zbog toga ovaj put nije dobio priliku. Mozda dobije naredni put. Tako je i Barbarez rekao za Njemacke medije. I nije to uopste strana pojava, tako je i u drugim reprezentacijama ako pratis, neko se ne trudi, i neki drugi igrac uleti i dobije prednost u nekim utakmicama. Ahmedhodzic je izolirani slucaj koji nije vezan za Barbareza nego opcenito sa reprezentacijom i selektorima generalno. Selektor je procijenio da je Tahirovic mlad i perspektivan igrac od kojeg reprezentacija moze imati dosta koristi u buducnosti imajuci u vidu da ima 21. godinu. Pokusao je da mu vrati samopouzdanje kroz reprezentaciju, medjutim nije se najbolje pokazao. Sasvim korektna odluka, kao i sa Gigovicem. Kasnije je i izjavio da ne igranje u klubovima ostavilo traga nazalost, i da ce se pratiti njihov rada. Znaci gradis neki odnos sa igracima u koje smatras da imaju potencijal narednih godina. Opet zdrava odluka. Dosta igraca je dobilo priliku na sredini terena.NoDi80 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 12:24Tacno ali opet gubimo Ahmedhodzica i Hadzikadunica zbog igraca poput Mujakica, Radeljica, BicakcicaHansestadt je napisao/la: ↑11 sep 2024, 12:12Opet se pogresna slika stvara. Nije tu sam Sergej Barbarez. Dosao je Emir Spahic kao direktor reprezentacije. Barbarez selektor, kao i ostali pomocnici, koji su isto ostavili neki trag u reprezentaciji. Rezultat toga jeste da se vratilo povjerenje u sam rad reprezentacije, a to se i vidi po broju potencijalnih igraca koje su privukli u kratkom period. Ne vidi se vise skandiranje protiv Saveza nego odlicno navijanje u Nizozemskoj, niti vrijedjanje selektora kao sto je ranije bio slucaj. Znaci nesta se uradilo da se vrati povjerenje. Jednostavno se pocelo zdravije da radi nego sto je ranije, i to se prepozna.
Selektor stvara nemir jer je kontradiktoran
Evo za Karica je rekao nije standardan u novom kkubu i nece biti tu ovaj put i onda ubaci Tahirovica koji je izbadjen iz prvog tima
Ne smeta meni Benjo on je buducnost i smatram da treba biti tu uz repku, ali ne moze tako raditi
Evo Zolotica ignorise opet ja g **** ko nadje boljeg stopera u srpskoj, hrvatskoj, madjarskoj, poljskoj, ruskoj, turskoj ligi od stopera iz portugalske lige
Koji ce ti **** Hadzikic ko treci golman , koji ce ti **** igraci popout Djakovca iz Backe Toplole
Da ln ima 21 20 i da je neki talenat razumio bih ovako nista ne kontam
Karic ne moze zbog minuta, a Tahirovic moze
Cuj ne trudi se haha
Pa ovi losije kvalitete bitno je izgleda samo da se trude i da idu glavom kroz zid i dobri su
Cetiri igraca su nezadovljna uveliko Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Tabakovic, Hajaradinovic
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Izuzetno tvrdoglav i poglup covjek, to je sad potpuno jasno. Dokazao je to sa prilicnim brojem cudnih poteza u ovih nekoliko utakmica. Svaku utakmicu posalje dva fudbalera na tribine. Tu dvojicu koji su uvijek viska nemoj zvati i zdravo, u startu imas jedan problem manje. Uvijek zovi tacan broj i ispostuj pravila. To je dosta ponizavajuce za one koji su viska, a posebno to Denis nije zasluzio. Svi ste vec zaboravili kakav smo problem imali sa stoperima, kad je Denis dosao to je bio jedan ogroman problem manje. U reprezentaciji od stopera je samo Bicakcic po stazu stariji od njega, sad odjednom svi vazniji, pa cak i oni koji su radije igrali za Hrvatsku i kad su tamo dobili nogu, pa tek onda dosli kod nas. To nije lijepo, to nije sportski, nije ljudski tako se ponasati.
Ako ga Barbarez ne gotivi, onda ga nemoj vise zvati i gotovo. Neka ti igra Mujakic, podstanari, i Bicakcic koji se uskoro oprasta. Nemoj momka ponizavati na taj nacin da ga saljes na tribine. Vidi se da Sergej doslovno nema pojma, da su mnogi koji su pisali o tome bili u pravu. Sad je tu, moramo zbog reprezentacije dati podrsku pa sta bude. Ja licno imam sve manje volje da uopce pratim reprezentaciju. Sve je to rasulo
Ako ga Barbarez ne gotivi, onda ga nemoj vise zvati i gotovo. Neka ti igra Mujakic, podstanari, i Bicakcic koji se uskoro oprasta. Nemoj momka ponizavati na taj nacin da ga saljes na tribine. Vidi se da Sergej doslovno nema pojma, da su mnogi koji su pisali o tome bili u pravu. Sad je tu, moramo zbog reprezentacije dati podrsku pa sta bude. Ja licno imam sve manje volje da uopce pratim reprezentaciju. Sve je to rasulo
Odma "All in"jasta je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:31Al nije bio spreman da vodi makar pionire HSVa i sad uči na reprezentaciji BiH.tuzlak1987 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:28Barbarez covjek koji je na Marakani bio spreman da se pobije ako treba, protiv Hajradinoviceve kamenjarke i Cecilije. Izbor je jasan.

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.