Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
ovo ce mi bit najneproduktivniji dan godine, sjajno
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Bil prelopato za gajbu Tuzlaka?Penaltiky je napisao/la:Imam sad upalu od ovog snijega.Osim13 je napisao/la:Ima jedan hajvan u Premieru visi ispod moje zgrade, i kad je ovako snijeg ona treba mu da lopatu da očisti dobije 3 listića od nje po markuRigoletto je napisao/la:Jel ocisceno ispred kladionica, da vam vikend ne propadne
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Šufla LavovaOsim13 je napisao/la:Bil prelopato za gajbu Tuzlaka?Penaltiky je napisao/la:Imam sad upalu od ovog snijega.Osim13 je napisao/la: Ima jedan hajvan u Premieru visi ispod moje zgrade, i kad je ovako snijeg ona treba mu da lopatu da očisti dobije 3 listića od nje po marku
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Ima osnove. Vožnja se prilagođava uslovima. Još kao početnik učiš da se uvijek može desiti da izleti pješak. Njegov telefon je morao na vjestacenje. Maltene je nemoguće da na onako preglednoj ulici udari čovjeka.kobe24 je napisao/la:Joj ovih frajera, mrznja ih zaslijepila i pored zdravih ociju.![]()
Da je kakva pijanica vozila 200 km/h i ubila covjeka na putu, vi bi joj na sve moguce nacine pokusali naci opravdanje. Na videu se jasno vidi da covjek ne vozi vise od 20-30 km/h i u slucaju da pjesak nije prelazio cestu na pjesackom (a po meni 95% nije, ne da mi se sad guglati da to provjeravam), onda nema nikakve osnove da Efendic bude kriv.
Istina da je vozio lagano, ali ima nešto što mu je odvuklo pažnju.
Slažem se da ne možeš porediti ta dva slučaja.
Ovaj je stvarno nesretan slučaj, a onaj u travniku treba tretirati kao ubistvo.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- ASD
- Kontakt:
Kolicina alkohola u krvi zavisi od vise faktora, tri su mislim kljucna, koliko ce vremena proci nakon sto to popijes, koliko si jeo, kolika ti je tezina.kobe24 je napisao/la:Koja je dozvoljena granica, 0.2 ili 0.3 promila? Znaci, dovoljno je da popijes bukvalno 300-400ml piva i prelazis tu granicu, a o jacim alkoholnim picima da ne pricam. Ko se to zaustavio na jednom pivu ili na dvije casice rakije? Ja ne znam da je iko ikad. Pa, u onoj emisiji Slucajevi X nikad nikom nije izmjereno ispod 0.3 promila. Svi ti vozaci se uredno iskljuce iz saobracaja na minimalno 12 sati. Da oni nisu prijetnja po bezbijednost ostalih ljudi, sigurno se ne bi iskljucivali. Nema potrebe govoriti da 95% njih ima preko jednog promila alkohola u krvi.ASD je napisao/la:.
Da ne zaboravimo da nije isto piti nesto 5 minuta i piti to isto pola sata.
Evo sad sam nasao neki test na netu, spram svoje kilaze i visine.
Ja bih smio popiti vise od pola litra piva, a da ostanem pri dozvoljenom, medjutim ovdje nije uracunata hrana koju cu pojesti, koliko vremenski cu piti i koliko ce vremena proci od tada.
Za osobu moje tezine vjerujem da moze popiti bar 3piva, a da ostane u krugu dozvoljenog, naravno ako rasporedi sebi, cak mozda i vise.
To je zato sto hvataju pijanice za volanom, ja da hocu bas piti u nekom udaljenijem mjestu, prvo sto trazim je smjestaj.
Tu sam se malo pogresno izrazio, sto sam i pojasnio u postu koji je odgovor na Monologov post. Nema osnove da mu daju 15 godina zatvora, sto neki ovdje prizeljkuju. Slazem se da je mobitel morao biti vjestacen, jer je on vrlo moguce razlog onakve nepaznje. Ako nije vjestacen, onda mozemo pricati o ozbiljnom propustu tuzilastva i o progledavanju kroz prste covjeku koji je na uglednoj poziciji (sto se ne bi smjelo desiti cak i da je starac ostao ziv, a kamoli ovako kad je na mjestu preminuo). Kazem AKO NIJE, onda su Tuzlak, Penaltiky i klapa u pravu.sekerbay je napisao/la: Ima osnove. Vožnja se prilagođava uslovima. Još kao početnik učiš da se uvijek može desiti da izleti pješak. Njegov telefon je morao na vjestacenje. Maltene je nemoguće da na onako preglednoj ulici udari čovjeka.
Istina da je vozio lagano, ali ima nešto što mu je odvuklo pažnju.
Slažem se da ne možeš porediti ta dva slučaja.
Ovaj je stvarno nesretan slučaj, a onaj u travniku treba tretirati kao ubistvo.
Penaltiky, slazem se.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
http://www.alcoholhelpcenter.net/progra ... alone.aspxMoggi je napisao/la:de meni sračunaj, 189cm-79kg
@Kobe24
Sve preko promila za volanom, izazivanje opšte opasnosti
hermafroditASD je napisao/la:Spol?Moggi je napisao/la:de meni sračunaj, 189cm-79kg
da sam iz njemacke smio bi pomirisatPenaltiky je napisao/la:http://www.alcoholhelpcenter.net/progra ... alone.aspxMoggi je napisao/la:de meni sračunaj, 189cm-79kg
Zarathustra
- ASD
- Kontakt:
Zadnji put ja popio 2 piva kad su igrali City i Sloboda, dosao u Tuzli prije na sat vremena, jeo, i popio 2 piva dok sam cekao tekmu, okladio se i prema ovom tvom calculatoru sam imao 0 posto alkohola u krvi.Penaltiky je napisao/la:http://www.alcoholhelpcenter.net/progra ... alone.aspxMoggi je napisao/la:de meni sračunaj, 189cm-79kg
@Kobe24

