Safet Sušić - Pape

ZgemboAdislic
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ZgemboAdislic » 06 mar 2014, 06:52

Pap(ak)e imo srece da postane trener gdje su mu se potrefile dvije stvari, dvije cinjenice:

1. Najbolja reprezentacija koju smo ikad imali
2. Najslabija grupa koju smo ikad izvukli

I sad ga neki slavili kao dobrog trenera jer smo se uvukli u Brazil na gol razliku. Covjek nikakvog iskustva kao trener nije imo, a i kao igrac je bio poznat po igranju sa individualnim talentom a ne mozgom i razumljenjevanjem igre. Jos uvjek ne mogu da vjerujem da cemo sa ovim debilom baciti jedinstvenu priliku baciti, pored Cire i Vahe.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 06 mar 2014, 07:44

Protiv leš ekipa Pape majstor igra defanzivno ili zatvara utakmicu, ali protiv Argentine ide na nož i igra agresivno. Bravo majstore!! Samo da hoce nastaviti ovako i u Brazilu, sve ce ici u 5+. Odmah sad uplacujem jer ce kvota poprilicno pasti. Pa iole ozbiljnija reprezentacija onako smiješnu zadnju liniju ce natrpati do vrha. Nadamo se nekom drugom mjestu, pa Nigerija ce nam uvaljati neka 4 komada, o Argentini i ne razmisljam. Kakav ce to horor da bude...

delpiero10
Kontakt:

Post Postao/la delpiero10 » 06 mar 2014, 07:49

ZgemboAdislic je napisao/la:Pap(ak)e imo srece da postane trener gdje su mu se potrefile dvije stvari, dvije cinjenice:

1. Najbolja reprezentacija koju smo ikad imali
2. Najslabija grupa koju smo ikad izvukli

I sad ga neki slavili kao dobrog trenera jer smo se uvukli u Brazil na gol razliku. Covjek nikakvog iskustva kao trener nije imo, a i kao igrac je bio poznat po igranju sa individualnim talentom a ne mozgom i razumljenjevanjem igre. Jos uvjek ne mogu da vjerujem da cemo sa ovim debilom baciti jedinstvenu priliku baciti, pored Cire i Vahe.
Safet jeste legenda, ali kao trener je nula, to se pokazalo u previse utakmica, gdje smo bili nadigrani skroz ali smo imali srece, na svjetsko su nas odveli trud i zalaganje igraca(hvala im na tome jednostavno ginuli su na terenu a bez toga djabe kvalitet najbolji primjer Francuska ali oni imaju Platinija) , dosta srece i po prvi put nas sudije nisu zezale cak su ponekad bili i na nasoj strani a to znaci itekako valjda nam se Platini oduzio, ali po mnogima na svjetsko nas je odveo Safet i Hajrovic, Safet je najmanje zasluzan a protiv Hajrovica nemam nista jer dobili smo ekstra igraca za duze vrijeme samo hocu da kazem da oni koji su ponijeli najveci teret kvalifikacija sada se blate i psuju, vrijedjaju a dodje Hajrovic da jedan gol i odvede nas na svjetsko svi ostali golovi su nebitni, lose je to za psihu igraca pogotovo kako se svjetsko blizi a ja kako vidim od onih koji su ponijeli teret kvalifikacija samo ce mozda njih 6 ili 7 otici na svjetsko ostatak tima ce ciniti igraci iz hrvatske lige ili neki drugi anonimusi a tome doprinose i navijaci i njihovo nezadovoljstvo prema igracima sto otvara Safetu vrata za nove talente i jos bi dodao nek mi neko objasni kako su igraci sinoc mogli odigrat dobro uz onakvu postavku igre pa da su i trcali ko konji bez prekida opet nista nebi uradili uz onakvu postavku samo bi se premorili a mozda i povrijedili, znaci netreba biti strucnjak nikakav pa uvidjeti propuste u postavci igraca koji se ponavljaju iz utakmice u utakmicu :oops:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 mar 2014, 08:00

