Premijer liga BiH - aktuelno

Samba71
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Samba71 » 17 nov 2025, 06:43

Ajlah je napisao/la:
16 nov 2025, 20:43
Drugovi i drugarice,
Zbog situacije u kojoj se našlo naše športsko društvo i nogometna sekcija u njemu, odlučili smo da vas u ime našega kolektiva a kao znak zahvalnosti i dokaz iskrenoga kajanja, zamolimo da nam dozvolite promjenu imena iz dosadašnjega NŠK ŽELJEZNIČAR u FUDBALSKI KLUB VASO MISKIN CRNI!
Iako nemamo revolucionarnu prošlost, iz posve razumljivih razloga, uvjeravamo vas, drugovi, da ćemo je steći ako to bude trebalo, jer smo životom spremni da branimo tekovine vaše borbe i izgradnje. Molimo vas da našu želju ispunite…

ŽIVIO DRUG TITO, ŽIVJELA PARTIJA!
:kafa: :bow:
:pinokio:

Bivši selektor BiH
Faruk Hadžibegić ispričao kakve seanse je radio Radovan Karadžić u FK Sarajevo
Faruk Hadžibegić, doskorašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, najveći dio igračke karijere proveo je u dresu FK Sarajevo.
18.12.2023. u 11:5

Na Koševu je bio deset godina, do ljeta 1985. godine, kada je prešao u Real Betis.

U razgovoru za zagrebački Večernji list prisjetio se saradnje sa Radovanom Karadžićem, bivšim predsjednikom bosanskohercegovačkog entiteta RS i osuđenim ratnim zločincem, koji je prije rata kao psiholog radio u FK Sarajevo.

- Karadžića je predsjednik Sarajeva Svetozar Vujović angažovao da kao psihijatar sa nama fudbalerima radi seanse kako bi nas kao motivirao. Upravo je on stalno govorio o partiji, Titu, Sutjesci, Neretvi, a jedna od seansi bila je s Titovim psom Reksom, poslije nazvanim Luksom, koji je spasio maršala na Tjentištu kad je pala bomba u blizini Vrhovnog štaba.

Dok bi Karadžić to pričao, mi igrači smo morali da zaspimo u dvorani, a kako nam se žurilo da poslije igramo karte, uvijek bi neko on nas poslije nekoliko minuta zalajao. "Dobro, Reks se probudio, seansa je uspjela, igrači su se probudili iz hipnoze", rekao bi Karadžić - naveo je Hadžibegić.

Ajlah kako da te zovemo Reks ili Luks ? 😆😆😆
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 17 nov 2025, 07:48

Samba71 je napisao/la:
17 nov 2025, 06:43
Ajlah je napisao/la:
16 nov 2025, 20:43
Drugovi i drugarice,
Zbog situacije u kojoj se našlo naše športsko društvo i nogometna sekcija u njemu, odlučili smo da vas u ime našega kolektiva a kao znak zahvalnosti i dokaz iskrenoga kajanja, zamolimo da nam dozvolite promjenu imena iz dosadašnjega NŠK ŽELJEZNIČAR u FUDBALSKI KLUB VASO MISKIN CRNI!
Iako nemamo revolucionarnu prošlost, iz posve razumljivih razloga, uvjeravamo vas, drugovi, da ćemo je steći ako to bude trebalo, jer smo životom spremni da branimo tekovine vaše borbe i izgradnje. Molimo vas da našu želju ispunite…

ŽIVIO DRUG TITO, ŽIVJELA PARTIJA!
:kafa: :bow:
:pinokio:

Bivši selektor BiH
Faruk Hadžibegić ispričao kakve seanse je radio Radovan Karadžić u FK Sarajevo
Faruk Hadžibegić, doskorašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, najveći dio igračke karijere proveo je u dresu FK Sarajevo.
18.12.2023. u 11:5

Na Koševu je bio deset godina, do ljeta 1985. godine, kada je prešao u Real Betis.

