Manchester City FC
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Manchester City FC
Indivudalno ni ja sam ne mogu reci jel bolji City ili United.Ne bih dao nikom prednost.Prednost Uniteda je ta uigranost to i ja mogu priznat.Ja evo licno ne vjerujem da cemo ove godine uzet titulu, naravno volio bi ali necu bit razocaran ako je ne bude.Ali sam ubijedjen da u narednih 5 godina jednu uzimamo ako ne i dvije.I to je moje objektivno misljenje.Mada vidim svi forumasi su pod dojmom prve dvije utakmice Cityja jer nikad se titula na ovoj temi nije spominjala kao sada.Mene jedino sto nervira kada losije ekipe dodju kod uniteda tipa Wigan,Blackburn Wolwes je to sto uopste ne zele da igraju vec se mire sa porazom prije pocetka dok kad dodju Cityju misle da mogu nesto osvojit pa se bore.Sjecam se da li prosle ili one prije sezone na Old Traford dolaze Wolwesi bez 10 prvotimaca jer ko imaju vaznu utakmicu iduce sedmice pa da se bez veze ne trose.E mozda ce se to desavati i u drugom dijelu grada ako se ekipe tipa Swansea,Norwich pocnu ispracat sa po 3 4 gola u mrezi.Uglavnom nikad City individualno,igrom niti bilo cime drugim nije bio blizi Unitedu nego sad to je cinjenica.Da li ce to ove godine biti krunisano osvajanjem titule ili ne vrijeme ce pokazat.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
City trenutno ima bolje individualce od gradkog rivala Junajteda, no činjenica je da su Crveni đavoli uigraniji sastav, te da ekipu ne čine pojedinci nego kompletan tim. Ser Alex Ferguson je za vrijeme svog mandata odlično ukomponovao tim, uveo red i poštovanje, natjerao ih na saradnju i zajedništvo i napravio od njih ono što su i danas - odlični igrači koji ponosno (možda i preponosno
) nose dres kluba. Ukoliko Građani konačno planski počnu dovoditi igrače i prestanu ih mijenajti kao na pokretnoj traci, mogli bi u dogledno vrijeme prestići svog najljućeg konkurenta i rivala - Mančester United. Timu je potrebno da se uigra, da provedu kompletne pripreme zajedno, te da se ustali jedna startna postava! Manćini bi morao na tome poraditi želi li sa Sitijem osvojiti prvenstvo i razbiti konkurenciju. Neko nedavno reče: "Šta bi tek Hiddink ili Mourinho uradili s ovom ekipom - prošetali bi Premiershipom". Istina.
Uglavnom, vidjet ćemo epilog ove sezone i onda ćemo (vjerovatno) dobiti odgovor o snagama i kvalitetom dvaju gradskih krvnika.

Uglavnom, vidjet ćemo epilog ove sezone i onda ćemo (vjerovatno) dobiti odgovor o snagama i kvalitetom dvaju gradskih krvnika.

Naravno da su jaki, sumnjam dovoljno. Oni su takva ekipa da podcjene Wolswe , Blackburn..pa onda nastane ..gle..smijeh..tevezito je napisao/la:Indivudalno ni ja sam ne mogu reci jel bolji City ili United.Ne bih dao nikom prednost.Prednost Uniteda je ta uigranost to i ja mogu priznat.Ja evo licno ne vjerujem da cemo ove godine uzet titulu, naravno volio bi ali necu bit razocaran ako je ne bude.Ali sam ubijedjen da u narednih 5 godina jednu uzimamo ako ne i dvije.I to je moje objektivno misljenje.Mada vidim svi forumasi su pod dojmom prve dvije utakmice Cityja jer nikad se titula na ovoj temi nije spominjala kao sada.Mene jedino sto nervira kada losije ekipe dodju kod uniteda tipa Wigan,Blackburn Wolwes je to sto uopste ne zele da igraju vec se mire sa porazom prije pocetka dok kad dodju Cityju misle da mogu nesto osvojit pa se bore.Sjecam se da li prosle ili one prije sezone na Old Traford dolaze Wolwesi bez 10 prvotimaca jer ko imaju vaznu utakmicu iduce sedmice pa da se bez veze ne trose.E mozda ce se to desavati i u drugom dijelu grada ako se ekipe tipa Swansea,Norwich pocnu ispracat sa po 3 4 gola u mrezi.Uglavnom nikad City individualno,igrom niti bilo cime drugim nije bio blizi Unitedu nego sad to je cinjenica.Da li ce to ove godine biti krunisano osvajanjem titule ili ne vrijeme ce pokazat.
[youtube][/youtube]
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Jbg, napisa komentar, al' mi se izbrisa. Mrsko mi ponovo tipkati.
Monolog
Napis'o sam da je Jaja bolji, al' da se Silva ne moze porediti. F&K su defanzivni ili centralni, a nikako ofanzivni vezni. Silva je suprotnost, klasicni ofanzivni veznjak, nije nikada igrao centralnog ili defanzivnog. Stoga, ne mogu se nikako porediti. Da Flec i Ker nisu vrhunski igraci, MU ne bi osvajao titule i igrao finala LP. Oni su u zadnjih nekoliko godina glavni igraci u veznom redu Mancestera. Rezultati najbolje govore o njima, a svi znamo da je vezni red od kljucne vaznosti za svaki tim. Ti sad zamisli da umjesto njih igraju Beri i Milner (koji su sada prva postava), pa opet reci da Flec i Ker ne bi imali mjesta u Sitiju.
I ostalim da porucim,.. Dajte argumente, podvucite recenice sa kojim se ne slazete, oborite ih argmuntima.. Sa recenicama tipa, ''ta ce on, vidi mu glave', vise govorite o sebi nego o meni
.
Odoh malo skvasit grlo hladnom grasevinom, dotuzila mi ova rasprava
.
Monolog
Napis'o sam da je Jaja bolji, al' da se Silva ne moze porediti. F&K su defanzivni ili centralni, a nikako ofanzivni vezni. Silva je suprotnost, klasicni ofanzivni veznjak, nije nikada igrao centralnog ili defanzivnog. Stoga, ne mogu se nikako porediti. Da Flec i Ker nisu vrhunski igraci, MU ne bi osvajao titule i igrao finala LP. Oni su u zadnjih nekoliko godina glavni igraci u veznom redu Mancestera. Rezultati najbolje govore o njima, a svi znamo da je vezni red od kljucne vaznosti za svaki tim. Ti sad zamisli da umjesto njih igraju Beri i Milner (koji su sada prva postava), pa opet reci da Flec i Ker ne bi imali mjesta u Sitiju.
I ostalim da porucim,.. Dajte argumente, podvucite recenice sa kojim se ne slazete, oborite ih argmuntima.. Sa recenicama tipa, ''ta ce on, vidi mu glave', vise govorite o sebi nego o meni

