Uostalom, kad ozbiljno govorimo bolje se u Francuskoj ligi boriti za opstanak i imati 10 startova u 19 odigranih utakmica nego u Hrvatskoj i sličnim taraba ligama biti prvi 10 godina zaredom.
A ti si jedan obični miš koji je jedva dočekao da kritikuje selektora, kako te nije stid selektora samo imaju pravo kritikovati molotovljev,calcio,Virtu,hare i Elegant jer su kod njih kritike dobronamjerne džaba što ne razmišljaju svojom glavom.Monolog je napisao/la:
Helem, da li smo nešto naučili iz dvomeča sa Slovačkom? Može li Mujdža/Vršajević/ sam držati desnu stranu? Ni u ludilu. Šta smo sinoć imali -> isti slučaj. Mujdža je ostavljen na milost i nemilost egipatske lijeve strane i opasno je plivao. Da, Mujdža jeste rovit, nema dovoljno utakmica u nogama zbog svih povreda koje ga nisu mazile, ali i da je bio zdrav opet ne bi mogao učiniti ništa po ovom pitanju. Definitivno minus za Papeta.
Dobra stvar je što je Salihović u veznom redu. Krajnje je vrijeme da se tamo nađe, te da ne glumi lijevog beka, jer je x puta slabiji na toj poziciji. Eh, šta je loša stvar - upariti ga sa još dva igrača koji nisu defanzivno jaki i za koje moraš trčati i čuvati im leđa. Činjenica je da se leđa moraju čuvati i Salihoviću. Tri skoro ista igrača u veznom redu + nepostojanje desnog krila i nemogućnost trke i "nerviranja" protivnika = propast. Drugi minus za Papeta.
Treći minus mora biti Ibišević. Jasno nam je da je on naš Inzaghi. Čovjek koji živi od lopti i odbijanaca u šesnaestercu. Čovjek koji po strani nije koristan. Istina, on može izaći na protivničkog beka U DEFANZIVI i ispratiti ga, ali u ofanzivi on nema šta tražiti tako daleko od gola.
Igrali su i njih dvojica u zadnjih šest mečeva pa nam je igra bila za ****, ista greška kao sinoć se ponavlja i kad oni igraju, samo što njih dvojica mogu više držati loptu u našem posjedu od Tina i Meda, ali ništa bolje mi ne bi prošli i da su igrali ova dvojica, možda bi nekim individualnim potezom Mire ili Miske riješili utakmicu slobodnjak ili slično, ali igra bi opet bila lošaOTNYS_YNWA je napisao/la:Kad su u vezi Pjanic i Miske ( Pogotovo ovaj prvi ), onda imas utisak da je menadzer sa svojom odlicnom postavkom dobio utakmicu, a ustvari ljudi igraju sami. Sinoc se dokazalo koliko smo losi kada nam Pjanketa nema u timu. Ali sta ocekivati od trenera koji kasni na let, u reprezentaciju zove igraca "Za kojeg je cuo da je dobar" i slicno.
Treba tražiti alternative, valjda je teleća glava dosad mogao vidjeti koliko igrača imamo u odbrani koji su skloni kiksevima.Goalgetter je napisao/la:@Saurman
Necemo pretjerivati. Bicakcic i Vranjes su i dalje igraci na koje se moze racunati. Za nase uslove, oni su dobri igraci. Sta ces imati od toga ako izbacis Bicu i Vranjesa? Sunjic i Pandza ce ti biti glavni na spisku, a beka ce ti igrati Avdija kad se Mujdza povrijedi.