NoName je napisao/la:Virtual je bio jedan od najžešćih kritičara Sušića, ne znam šta mu se desi odjednom :) Vi mislite da klepa lovu za to?
Virtual, Van Basten, Calcio, harishp, damir82 ko je jos slijep kod ociju, ocekujem njihov komentar.
Calcio je najvise aktivan od sinoc, vjerovatno dobio tapsanje po ramenu ili ga je selektor u najboljem slucaju povukao za kacket.
Sto se tice utakmice tu je vec sve receno, iz tekme u tekmu se vidi da je doticni izgubio kompas nakon hokejaske izmjene protiv SAD-a, nasa igra je losa, dobra za lihtenstajn i jedva za latviju ali za bilo koju ozbiljniju repku nije.
Pod tim podrazumijevam i Iran koji je nista slabiji od ovog Egipta.
Dakle suma sumarum, akcija kodnog naziva teferic u Insbrucku je propala, potoljeni smo, atmosfera je narusena, niko od mladih se nije odazvao rostilju, osim jednog dijela a to je da je selektor uveo 2 nova igraca Germanie i zbog toga nije razocaran, a sto bi bio.
Sinoc je Tini otvorio prostor za prvih 11 na SP pa sta bude.

Nadam se samo da nakon SP ovu bahatu ublehu vise necemo gledati na mjestu selektora i da ce izgubiti i podrsku iz solidarnosti Ivice Osima.

Za kraj, Safete vi ste i zvanicno najslabija karika!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 06 mar 2014, 08:01

kimbo je napisao/la:Kako covjek srozava repku . Pozivi , postavka, izmjene ...izjave. Sasvim ozbiljno dovodim u pitanje njegove mentalne sposobnosti. Slusam rijeci sa presice i ne mogu da dodjem sebi od nebuloza.
to je ono što boli više od poraza,koji bezobrazluk i bahatost pa to je necuveno :twisted:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 mar 2014, 08:09

Pape je napravio neki kurslus medju igracima u reprezentaciji. Odatle i bojkot!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 mar 2014, 08:12

Malo se pretjeruje, ne volim ni ja nacin na koji Pape vodi reprezentaciju i siguran sam da tu ima korupcije i tih stvari ali sta onaj stariji Dzeko ima napadat njega. Pretjeruje se malo..

Zao mi je samo navijaca koji su bili tamo da bi ono gledali...Papeta i Dzeke u jednu ruku ne, drugi se vuce po terenu ko kuja evo vec 2 godine, to je istina.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 06 mar 2014, 08:17

Mislim da Dzeku nije vadio iz igre iskljucivo da on pokaze da je autoritet i glavni. U stilu nece meni navijaci govorit koga da ja vadim, da nisu zvizdali Dzeki vjerujem da bi ga izbacio. Sta ces kad je Pape tvrdoglav i to mu se sinoc nije isplatilo a nekad se isplati...

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 06 mar 2014, 08:29

Suvišno je bilo šta napisati za razočarenje i poniženje koje smo doživjeli sinoć. Nema opravdanja, pogotovu za selektora i njegovu postavku igre. Ja znam lijek i vjerujem da većina navijača naše reprezentacije zna lijek.
On jeste bolan, ali u ovom momentu nema drugog, a to je
SMJENITI SAFETA SUŠIĆA_PAPETA SA MJESTA SELEKTORA NAŠE FUDBALSKE REPREZENTACIJE.

Svaka druga priča i rasprava je gubljene dragocjenog vremena u pripremanju naše reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 06 mar 2014, 08:43

sve da je i u pravu Susic a mi svi mahniti i coravi pored ociju , cinjenica je da je dobro poljuljana atmosfera u reprezentaciji , gubimo potencijalne kandidate a boga mi od onih 10 000 ljudi sto je bilo u Austriji barem pola ce ih se upitati naredni put da li ce ici.
Onaj Hajrovic je dobro saburli decko, sta mu rade ova dvojica taktickih magova u klubu i u repki

ali dzaba nema od ostavke nista prije jula, tako da se mozemo sekirati i dalje

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 06 mar 2014, 08:50

calcio je napisao/la:Kod Blaza je najbolji strijelac Bundeslige igrao stopera. :P
Da je Bog do igrao stopera, mislim da je igrao libera :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 mar 2014, 08:53

Uvijek sam govorio da me rezultat u prijateljskim utakmicama ne interesuje. Ili, bolje rečeno, da je u drugom/trećem/četvrtom planu.

Prijateljske utakmice služe kako bi se isprobali pojedini igrači; kako bi se isprobavale različite taktičke zamisli i kako bi se na kraju uigrao određeni krug igrača (tipa, dva stopera, kompletna odbrana, centralni vezni).