Odoh malo skvasit grlo hladnom grasevinom, dotuzila mi ova rasprava

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Konačno jedna kvalitetna rasprava,bez provociranja,psovanja,koja dugo nije viđena na forumu.
Dakle što se tiče pitanja,da li City može do naslova u EPL,ja mislim da može ali ako im se poklopi dosta stvari.
Imaju najbolju momčad u ligi i vjerovatno poslije Barce i Reala najbolju u svijetu ali to ne znači da će osvojiti ligu odmah.
Odbrana je po meni najslabiji dio tima.Na papiru izgleda dosta jako ali mislim da će tek nakon što se Toure vrati to biti prava odbrana.Lescott mi nikako ne ulijeva povjerenje i mislim da je to slaba tačka City-a.City je prošle sezone primio najmanje golova ali i dalje mislim da imaju lošiju odbranu od Chelsea i Utd-a.
Vezni red je kompletiran sa dolaskom Nasria.Barry,Toure,de Jong,Milner,Johnson,Silva i Nasri,not bad.
Svakako tu je i otpisani SWP.Eh,sad je pitanje koju će formaciju Mancini praktikovati.Uglavnom očekujem da u sredini igraju de Jong i Toure,a po krilima Silva i Nasri.Svakako da će biti potrebno i određeno vrijeme da se Nasri adaptira i to bi možda mogao predstavljati problem.Ukoliko budu složni i ne budu forsirali individualne kvalitete ne bi trebalo biti problema.
Napad izgleda sjajno.Džeko ove sezone briljira,Aguero je već na početku pokazao da mu neće trebati mnogo vremena da se adaptira na novu sredinu,a tu su još i Balotelli i Tevez.Ukoliko ode Tevez onda bi možda mogao doći još jedan napadač,mada sumnjam da će Carlos napustiti klub.Tu su i otpisani Santa Cruz,Adebayor i Bellamy koji mogu uskočiti ako baš bude problema.
Dakle imaju fantastičnu momčad,individualno gledano najjaču u ligi.Međutim sigurno da treba proći određeno vrijeme dok se ekipa ne uigra.U početnoj postavi tu su opet 3 nova igrača i sigurno da neće biti lahko jer kao što je čini mi se @Valencia rekao City nema izgrađen stil igre pa da se bez problema uklope.Mancini sada opet mora da se prilagođava Nasriu i Agueru te da mijenja formaciju.
Pitanje će biti i to kako će na njih utjecati LP,jer nisu navikli da igraju na 2 izuzetno jaka fronta + domaći kupovi.Imaju širinu i dovoljan broj kvalitetnih igrača da igraju na više frontova ali sigurno da je ovo jedno novo iskustvo i zbog toga će im igrači tipa Clichy,braća Toure pa i Nasri itekako dobro doći jer imaju dosta iskustva u igranju u LP.Imaju relativno mladu momčad,željnu trofeja tako da je bilstava budućnost pred njima.
Više puta sam pisao dok je je Fergi živ da City neće osvojiti ligu i dalje stojim pri toj konstataciji.
United je odlično izbalansirana momčad,imaju pobjednički mentalitet,dugi niz godina igraju uspješno na više frontova(iako na prvi pogled to njihova ekipa ne može),a ove sezone imaju i kvalitetniju momčad nego prošle.Sinoć su protiv Spursa igrali sa rezervnom odbranom ali se to nije osjetilo.Imaju veliki broj mladih talentiranih igrača koji su odlično slažu sa starosjediocima.Fergi je opet odradio odličan posao,odradio malu smjenu generacija,a Utd je još i jači nego prije.
Uglavnom mišljenja sam da će se City za titulu boriti sa Utd-om i Chelseaom,a da će 4.poziciju zauzeti Liverpool.

Dakle što se tiče pitanja,da li City može do naslova u EPL,ja mislim da može ali ako im se poklopi dosta stvari.
Imaju najbolju momčad u ligi i vjerovatno poslije Barce i Reala najbolju u svijetu ali to ne znači da će osvojiti ligu odmah.
Odbrana je po meni najslabiji dio tima.Na papiru izgleda dosta jako ali mislim da će tek nakon što se Toure vrati to biti prava odbrana.Lescott mi nikako ne ulijeva povjerenje i mislim da je to slaba tačka City-a.City je prošle sezone primio najmanje golova ali i dalje mislim da imaju lošiju odbranu od Chelsea i Utd-a.
Vezni red je kompletiran sa dolaskom Nasria.Barry,Toure,de Jong,Milner,Johnson,Silva i Nasri,not bad.

Svakako tu je i otpisani SWP.Eh,sad je pitanje koju će formaciju Mancini praktikovati.Uglavnom očekujem da u sredini igraju de Jong i Toure,a po krilima Silva i Nasri.Svakako da će biti potrebno i određeno vrijeme da se Nasri adaptira i to bi možda mogao predstavljati problem.Ukoliko budu složni i ne budu forsirali individualne kvalitete ne bi trebalo biti problema.
Napad izgleda sjajno.Džeko ove sezone briljira,Aguero je već na početku pokazao da mu neće trebati mnogo vremena da se adaptira na novu sredinu,a tu su još i Balotelli i Tevez.Ukoliko ode Tevez onda bi možda mogao doći još jedan napadač,mada sumnjam da će Carlos napustiti klub.Tu su i otpisani Santa Cruz,Adebayor i Bellamy koji mogu uskočiti ako baš bude problema.
Dakle imaju fantastičnu momčad,individualno gledano najjaču u ligi.Međutim sigurno da treba proći određeno vrijeme dok se ekipa ne uigra.U početnoj postavi tu su opet 3 nova igrača i sigurno da neće biti lahko jer kao što je čini mi se @Valencia rekao City nema izgrađen stil igre pa da se bez problema uklope.Mancini sada opet mora da se prilagođava Nasriu i Agueru te da mijenja formaciju.
Pitanje će biti i to kako će na njih utjecati LP,jer nisu navikli da igraju na 2 izuzetno jaka fronta + domaći kupovi.Imaju širinu i dovoljan broj kvalitetnih igrača da igraju na više frontova ali sigurno da je ovo jedno novo iskustvo i zbog toga će im igrači tipa Clichy,braća Toure pa i Nasri itekako dobro doći jer imaju dosta iskustva u igranju u LP.Imaju relativno mladu momčad,željnu trofeja tako da je bilstava budućnost pred njima.
Više puta sam pisao dok je je Fergi živ da City neće osvojiti ligu i dalje stojim pri toj konstataciji.