U razgovoru za zagrebački Večernji list prisjetio se saradnje sa Radovanom Karadžićem, bivšim predsjednikom bosanskohercegovačkog entiteta RS i osuđenim ratnim zločincem, koji je prije rata kao psiholog radio u FK Sarajevo.

- Karadžića je predsjednik Sarajeva Svetozar Vujović angažovao da kao psihijatar sa nama fudbalerima radi seanse kako bi nas kao motivirao. Upravo je on stalno govorio o partiji, Titu, Sutjesci, Neretvi, a jedna od seansi bila je s Titovim psom Reksom, poslije nazvanim Luksom, koji je spasio maršala na Tjentištu kad je pala bomba u blizini Vrhovnog štaba.

Dok bi Karadžić to pričao, mi igrači smo morali da zaspimo u dvorani, a kako nam se žurilo da poslije igramo karte, uvijek bi neko on nas poslije nekoliko minuta zalajao. "Dobro, Reks se probudio, seansa je uspjela, igrači su se probudili iz hipnoze", rekao bi Karadžić - naveo je Hadžibegić.

Ajlah kako da te zovemo Reks ili Luks ? 😆😆😆
Pujdo, treba Ajlah jos pure da dodje do naziva Rex/Lux😂
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 17 nov 2025, 09:09

Ajlah je avlijaner. 😁

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 17 nov 2025, 10:22

zeljovolimte je napisao/la:
16 nov 2025, 21:12
Truhlo je napisao/la:
16 nov 2025, 20:53
Neutral je napisao/la:
16 nov 2025, 18:26
Strašna posjeta, svaka čast.
slika

Protiv Tomislava, Banovića, Stupčanice, Viteza, Tuzla City i GOŠK prosjek skoro 5000, a tek se zahuktavamo :bih:
Svaka cast!! :bih:

Ove sezone vi ulazite, sljedece Sloboda.

Kad od 10 klubova, pet bude Zeljeznicar, Sarajevo, Velez, Celik i Sloboda liga ce top biti.
To Vico nece u snu da dozvoli, rekao je Telgetija da je cilj da pola klubova budu iz RS u ligi cak i vise, zasto uvijek nesto mastate, pognut glave kao i do sad i trpit to nam je domet.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2025, 11:30

Vanja8 je napisao/la:
16 nov 2025, 23:33
Pogledj naseg Talhu, bio najbolji igrac u Zenici, a u Radniku minute na kapaljku...
Nije. Bio je dobar, ali nije bio ni u prva tri. I to u ekipi prosle godine koja je za klasu slabija od trenutne.
Celik!3,2,2.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 17 nov 2025, 11:45

AllGunsBlazing je napisao/la:
17 nov 2025, 11:30
Vanja8 je napisao/la:
Pogledj naseg Talhu, bio najbolji igrac u Zenici, a u Radniku minute na kapaljku...
Nije. Bio je dobar, ali nije bio ni u prva tri. I to u ekipi prosle godine koja je za klasu slabija od trenutne.
Gledao sam ja tu "slabiju" ekipu protiv Borca i gledao sam ovu "za klasu jacu" protiv Posusja i ne bih se slozio s tobom, ali ne ulazim u te stvari, vama neka je sretno i da slijedecu sezonu budete tamo gdje vam je i mjesto...U PL BiH... :salut:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 nov 2025, 12:08

Evo ih u nedostatku argumenata, ide Karadzic...
Kakvi debili

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2025, 12:13

Vanja8 je napisao/la:
17 nov 2025, 11:45
Vanja8 je napisao/la:
Gledao sam ja tu "slabiju" ekipu protiv Borca i gledao sam ovu "za klasu jacu" protiv Posusja i ne bih se slozio s tobom, ali ne ulazim u te stvari, vama neka je sretno i da slijedecu sezonu budete tamo gdje vam je i mjesto...U PL BiH... :salut:
Ma nije to bas uporedivo. Pogledaj sveukupne rezultate, mada je i to varljivo jer su se treneri mijenjali. Realno, Kalesic i Delic su klasa za Talhu, mada je i Delic ispod ocekivanog nivoa. I sad, Telalovic je najbolji igrac u ovoj jacoj ekipi.

Da me ne shvatis pogresno, nama je Talha bio odlican. Momak se borio i vidi se da zna fudbala. Medjutim, njemu je veliki problem fizicka igra jer je poprilicno spor, a nije nesto ni prejak u duelima. Tu je najveca razlika izmedju njeg i Telalovica, mada je ovaj momak i prirodno visok i razvijeniji.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 17 nov 2025, 12:15

Vanja8 je napisao/la:
17 nov 2025, 11:45
Vanja8 je napisao/la:
Ne možeš kao mjerilo uzeti jednu utakmicu. Gledali smo ga mi 50 utakmica i Talha je rang Međuseljca, a recimo Međuseljac ove sezone ima manje minuta sa klupe u prvoj ligi nego Talha u PL ;)

Svakako i na ovako dobru ekipu, nama će trebati minimalno 10 do 15 PL igrača da bi se mogli boriti za opstanak protiv Radnika, Sloge, BSK ili Leotar, ko već ulazi iz RS. Ogromna je razlika između PL i prve lige, mi smo dobili posušje u kupu, al realno ono posušje bi nas dobilo u 8 od 10 utakmica.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 17 nov 2025, 12:26

jurisicduska je napisao/la:
17 nov 2025, 12:08
Kakvi debili
slika

Evo argument, pardon dokaz za tebe i onu đukelicu Ajlah.
😉👍🏻
Neka nama vas debila, da vas nema kome bi se smijali. 😁

Ajlah
Kontakt:

Post Postao/la Ajlah » 17 nov 2025, 12:30

iz dosadašnjega NŠK ŽELJEZNIČAR u FUDBALSKI KLUB VASO MISKIN CRNI!
Ima li neko upuceniji da napise ili ovo Nšk ili Hšk?
Fala

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 nov 2025, 12:32

Samba71 je napisao/la:
17 nov 2025, 12:26
Kakvi debili
slika

Evo argument, pardon dokaz za tebe i onu đukelicu Ajlah.
😉👍🏻
Neka nama vas debila, da vas nema kome bi se smijali. 😁
Da da vi ste bas u poziciji da se nekom smijete. U posljednjih 15tak godina isto trofeja kao Olimpic imate.

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 17 nov 2025, 12:42

Em transvestit, em đukela, em debil kojeg NoDi naguzi za potpis. 😆😆😆😆😆
Kako bona/bolan (ne znaš ni šta si) da vam se ne smijemo ? 🫢

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 17 nov 2025, 13:34

Kakvi debili
Pa mora da ga je napravio jedan sličan njemu, samo mu je majka to prešutjela.

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 17 nov 2025, 13:43

NoProfit je napisao/la:
17 nov 2025, 13:34
Kakvi debili
NoProfit reci majci da podgrije paprike večeras i nek ostavi upaljen bojler kasnit ću. Treba li ti para za užine ?
💙🙂

Ajlah
Kontakt:

Post Postao/la Ajlah » 17 nov 2025, 13:44

Samo eto ta nekakva sahovnica da se ne skida sa semafora i sve ce ko biva oni ispricati; i sta je ko radio i dje se kriju i sve sve sve.
I drug tito pristane.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 17 nov 2025, 13:45

Samba71 je napisao/la:
17 nov 2025, 13:43
NoProfit je napisao/la:
17 nov 2025, 13:34
Kakvi debili
NoProfit reci majci da podgrije paprike večeras i nek ostavi upaljen bojler kasnit ću večeras. Treba li ti para za užine ?
💙🙂
Mogu i ja to, samo se javi privatno. U srijedu sam u Sarajevu, gdje god hoćeš. :thumbup:

