FK "Sloboda" (Tuzla) - FK "Rudar Prijedor" (Prijedor) 1
Jednostavno je pitanje motiva,a i raspolozenja ekipe.Sloboda je dobrim rezultatima dosla u poziciju da se moze boriti za Evropu,motiv je to veliki.Rudar ovu utakmicu docekuje u nesto losijem raspolozenju,izgubili su od nas kod kuce,Evropa je postala samo teoretska sansa,znaci nikakva,prema tome,smatram da ce Sloboda trijumfovati.Ako su mogli nanijeti lideru poraz,mogu i Prijedorcanima.
FK "Borac" (Banja Luka) - FK "Olimpic" (Sarajevo) 1
Moja prognoza je,i navijacki,a i realno,pobjeda Borca.Pobjede kuci ne smiju doci u pitanje,jer je titula skoro pa obezbjedjena,i zbog toga se mora maksimalno ozbiljno ponasati.Olimpik,ekipa kojoj,ja licno,ne vidim smisao postojanja,uopste.Ni tradicije,ni navijaca,ni motiva nekog,ne znam uopste za sta sluzi.Za pranje novca mozda.Ali na stranu sve,kvalitetan sastav imaju,Sirokog su ponizili u gostima,i zbog toga treba biti oprezan,da nam se ne bi ponovio scenario iz prosle sezone,kada su nas pobjedili na Gradskom.Dakle pobjeda,ali teska.
FK "Budućnost" (Banovići) - NK "Zvijezda" (Gradačac) 2
Posljednji trzaji Buducnosti,izvukli su nekog X-a,boga pitaj kako...Sad mislim da ih opet ceka prizemljenje,i Zvijezda ovdje uzima sve bodove,i ucvrscuje svoje mjesto na tabeli.
HŠK "Zrinjski" (Mostar) - NK "Travnik" (Travnik) 1
Zrinjski bolja ekipa,sa kvalitetnijim pojedincima.Dobro igraju,pogotovo kod kuce,evo sad su izvukli bod protiv Zvijezde,i mislim da ce ga ovjeriti kod kuce.
FK "Sarajevo" (Sarajevo) - FK "Željezničar" (Sarajevo) 1
Poslastica kola.Gradski derbi.Nadam se da cu biti u prilici da ga odgledam,ako ne bude u istom terminu kao i Borac.Naravno,derbi je derbi,i tu sve prognoze,a sigurno i taktike,padaju u vodu.Medjutim,moje misljenje je da ce Sarajevo trijumfovati,i tako ugroziti Zeljeznicar i na toj drugoj poziciji.Jednostavno,vise mi se svidja igra,a i sastav Sarajeva,i smatram da igraju ljepsi fudbal.Imaju brze igrace,pogotovo Kojasevica,bolju realizaciju napadaca,veci izbor napadaca.Dok se Zeljeznicar bazira na Popovicu,koji je blago receno,katastrofa.Jos jedan razlog,zbog kojeg vjerujem u pobjedu Sarajeva,je nedostatak Zebe,kojeg,Stanceski nece moci nadoknaditi,jer uopste nisu isti stil igraca,a i pozicije su im razlicite.Uglavnom bice svakako zanimljivo pratiti ovu utakmicu.
FK "Slavija" (Istočno Sarajevo) - FK "Leotar" (Trebinje) X
Ovo mi se cini kao najnezanimljivija utakmica kola.I mislim da ce biti nerjeseno,0:0,ili 1:1.Ni jedni,ni drugi nemaju motiva.
NK "Čelik" (Zenica) - NK "Široki Brijeg" (Široki Brijeg) X
Ovo bi mogla biti dobra utakmica,jer se radi o dvije,odlicne ekipe.Siroki je dolaskom Sliskovica preporodjen,i igraju super,i sigurno ce u utakmicu uci napadacki,i ici na bodove.S druge strane Celik,pokazao da ima skup dobrih pojedinaca,koji se mogu nositi sa svakom ekipom.Ovdje ostavljam mogucnost i da gosti pobjede,samo iz razloga,jer je Celik u finalu Kupa,pa su mozda misli igraca,malo vise skoncentrisane na to,i da izbore tu Evropu,i osvoje trofej.
FK "Velež" (Mostar) - FK "Drina" (Zvornik) 1
Stvarno,bez komentara.