Uglavnom mišljenja sam da će se City za titulu boriti sa Utd-om i Chelseaom,a da će 4.poziciju zauzeti Liverpool.

FK Pjetlovi
ovakav city sposoban je za najvece domete, neka prica ko sta hoce, po meni su uz united glavni kandidati za titulu, da se moram kladiti prije bih njih izabrao nego united, zato sto imaju veci broj dobrih igraca. nije ni macini los trener koliko se misli, prosle sezone je bilo mozda i neko uhodavanje, sad je to dosta i uigrana ekipa u koju se moraju uklopiti nasri i aguero. s njima sad mancini komotno moze igrati dosta otvorenije nego prosle sezone
..............hart.........
ricards..kompani..toure..klisi
.........yaya..de yong.......
..............silva............
...aguero.............nasri
.............dzeko..............
ovaj tim je strasan, ima tu i dosta cvrstine, ali i dosta kreativnosti, odlicna kombinacija igraca, i jos sjajni igraci kao rezerve, sad su definitivno zaokruzena ekipa, a komotno mogu prodati teveza i balotelija, milner, johnson i jos neki njihovi igraci su odlicni za zamjene
za premier ligu imaju strasan tim i sve sto im sad treba je ona rutina pobjedjivanja, u ligi prvaka ove sezone ce vjerovatno samo skupljati neophodno iskustvo, malo ce se steliti s tim igranjem na tako visokom nivou na dva fronta, proslogodisnje ucesce u evropa ligi nesto je sasvim drugo, liga prvaka je druga dimenzija, imaju sansu protiv svakoga osim protiv barce, al u narednim sezonama city ce biti sigurno i jedan od glavnih kandidata i za titulu lige prvaka
ovo sto city radi je kopija celzijevog naglog uspona, puno novca i velike ambicije,nekoliko promasaja tu je neminovnost, ali opet ima tu dosta dobrih mladjih igraca zeljnih uspjeha. dzeko, aguero, nasri, silva, de young, klisi... sve su to sjajni mladji igraci koji su zeljni velikih rezultata i sigurno je da se nece stedjeti, nije to sad bacanje para na neke zvijezde koje su se vec zasitile fudbala, city ima mladu ekipu koja ima puno kvaliteta i puno volje
..............hart.........
ricards..kompani..toure..klisi
.........yaya..de yong.......
..............silva............
...aguero.............nasri
.............dzeko..............
ovaj tim je strasan, ima tu i dosta cvrstine, ali i dosta kreativnosti, odlicna kombinacija igraca, i jos sjajni igraci kao rezerve, sad su definitivno zaokruzena ekipa, a komotno mogu prodati teveza i balotelija, milner, johnson i jos neki njihovi igraci su odlicni za zamjene
za premier ligu imaju strasan tim i sve sto im sad treba je ona rutina pobjedjivanja, u ligi prvaka ove sezone ce vjerovatno samo skupljati neophodno iskustvo, malo ce se steliti s tim igranjem na tako visokom nivou na dva fronta, proslogodisnje ucesce u evropa ligi nesto je sasvim drugo, liga prvaka je druga dimenzija, imaju sansu protiv svakoga osim protiv barce, al u narednim sezonama city ce biti sigurno i jedan od glavnih kandidata i za titulu lige prvaka
ovo sto city radi je kopija celzijevog naglog uspona, puno novca i velike ambicije,nekoliko promasaja tu je neminovnost, ali opet ima tu dosta dobrih mladjih igraca zeljnih uspjeha. dzeko, aguero, nasri, silva, de young, klisi... sve su to sjajni mladji igraci koji su zeljni velikih rezultata i sigurno je da se nece stedjeti, nije to sad bacanje para na neke zvijezde koje su se vec zasitile fudbala, city ima mladu ekipu koja ima puno kvaliteta i puno volje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
@rooney88
Drug, prije nego udjemo u dalju diskusiju, hoces li mi samo molim te reci gdje si ti procitao da sam ja napisao da je Manchester City trenutno bolji tim od Uniteda?
@Valencia
Ej, mojne mi sada te emotivne... Heh, salim se malo. Nego cuj, ja tebe stvarno cijenim kao forumasa i smataram da si vrlo kvalitetan sagovornik, no brate, ti si jednostavno presubjektivan u ovoj raspravi jer ti na celu pise United. Mislim, ne smatram ja to losim, ali si ti zapoceo ovu raspravu i napravio scenu.
Ja fino napisem da bi City mogao ove godine biti faktor iznenadjenja, i to u LP, a ne u Premiershipu, a ti onda pocnes kako imaju minimalne sanse, kako nemaju igrace ekstra klase, kako je united bolji na skoro svim pozicijama. Ja ti na to fino kazem da jesu bolji tim, ali da pojedinacno nisu od cityja narocito jaci. Ti onda provalis da United ima kolektivno za dvije klase jacu odbranu od Cityja, ne uzimajuci u obzir da je City najmanje golova prosle godine primio. Hajd, progutam to nekako.
Onda kazes da je Chicharito neuporedivo korisniji od svih napadaca Cityja, pa tako i od Dzeke koji je sam u dvije tekme stvorio 9 prilika i dao 2 gola. Hajd, i to progutam. Onda recimo poredjenje da je Young (koji ima pas i centarsut, ali je nula 1 na 1) prodorniji od Nasrija i Silve. Ajde, neka i toga, United je timski jaci pa ih sistem izvlaci. No kad si rekao da su Carrick i Fletcher na nivou Yaye Tourea, onda mi je stvarno bilo preko glave te price...
to su tvoji "argumenti". Ja s druge eto nemam argumenata. Bitno je da je tvoje licno misljenje vrijednije kao argument od recimo statistike. no dobro, neka bude po tvome. Ja cu uzivati u sezoni i radovati se Dzekovim golovima, a pogotovo kad ga opet zabiberi ljutom protivniku. I ne, nemam nista protiv Uniteda, moj brat koji mi je najvaznija osoba u zivotu poslije roditelja je okorijeli navijac Uniteda i radi toga im nikada nisam zelio lose...