Eh, šta smo mi sinoć dobili? Samo (mada ni to nije malo, posebno kada pogledamo kako se ulazi i kako se izlazi sa spiska naše reprezentacije) smo dobili priliku da vidimo dva nova igrača na terenu. A, uzimajući u obzir činjenicu da smo igrali očajno, ni taj dvojac u veznom redu nije pokazao ništa što bi nas moglo zadovoljiti. Dakle, svi parametri su uzaludni. Sinoćnja prijateljska utakmica k'o da nije odigrana, osim što je ista izvukla živce svim navijačima naše reprezentacije.

Koga treba kriviti? Kao i obično - trenera (selektora). Uvijek je selektor kriv, to je nepisano pravilo kolektivnih sportova. Jer, on je taj koji vrši selekciju, on je taj koji postavlja taktiku, radi izmjene ukoliko nešto ne ide po planu (sinoć ništa nije išlo po planu), na kraju krajeva - on je taj koji preuzima odgovornost za sve. Da se razumijemo, trener (selektor) nije kriv zbog individualnih grešaka pojedin(a)ca -> promašenih 100% prilika, autogolova, "asistencija" protivničkim napadačima... Ali, kriv je zbog postavke igre i ostalog što spada u domen tima.

Helem, da li smo nešto naučili iz dvomeča sa Slovačkom? Može li Mujdža/Vršajević/ sam držati desnu stranu? Ni u ludilu. Šta smo sinoć imali -> isti slučaj. Mujdža je ostavljen na milost i nemilost egipatske lijeve strane i opasno je plivao. Da, Mujdža jeste rovit, nema dovoljno utakmica u nogama zbog svih povreda koje ga nisu mazile, ali i da je bio zdrav opet ne bi mogao učiniti ništa po ovom pitanju. Definitivno minus za Papeta.

Dobra stvar je što je Salihović u veznom redu. Krajnje je vrijeme da se tamo nađe, te da ne glumi lijevog beka, jer je x puta slabiji na toj poziciji. Eh, šta je loša stvar - upariti ga sa još dva igrača koji nisu defanzivno jaki i za koje moraš trčati i čuvati im leđa. Činjenica je da se leđa moraju čuvati i Salihoviću. Tri skoro ista igrača u veznom redu + nepostojanje desnog krila i nemogućnost trke i "nerviranja" protivnika = propast. Drugi minus za Papeta.

Treći minus mora biti Ibišević. Jasno nam je da je on naš Inzaghi. Čovjek koji živi od lopti i odbijanaca u šesnaestercu. Čovjek koji po strani nije koristan. Istina, on može izaći na protivničkog beka U DEFANZIVI i ispratiti ga, ali u ofanzivi on nema šta tražiti tako daleko od gola.

Što se tiče četvrtog minusa, jasno je k'o dan da je to Džeko. U stvari, odluka da Džeko ostane u igri do samog kraja. Ukoliko je prije utakmice dogovoreno da će igrati poluvrijeme, te ukoliko Edin sam traži izmjenu (nema tog igrača koji ne voli igrati, vjerujte mi), ne vidim zašto bi ga Sušić trebao ostaviti na terenu? Edinu su zviždali i zviždat će mu, nije mu ostanak do 90 minute pomogao da popravi utisak kod navijača. A šta je moglo biti? Pa mogao se povrijediti i onda bismo kukali kako u Brazil idemo sa samo jednim pravim napadačem. Ne ide to tako.

Dakle, ovo su sve minusi koje je sinoć uočilo laičko oko. Zagledamo li se malo dublje, našli bismo ih još. Ali, prijateljska je utakmica i nećemo ići u krajnost.

Jedan meč manje; meč u kome nismo dobili ništa, a izgubili dosta toga. Mečevi kontra Meksika i Obale Slonovače se MORAJU iskoristiti puno, puno bolje.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 06 mar 2014, 08:54

jutro je pametnije od noci i sta reci nakon svega onoga sto se vidjelo sinoc??taktika postavljena katastrofalno,ekipa bez glave i repa,ponasanje pojedinih igraca sramno,,po meni jedini koji mogu dobiti prolaznu ocjenu su BEGOVIĆ,KOLAŠINAC,LULIĆ,SALIHOVIĆ,ovaj zadnji i nije mogao pokazati nesto posebno jer je bio razvučen na sve strane,MUJDŽA-povrijedjen bio dosta vremena tako da je postojao i strah od ulaska u neke malo žešće duele što je i razumljivo,SPAHIĆ-covjek koji ima iza sebe toliko utakmica ne smije sebi da dozvoli onakvo ponašanje i brzo gubljenje zivaca,poigravanje u 16 metara i neku bahatost,IBIŠEVIĆ-nije ni mogao da pokaze nesto jer jednostavno nije bilo protoka lopte,DŽEKO-slično kao i IBIŠEVIĆ,i ako je vec bio povrijedjen pitam se zasto nije zamjenjen na poluvremenu,,o ostalima ne treba trositi rijeci..sto se tice novajlija..TIN SUŠIĆ je igrao više defanzivnog veznog sto i nije njegova prirodna pozicija vec ofanzivni vezni,ANEL HADŽIĆ-koliko vremena je proveo u igri i koliko je imao loptu u nogama ima tu potencijala.....SAFET SUŠIĆ--cijenim ga kao igraca ali kao selektor nije dorastao tome poslu,covjek koji nema autoritet u reprezentaciji i koji nije u stanju da pojedinim igracima ma kolike zvijezde oni bili pokaze put u svlacionicu kada to zatreba..jednostavno se mora svakome pokazati da nije nezamjenjiv..

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 06 mar 2014, 08:58

Monolog je napisao/la:Uvijek sam govorio da me rezultat u prijateljskim utakmicama ne interesuje. Ili, bolje rečeno, da je u drugom/trećem/četvrtom planu.

Prijateljske utakmice služe kako bi se isprobali pojedini igrači; kako bi se isprobavale različite taktičke zamisli i kako bi se na kraju uigrao određeni krug igrača (tipa, dva stopera, kompletna odbrana, centralni vezni).

Eh, šta smo mi sinoć dobili? Samo (mada ni to nije malo, posebno kada pogledamo kako se ulazi i kako se izlazi sa spiska naše reprezentacije) smo dobili priliku da vidimo dva nova igrača na terenu. A, uzimajući u obzir činjenicu da smo igrali očajno, ni taj dvojac u veznom redu nije pokazao ništa što bi nas moglo zadovoljiti. Dakle, svi parametri su uzaludni. Sinoćnja prijateljska utakmica k'o da nije odigrana, osim što je ista izvukla živce svim navijačima naše reprezentacije.

Koga treba kriviti? Kao i obično - trenera (selektora). Uvijek je selektor kriv, to je nepisano pravilo kolektivnih sportova. Jer, on je taj koji vrši selekciju, on je taj koji postavlja taktiku, radi izmjene ukoliko nešto ne ide po planu (sinoć ništa nije išlo po planu), na kraju krajeva - on je taj koji preuzima odgovornost za sve. Da se razumijemo, trener (selektor) nije kriv zbog individualnih grešaka pojedin(a)ca -> promašenih 100% prilika, autogolova, "asistencija" protivničkim napadačima... Ali, kriv je zbog postavke igre i ostalog što spada u domen tima.

Helem, da li smo nešto naučili iz dvomeča sa Slovačkom? Može li Mujdža/Vršajević/ sam držati desnu stranu? Ni u ludilu. Šta smo sinoć imali -> isti slučaj. Mujdža je ostavljen na milost i nemilost egipatske lijeve strane i opasno je plivao. Da, Mujdža jeste rovit, nema dovoljno utakmica u nogama zbog svih povreda koje ga nisu mazile, ali i da je bio zdrav opet ne bi mogao učiniti ništa po ovom pitanju. Definitivno minus za Papeta.

Dobra stvar je što je Salihović u veznom redu. Krajnje je vrijeme da se tamo nađe, te da ne glumi lijevog beka, jer je x puta slabiji na toj poziciji. Eh, šta je loša stvar - upariti ga sa još dva igrača koji nisu defanzivno jaki i za koje moraš trčati i čuvati im leđa. Činjenica je da se leđa moraju čuvati i Salihoviću. Tri skoro ista igrača u veznom redu + nepostojanje desnog krila i nemogućnost trke i "nerviranja" protivnika = propast. Drugi minus za Papeta.

Treći minus mora biti Ibišević. Jasno nam je da je on naš Inzaghi. Čovjek koji živi od lopti i odbijanaca u šesnaestercu. Čovjek koji po strani nije koristan. Istina, on može izaći na protivničkog beka U DEFANZIVI i ispratiti ga, ali u ofanzivi on nema šta tražiti tako daleko od gola.

Što se tiče četvrtog minusa, jasno je k'o dan da je to Džeko. U stvari, odluka da Džeko ostane u igri do samog kraja. Ukoliko je prije utakmice dogovoreno da će igrati poluvrijeme, te ukoliko Edin sam traži izmjenu (nema tog igrača koji ne voli igrati, vjerujte mi), ne vidim zašto bi ga Sušić trebao ostaviti na terenu? Edinu su zviždali i zviždat će mu, nije mu ostanak do 90 minute pomogao da popravi utisak kod navijača. A šta je moglo biti? Pa mogao se povrijediti i onda bismo kukali kako u Brazil idemo sa samo jednim pravim napadačem. Ne ide to tako.

Dakle, ovo su sve minusi koje je sinoć uočilo laičko oko. Zagledamo li se malo dublje, našli bismo ih još. Ali, prijateljska je utakmica i nećemo ići u krajnost.

Jedan meč manje; meč u kome nismo dobili ništa, a izgubili dosta toga. Mečevi kontra Meksika i Obale Slonovače se MORAJU iskoristiti puno, puno bolje.
E ovo je prava kritika a ne ovi pojedini tinejdžera na forumu
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 mar 2014, 09:14

Da, prijateljske služe za testiranje, zato smo tako jaki.

Poraz od Brazila 2:1, poraz od Irske 1:0, poraz od Meksika 2:1, pobjeda protiv Alžira po katastrofalnom terenu 1:0, pobjeda protiv očajne Slovenije, poraz protiv Argentine 2:0, poraz od Amerike 4:3, poraz od reprezentacije koja se tek uigrava Egipat 2:0.

Testirali Sušića koji nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji, te 45 minuta Hadžića. Ako se već testiralo poziv su morali dobiti još par igrača. To bi bilo opravdanje, a ovako je Sušić po deseti put vidio gdje griješimo (valjda shvati da je on glavni krivac).

Eskobar
Kontakt:

Post Postao/la Eskobar » 06 mar 2014, 09:26

odlazi pape boga ti dragog pa ti si ziva k.arina od trenera pa ja nemogu da vjerujem da nas ovaj coban vodi pa dosta je te tvoje seljacke demagogije pa ti nisi u stanju dvije normalne recenice sastavit idi ovce cuvaj.cuj nevaljaju navijaci pa ljudi dolaze radnoim danom iz svih djelova evrope da gledaju utakmicu trose svoje pare i zivce na tebe i tvoje zvjezde koje se zajebaju s tobom.prava seljacka tvrdoglavost ti je najbolja vrlina cuj zadovoljio susic i hadzic netreba nam 3 napadac imas 2 odlicna koji su jednom sutali na gol u 90 min....idi pape neokreci se jbm ti zavidovice
nema odmora dok traje obnova

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 06 mar 2014, 09:29

Monolog je napisao/la:Uvijek sam govorio da me rezultat u prijateljskim utakmicama ne interesuje. Ili, bolje rečeno, da je u drugom/trećem/četvrtom planu.

Upravo to. Ne moze se reci jel imaju il nemaju kvalitet za repku al eto, Pape je zakljucio da imaju. Samo me interesuje sta ga je to odusevilo toliko.

Najgore je sto ovaj ne uci na greskama, cak nebi ni priznao gresku.
I kako covjek moze forsirati Vedada svkau boziju utakmicu na krilu pored jednog izeta, kako??

Doci ce i safetu kraj, al ce biti kasno, zeznut ce nam kval. za euro..

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 06 mar 2014, 09:35

Meni samo nije jasno kakav je ovo raspored igraca u kojem je desni bek konstantno jedini igrac na toj strani. Imamo tri centralna vezna i jednog lijevog, desni ne postoji. I u takvim situacijama ovi poluigraci poput Susica i Hadzica dobiju priliku prije Hajrovica koji igra **** ligu prvaka.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 06 mar 2014, 09:51

svaka čast za post ;)

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 06 mar 2014, 10:16

anonymousHD je napisao/la:slika
Najbolji prikaz naseg selektora :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: greenwood i 2 gosta.