O ovome ja govorim cijelo vrijeme, izgleda da su ljudi prespavali zadnje utakmice.legenda reala je napisao/la:Igrali su i njih dvojica u zadnjih šest mečeva pa nam je igra bila za ****, ista greška kao sinoć se ponavlja i kad oni igraju, samo što njih dvojica mogu više držati loptu u našem posjedu od Tina i Meda, ali ništa bolje mi ne bi prošli i da su igrali ova dvojica, možda bi nekim individualnim potezom Mire ili Miske riješili utakmicu slobodnjak ili slično, ali igra bi opet bila lošaOTNYS_YNWA je napisao/la:Kad su u vezi Pjanic i Miske ( Pogotovo ovaj prvi ), onda imas utisak da je menadzer sa svojom odlicnom postavkom dobio utakmicu, a ustvari ljudi igraju sami. Sinoc se dokazalo koliko smo losi kada nam Pjanketa nema u timu. Ali sta ocekivati od trenera koji kasni na let, u reprezentaciju zove igraca "Za kojeg je cuo da je dobar" i slicno.
Da li ti i dalje svjesno pokušavaš opravdati Sušićev (ne)kvalitet kao selektora, njegovo ponašanje zadnjih mjesec-dva, njegovu rezervisanost i bezidejnost tokom cijele utakmice i bahatim ponašanjem nakon iste ? Uvijek ću se pitati zašto je pojedincima važnije neopravdano braniti jednog čovjeka na štetu cijele reprezentacije. Dosta vas je više.bordobijeli je napisao/la:jao sta cu da vam radim kad prodjemo grupu na SP![]()
![]()
sad blatite vase je vrijeme .
pa boktevidio i očekujemo bez obzira na sve da prođemo grupu s yebenim iranom, nigerijom i argentinom, očekuje se drugo mjesto, šta ćeš to ti da radiš molim te.bordobijeli je napisao/la:jao sta cu da vam radim kad prodjemo grupu na SP![]()
![]()
pa samo uz jednu rokadu mi i sa nestručnim Safetom možemo proći grupu, sad čekamo maj i nadam se da i sedmu utakmicu zaredom neće napraviti istu grešku i da je nešto naučio iz prethodnih šestbordobijeli je napisao/la:jao sta cu da vam radim kad prodjemo grupu na SP![]()
![]()
Goalgetter je napisao/la:Aha, kako mudro.Nikada nije lijepo utakmicu. Rekao sam im na poluvremenu, tačnije sam insistirao da se utakmica pokuša dobiti, odnosno da se poradi na tome da se ova utakmica ne izgubi![]()
Sve sam Safete.Dali smo sada pojedinim materijala da sad pišu i kritikuju, ako mislite da sam ja zabrinut zbog ovog poraza, niste u pravu.![]()
Ne mogu vjerovati da ovakvo nesto selektor moze izjaviti.Ovo je jedna od mnogih od prijateljskih utakmica koje smo izgubili, izgubiti ćemo možda i naredne dvije
A Dzeku nece da mjenja kad je trazio, zanimljivo. Zasto? Sad ce on reci nemamo treceg napadaca na klupi, a zasto ga nemamo gospodine Safete? Zato sto skautiras 6 mjeseci Tinu Sven Susica, a u 12 mjeseci se sigurno moze naci i integrirati jedan 3. napadac.Igrač koji igra u Schalke standarno nije upitan i već sam ranije rekao da će on biti rješenje na lijevom boku u narednih deset godina. Žao mi je što je morao izaći, prijatlejska je utakmica. Da je bila kvalifikaciona utakmica sigurno bih insitirao da igra, ipak vidio sam bolnu grimasu na njegovom licu, konsultovao sam se sa doktorom, a i njega sam pitao kako se osjeća, da bi i on priznao da bi bolje bilo da izađe”,
A zasto to ne poznajemo Egipat?? Ciji je zadatak da skautira protivnika? Neka, kako rece Pape, Nigeriju cu skautirati tek kad krene utakmica na SP protiv Irana.Razlog poraza je možda što mi nismo dovoljno poznavali ekipu Egipta, da sutra igramo možda bi isto bilo
I slag na tortu je, da je rekao da su Tino i Hadzic pokazali da se na njih moze racunati u buducnosti....![]()
Karte za Brazil cekirane, Tinky, ceka te Copacabana.
Pun sam optimizma nakon sinocnje utakmicebordobijeli je napisao/la:jao sta cu da vam radim kad prodjemo grupu na SP![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.