Izvini, svaki neutralni posmatrac ce ti reci da su ovo neozbiljne izjave, barem kada govorimo o individualnim kvalitetama. Ja timsku igru Uniteda nikada nisam ni dovodio u pitaju, to je njihovo najjace oruzje. Ali upravo radi takve igre, ti igraci koje spominjes se cine boljim nego sto jesu. SIstem, SAF ih cini boljim nego sto jesu. U nekom drugom timu ne bi bili na tom nivou. To ti je tako, a ti gledaj kako hoces. Dacu ti samo primjer Wolfsburga pod Magathom i pod Arminom Veh-om, ako uopste poznajes momcad. To su bile dvije razlicite ekipe. Tako da...
I da ti kazem jos nesto... Nekakvo "vrijedjanje" na licnoj osnovi je kada ti kazem da si ovakav ili onakav. Ovo tvoje preuvelicavanje je tipicno a la Paja preuvelicavanje. Mozda ne toliko pompezno ili scenski prenapuhano, ali je definitivno prenapuhavanje.
I jos nesto. Paja je za mene inteligentan momak. Pa lik ima na ovom forumu vise fanova nego bilo koji drugi forumas. Ima karizmu, zna vrlo dobro nekad i o cemu prica, ali je ocigledno da mu je ovo samo jedna sprdancija vise u zivotu i zato se onako i ponasa... Udara s cejfom kontre i gleda kako se raja lozi...
edit:
i svi ocigledno pricaju o cityju imajuci u vidu proslu sezonu. U ove dvije utakmice je city pokazao vise na terenu nego u zadnjih 20 utakmica. Mozda je do kvaliteta protivnika, ali samo mozda. No City ce sa Aguerom, a bez Teveza, biti potpuno drugacija i mnogo u napadu ubitacnija momcad. Bolton je bukvalno dobro prosao, trebali su primiti jos 4 komada, a jedan cist gol je ponisten. Protiv novajlije su imali dvije precke i jos more prilika. Ovaj tim se jos uigrava, no ovo sto pokazuje je impozantno i sa igracima kao Dzeko, SIlva, Aguero Yaya i Nasri u glavnim ulogama je strah i trepet za sve engleske momcadi, pa neka prica ko sta hoce...
Drug, prije nego udjemo u dalju diskusiju, hoces li mi samo molim te reci gdje si ti procitao da sam ja napisao da je Manchester City trenutno bolji tim od Uniteda?
@Valencia
Ej, mojne mi sada te emotivne... Heh, salim se malo. Nego cuj, ja tebe stvarno cijenim kao forumasa i smataram da si vrlo kvalitetan sagovornik, no brate, ti si jednostavno presubjektivan u ovoj raspravi jer ti na celu pise United. Mislim, ne smatram ja to losim, ali si ti zapoceo ovu raspravu i napravio scenu.
Ja fino napisem da bi City mogao ove godine biti faktor iznenadjenja, i to u LP, a ne u Premiershipu, a ti onda pocnes kako imaju minimalne sanse, kako nemaju igrace ekstra klase, kako je united bolji na skoro svim pozicijama. Ja ti na to fino kazem da jesu bolji tim, ali da pojedinacno nisu od cityja narocito jaci. Ti onda provalis da United ima kolektivno za dvije klase jacu odbranu od Cityja, ne uzimajuci u obzir da je City najmanje golova prosle godine primio. Hajd, progutam to nekako.
Onda kazes da je Chicharito neuporedivo korisniji od svih napadaca Cityja, pa tako i od Dzeke koji je sam u dvije tekme stvorio 9 prilika i dao 2 gola. Hajd, i to progutam. Onda recimo poredjenje da je Young (koji ima pas i centarsut, ali je nula 1 na 1) prodorniji od Nasrija i Silve. Ajde, neka i toga, United je timski jaci pa ih sistem izvlaci. No kad si rekao da su Carrick i Fletcher na nivou Yaye Tourea, onda mi je stvarno bilo preko glave te price...
to su tvoji "argumenti". Ja s druge eto nemam argumenata. Bitno je da je tvoje licno misljenje vrijednije kao argument od recimo statistike. no dobro, neka bude po tvome. Ja cu uzivati u sezoni i radovati se Dzekovim golovima, a pogotovo kad ga opet zabiberi ljutom protivniku. I ne, nemam nista protiv Uniteda, moj brat koji mi je najvaznija osoba u zivotu poslije roditelja je okorijeli navijac Uniteda i radi toga im nikada nisam zelio lose...
Izvini, svaki neutralni posmatrac ce ti reci da su ovo neozbiljne izjave, barem kada govorimo o individualnim kvalitetama. Ja timsku igru Uniteda nikada nisam ni dovodio u pitaju, to je njihovo najjace oruzje. Ali upravo radi takve igre, ti igraci koje spominjes se cine boljim nego sto jesu. SIstem, SAF ih cini boljim nego sto jesu. U nekom drugom timu ne bi bili na tom nivou. To ti je tako, a ti gledaj kako hoces. Dacu ti samo primjer Wolfsburga pod Magathom i pod Arminom Veh-om, ako uopste poznajes momcad. To su bile dvije razlicite ekipe. Tako da...
I da ti kazem jos nesto... Nekakvo "vrijedjanje" na licnoj osnovi je kada ti kazem da si ovakav ili onakav. Ovo tvoje preuvelicavanje je tipicno a la Paja preuvelicavanje. Mozda ne toliko pompezno ili scenski prenapuhano, ali je definitivno prenapuhavanje.
I jos nesto. Paja je za mene inteligentan momak. Pa lik ima na ovom forumu vise fanova nego bilo koji drugi forumas. Ima karizmu, zna vrlo dobro nekad i o cemu prica, ali je ocigledno da mu je ovo samo jedna sprdancija vise u zivotu i zato se onako i ponasa... Udara s cejfom kontre i gleda kako se raja lozi...
edit:
i svi ocigledno pricaju o cityju imajuci u vidu proslu sezonu. U ove dvije utakmice je city pokazao vise na terenu nego u zadnjih 20 utakmica. Mozda je do kvaliteta protivnika, ali samo mozda. No City ce sa Aguerom, a bez Teveza, biti potpuno drugacija i mnogo u napadu ubitacnija momcad. Bolton je bukvalno dobro prosao, trebali su primiti jos 4 komada, a jedan cist gol je ponisten. Protiv novajlije su imali dvije precke i jos more prilika. Ovaj tim se jos uigrava, no ovo sto pokazuje je impozantno i sa igracima kao Dzeko, SIlva, Aguero Yaya i Nasri u glavnim ulogama je strah i trepet za sve engleske momcadi, pa neka prica ko sta hoce...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Mancini ovako da zaigra?Mirsad94 je napisao/la:
preofanzivno ali jaki

