Tristan10 je napisao/la:Momak debitovao prosle sezone u PL, i upisao solidnu minutazu, ove sezone standardan. Logican slijed je upravo na ljeto da predje i da igra u boljoj ligi i boljem timu. Igrao je i za u19 rep i u19 ligu prvaka. Ne znam sta je vise logicno nego da se naprvi transfer i da pokusa da se dokaze na vecem nivou. Moze se takav igrac uvjek vratiti u PL tako da ne vidim sta ima tu da izgubi.
Potpuno ispravno razmišljanje ,samo jedan detalj je diskutabilan.Da li je on prevazišao nivo PL,tu se nećemo složiti.
Ispravno je da mladi igrač koji je imao ovakav razvojni put ide dalje ali moje mišljenje je da treba ipak dostignuti neki nivo u takmičenju koje trenutno igra,mislim da Sabanadžović je daleko još od igrača koji je spreman za kvalitetniju ligu.
Posebna priča su tekstovi o visini transfera koji nemaju veze sa pameću,ko imalo prati transfer politiku AEK znaće da oni takav transfer mladog igrača iz lige nivoa PL nikad nisu pravili niti igraču od 19-20 god. žele platiti obeštećenje u tom iznosu na šta se nadovezuje i plata igrača sa bonusima tako da je to još veći iznos.