RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Adma
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Adma » 29 jul 2013, 14:28

Nisam bio prije aktivan na ovome forumu pa sam se zato malo raspisao.
Mislim da je Velez na putu do neke stabilizacije i mislim da je inace prerano govoriti o evropi ili bilo cemu slicnome.
Ja cu biti zadovoljan sa sredinom tabele bez strijepnje da cemo ispasti.
Mi prvo treba da skockamo malo stadion u Vrapcicima da se naprave bolji uslovi za igrace a i navijace.
Po meni nama trebaju pod hitno reflektori, pokrivanje tribine i pomocni teren.
Treba vratiti raju na stadion i stvoriti jedan zdrav ambijent tek onda kada to ostvarimo mozemo da ciljamo na nesto vise. Ako Velez daj Boze bude svake godine se borio za jedno mjesto koje vodi u Evropu e tek cemo onda imati puno pravo da trazimo i od grada i od drzave novac za novi stadion.

Samo lagano i hrabro. Prvo Siroki a onda idemo lagano redeom :-)

RdS
Kontakt:

Post Postao/la RdS » 29 jul 2013, 14:48

[quote="vfcmostar"]Da li neko zna zasto su na semaforu preko Velezovog amblema gdje su stajali Stari most i ispod petokraka stavili Velezov grb gdje je samo zvijezda. Inace, na svim mjestima to isto rade. Velez je prije rata, npr. kada je osvojen kup svi su na odijelima imali Velezov amblem sa Starim mostom i zvijezdom u sredini, korsitio i jedan i drugi znak. Na dersovima bila je samo petokraka sa znakom RŠD, a na mnogim drugim obiljezjima i Stari most sa petokrakom u sredini. E pa sada mi djeluje stvarno iritantno da na svim mjestima gdje je amblem Stari most sa petokrakom stavljaju samo grb sa petokrakom. Cija je to ideja i s kojim pravom?![/quote
Prvi grb Veleža je bio bez Starog mosta, most se kasnije dodao na grb. Ne znam šta te ima tu iritirati odlučeno je da se koristi prvi i pravi grb Veleža, većina navijača je to sa oduševljenjem prihvatila.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jul 2013, 14:52

Yebo vas Željo. Koga boli qrac za njim. Idite se hvalit' tim titulama negdje drugo.
Rek'o je @Muscle činjenično stanje i fajrunt, neću glumljenja velikana na kolektivnom smetljištu u obliku BH Premijer lige.

On topic : Šta očekivati protiv Širokog ? Mnogi od nas pišu i nadaju se umoru Širokog od Evrope. To je tačno. Nadu u dobar rezultat nam daje i činjenica da je protiv pridošlice u ligu Široki odigrao " samo " neriješeno.

P.S. mnogi daju jako dobre ideje o uređivanju stadiona u Vrapčićima. Pogotovo mi se svidjela ideja o pravljenju određenog tipa kafića / restorana u sklopu kompleksa Veležovog stadiona. Kako reče forumaš čiji nick sam zaboravio, to bi bila jako dobra i isplativa ideja.

Također još jedna činjenica, ko voli Velež, ići će pješke na utakmice, samo da dođe. Ko hoće nađe način, ko neće, nađe razlog. ( jedna iz potpisa @Titova - juga )
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 29 jul 2013, 16:06

Kakvi kafici moj zizu veci su prioritet reflektori i parking mjesta a to nije losa ideja+ fan shop+ kladionica da mozemo na popravni na poluvremenu :lol: :lol:
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jul 2013, 16:09

Ja napisah nešto što je sada bliže, realno, itd. A reflektori su neminovnost, i nešto najpotrebnije stadionu u Vrapčićima, u tome se svakako slažem.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 jul 2013, 16:48

Jao seljovaca sto su navalili ko krpelji - samo sto sam iznio da im Amar ode radi zakasnjelih plata - sto je istina - mada mozda se covjek i predomisli. Ko zna.