Sad imaju sastav pre pre premoćan...ukoliko Mancini to dobro posloži, imat' će velike šanse za titulu...eh, kad sam ja govorio da im je na klupu Fergusona metnut'...koja bi to strahota od tima bila

@dreamer
Ja nisam ni rekao da si ti rekao kako je City bolji tim od Uniteda.
Goru recenicu u zivotu nisam napisao.
Ti si govorio, sa sigurnoscu, da ce City biti bolji od Uniteda i da ce "presisati" United. Neda mi se sada traziti tacan citat ali tako je bilo. Na to sam se ja pozvao. Nisam ti stavljao u usta rijeci koje nisi ni rekao.
A onda sam te pitao kako tako nesto mozes sa sigurnoscu tvrditi a govoriti nekom` drugom da nije objektivan. Pa sam iz toga izvukao zakljucak da mrzis United "iz dna duse" te da si jedan od onih koji jedva cekaju pad Uniteda od strane Citya.
Valjda se razumijemo bolje.
Ja nisam ni rekao da si ti rekao kako je City bolji tim od Uniteda.

Ti si govorio, sa sigurnoscu, da ce City biti bolji od Uniteda i da ce "presisati" United. Neda mi se sada traziti tacan citat ali tako je bilo. Na to sam se ja pozvao. Nisam ti stavljao u usta rijeci koje nisi ni rekao.

A onda sam te pitao kako tako nesto mozes sa sigurnoscu tvrditi a govoriti nekom` drugom da nije objektivan. Pa sam iz toga izvukao zakljucak da mrzis United "iz dna duse" te da si jedan od onih koji jedva cekaju pad Uniteda od strane Citya.
Valjda se razumijemo bolje.

R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Samo cu osporiti krive navode, ne ulazi mi se dalje u polemiku,..
!? Sigurno ce ti reci da sam se nebrojeno puta okomio na mnoge igrace Mancestera, te da sam ovaj tim proglasio najslabijim i najdosadnijim od kada pratim ovaj klub
. Toliko o mojoj subjektivnosti.
. Ako se to desi, ja cu zapostaviti sve obaveze i na ovoj temi mjesec dana lajati ko pas
.
U EPL imaju minimalne sanse, a u LP drasticno minimalnije
. Mozda osvoje jedan od dva kupa posto imaju sirok tim.
. To je razlog malog broja primljenih i postignutih golova.
A ne znam sta ti nije jasno. Vidic je za klasu bolji od Kompanija, Ferdinand od Leskota, Evra od Kolarova, dok je Ricards za nijansu ispred Rafaela. Kada se tome pridoda uigranost, onda se moze reci da je odbrana Mancestera za dvi klase jaca od Sitijeve.
Dakle, na krilima su bolji igraci Junajteda (N/V/J), a u sredini igraci Sitija (N/S). To je valjda ocigledno.
Ferdinand za klasu bolji od svakog stopera Sitija?
Vidic za klasu bolji od svakog stopera Sitija?
Evra za klasu bolji od Kolarova?
F&K bolji igraci od Jonga, Berija i Milnera?
Valensia, Nani i Jang bolji na krilnim pozicijama od Silve i Nasrija?
Runi bolji od svakog napadaca Sitija?
Hernandez pokazao vise od Dzeke?
Sta od ovog nije tacno. Podvuci mi ono sto je netacno.
Idi na temu MU pa pitaj posjetioce kakvi su moji komentari na toj temiNego cuj, ja tebe stvarno cijenim kao forumasa i smataram da si vrlo kvalitetan sagovornik, no brate, ti si jednostavno presubjektivan u ovoj raspravi jer ti na celu pise United.

Ti si covjece tipovao da Siti ima sansu osvojiti Ligu prvakaJa fino napisem da bi City mogao ove godine biti faktor iznenadjenja, i to u LP, a ne u Premiershipu, a ti onda pocnes kako imaju minimalne sanse, kako nemaju igrace ekstra klase, kako je united bolji na skoro svim pozicijama.

U EPL imaju minimalne sanse, a u LP drasticno minimalnije

Zaboravio si dodati da je Siti igrao sa tri defanzivna veznaTi onda provalis da United ima kolektivno za dvije klase jacu odbranu od Cityja, ne uzimajuci u obzir da je City najmanje golova prosle godine primio. Hajd, progutam to nekako.

A ne znam sta ti nije jasno. Vidic je za klasu bolji od Kompanija, Ferdinand od Leskota, Evra od Kolarova, dok je Ricards za nijansu ispred Rafaela. Kada se tome pridoda uigranost, onda se moze reci da je odbrana Mancestera za dvi klase jaca od Sitijeve.
Ponavljam, misljenje ne zasnivam na osnovu dvi utakmice. Sagledao sam Hernandezovu i Dzekinu polusezonu,.. Hernandez je pokazao mnogo mnogo vise. Na kraju ove polusezone mozemo pisati ko je korisniji igrac. Jedna, dvi, tri utakmice nisu nikakvo mjerilo.Onda kazes da je Chicharito neuporedivo korisniji od svih napadaca Cityja, pa tako i od Dzeke koji je sam u dvije tekme stvorio 9 prilika i dao 2 gola. Hajd, i to progutam.
Jang i Nani nisu igraci po mome ukusu, al' da su prodorniji od Silve i Nasrija, sigurno jesu (Valensiu da ne pominjem). Uopste se ne sjecam kada su ova dva Sitijevca probili po krilima. Oni vise teze igri kroz sredinu.Onda recimo poredjenje da je Young (koji ima pas i centarsut, ali je nula 1 na 1) prodorniji od Nasrija i Silve. Ajde, neka i toga, United je timski jaci pa ih sistem izvlaci.
Dakle, na krilima su bolji igraci Junajteda (N/V/J), a u sredini igraci Sitija (N/S). To je valjda ocigledno.
To nigdje nisam napisao,.. Ili izmisljas ili si me zamjenio sa nekim. Rekao sam da je Ture bolji od F&K, ali ne i Jong, Beri i Milner.No kad si rekao da su Carrick i Fletcher na nivou Yaye Tourea, onda mi je stvarno bilo preko glave te price...
Neozbiljno je konkretno sta!??Izvini, svaki neutralni posmatrac ce ti reci da su ovo neozbiljne izjave, barem kada govorimo o individualnim kvalitetama.
Iskreno sam zabrinut za one koji u njegovim komentarima prepoznaju bilo sta zanimljivo. O takvim likovima sam pis'o na tenisu, ne zelim ponavljati,.. Nije ni cudo sto se narod veseli uz Mileta Kitica, Karleusu, Ekrema Jevrica i Zmaja od Sipova. Dosla neka nova vremena,.. Tuga.I jos nesto. Paja je za mene inteligentan momak. Pa lik ima na ovom forumu vise fanova nego bilo koji drugi forumas. Ima karizmu, zna vrlo dobro nekad i o cemu prica, ali je ocigledno da mu je ovo samo jedna sprdancija vise u zivotu i zato se onako i ponasa... Udara s cejfom kontre i gleda kako se raja lozi...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Valencia je napisao/la:Samo cu osporiti krive navode, ne ulazi mi se dalje u polemiku,..
Ovaj tim je po tvom misljenju najslabiji i najdosadniji otkako pratis Manchester a toliko je dominantan....onda su prije igrali vanzemaljci za UnitedIdi na temu MU pa pitaj posjetioce kakvi su moji komentari na toj temi!? Sigurno ce ti reci da sam se nebrojeno puta okomio na mnoge igrace Mancestera, te da sam ovaj tim proglasio najslabijim i najdosadnijim od kada pratim ovaj klub
. Toliko o mojoj subjektivnosti.
Ti si covjece tipovao da Siti ima sansu osvojiti Ligu prvaka. Ako se to desi, ja cu zapostaviti sve obaveze i na ovoj temi mjesec dana lajati ko pas
.
U EPL imaju minimalne sanse, a u LP drasticno minimalnije. Mozda osvoje jedan od dva kupa posto imaju sirok tim.
Covjek kaze da Manciniju godi KO faza takmicenja a ne da ce City osvojit LP. Svaki tim sa ovakvim igrackim kadrom kad dodje do KO faze ima i velike sanse jel?
A sta sad i United je igrao sa napadacem koji puno pomaze odbrani-RooneyZaboravio si dodati da je Siti igrao sa tri defanzivna vezna![]()
. To je razlog malog broja primljenih i postignutih golova.

Postavi to ovako Vidic je bolji od Leskota,Kompany je bolji od Ferdinada(Kompany je sa Vidicem u timu sezone),Evra je bolji od Kolarova dok je Richards bolji od Rafaela za onoliko koliko je i Evra od Kolarova.A ne znam sta ti nije jasno. Vidic je za klasu bolji od Kompanija, Ferdinand od Leskota, Evra od Kolarova, dok je Ricards za nijansu ispred Rafaela. Kada se tome pridoda uigranost, onda se moze reci da je odbrana Mancestera za dvi klase jaca od Sitijeve.
Uigranost je druga stvar i to je na strani Uniteda
Hernandez je citavu godinu sa Unitedom dok je Dzeko dosao u januaru tako da nemozes ni to poredit ako cemo postenoPonavljam, misljenje ne zasnivam na osnovu dvi utakmice. Sagledao sam Hernandezovu i Dzekinu polusezonu,.. Hernandez je pokazao mnogo mnogo vise. Na kraju ove polusezone mozemo pisati ko je korisniji igrac. Jedna, dvi, tri utakmice nisu nikakvo mjerilo.
Jang i Nani nisu igraci po mome ukusu, ... ocigledno.
Drugi stil jer City nije igrao po krilima pa se nemoze poredit + Nasri je tek stigao a ti pises kako tebi godi pa kazes jaca krila Uniteda. teza se moze postavit i tako "City jaci po sredini "
.To nigdje nisam napisao,.. Ili izmisljas ili si me zamjenio sa nekim. Rekao sam da je Ture bolji od F&K, ali ne i Jong, Beri i Milner
de jong,Miler i Barry su po mom misljenju jaci od Flecera i Caricka(fali ti jos jedan

Ferdinand je nekad bio jaci i jedan od najboljih stopera EPL vise ne.Neozbiljno je konkretno sta!??
Vidic je bolji od City stopera al ne za klasu bas.Kad uporedis sve stopere tu je to negdje jer morac racunat samo pola Ferdinanda jer je dosta povrijedjen i nije na nivu iz proslih godina.
Evra bolji od Kolarova al gledamo cijeli roster Clishy+Kolarov vs. Evra+(Fabio ili Rafael) na lijevoj strani
F&K vs Jong,Barry,Milner sam ti gore dao svoje misljenje takodjer i krila-sredina
Rooney-Hernandez-Berbatov-Owen-Macheda-Welbeck vs. Dzeko,Aguero,Tevez,Balotelli,Adebayor,Santa Cruse,Bellamy sta ti mislis ovde?
Jedva ovo iz qouta.
Po mom misljenju:City ima pojedinacno jacu ekipu od Uniteda(kad uzmes u obzir 20-30 igraca u rosteru)
United ima boljeg trenera
United ima jaci mentalitet i bolju uigranost
Sudije su takodjer na strani Uniteda (i logicno jer se najvecim uvijek i pomaze ne?)
United je trenutno bolji tim nema sta(vidjet cemo sta ce buducnost donjet) a ko ce osvojit EPL,FA,LP...ne zna se da se zna nebi bilo interesantno
PS: Ako zelis mozemo i pojedinacno nabrojat i uporedit igrace

Jos jednom sorry za ovo qoutanje ispade da je Valencija sve pisao...