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 17 nov 2025, 14:00

NajvecaRadosti je napisao/la:
16 nov 2025, 21:28
Veci cirkus ce biti kada Leotar kao 3.uguraju u PL
Nije odigrano ni pola utakmica, a ti vec znas da ce oni biti 3. iako za prvim kasne 5 bodova.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 17 nov 2025, 14:25

16 nov 2025, 11:08
Argentina je napisao/la:
16 nov 2025, 10:25
eccehomo je napisao/la:
16 nov 2025, 09:41

Kakva ideologija, jadan. Pa to je najcrnji fašizam. Za tebe važi ono: čega se pametan stidi budala se ponosi
Naravni da je fasizam NDH, ali je laz za iznad napisano za nase predstavnike. Ponavljam, jedino tacno iz posta ovog pitara je to da je FKS nastalo silom na nas racun.
Hajd sve to na stranu ali :

To je značilo prelazak osam najboljih igrača Željezničara u redove novooformljenog kluba. Sedam igrača je prihvatilo prelazak u Torpedo, a samo jedan je odbio. Bio je to Joško Domorocki.

Jošku je, kako je kasnije govorio, tada nuđen stan, dva odijela i 'ministarski fasung'.

Malo je čudno priznat će se da se igrači na silu odvode a nude im se stanovi , odijela etc.

Meni zvuci kao klasičan transfer u zimskom prelaznom roku.

Također igro frajer sve utakmice od tad dok nije nečasno otjeran , mislim zanimljivo je reci “NE” državi i nastavit sasvim normalno igrat fudbal, zivjeti, raditi.

Uz to ne možeš legendu kluba otjerat nečasno i otpustit a kasnije to nigdje ne navodit da bi potkrijepio taj legendarni status. Posto frajer legenda 45 godina poslije odbijanja transfera.

Frajer odbio uslove možda da su mu dva stana ponudili bi i pristao. I to je sva priča. A ovo je bas patetisanje kad uzmeš historijski kontekst.

Uz to nema nigdje tragova o ovim namještaljkama suspenzijama etc. Vi morate prihvatit svoju historiju za početak.

Bonus :

Sjever Grbavice izgrađen od novca koji je ostao od Olimpijade i preusmjerila ga pogodit ces opet država dole.

Dakle zemlja, sjever, jug, pola istoka, travnjak, svlačionice - sve ti drzava napravi ili razne “države”.

Ja stvarno ne znam kako možete sebe nazvat radnički klub.
Hajde molim te reci mi kako i zasto su pojedini "objektivni"sarajevski mediji,izvjestavali sa prvog derbija nakon prelaska igraca,na taj nacin,da je igra Zeljeznicara bila losa,ali 3 puta se naglasava Domorockog posebno.
Ako u jednom dijelu tekstu kaze,fudbaleri Zeljeznicara danas dal nisu htijeli ili nisu znali, kao da su se takmicili ko ce biti losiji,Domorocki posebno. Tokom svih 90 minuta nismo vidjeli ni jednu izglednu priliku pred golom Sarajeva,izgledali su pogubljeno,Domorocki posebno. Niko od igraca Zeljeznicara nije pruzio igru vrijednu paznje,trebam li naglasiti ko posebno

Oprostices mi nemam trenutno tekst izvjestaja sa te tekme u formi slike,da ti pokazem. Takodjer cu ti napomenuti da 2 novina ,izvjestava sa iste utakmice. U jednoj sasvim normalan izvjestaj,a u drugom silovanje Domorockog.
Sarajevo je dobilo uvjerljivo tu utakmicu sa 4-0. Ali nacin na koji su zeljeli da se osvete Domorockom,je komicniji od Vucicevih medija.
Zato nemoj suplju prosipati da su to bili neki regularni transferi.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.