Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Stevie-G
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Stevie-G » 25 apr 2009, 13:47

A_d_0 je napisao/la:e Bgm dodje li kaka u man utd nema titule naredne 3 godine...mada nebi volio da mi najdrazi igrac predje u najmrzi klub...cuj on da igra lopte sa onom pascadijom (rooney,scholes i slicni)..
pusti suplju A_d_O :D :D :D :D :D

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 25 apr 2009, 14:07

Stevie-G je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:e Bgm dodje li kaka u man utd nema titule naredne 3 godine...mada nebi volio da mi najdrazi igrac predje u najmrzi klub...cuj on da igra lopte sa onom pascadijom (rooney,scholes i slicni)..
pusti suplju A_d_O :D :D :D :D :D
hehe..ja ovo ozb..haha

LAVOV4Lfc
Kontakt:

Post Postao/la LAVOV4Lfc » 25 apr 2009, 14:12

Tevez je odlican igrac volio bi ga vidit u LFC , s druge strane ne bi volio jer dolazi od gamadi..sta ima veze ako su on i Kuyt u prvoj postavi to je dobro...pritisak na obranu protivnika :D ;)
Steven GERRARD

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 apr 2009, 15:10

Mislim da bi bilo dobro kad bi Tevez došao u Liverpool. Dobili bi joč jednog trkača. Ako ne dovedu Teveza, treba više prilike dati Babelu, N Gogu, Al Žaru...
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

tm 87 2
Kontakt:

Post Postao/la tm 87 2 » 25 apr 2009, 15:53

el-fighter je napisao/la:Mislim da bi bilo dobro kad bi Tevez došao u Liverpool. Dobili bi joč jednog trkača. Ako ne dovedu Teveza, treba više prilike dati Babelu, N Gogu, Al Žaru...
nije al Zaru klocu el zhar ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 apr 2009, 15:58

arapska imena se u bos. jeziku pišu onako kako se izgovaraju ;)
Al Žar je ispravno
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Stevie-G
Kontakt:

Post Postao/la Stevie-G » 25 apr 2009, 17:58

sta uradi debil nisam utakmicu gledo, evo sad vidio rezultat, e bas me interesuje koju je glupost levat napravio

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 25 apr 2009, 18:00

Alo ljudi **** Arbelou,Liverpool pobijedio 3:1. :D
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

TheScouser
Kontakt:

Post Postao/la TheScouser » 25 apr 2009, 18:08

alan_kardec je napisao/la:Alo ljudi **** Arbelou,Liverpool pobijedio 3:1. :D
Jao losije utakmice nisam gledao odavno majke mi, sreca pa smo imali raspolozenog Kuyta ostali su svi izgledali "mrtvi" na terenu, osim toga sto se Torres nikako nije mogao sastaviti s loptom...

Arbelao ima obje lijeve noge, nane mi moje hahaha :mrgreen: :mrgreen:
This is where they stop! This is where they fall! Give them nothing but take from them everything!

Pridružite se LFC Balkan Supporters Union na Facebook-u!

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 25 apr 2009, 18:12

gledao sam utakmicu tacnije nisam prvih pola sata i ne znam zasto takva reakcija, svi igraci su izgledali ko mrtvi na terenu, bez ikakve zelje su igrali, sva sreca da i da hull nije bio nista posebno i da igrac hulla napravi glupost i hvala mu na tome
ali najvaznije je da su upisana tri boda
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 25 apr 2009, 18:29

nisam gledala 1. poluvrijeme,ali sam pratila preko mobitela na BBCu rezultat i statistiku,i iskreno,ako je statistika tacna ,prvo poluvrijeme i nije bilo nesto posebno...kao ni drugo,stvarno su igraci bili nekako bezvoljni,samo se sa reinom dodavali,arbeloa je bio skroz los,a skrtel je opet grijesio,i to kod onog gola hulla,agger treba dobijati vise sanse,a insua je bio perfektan,kao sto neko rece,vazna su 3 boda,nadam se remiju ili porazu scuma,sto je mozda tesko ocekivati...al ipak,nadam se... :D
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 25 apr 2009, 19:33

Halo ljudi najbitnije je daje Liverpool dobio a SCUM gubi od totenhema 2:0 ostalo manje vise sad smo tu gdje trebamo biti na domak osvajanja titule ...IDEMO REEEDSIIIIIII

Ma nemogu da vjerujem kako jedan poklonjeni penal promjeni sve uzas zivi ovo je uzas ...
I ako izgubimo ove godine titulu izgubili smoje od sudije nikako od SCUMOVE igre ili sta znam
pa oni bolan nemaju igre ni sekunde samo zahvaljujuci sudijama imaju ove bodove i prvo mjesto to odgovorno tvrdim ,,,