Zadnja izmjena: RKO, dana/u 24 avg 2011, 01:43, ukupno mijenjano 2 puta.
RIP SALE VILENJAK
Ma sve će to na kraju sezone majka matematika brojevima prikazati.
Prošle sezone odbrana Cityija se pokazala boljom, jednostavno ljudi su primili najmanje pogodaka u prvenstvu i to je činjenica. Sve priče o klasi padaju u vodu. Da li će i ove sezone biti jednako uspješni vidjećemo.
Na isti način ćemo dobiti do znanja i koaj ekipa je generalno bolja jednostavnom matematičkom operacijom sabiranja bodova.
Prošle sezone odbrana Cityija se pokazala boljom, jednostavno ljudi su primili najmanje pogodaka u prvenstvu i to je činjenica. Sve priče o klasi padaju u vodu. Da li će i ove sezone biti jednako uspješni vidjećemo.
Na isti način ćemo dobiti do znanja i koaj ekipa je generalno bolja jednostavnom matematičkom operacijom sabiranja bodova.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 24 avg 2011, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
@Valencia
1. A zasto Man City nema sansu osvojiti Ligu prvaka? Ako je to bio u stanju jedan Liverpool, Porto, ako je jedan tim poput Leverkuzena i Schalkea dolazio tako daleko, zasto to onda City nema sanse kao jedna od tri ekipe sa najvecim brojem kvalitetnih igraca u evropi? To tvoje podcjenjivacko misljenje je bazirano na cemu? CIty je ekipa koja dolazi i koja je kadar napraviti iznenadjenje. Hoce li, to ostaje da vidimo. Ja sam LP naveo kao takmicenje koje je nepredvidivo i gdje cesto prolaze oni koji imaju bolji dan, a ne uvijek oni koji su na papiru kvalitetniji tim. Mancini je u tome dobar (po mom skromnom misljenju, a i njegov trenerski bilans to pokazuje), mislim da ga tim svakim danom mnogo bolje razumije i bolje igra. U cemu je problem? Ja ne ocekujem da ce osvojiti Premiership bas radi tog kontinuiteta koji je vazan. No i tu ih vidim kao ozbiljne konkurente tvom Manchesteru, pogotovo sto ce duga sezona uzeti danka i sto ce tvoj United vjerovatno mnogo teze podnositi povrede igraca, ako ih bude.
2. Pa sta ako su igrali sa dva, a ponekad tri defanzivna vezna? Sta time pokusavas da kazes. Gol ne brane 4 igraca, vec 8-9 i samo pozicioniranje igraca u fazi odbrane je nebitno, bitno je da funkcionise koncept. A taj je u Cityju ocigledno donekle funkcionisao prema statistikama. Dakle, ne vidim kako je to United kao TIM u odbrani dvije klase bolji? Mozda ti mislis na onaj United od prije 2 godine kada je taj Ferdinand zaista bio top stoper? Ne zaboravljas da ga stizu godine i da se ne zivi od stare slave. Manchester je nazad mnogo ranjiviji nego sto je to bio, no da jesu jos uvijek veoma jaki, to stoji. No za 2 klase? Nema teorije...
3. Da, ne zasnivas misljenje na osnovu dvije utakmice, ali si zato uzeo porediti Chicharita koji je prosao citave pripreme sa Unitedom sa napadacima Cityja, npr Dzekom koji je dosao na polusezoni i prakticno bez priprema poceo igrati. Na osnovu te poredbe bih i ja dosao do istog zakljucka, no gledajuci objektivno sta jedan, a sta drugi donose timu, mislim da je neozbiljno govoriti da meksikanac vise vrijedi jednom timu, nego Dzeko drugom. Uostalom, razumno poredjenje se moze donijeti tek na kraju ove sezone. Po igrackim kvalitetama, Dzeko naravno donosi vise kvaliteta. I sama cinjenica da poredjenja baziras na osnovu prosle sezone te diskreditira, jer city ocigledno mjenja koncept igre ove godine tako da ne moze prosla godina biti referenca ako poredimo timove za ovu godinu.
4. Nani jeste prodoran igrac, no Young.. Ma daj, molim te. On i Silva ne mogu u istu recenicu. Uostalom, zasto insistiras na tim poredjenjima na krilima, kad city ne forsira igru preko krila. Samim time, ne mozes govoriti da neko igra bolje na krilima od nekoga... Onda ja mogu reci da City ima jaci centralni dio veze sa toureom i silvom. Gdje i kako ce nasri igrati, to ostaje da se vidi. No on i Young.. hah, ma ne znam. Pa Younga sa jacim scoutingom mozes provaliti bez problema, lik igra "jednom nogom"...
Hart, Richards, Silva, Toure su sigurno bolji od svojih konkurenata na terenu. Pored toga, makar jedan napadac je jaci od Chicharita. TO ti je vec skoro pola ekipe i ja ne znam o cemu ti govoris kada kazes da su igraci Uniteda skoro bolji na svim pozicijama.
Nemam stvarno snage da se raspravljam dalje, ovo je moj zadnji post u ovoj konkretnoj diskusiji, jer znam da ne vodi nicemu. Niti ces ti mene moci ubijediti u nesto drugo, niti ja tebe. Ja samo kazem da igraci Uniteda PERFEKTNO funkcionisu u tom SAF-ovom sistemu, no da u drugim timovima ne bi dali vise od 80% od onoga sto daju, te da tim Cityja, ovakav kakav jeste, ima po meni mnogo vise potencijala nego United, koji je svoju igru doveo do perfekcije i samim time skoro do nekog svog maksimuma. No i ovakav neuigran City vam je opasnost, a kako bude sezona tekla, ta opasnost ce biti sigurno veca. Opet kazem, ti imas svoje misljenje i ja necu vise ulaziti u to, barem ne ovom prilikom, jer nema fajde od toga...
1. A zasto Man City nema sansu osvojiti Ligu prvaka? Ako je to bio u stanju jedan Liverpool, Porto, ako je jedan tim poput Leverkuzena i Schalkea dolazio tako daleko, zasto to onda City nema sanse kao jedna od tri ekipe sa najvecim brojem kvalitetnih igraca u evropi? To tvoje podcjenjivacko misljenje je bazirano na cemu? CIty je ekipa koja dolazi i koja je kadar napraviti iznenadjenje. Hoce li, to ostaje da vidimo. Ja sam LP naveo kao takmicenje koje je nepredvidivo i gdje cesto prolaze oni koji imaju bolji dan, a ne uvijek oni koji su na papiru kvalitetniji tim. Mancini je u tome dobar (po mom skromnom misljenju, a i njegov trenerski bilans to pokazuje), mislim da ga tim svakim danom mnogo bolje razumije i bolje igra. U cemu je problem? Ja ne ocekujem da ce osvojiti Premiership bas radi tog kontinuiteta koji je vazan. No i tu ih vidim kao ozbiljne konkurente tvom Manchesteru, pogotovo sto ce duga sezona uzeti danka i sto ce tvoj United vjerovatno mnogo teze podnositi povrede igraca, ako ih bude.
2. Pa sta ako su igrali sa dva, a ponekad tri defanzivna vezna? Sta time pokusavas da kazes. Gol ne brane 4 igraca, vec 8-9 i samo pozicioniranje igraca u fazi odbrane je nebitno, bitno je da funkcionise koncept. A taj je u Cityju ocigledno donekle funkcionisao prema statistikama. Dakle, ne vidim kako je to United kao TIM u odbrani dvije klase bolji? Mozda ti mislis na onaj United od prije 2 godine kada je taj Ferdinand zaista bio top stoper? Ne zaboravljas da ga stizu godine i da se ne zivi od stare slave. Manchester je nazad mnogo ranjiviji nego sto je to bio, no da jesu jos uvijek veoma jaki, to stoji. No za 2 klase? Nema teorije...
3. Da, ne zasnivas misljenje na osnovu dvije utakmice, ali si zato uzeo porediti Chicharita koji je prosao citave pripreme sa Unitedom sa napadacima Cityja, npr Dzekom koji je dosao na polusezoni i prakticno bez priprema poceo igrati. Na osnovu te poredbe bih i ja dosao do istog zakljucka, no gledajuci objektivno sta jedan, a sta drugi donose timu, mislim da je neozbiljno govoriti da meksikanac vise vrijedi jednom timu, nego Dzeko drugom. Uostalom, razumno poredjenje se moze donijeti tek na kraju ove sezone. Po igrackim kvalitetama, Dzeko naravno donosi vise kvaliteta. I sama cinjenica da poredjenja baziras na osnovu prosle sezone te diskreditira, jer city ocigledno mjenja koncept igre ove godine tako da ne moze prosla godina biti referenca ako poredimo timove za ovu godinu.
4. Nani jeste prodoran igrac, no Young.. Ma daj, molim te. On i Silva ne mogu u istu recenicu. Uostalom, zasto insistiras na tim poredjenjima na krilima, kad city ne forsira igru preko krila. Samim time, ne mozes govoriti da neko igra bolje na krilima od nekoga... Onda ja mogu reci da City ima jaci centralni dio veze sa toureom i silvom. Gdje i kako ce nasri igrati, to ostaje da se vidi. No on i Young.. hah, ma ne znam. Pa Younga sa jacim scoutingom mozes provaliti bez problema, lik igra "jednom nogom"...
Hart, Richards, Silva, Toure su sigurno bolji od svojih konkurenata na terenu. Pored toga, makar jedan napadac je jaci od Chicharita. TO ti je vec skoro pola ekipe i ja ne znam o cemu ti govoris kada kazes da su igraci Uniteda skoro bolji na svim pozicijama.
Nemam stvarno snage da se raspravljam dalje, ovo je moj zadnji post u ovoj konkretnoj diskusiji, jer znam da ne vodi nicemu. Niti ces ti mene moci ubijediti u nesto drugo, niti ja tebe. Ja samo kazem da igraci Uniteda PERFEKTNO funkcionisu u tom SAF-ovom sistemu, no da u drugim timovima ne bi dali vise od 80% od onoga sto daju, te da tim Cityja, ovakav kakav jeste, ima po meni mnogo vise potencijala nego United, koji je svoju igru doveo do perfekcije i samim time skoro do nekog svog maksimuma. No i ovakav neuigran City vam je opasnost, a kako bude sezona tekla, ta opasnost ce biti sigurno veca. Opet kazem, ti imas svoje misljenje i ja necu vise ulaziti u to, barem ne ovom prilikom, jer nema fajde od toga...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Hart > De Gea
Vidic > Lescott
Kompany > Ferdinand
Kolarov < Evra
Clichy > Evans
Richards > Fabio
Zabaleta > Rafael
De Jong > Carrick
Yaya Toure > Fletcher
Silva > Anderson
Barry <= Giggs
S.W.Phillips < Young
A.Johnson < Nani
Milner < Valencia
Dzeko >> Berbatov
Tevez < Rooney
Aguero > Chicharito
Balotelli > Welbeck
I to je to
kraj rasprave

