Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

harishp
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la harishp » 30 nov 2009, 21:13

To kod vas na konjskim kolima internet vuku :lol:
Nego tema je Vedo,slijedeci mec igraju protiv HSV.
Posto su ovaj mec u svim Njemackim i Vedo i Salih ocjenjeni najlosijom ocijenom.
Ocekujem budzenje protiv HSV.HSV je u behutu sa povredama pa bi se moglo iskoristiti. :mrgreen:
Ja garantujem da ce Vedo na kraju biti treci cetvrti strelac ove sezone u BL,mozda i drugi.
Ali u repci jos nikad nije dokazao kvalitet koji ima i to je amin.Nemoze niko reci da jeste.Sto li povrede,sto li pitaj boga sta.
P.S Ja bih prvi najvise volio da je razbucao makar Spaniju :mrgreen a da je protiv Porugala dao istetovirao bi njegovo ime na celu :lol: : ko sto je makar Herthu razbio ali ocigledno negdje ba zapelo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 30 nov 2009, 21:17

Nadam se da ce Vedo proraditi ako Bogda protiv HSV-a i zabiti :D :D
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 30 nov 2009, 21:23

amEl_rooB je napisao/la:Nadam se da ce Vedo proraditi ako Bogda protiv HSV-a i zabiti :D :D
pa jbte kolko to on puta proradjuje tokom sezone :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2009, 21:25

armin dju je napisao/la:
amEl_rooB je napisao/la:Nadam se da ce Vedo proraditi ako Bogda protiv HSV-a i zabiti :D :D
:mrgreen: Suti cova jos nikako proradio nije a drugi strelac u BL.Jadna ti majka ako proradi.Ode Miler po kuruzu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 nov 2009, 21:29

harishp je napisao/la:E odlicno,znaci ipak je igrao ovu zadnju hocu reci ipak je bio ''zapazen'' :mrgreen:
Vidi Hare podigo kvake prema gore :lol:
harishp je napisao/la: Ti haman i neni na Skype bajram cestitas :mrgreen:
harishp je napisao/la:To kod vas na konjskim kolima internet vuku :lol:
.
zbog ovih komentara i navratim ovdje :lol: hare, legendo, samo naprijed ;)
harishp je napisao/la: Ja bih prvi najvise volio da je razbucao makar Spaniju :mrgreen a da je protiv Porugala dao istetovirao bi njegovo ime na celu :lol: : ko sto je makar Herthu razbio ali ocigledno negdje ba zapelo.
dobro ne bas na celu, ali naslo bi se mjesta za tako kratko ime, a ne sumnjam...veliko tijelo :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2009, 21:35

@Gero mani toga sa avatara prst cu mu slomiti :mrgreen:
P.S i ja ponekad znam da ,,bidnem,, fin :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 nov 2009, 21:46

Da da protiv Spanije je bilo stvarno steta, kod 00:17 kako posla Casillasa na travu i onda mu se omakne lopta pred praznim golom. Veoma zahebano kod 1:22 kako igra slalom sa spanskom odbranom, puca, Casillas brani a Vedo loptu salje sa hacke do Misimovica. I onda covjek mora citati da tehnicki nema pojma.

Uh jest to bolilo, ali me najvise boli sto nismo ovako igrali u Portugalu pa makar i tamo 5 primili.

[youtube][/youtube]
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 30 nov 2009, 21:52

harishp je napisao/la:
armin dju je napisao/la:
:mrgreen: Suti cova jos nikako proradio nije a drugi strelac u BL.Jadna ti majka ako proradi.Ode Miler po kuruzu.
a ne ljudi ja mislio da bolje odigra od one prosle tekme sa Borussiom :?
da zabije bar jednom :D
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2009, 21:53

Principatus je napisao/la:Da da protiv Spanije je bilo stvarno steta, kod 00:17 kako posla Casillasa na travu i onda mu se omakne lopta pred praznim golom. Veoma zahebano kod 1:22 kako igra slalom sa spanskom odbranom, puca, Casillas brani a Vedo loptu salje sa hacke do Misimovica. I onda covjek mora citati da tehnicki nema pojma.

Uh jest to bolilo, ali me najvise boli sto nismo ovako igrali u Portugalu pa makar i tamo 5 primili.

[youtube][/youtube]
Sta mislis da je Vedo i ovi ostali sto izfulali ko nenormalni igrali za Irak u Sadamovo doba.
Odmah bi ih razapeo na trgu za primjer :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 nov 2009, 22:01

Pa citao sam tako nesto o sadamovom sinu koji je tukao igrace, ludo. Mislim da su ga ameri ukokali.
Ma u Iraku je bila demokratija,vidio sam neku zahebanciju kako na biranju imas dvje opcije da se odlucis i prekrizis:
- Da ja sam za Sadama kao predsjednika zemlje
ili
- Da, molim vas mucite i ubijte mene i moju familiju.