Otprilike, tako sam se i osjecao.
Dobar si. Ja popijem 7-8 piva i vozimASD je napisao/la:Zadnji put ja popio 2 piva kad su igrali City i Sloboda, dosao u Tuzli prije na sat vremena, jeo, i popio 2 piva dok sam cekao tekmu, okladio se i prema ovom tvom calculatoru sam imao 0 posto alkohola u krvi.Penaltiky je napisao/la:http://www.alcoholhelpcenter.net/progra ... alone.aspxMoggi je napisao/la:de meni sračunaj, 189cm-79kg
@Kobe24
Otprilike, tako sam se i osjecao.
Hajde pogledajte opet video. Prvo ja ne vidim tu straanu kisu, drugo ne vidim da se pjesak teturao i pao pod auto... to su osnove videa i razlog zasto sam ga postavio!
Lik je lagao o uslovima i o nacinu udara. Kada lazes policiju u ovim stvarima, jasno je sta slijedi
Niti je mobitel vjestacen, niti je on nesto ispitivan. Postupak nije pokrenuy jer su isli izbori a cerka ovog covjeka koliko znam je nasla fin poslic na budzetu. Uz to, dalida je slucaj strpala u ladicu a sda je to iskoristila da nstjera doticnog na par "usluga".
Niko nije trazio 20 godina za njega, nego da se provede istraga, da se uradi vjestacenje mjesta nesrece i mobitela, da se utvrdi kolivina odgovornosti doticnog. Nista od toga nije uradjeno! Sve zbog toga sto je sda potrcko. I uz to, doticni je vjesto ixbjegao odgvornost za smrt djecaka na dobrinji od one stativee... zaboravili su ljudi i na to
Lik je lagao o uslovima i o nacinu udara. Kada lazes policiju u ovim stvarima, jasno je sta slijedi
Niti je mobitel vjestacen, niti je on nesto ispitivan. Postupak nije pokrenuy jer su isli izbori a cerka ovog covjeka koliko znam je nasla fin poslic na budzetu. Uz to, dalida je slucaj strpala u ladicu a sda je to iskoristila da nstjera doticnog na par "usluga".
Niko nije trazio 20 godina za njega, nego da se provede istraga, da se uradi vjestacenje mjesta nesrece i mobitela, da se utvrdi kolivina odgovornosti doticnog. Nista od toga nije uradjeno! Sve zbog toga sto je sda potrcko. I uz to, doticni je vjesto ixbjegao odgvornost za smrt djecaka na dobrinji od one stativee... zaboravili su ljudi i na to
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Marsal je napisao/la:Ja puhao jednom, i to nedavno. Popio dvije pive od 0.33, napuhu 0.
I ovom je nula bajo

Prošle hefte su bili Dobro uštimani mrtvaciPenaltiky je napisao/la:Na FTV Gori Vatra

Scena sa ministricom

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.