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 25 apr 2009, 20:42

Da bas, sram da bude one sudije sto su nam poklonile toliko titula, pa i ove zadnje tri titule prvaka engleske, ccc bas sram da ih bude
Samo neznam sto ste toliko pateticni, pa nije nasa saban liga da se stele tekme, stvarno ste zaista, budite malo realni, i ne krivite sudiju i srecu za uspjehe manchestera
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 apr 2009, 20:55

Bitno je da su upisali tri boda. Ipak treba istaknuti jako lošu igru i bezvoljnost igrača. Ovaj Kuyt ko da ima motor u sebi, dok Arbeloa ima dvije iste noge.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 apr 2009, 20:56

VanBasten je napisao/la:arapska imena se u bos. jeziku pišu onako kako se izgovaraju ;)
Al Žar je ispravno
to ti je srpski jezik u srpskom se sve pise kako se cita kod nas se pise onako kako i treba tj. kako se i originalno zove taj covjek.
You are someone else I am still right here

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 25 apr 2009, 22:40

@ alan ford : Du bist ein Trottel und eine manchesters Schweine, ich sage dich :

"18, 13, 15, 11
18, 15,13 ,5
23,5,5,4 " :D

iduca utakmica protiv newcastlea,sad ce bentez reci "keep faith " :lol:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 apr 2009, 23:02

fera je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:arapska imena se u bos. jeziku pišu onako kako se izgovaraju ;)
Al Žar je ispravno
to ti je srpski jezik u srpskom se sve pise kako se cita kod nas se pise onako kako i treba tj. kako se i originalno zove taj covjek.
Jok.
Pročitaj ponovo, arapska imena, kao i hebrejska imena, se pišu onako kako se izgovaraju.
Ne možeš ih pisati u orginalu zato što nisu u orginalu na latinici, kontare.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 25 apr 2009, 23:07

ma ko da je bitno kako se izgovara,vazno je kako igra :roll:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 apr 2009, 23:23

reds_forever je napisao/la:ma ko da je bitno kako se izgovara,vazno je kako igra :roll:
doduše, ma ne bi ni spominjao, boli me lijevi bubreg kako neko piše.
Nego alargičan sam na antitalente koji drugom pametuje, a ni sam ne zna.

A kako igra?
hmm teško mi je bilo šta azključiti iz 2 minute koliko sam ga gledao.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 apr 2009, 01:27

drago mi je zbog pobjede nema veze hoce li manchester kiksati mi treba makimalno do zadnje sekunde da odigramo.
@vanbasten ne bi ulazio dalje u raspravu. ne pise se kako se izgovara ali se ne pise ni isto kao na izvornom arapskom.

U bosanskom jeziku postoje jasna pravila oko pisanja riječi i termina porijeklom iz arapskog jezika. Sve te riječi prebacuju se u latiničnu transkripciju koja se inače koristi u našem jeziku. Dakle, piše se zul-hidždže, a ne Dhul Hijjah, Kur'an, a ne Qur'an i sl. Da bi se izgovor što više približio izgovoru arapskog jezika u pisanju se koriste i dodatni pravopisni znaci, npr. crtica i apostrof ili se suglasnici udvajaju (geminiraju), kao u riječima Allah, Muhammed i sl. U stručnim i naučnim tekstovima termini se obično pišu izvorno, arapskim pismom.

Neki autori imaju običaj koristiti englesku transkripciju kod pisanja ovih termina (korištenje w, q, dh, i sl), ali to često dovodi do pogrešnog čitanja i izgovaranja, posebno kad su u pitanju osobe s našeg govornog područja koje su navikle čitati onako kako piše.

Znači, laicima je mnogo lakše pročitati riječ zul-hidždže, nego Dhul Hijjah ili Hatidža, umjesto Kadijjah (često ćete primijetiti da spikeri u dokumentarcima procitaju Kadija umjesto Hatidža ili dul hija umjesto zul-hidždže).

U usko stručnim tekstovima se može koristiti i engleska transkripcija, s tim da se u zagradi napiše kako se to čita na našem jeziku ili pored da izvorni arapski naziv.

a el zhar je el zhar a ne al zhar i to je to nema tu nikakve matematike jer mozda se to el zhar na izvornom arapskom pise drugacije ali ovo el zhar je ako se vec koristi taj pravopis valjda vec izmjenjeno. a u svakom slucaju el i al u arapskom nije isto.
You are someone else I am still right here

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.