NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
De banujte ovog sto prije. 
Danas, priča o NK Čeliku je priča o nadi. Svaki korak ka višoj ligi, svaka pobjeda na Bilinom Polju, nije samo rezultat na semaforu, već simbolična pobjeda duha nad materijom. San o povratku u vrh bosanskohercegovačkog fudbala nije samo sportski cilj to je želja za vraćanjem dostojanstva, za potvrdu da se istinska vrijednost ne može kupiti niti uništiti.
Sreća je boja kad Bilino polje gori, I Sunce se probija kroz oblake tuge. Sreća je kada Čelik gol zabije, progovori jezikom trijumfa, bez ijedne druge. Nije to sreća prolazna i laka, već ona teška, iskovana mukom, gdje svaka borba ima smisao junaka.
romeo, bog je jedan ali u svakom slučaju hvala na lijepim riječima.Močvara 1991 meni nikakve nagrade ne trebaju ni bilo šta, sreća je u malim stvarima i sreća je Čelik.
I zato, neka znaju, nek’ se priča širi, Sreća je crna, pa crvena – i tako u krug
A kad prođu godine, i prašina padne, I sjećanja budu kao stari, nježni san, Ostat će grb, na zidu, kao vječiti dokaz da je bio svaki dan Ispunjen tobom, bolom i milinom, Ljubavlju što ne zna za granice i mjere.Jer Čelik nije samo sadašnjost i tren, već budućnost djece što na tribine kreću.
I šta je sreća? Možda samo trenutak, kad lopta mrežu zatrese u inat svima.Jer to nije samo fudbal, to je smisao duše, povezanost koja ne zna za starenje i kraj.
Ne volim te zbog golova, ni zbog titula, znaj, već zbog onog što u srcu mom ostaviš trag.NK Čelik je više od sportske institucije to je živi simbol prkosa, ljubavi i nade, iskovan iz čelika, čuvan u srcima.
Crno-crvena, to je sveta boja, Zastava ponosa, u grudima moja. Od radničkog znoja, pa do Bilinog polja, Ti si naša snaga, naša vječita volja! Čelik! Nije važno, gdje igraš, ni u kojoj ligi, Naša ljubav prema tebi, ne zna za brige. Zenica te voli, i to se glasno čuje, Kad se lopta kotrlja, i kada srce drhti. Za Čelik!
Ovo su neki tektovi sto sam ja prepisao iz moje biljeznice prve dvije strane.A biljeznica ima ukupno 755 stranica.Nastavit ćemo kasnije.
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
SeadT
Zivi dokaz da nema zdravih, samo nepregledanih.
Živ nam bio stihoklepac, usput terapija nije skupa i djeluje samo ako se pravovremeno koristi i ne preskače.
Zivi dokaz da nema zdravih, samo nepregledanih.
Živ nam bio stihoklepac, usput terapija nije skupa i djeluje samo ako se pravovremeno koristi i ne preskače.
- Threeplanetrees
- Kontakt:
Seade tvoja poezija nije samo niz stihova; to je most koji spaja dušu čitaoca sa najdubljim tajnama svijeta. Svaka riječ je pažljivo odabrana, svaki stih nosi težinu i ljepotu, oslikavajući prizore i emocije koje je teško uhvatiti. Samo nastavi brate
Jedan si sejo
Podrska za Celik da se vrati sto prije gdje i pripada
Nadam se da ce to usreciti naseg seju
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
Convicts1988
- Kontakt:
Sejo samo opleti. Živio nam zenički Čelik

Najbolje svoje godine, dao sam za tebe, I nimalo ja neću zaliti, ljubavi jedina, Jer ti se zoveš Čelik Zenica....
U srcu grada, gdje Bosna šumi, Gdje čelik se kuje, a ponos ne gubi. Bilino polje – hram naše vjere.I kad je teško, i kad sunce sja, crno-crveno – to je duša sva.
U srcu grada, gdje Bosna šumi, Gdje čelik se kuje, a ponos ne gubi. Bilino polje – hram naše vjere.I kad je teško, i kad sunce sja, crno-crveno – to je duša sva.
Robijaši pjevaju, tribine gore, U svakom glasu – borba i čast. Za Zenicu, za narod, za boje svete, Čelik je više od igre – to je strast.I kad nas kiše lome, kad vjetrovi pušu, Mi stojimo uz tebe, nikad ne damo dušu.Jer ti si naš ponos, naš stijeg i nada, NK Čelik – ljubav što nikad ne pada.
Robijaši, braća draga, pjevaju pjesmu punu žara. crno-crvena boja snova, za Čelik živim – to je ljubav prava.U zemlji gdje Bosna teče, gdje radnik znojem kruh peče.Jer Čelik je ime što traje vječno.
Vidio sam da ovdje ima Sloboda gdje se može pisati i Jedinstvo, stari znanac naš.Dolazim i tamo koju crveno crnu boju otpjevamo.Pozdrav za Bihać, Tuzlu i još mnoge znane i neznane.
-
BosnianRahatluk
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.