Ok, ovaj momak je bio u pravu - ja sam zaboravio za 1/2 finale UEFA kupa, ali ne podrzavam ono "najtrofejnije" iz milion razloga, najmanji od kojih je to sto u BiH se zna kako se trofeji osvajaju. Na kraju krajeva, gdje su ostali argumenti koje sam iznio? Jeli im to tesko preci preko cinjenice da je u istoriji svih fudbalskih klubova Bosne i Hercegovine Velez jedini koji je dostigao taj najveci rang po UEFAinoj i nasao se medju prvih 50, dok Zeljeznicar nikad nije ni bio medju prvih 100 klubova na UEFAinoj listi.

Nebitno ... poenta orginalnog posta je bila to da je stabilizacija Veleza bila kljuc povratka - a da klubovi koji nisu stabilizovali svoje finansije ce prolazit kroz teske godine ispred sebe. Neki se ne slazu - zivi bili pa vidjeli.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jul 2013, 16:55

MostaracVelezovac je napisao/la:O dugovima - Zeljo drugi najzaduzeniji klub u BiH.
O platama - pitaj Amara sto prijeti otkazom.
O "trofejnijem" - kad Zeljo bude igro 1/4 finale kupa UEFA, kad Zeljo dostigne UEFA ranking 43eg najjaceg kluba, onda mozemo pricati o priznanjima. Trofeji u BiH pa i u YU su uvijek bili pod upitnikom politickih radnji i namjestanja, jedino na internacionalnoj sceni se vidi ko je ko - a tu je Velez (realno) dosegao nivo koji Zeljo nece nikad, a pogotovo ne pod Amarom Osimom.
Sampioni :lol: kad bude Zeljo igro 1/4 kupa UEFA hehehehh e J*** ti internet i kad svaki papak sebi da za pravo da nesto napise pa bar pitaj nekoga oko sebe ima sigurno jos ljudi pametnih od tebe koji su zajeno sa tobom sljegli u mostar.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jul 2013, 17:14

Pile sibri beri baje jadan nebio
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jul 2013, 17:16

Titova-Juga je napisao/la:Pile sibri beri baje jadan nebio
vidi mu sepe ne avataru **** bosnu juga je tvoja drzava, jesi ti jedan od onih sto je bacao cvijece na tenkove, samo jel i ti pises iz dijaspore :lol: krepo tito krepo velez

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 29 jul 2013, 17:23

Vidit cemo ko ce krepat, kad se dugovi krenu naplacivat... ;)

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 29 jul 2013, 17:31

MostaracVelezovac je napisao/la:O dugovima - Zeljo drugi najzaduzeniji klub u BiH.
O platama - pitaj Amara sto prijeti otkazom.
O "trofejnijem" - kad Zeljo bude igro 1/4 finale kupa UEFA, kad Zeljo dostigne UEFA ranking 43eg najjaceg kluba, onda mozemo pricati o priznanjima. Trofeji u BiH pa i u YU su uvijek bili pod upitnikom politickih radnji i namjestanja, jedino na internacionalnoj sceni se vidi ko je ko - a tu je Velez (realno) dosegao nivo koji Zeljo nece nikad, a pogotovo ne pod Amarom Osimom.
jes ti normalan? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
žega,prži klocu izdrži
Einigkeit und Recht und Freiheit

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 jul 2013, 17:36

Aco ko boga te molim, smirivaj situaciju, jer ovdje samo što još noževi i čakije nisu počele raditi... :lol:

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jul 2013, 17:39

pile87 je napisao/la:
vidi mu sepe ne avataru **** bosnu juga je tvoja drzava, jesi ti jedan od onih sto je bacao cvijece na tenkove, samo jel i ti pises iz dijaspore :lol: krepo tito krepo velez
Drzava se zove Bosna i Hercegovina a kad spominjes covjeka s avatara onda prvo ustanes levatinho
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jul 2013, 17:58

Titova-Juga je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Drzava se zove Bosna i Hercegovina a kad spominjes covjeka s avatara onda prvo ustanes levatinho
Zaosto si u vremenu dok ti je hahar sa avatara bio ziv.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 jul 2013, 18:01

Zeljo je jedan od razloga zasto se susjedi smiju PLBiH - a vamo bi izigravali sampione.