Vidic > Lescott
Kompany > Ferdinand
Kolarov < Evra
Clichy > Evans
Richards > Fabio
Zabaleta > Rafael
De Jong > Carrick
Yaya Toure > Fletcher
Silva > Anderson
Barry <= Giggs
S.W.Phillips < Young
A.Johnson < Nani
Milner < Valencia
Dzeko >> Berbatov
Tevez < Rooney
Aguero > Chicharito
Balotelli > Welbeck
I to je to
kraj rasprave

HZ87
-
- Kontakt:
I ne navijam za city navijam za barcu al city gotivim zbog dzeke dok nije presao dzeko u sity najdrazi klub u engleskoj mi je bio man utd uglavnom samo da chelzi ne osvoji nekako mi mrzak klub zao mi torresa sto ode tamo.Valencia je napisao/la:
Neozbiljno je konkretno sta!??
Valensia, Nani i Jang bolji na krilnim pozicijama od Silve i Nasrija? Nemora se gledat bas bukvalno ako ovi bolje pretrcavaju i ubacuju da su bolji drugaciji tipovi krila jesu al ukupno igracki to ti je u 5 deka moje misljenje na stranu sitija al et
Zavisi kako gledas ako gledas vise potencijala nije sad sto je dzeko po godine hladio jaja u volfsburgu i na taj nacin primorao onog debila da ga proda pa nije bio u formi to je druga stvar.
RKO
Sta napravi od komentara jbt
.
A sta su kod tebe kriteriji za odredjivanje klase!?
Meni su to najbolji postavke svijeta. Npr. u prve dvi postave dolaze igraci prve klase, u trecu i cetvrtu druge, u petu i sestu trece.
Alves---Teri---Vidic---Evra---
Majkon-- Ferdinand---Karvaljo---Lam---
Ramos---Pike---Pujol---Kol---
Dzonson---Lusio--Humels---Smelcer---
Nisam previse razmisljao, al' sigurno ima dosta stopera koji su ispred Kompanija, Leskota, Tuera ili Kolarova. Ako bi pravio neku listu, oni bi bili dosta udaljeni od Ria i Nemanje.
Ja ovdje poredim prve postave, a ne igrace koji ce presjediti na klupi. Za mene je Runi vrijedniji (podvlacim ovu rijec, vrijedniji za tim) od svih Sitijevi napadaca zajedno.
.
Sta napravi od komentara jbt

A sta su kod tebe kriteriji za odredjivanje klase!?
Meni su to najbolji postavke svijeta. Npr. u prve dvi postave dolaze igraci prve klase, u trecu i cetvrtu druge, u petu i sestu trece.
Alves---Teri---Vidic---Evra---
Majkon-- Ferdinand---Karvaljo---Lam---
Ramos---Pike---Pujol---Kol---
Dzonson---Lusio--Humels---Smelcer---
Nisam previse razmisljao, al' sigurno ima dosta stopera koji su ispred Kompanija, Leskota, Tuera ili Kolarova. Ako bi pravio neku listu, oni bi bili dosta udaljeni od Ria i Nemanje.
Ja ovdje poredim prve postave, a ne igrace koji ce presjediti na klupi. Za mene je Runi vrijedniji (podvlacim ovu rijec, vrijedniji za tim) od svih Sitijevi napadaca zajedno.
Kada smo vec kod sirine,.. Ovo su igraci koji nisu igrali u pobjedi protiv TotenhemaVanTheMan je napisao/la:Ta ekipa je igrala finale LS, samo je Rooney umjesto Berbe i Evra umjesto Rafaela bio. Dvije skroz razlicite UIGRANE postave + jos 4-5 dobrih igraca. Fenomenalna dubina, nisam neskroman ako se ove godine nadam Trebleu !Trasimaco je napisao/la:Ovo je zanimljivo. Igraci koji juce nisu igrali.------------Lindegaard----------
Rafael - Vidic - Ferdinand - Fabio
Valencia - Giggs - Carrick - Park
-----Berbatov - Hernandez------

Taylor
Zabaleta-Savic-Onuoha-Bridge
Johnson-Barry-Weiss-Wright Phillips
Santa Cruz-Balotelli
Cityjeva druga postava, ne znam koga bi ovi dobili uopste iz top 10 klubova EPL
Santa Cruz-Balotelli
'ajd živ bio, kad si tako vrijedan, postavi Man. Utd-ovu drugu postavu, pa fino uporedi ...VanTheMan je napisao/la:Taylor
Santa Cruz-Balotelli
Naravno za tebe sve. 

To je mozda i treca postava ustvari sigurnoVanTheMan je napisao/la:Taylor
Santa Cruz-Balotelli
A koliko imaju u prvoj postavi 20 igraca

HZ87
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.