I sad biraj. :mrgreen:

Ne, ali stvarno mi je zao sto smo potonuli bez i jednog ispaljenog metka u Portugalu, a mogao bih se opkladiti da bi sa ovakvom igrom Portugalce stjerali i psihicki u njihov kutak, jer je se svi boje primiti kod kuce. Bilo, proslo, moglo...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2009, 22:10

Zasto sam kivan a u stvari i krivo mi je sto je Vedo stvarno na nesto nagazio u repci :roll:
Volio bih da sam u krivu i da me demantuje vise nego ista ali imam osjecaj da jos za cijelog igranja u repci Vedo nikad nece postici ono kao u klubovima.Naograisao i bog 8-)
On ce opet leci u BL i biti ubica to je fakat u repci je to vec godinama druga duga losa prica.
Bez povrede i sa povredom isti klinac. :roll:
Ebiga i Muslim je bio malo,malo pa povrijedjen i jos na kapaljke dobijao minute pa ga zavuce gdje mogao i gdje ne mogao sto se repke tice.
Sto bi ona pijesma rekla,,ima neka tajna veza,,
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 nov 2009, 22:28

On jos uvjek nije 100% u onoj formi, pitanje je uopste kakav igrac moze biti u onoj nenormalnoj formi. Nazalost ni Hoffenheim nije u svom elementu od te polusezone, a fudbal jos uvjek igraju 11 igraca, sto neki ovdje ne razumiju. To se vidi i na Dzeki, novom treneru i Grafite koji mu fali. Ova zadnja utakmica Hoffenheima je bila blago receno katastrofa, Salihovic isto tako, potonuo. Gdje su njegove sjajne asistencije? Svaka cast Dortmundu na izvrsavanju postave i taktike njihovog trenera, ali iskreno receno Hoffenheim ih je morao taj dan pojesti. Sa onakvom motivacijom mogu se odmah takmiciti za 2. ligu, a imaju potencijal da budu medju prvima, ako ne i prvi.

Sto se tice reprezentacije, to jeste jedan problem, ali gdje je problem tu je i negdje rijesenje, blize ili dalje. Nemora Vedad uvjek pruzati nenormalne utakmice kao protiv Slovenije, ali on moze definitivno i vise u reprezentaciji. To je Cirin problem ili sljedeceg selektora. Ciro kako se do sada pokazao fleksibilan, mozemo se jos dugo nacekati promjenama u formaciji itd. Glupo bi bilo takvog igraca ne iskoristiti, ali nema veze: kao sto se moze ovdje procitati u Bosni samo cekaju talenti, koji misle da je Bundesliga igranje na polju sa jaranima. Jedan nas premierligas protiv Hoffenheima bi im mozda malo docarao razliku...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 dec 2009, 01:55

Dobro je onomad forumas @Bot rekao :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 dec 2009, 02:07

Jao baš, šta smo onda sve promašivali kao da smo ukleti bili. Isto tako u Portugalu prva utakmice, neće pa neće.

Bob_Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob_Rock » 01 dec 2009, 08:00

Principatus je napisao/la:Da da protiv Spanije je bilo stvarno steta, kod 00:17 kako posla Casillasa na travu i onda mu se omakne lopta pred praznim golom. Veoma zahebano kod 1:22 kako igra slalom sa spanskom odbranom, puca, Casillas brani a Vedo loptu salje sa hacke do Misimovica. I onda covjek mora citati da tehnicki nema pojma.

[youtube][/youtube]
Nije mu se lopta "omakla" nego mu je presla preko noge a to sam kod njega vidio najmanje 5 puta u njegove 3 zadnje utakmice koje sam gledao. Pravom igracu se tako "omakne" lopta 5 puta u roku jedne ili dvije sezone sezone
Mi smo iz Zenice, neka se ori,
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 01 dec 2009, 10:57

Vedad Ibisevic: Brilliant Bosnian Striker Back & Ideal for Liverpool or Manchester United

slikaBayern Munich, Inter Milan, Manchester City, Liverpool and Manchester United were all being strongly linked with big money January transfer window moves last season for the Bundesliga’s brightest emerging talent. However, the player in question was not Wolfsburg’s Edin Dzeko but Hoffenheim’s Veded Ibisevic.

The Bosnian was enjoying a fairytale season after scoring 18 goals in just 17 league games and was tipped to break a number of Bundesliga scoring records prior to an anterior right cruciate ligament rupture sustained during the season’s winter break. This injury kept Ibisevic out for the rest of the campaign as his club slipped from top to seventh.

Prior to the injury Bayern Club President Franz Beckenbauer had this to say regarding the striker, “He is not only a good player on the counter-attack, but someone who is continually dangerous in the box”.

Such praise from such a highly esteemed figure as Beckenbauer was impressive indeed but when you consider that the 25-year-old had only really burst onto the scene in German football last season, then you can measure the affect he’s had. In his absence fellow Bosnian striker Edin Dzeko grabbed both the plaudits and the Player of the Year title as his club Wolfsburg won the title. However, who knows how different the situation could have been had Ibisevic not been injured.

The Bosnian international and his club Hoffenheim had enjoyed a fairytale start to life in the Bundesliga after winning promotion at the end of the 2007/08 season as runners-up. The club with a capacity stadium of just 5,000 was topping the Bundesliga ahead of German giants Bayern Munich prior to losing Ibisevic last season. The Bosnian was also topping the Bundesliga goal scoring charts with 18 League goals, 6 more than his nearest rival before injury struck.

Since returning from injury this season, Ibisevic has scored five goals in 12 league appearances (11 starts) which may not be as prolific as the last campaign but he’s slowly but surely getting there. After all, he failed to score in his opening 8 matches this season in all competitions but has since scored 6 goals in his last seven appearances including a hat-trick in a 5-1 win over Hertha Berlin. That hat-trick was the 2nd fastest in Bundesliga history and his opening goal was the fastest goal this season at just 47 seconds which suggests he has finally found both his fitness and form.

Ibisevic has enjoyed an interesting start to his career in football spanning the USA, France and now Germany. He was born in Vlasenica in Bosnia but in 2000 his family left the country to move to Switzerland. The youngster joined Basel but left the club when his family moved to St.Louis Missouri after just 10 months. He starred in college football but after featuring for Bosnia’s U21 side he was signed by PSG who were coached by compatriot Vahid Halilhodzuc at the time. After just 4 League appearances (1 start) and no goals he was loaned out to Dijon prior to making the move permanent. He scored 10 goals in 33 League appearances for the club (22 starts) before he was transferred to Germany.

He has a short one season spell with Aachen scoring 6 goals in 24 League appearances (14 starts) before moving to Hoffenheim. In his first season with his current club he scored 5 goals in 31 League appearances as they won promotion but only started 9 times. However, last season he took the Bundesliga by storm. Just two of 2009/10’s eighteen strikes were from the penalty spot which makes his achievements even more impressive. The fact that a host of top European clubs were showing an interest says it all about both his club and his personal start to life at the top level of German football. He was even tipped by many experts last season to break the incredible 40-goals in one season Bundesliga record held by Gerd Muller in 1971/72.

slikaThe striker has now returned to the international set-up this season. Ibisevic has scored 4 goals in 18 appearances and is expected to play a big role in Bosnia’s play-off with Portugual this weekend.
Ibisevic signed a new contract which runs until the 2012/13 season but a large bid may still be enough to secure the striker for a number of English clubs. The way the Bosnian hitman has started to recapture his scoring touch, those bids may need to be quick as he is sure to regain many of his former admirers.

Tottenham, Liverpool, Manchester United and Chelsea are all expected to make January transfer moves for new forwards and this 25-year-old has shown he has both the technical ability and the physique to play in England. He also speaks fluent English following his time in America so wouldn’t need too long to settle into the Premier League as long as he continues to prove his fitness up to the opening of the transfer window.

Liverpool manager Rafa Benitez is still searching for another striker to compliment both Fernando Torres and David Ngog. Sir Alex Ferguson has 3 top strikers at Old Trafford but Dimitar Berbatov has yet to convince this season while Michael Owen remains a bit-part player so far this season so the Bosnian could prove to be an excellent acquistion to help Manchester United retain the title.

Would you be interested in this young Bosnian after his amazing season or would you be wary that last season was all a one-off? Is Ibisevic a top class young striker or the Bosnian version of Michael Ricketts? Let’s hear your views.

[youtube][/youtube]

Eto ko nerazumije engleski nadam se da ce neko prevesti ja nemam sad vremena

ovaj clanak je od 13 novembra
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Bob_Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob_Rock » 01 dec 2009, 11:02

vjerovatno prosle godine...... :D :D :D

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 01 dec 2009, 11:09

Bob_Rock je napisao/la:vjerovatno prosle godine...... :D :D :D
13 novembar 2009 godine :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 dec 2009, 12:07

Bob_Rock je napisao/la:Nije mu se lopta "omakla" nego mu je presla preko noge a to sam kod njega vidio najmanje 5 puta u njegove 3 zadnje utakmice koje sam gledao. Pravom igracu se tako "omakne" lopta 5 puta u roku jedne ili dvije sezone sezone
Pogledaj zadnje utakmice Dzeke u Bundesligi, posebno onu protiv Hoffenheima, toliko je puta masio da su pojedini poceli sumnjati u njegovu visoku cijenu. Mislim da je Dzeko bio negdje oko 400-500 minuta bez pogodka u BL. Pa sta onda, desi se i to nekad cesce.

Sada su Dzeko, Miske i Ibisevic otprilike na slicnoj poziciji sto se tice scorer poena i na istoj sto se tice golova u BL. Ima samo jedna razlika izmedju ova 3 jaka igraca, jedan od njih je imao veoma tesku povredu, a ipak je tu gdje jeste. U tom kontekstu to samo malo ljudi gleda.
Prior to the injury Bayern Club President Franz Beckenbauer had this to say regarding the striker, “He is not only a good player on the counter-attack, but someone who is continually dangerous in the box”.
Ma nema pojma Beckenbauer kad kaze da je Ibisevic opasan igrac. Beckenbauer je krampa, ja bih ga razbio ovdje kod mene u parku 1 na 1. :mrgreen:

Bob_Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob_Rock » 01 dec 2009, 12:50

Ma ne zelim da pricam o njemu..Nije vrijedan toga a to sto poredis Dzeku sa tim klocom je presmijesno....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.