Nisam ja jedini tog misljenja, evo taze od danas:
http://****/istaknuto/i-u-srbij ... -komedija/" onclick="window.open(this.href);return false;

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jul 2013, 18:02

MostaracVelezovac je napisao/la:Zeljo je jedan od razloga zasto se susjedi smiju PLBiH - a vamo bi izigravali sampione.

http://****/istaknuto/i-u-srbiji-nam-se-smiju-liga-bih-komedija/" onclick="window.open(this.href);return false;
Otisao u srbiju po misljenje :lol:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 29 jul 2013, 18:04

Što se tiče stadiona,nije na mjestu i gotovo.Možete vi do sutra pričati kako i brojni evropski timovi imaju stadione van grada.To je istina.Ali u tim gradovima javni prevoz funkcionira besprijekorno,svakih 2-3 minute imaš neku liniju.
I nemojte opet započinjati neku priču kako onaj koji želi će ići,onaj koji ne,naći će opravdanje.
Preobar je osjećaj pješaka do stadiona,kao nekad,otac vodi sina,kao što je i mene stari vodio do Bijelog.
I onaj huk kad Velež da gol,pa se čuje u cijelom gradu a ne da odzvanja eho podnožjem Veleža i bjelopoljskom kotlinom.Duplo veća bi posjeta bila,100%.
Maštam,znam,ali imam pravo 8-)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jul 2013, 18:09

[quote="pile87"][quote="Titova-Juga"][quote="pile87"][quote="Titova-Juga"]Pile sibri beri baje

Nis se ti ne sekiraj, sad ce te lagano u provaliju sa astronomskim dugom. O zaostajanju se ne javljaj, ne znas ni kako ti se domovina zove

Smrt nacionalizmu !!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 jul 2013, 18:09

pile87 je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Zeljo je jedan od razloga zasto se susjedi smiju PLBiH - a vamo bi izigravali sampione.

http://****/istaknuto/i-u-srbiji-nam-se-smiju-liga-bih-komedija/" onclick="window.open(this.href);return false;
Otisao u srbiju po misljenje :lol:
Prvo, nije samo Srbija nego svijet - evo dokaz bidonu:
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... under.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugo, kao sto rekoh (a i sto se vidi u linku iznad) svi "trofeji" u BiH su pod upitnikom jer se radi (radilo) o korupciji - ko zna ko bi bio pobjednik da se nisu otimali stadioni, namjestale tekme, lova itd...

A sto se tice JEDINOG CISTOG MJERILA uspjeha BH fudbala - to je UEFA lista i uspjeh po svijetu. Lako je tekme namjestat u BiH i biti "trofejas" - a kad se izadje u Evropu i dobije 5:0 po prknu - onda svima bude jasno kako se doslo do titule.

A ako ne vjerujes misljenju u Srbiji - hajde da posjetimo UEFA club ranking za misljenje?
Cak i 1991/92 (posljednje godine kad je Velez igrao na SVOM stadionu) i kad je Velezu bio stadion otiman - cak i tada je Velez bio na visini na koju Zeljeznicar nikad prije i nikad poslije nije dospio - GLEDAJ I UZIVAJ:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k1991.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jesi pogledo?
E haj sad shibe s Velezove teme.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jul 2013, 18:12

Bola medo sta raspravljas sa okorijelim nacionalistom i mrziteljom svega sto ima veze s velezom. Nije mu ovo prva epizoda provociranja na ovoj temi.

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []