FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sarajevo46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sarajevo46 » 11 maj 2017, 09:48

Mislim da je red više da Hadžić uleti u prvih 11 već u Mostaru, jer ne može ništa slabije ponuditi od trenutnog napada.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 11 maj 2017, 09:49

PitarBordo je napisao/la:Jesmo li to unaprijed i za revanš odlučili da će nas sudija naguziti? :lol:
Bošnjo će ti uvijek naći krivca u drugom, nikad u sebi.

Vazda svi sve znaju, ako znate ko osvaja kup, ko ligu, što ne uzimate milione na kladari i što uopšte dolazite na stadion?
SARAJEVO

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 maj 2017, 09:50

Comet

"Po završetku utakmice zaposleni radnik domaćeg kluba Handžić Irfan, vređao je glavnog sudiju i pomoćnike u ulasku u tunel i bio vrlo neugodan vrijeđajući i prijeteći posebno glavnom sudija sa pogrdnim i drugim riječima, ali nije bilo fizičkog kontakta sa sudijama, jer su to spriječili zaštitari."

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 maj 2017, 09:54

Cini mi se da sam jutros gore nego juce u povratku sa tekme, ne znam ni da li su fkt vrijedni komentara, od najplacenijeg igraca lige koji ubi ali kolace po Mrvici do Almira centarsuta Bekica. Sa ovom ekipom neka nam je Bog na pomoci u Evropi. Sto se revansa tice ne ocekujem nista, zna se kako na Pecari prolazimo, i glupo je alibi u Jakupovicu unaprijed traziti. Valjic jeste juce pogrijesio, ono je penal, ali to ne mijenja cinjenicu da smo odigrali za goli qrac, bezvoljno, bezidejno, a finale KUP-a jbt.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 maj 2017, 10:00

Ne znam za vas,ali meni je sezona zavrsena. Ocekujem jos eventualno 2 remija do kraja i to je to. Opet kad se vidi kako smo usli u sezonu i koliko smo bili u dubiozi moze se reci da je ovo neki maksimum,moglo je istina mozda i malo bolje,ali ipak ova ekipa i SŠ jednostavno nemaju kapacitet za nesto vise (trofej).
Pravo pitanje je sta ocekivati na ljeto,u evropi i u iducoj sezoni. Hoce li biti 'remonta',pojacanja,novca,sistema...?

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 11 maj 2017, 10:12

Ne brinite, uzimamo u listici 1:3 'ladno! Imam dojavu od amidze...
Yebem li mu pleme, cim sam ga vidio da se slikao sa onim kartonom, znao sam da necemo do pobjede...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 maj 2017, 10:12

Samo se vi tjesite u sudijama. Ljudi prekide izvode perfektno, dode najbolji igrac lige ubacuje prelijece lopte linijskog sudiju. I neko nam kriv, al u kurcu. Zijo se dere na Dusana, zadnjih 15 minuta kako je Bekic usao nije potrcao Amer citavo vrijeme sam. Sta mu se sad deres, zakucaj ga za klupu narednih 7 utakmica pa ces da vidis kako trci 8 kad ga ubacis! A jesu se Zijo i Handzic nagovorili sudijama nema sta, ja sam ostao do kraja.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 maj 2017, 10:17

Ma kakva namještaljka, raja uplaćivala zbog lijepe kvote a velike mogućnosti za prolazom, isto kad se masovno uplaćivalo na prolaz Barce protiv PSGa...
Čala, MOLIM TE STISNI MUDA, DAJ NAM HADŽIĆA U MOSTARU! I Liivaka na desnom krilu, Radovca i Sarića u liniji, Marka kao DMFa i Pericu na lijevog beka. Promijeni više 4-2-3-1, pročitani smo k'o Družba Pere Kvržice, ovako ako odigramo u Lištici samljet će nas ljudi. A uz malo taktičkih iznenađenja plus 3 svježa igrača u prvih 11 možemo do pobjede dole. Samo treba imat hrabrosti probat, šta možeš izgubit? A dobit možeš trofej, špica iz svoje akademije za narednu sezonu i status taktičara i mudonje umjesto ziheraša, što imaš trenutno.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 maj 2017, 10:20

Yebo ga kup, ko bude slijedece sezone isao na kup skidam se go i ulijecem na teren. Samo liga i evropa. Kup nek igra drugi tim.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 maj 2017, 10:25

Igraš onoliko koliko ti protivnik dopusti. Kaže Čala ovako su igrali i prethodne utakmice, dobro smo ih skautirali, ali su izgleda i oni nas. U zadnje dvije sezone mi imamo velikih problema kada nam protivnik pritisne zadnju liniju, odsječe Duljevića i Ahmetovića i to je to. Mi nemamo ideje. Crnkić mi je drag igrač, fakat, ali svaki napad ide na isti potez, i uvijek ili biva izblokiran kod udarca ili mu uzmu loptu. Promjeni šta u igri Nermine dragi.
Sve sam se nadao da Sariću treba malo više vremena da se uklopi a on iz utakmice u utakmicu mkoju odigra bude veća opasnost za naš gol nego za gol protivnika. Ima on nekad inspiraciju pa fno povuče i prodribla ali onda u oskudnom trenutku ne doda loptu i džaba sve. Uvijek me nerviralo kada se igrači na vrijeme ne oslobađaju lopte. Ako je malo zadrže odmah su dvojica na leđima.

Sve više vjerujem, šta više, siguran sam d ami ove sezone ostajemo bez ijednog trofeja, a realno nismo ga ni zaslužili.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 11 maj 2017, 10:30

bordoakapitar je napisao/la:Iako nisam puno ni ocekivao veceras, ipak sam se vratio duboko razocaran sa AFH. Nije me razocarao Ahmetovic, jer znam da je najsmjesniji napadac lige, nisu ni Bekici jer znam da ne znaju, ali jeste Cala sa taktikom i stavljanjem Sarica u pocetni sastav i izostavljanjem Ivetica iz istog. Ulaskom Radovca i Ivetica smo malo osvojili sredinu terena i krenuli prema naprijed, ali je bilo prekasno jer je Dulja izasao. Zasto je ovo Cala uradio nemam pojma, ali bi sigurno bio drugaciji rezultat veceras da nije. Jos kad dodas sranja sa Istoka dobijes jednu vece za zaborav.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Slažem se s ocjenom o taktičkoj postavci i po meni je isključivo Čala krivac za jučerašnji poraz. Rekao je da je znao da će Široki igrati grubo, sjeći igru i ubijati tempo. Ono što nije rekao a što je jasno svakom ko prati naš fudbal je da se to radi između 30 i 40 metara od svog gola i tako je bilo i sinoć. Umjesto kombinatorike, driblinga, prodora i utrčavanja gledali smo nerazumljiva soliranja u najopasnijoj zoni i duge lopte na Ahmetovića oko kojeg niko ne utrčava. Ali nije ovo prvi put da gledamo ovakvu igru. Ovo je ko zna koji put da se dešava ista stvar.

Ekipa previše oscilira i ima narušen ritam fizičkim umorom i mentalnim pritiskom. To mogu razumjeti. Ono što je teže razumjeti je Čalina tvrdoglavost koji zna kakvu mu ekipa dolazi, s kojim levelom nabrijanosti i nivoom igre u kupu i onda sve postavi isto. S izuzetkom da dodatno pogriješi stavljanjem Sarića umjeto Ivetića. Ne može Duljević razvlačiti linije kad su stisnute (odbrambena i zadnja vezna) niti može koga proigravati kad ili ne dobija loptu (Sarić) ili je nema kome proslijediti (Crnkić).

Nije utakmica još gotova, ima se igrati još jedno poluvrijeme i drugačijim pristupom se rezultat može ostvariti (naš gol u prvih pola sata obrće priču za 180 stepeni) te ne treba odustajati - ali ako je ovaj trofej priroritet onda moraš žrtvovati gostovanja u Mostaru. Ovako možeš nastaviti igrati scenario Slobode od prošle godine i tu si već na pola puta. Još da kiksaš jednu u prvenstvu i zijaniš 3:0 u uzvratu i eto te. To izbjeći jer je iracionalno i pored toga igrati Radovca kao razigravača iz dubine jer je očito to slabost Širokog.

Priča da je ovo namještaljka je totalno neosnovana, nesuvisla i ne služi ičemu drugom nego da nam da izliku da ne razmišljamo i da se ne trudimo jer ne možemo protiv sudbine ili više sile. Standardan naš fatalizam i mentalitet patuljaka.

Chlan
Kontakt:

Post Postao/la Chlan » 11 maj 2017, 10:32

Pa zar je KUP bitan? Neki su ovde danima pričali kako kup nije uopšte važan, da je to samo onako takmičenje, kako moramo odmarati ekipu za Zrinski. Ovakvi igrači koje mi imamo su toliko limitirane da je iznenađenje kada na treningu izvedu neki pas ili daju go. Ovo je uspijeh, šta god da se desi jer lošiju ekipu nikada nismo imali.
U Knjizi života, svaki list ima dvije strane. Jednu, ispisujemo mi ljudi našim planovima, željama i nadanjima, ali drugu puni određene, i ono što ono odredi, rijetko se sa našim ciljem podudari.

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 11 maj 2017, 10:35

Ma kup je za budale :oops:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 maj 2017, 10:36

I ovo se mora spomenuti prekidi! Pa mi smo juce imali 5-6 faula u pozicijama iz kojih se fino moze ubaciti,ni iz jednoh nismo ozbiljno zaptijetili,par puta hodzic glumio carlosa,ostale ispucali nebu pod oblake. Kornere da ne spominjemo.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 11 maj 2017, 10:44

Mene najviše boli činjenica da ekipa koja je već duže na okupu još uvijek ne zna izvesti kornera, zar u ekipi nema ni jedan igrač koji zna ubaciti pa da bar iz prekida budemo opasni kad već ne možemo stvoriti priliku iz igre.
Da stvar bude gora, juče smo imali i pogrešno izvedenih auta.
Naš najveći problem je što mnogo igrača ne igra svoju prirodnu poziciju što dovodi do katastrofalnog kretanja i postavke igrača na terenu.

Mene je Sarić najviše razočarao jer sam od njeg najviše očekivao.
Ahmetović kod mene ima još kredita i mislim da je dobar napadač ali mi nije logičan nikako, igramo sa jednim napadačem on se izvlači na stranu, ima ga svagdje samo nema gdje treba, zato i ne daje golove i počinje me nervirati.

Kup nije izgubljen ali šanse su nam skroz opale. Istrošeni idemo u Mostar bez Duljevića, ako ne pobjedimo gotovo pa sigurno ispadamo iz trke za titulu već u toj utakmici. Zatim još istrošeniji idemo na uzvrat kupa gdje moramo ganjati pobjedu, tu ćemo se svakako istrošiti, još ako ne uspijemo uzeti kup u katastrofalnoj atmosferi ćemo dočekat derbi u kojem će kone proslaviti vjerovatno titulu. Bojim se tog scenaria, mada, ukoliko bi osvojili kup, od mene halal sve utakmice u ligi, ili ako pobjede u Mostaru, halal kup, jer bi na derbiju onda gorilo, pa šta Bog da, kad i ne bi pobjedili.

Ono što mene brine je šta dalje, nakon sezone. PLAN, AMBICIJE, PROFESIONALNOST, ODGOVORNOST?!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 maj 2017, 11:00

Uuu al mnogi serete ovdje,cak i pretjerujete u tom sranju..
Siroki je dosao i odigrao anti propagandu fudbala,ljudi nisu u uopste dosli da igraju,vec da tuku i valjaju.
Mi smo zakinuti za cist penal,i odmah napad poslije toga nam daju gol,sve bi drugacije bilo da nas Valjic nije zavalio..
Eto i Zeljo ih je napao pa primio tricu,vi niste svjesni da nista jos nije gotovo,od Sirokog smo tvrdim bolja ekipa je bo ga vise mutavi Al.Bekic.
Prestanite srati kao da smo izgubili 3:0 i kao da je svijet stao u p.m.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 maj 2017, 11:04

Vratite nam Majkla na forum da nam ulije malo optimizma na temu.

SVI. SVI. SVI .... JURISASSS

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 maj 2017, 11:09

Slike jucerasnjeg hapsenja!

slika

slika

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 maj 2017, 11:12

I onda kazu Ahmet ubleha, pogledajte tri igraca ima na sebi. Niko se ne ubacuje na krilne pozicije, ni bekovi ni krila. Ahmetu se najmanje moze prigovoriti.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 11 maj 2017, 11:14

Jedina je nada da ne moze gore od ovoga i da daleko bolje igramo u gostima i da smo skoro na svakom gostovanju zabili gol.

Al prije toga gostovanje u Mostaru.Pokusat nekim cudom tamo dobiti i dobro napuniti Kosevo.
Cala mora promjeniti formaciju i yebenog Ahmetovica ostaviti na klupi.

Nikad goru tekmu Sarajeva nisam vidio i nikad vise psovki cuo.Nedo Bog nikom.

U prvih 35 minuta nismo imali nijedan sut cak ni pored gola.Sve je jasno.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: BABA1978 i 11 gostiju.